BENODIGDHEDEN:
¡ 5 stronkjes witloof
¡ 2 appels (Jonagold)
¡ 1 ajuin
¡ 1 vel of bladerdeeg
¡ boter
¡ bloem
¡ pepers
¡ zout
¡ nootmuskaat
¡ slaolie
Bereiding
Verwarm de oven
voor tot 180 °C.
¡
boter
¡
bloem
Vet een
taartvorm in met boter. Bestuif met bloem.
¡
1
vel bladerdeeg
Leg het bladerdeeg
in de vorm. Duw de randen goed aan. Snijd overtollig deeg weg.
Leg een vel
boterpapier op het deeg. Strooi er de blindbakvulling in.
Bak de
quichebodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Smelt een klont
boter in een pan.
¡
1 ajuin
¡
2 appels (Jonagold)
Pel en snipper
de ui. Schil de appelen en snijd ze in stukken.
Stoof de ui kort
aan. Doe er de appelen bij.
¡
5 stronkjes witloof
Verwijder de
harde kern van het witloof en snijd het in stukken.
¡
peper
¡
zout
¡
nootmuskaat
Doe het witloof
bij de appelen en laat mee bakken. Kruid met zout, peper, nootmuskaat
¡
4 eieren
¡
2
deciliters
room
Klop de eieren
los met de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Haal de
taartbodem uit de oven. Leg er de gebakken groenten in. Giet er het eimengsel
over.
¡
200
g
blauwe kaas
Verbrokkel de
kaas en strooi hem over de quiche.
Bak de quiche 30
minuten in de voorverwarmde oven.
19-01-2018 om 00:00
geschreven door de loe 
|