Turkse groenteschotel
Ingrediënten
1 aubergine
1 courgette
4 tomaten
4 eetlepels maĂŻs uit de diepvries
2 nectarines
1 paprika
2 eetlepels pijnboompitten
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten bosje
koriander, peper
Bereiding
1. Was de aubergine, snij in blokjes en doe in een zeef. Bestrooi
flink met zout en laat even Dehydrateren.
2. Breng 250 ml water aan de kook, voeg er het Knorr
Bouillonketeltje Groenten bij en vervolgens de mais, laat de
maĂŻs in 5 minuten zacht worden.
3. Schep de mais uit de bouillon en hou de bouillon bij.
4. Snij de courgette in blokjes, snij de nectarines en tomaten in
partjes. Snij de paprika in blokjes. Rooster de pijnboompitten
lichtjes.
5. Spoel de aubergines af en laat ze drogen. Vet een
ovenschaal in met bakboter en doe er de aubergines,
courgettes en paprika in. Zet in de oven gedurende 20
minuten op 180°C. Neem uit de oven en schep er de
nectarines, tomaten en maĂŻs door.
6. Besprenkel met enkele lepels van de achtergehouden
bouillon en zet opnieuw voor 20 minuten in de oven. De
laatste 10 minuten mag de rest van de bouillon erbij en zet je
de oven op 180°.
Brochettes van lamsworst, gedroogde abrikoos,lamsbout en gedroogde pruim.
Week de abrikozen in wat water. Snijd de lambout in blokjes, de lamsworst in stukjes.
Rijg afwisselend vlees en groenten aan een spies.
Bak de brochettes aan: bestrooi met zout, peper en wat komijn. Zet ze een vijftal (rosee gebakken) minuten in de oven.
Gebakken aardappeltjes met kurkuma.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokken van 1 1/2 cm en kook ze beetgaar. Laat wat afkoelen in een schotel. Smelt boter in de pan en bak de patatjes: strooi er zout en peper over en op het einde kurkuma. Doof het vuur en roer de patatjes om.
25-10-2018 om 00:00
geschreven door de loe 
|