Ingrediënten
De beslag
⢠1 kopje bloem voor alle doeleinden (130 gr)
½ kopje zelfrijzend meel (65 gr)
⢠2 eetlepels kristalsuiker (25 gr), niet ¼ kopje zoals in de receptvideo
⢠¾ theelepel zuiveringszout
⢠1⁄8 theelepel zout
⢠1 ½ theelepel droge gist
⢠2 theelepels vanille-extract
⢠1 ei, kamertemperatuur
⢠1 kopje warme melk (250 ml)
De vulling
⢠kristalsuiker, indien nodig
⢠geroosterde gehakte pinda's, indien nodig
⢠romige suikermaïs, indien nodig
⢠wat ongezouten boter
Instructies
De beslag
Voeg in een kom alle beslagingrediënten toe. Klop alles door elkaar tot het gecombineerd is en geen klontjes. Dek stevig af met plasticfolie en laat 30 minuten rusten, op een warme en tochtvrije plaats.
Na 30 minuten zou het beslag schuimig moeten zijn en bijna zijn volume moeten verdubbelen. Klop het voor gebruik.
Koken
Smelt wat ongezouten boter in een pan met antiaanbaklaan. Ik gebruik een pan van 8 inch (20 cm). Verdeel de gesmolten boter met keukenpapier over het oppervlak van de pan. Giet met behulp van een lepel ongeveer ¾ kopje (190 ml) beslag in de pan. Gebruik minder beslag als je het dunner wilt. Gebruik de achterkant van de pollepel, draai en verdeel het beslag gelijkmatig. Dek de pan af met een deksel en kook 2-3 minuten tot er bubbels ontstaan.
Verwijder het deksel. Strooi gelijkmatig een royale hoeveelheid kristalsuiker, gevolgd door gehakte geroosterde pinda's en als laatste enkele theelepels romige suikermaïs. Dek de pan opnieuw af en laat het blijven koken tot het helemaal gaar is.
Verwijder het deksel. Doe wat plakjes ongezouten boter. Laat een spatel rondom de randen lopen om het los te maken van de pan. Het zou er makkelijk uit moeten komen. Vouw het dubbel en serveer. Geniet ervan!
17-01-2025 om 12:59
geschreven door de loe 
|