DESSERT 'voor 12 p
12 peren doyenné
6 kof lepel suiker
6 kruidnagel
3 kof lepel kaneel
150cl zoete wijn Voor de Sabayon 30 cl zoete witte wijn
9 eierdooiers
180 gr suiker
Schil de peren ,verwijder het klokhuis met een boor.
Breng de wijn ,kaneel ,kruidnagel ,en de suiker aan de kook.
Voeg er de peren bij,laat ong.30 min koken tot ze beetgaar zijn.
Laten uitlekken en op een plat bord plaatsen.
Klopau bain Marie ,de suiker, het eigeel tot een bleek smeuïg mengsel.
Neemvan het vuur ,verder tot schuim kloppend de wijn bijvoegen.
Eventueel een in koud water geweekt gelatineblaadjes bijvoegen.
Nappeer de Sabayon rond de peer op het met muntblaadjes versierde bord.
Dien lauw of koud op met een bolletje ijsroom.
13-02-2025 om 00:00
geschreven door de loe 
|