Ingrediënten
6 mooie
vijgen  50 g boter  1 stokbrood  2 eieren  2 dl volle melk  100 g
griessuiker + 2 eetl extra
Bereiding:
.1 Snijd de
vijgen in gelijke partjes. Laat de suiker smelten in een antikleefpan
tot er zich
een caramel vormt, voeg dan onmiddellijk een klontje
boter en de
vijgen toe en laat wentel de vijgen in de karamel. Blus de pan
met iets
meer dan de helft van het kriekbier en laat dit inkoken tot eenesje
kriekbier Â
gemalen kaneelsiroop.
Klop
ondertussen de eieren los met de melk en 2 eetlepels suiker.
Snijd het
stokbrood in schijven van ongeveer 2,5 a
3 cm. en dompel ze in het
eiermengsel.
Laat het overtollige ei eraf lopen. Laat een flinke klont boter
smelten in
een pan en bak hierin de schijven
stokbrood aan beide zijden
goudbruin.
Verdeel het
verloren brood over de borden en
schik er de
vijgen op. Druppel wat van de siroop
ernaast en
bestrooi het geheel lichtjes met wat
gemalen
kaneel.
01-03-2013 om 21:54
geschreven door de loe 
|