Avocado met limoen
en garnaaltjes
Een rijpe avocado
doorsnijden, pit er uit en vruchtvlees uithalen met lepel. In blokjes snijden,
met limoensap en wat olijfolie besprenkelen , garnalen, peper en zout
ondermengen. Een paar uur in koelkast, nadien overscheppen in potjes en
opdienen.
Amuse van mediterrane
tonijnmousse
Ingredi毛nten
- 250 gr. tonijn op
water (uitgelekt)
- 150 gr. marscapone
- 8 stk
zongedr.tomaatjes
- 100 gr. groene
olijven zonder pit
- 2 kleine sjalotjes
- 1 piepklein
scheutje sherry
- 1/4 bosje bieslook
- 1 beetje zout en
peper
- 6
sneetjes toastbrood
Bereiden
steek uit ieder sneetje toastbrood 3 rondjes
bak ze krokant in een voorverwarmde oven van 175
graden
meng de tonijn met de mascarpone tot een gladde
mousse (met staafmixer of keukmachine)
snijd de olijven in kleine partjes
snijd de zongedroogde tomaatjes fijn
breng de mousse op smaak met peper en zout en
meng er de tomaatjes en olijven door.
doe de mousse in een spuitzak met gladde mond en
spuit een glad bolletje op ieder toastje
leg ze op een klein bordje en garneer rondom met
ragfijn gesneden sjalotringetjes en wat
bieslook
Gevulde
champignons
Ingredienten voor 12 personen:
路
12 champignons
路
2 eetlepels roomkaas
(platte kaas)
路
3 eetlepels geraspte
Parmezaanse kaas
路
2 plakjes ontbijtspek
路
peper en zout
路
2 stengels lente ui
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 掳C.
Haal de steeltjes voorzichtig uit de champignons. We gebruiken 3
van de stelen, snijd deze fijn.
Bak de spek in een droge koekenpan of in de oven knapperig en snijd het in
kleine stukjes. Snijd de lente ui in ringen. Mix de roomkaas met
fijngesneden lente ui, stukjes spek, fijngesneden champignonstelen, 2
eetlepels geraspte Parmezaanse kaas. Breng het op smaak met peper en zout.
Schep met een theelepel het mengsel in de champignons. Garneer de champignons
met nog een beetje lente ui en bak het 20 minuten in de oven. Strooi na de 20
minuten een beetje Parmezaanse kaas over de champignons en bak ze nog even in
de oven zodat de kaas smelt.
Serveer de gevulde champignons op een bedje van rucola.



25-02-2016 om 00:00
geschreven door de loe 
|