VOLGENDE TGV AVOND 5 september 2024 om 19u Jos en iedereen zijn de koks van dienst
Foto

Dagen Tgv 24-25

5 september om 19u
Iedereen &Jos Mosselen 
3 okt.
Koks Sven &Erik

24 oktober 
Koks Dirk & Nicolas 

7 november 
Koks Rik & Jos 

19 december Kerstmenu
Koks Jef &Loe 

16 januari 25 nieuwjaarsmenu 
Koks Kevin & Mark

13 februari 25
Koks Jef &Erik

13 maart 25
Koks Sven &Loe

3april 25

koks Mark&Kevin

8 mei 25

Koks   Dirk & Nicolas

zaterdag 17 mei 25

damesavond 
Woensdag 21 mei 25

Koks Jos & Rik


5 juni 25
koks Steven & Bart BBQ 🍗 
19 juni 
  Koks Steven &Bart

Maandagavond voor de tgv avond de koks verwittigen  als je niet kan komen

We beginnen om 19u te RELST

KLIK MET DE MUIS OP DE KLEINE FOTO
DAN VERSCHIJNT DE FOTO OP WARE GROTE

RECEPT ZOEKEN IN BLOG
EEN WOORD VAN HET RECEPT INVULLEN BIJ ZOEKEN IN BLOG

Zoeken in blog

LEDEN TGV

1. JEF PYPEN
2. LUDO MEEUS
3. STEVEN SERVRANKX
4. JOS ARTOIS
5. RIK HOMBLE
6. NICOLAS MALICHEFF
7. DIRK PELGRIMS
8. BART NACKAERTS
9. SVEN STERCKX
10. ERIK THORA
11.MARC VAN STEENBEECK
12.KEVIN SOETAERT



ERE LEDEN
Van Bedts  Frans 1987-2016
DEN BOLLE +
DE FONZ 1987-2011
Yves poffe 
Luc Kiesekoms
Luc Sunt
Dirk Janssens
de mannen van de lipsestraat eddy &francis 
fabian aps 
Andre Gille
Laurent Snijers
Mon Fillet 
Paul Troch 
Peter gillis
enz.

Inhoud blog
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
    Inhoud blog
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
    Archief per maand
  • 05-2025
  • 04-2025
  • 03-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 06-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 06-2021
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 09-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Tildonkcity
    Tildonks Gastronomisch Vennootschap
    38 STE JAARGANG
    Opgericht oktober 1987
    WELKOM BIJ DE TILDONKSE GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP CULINAIRE DONDERDAGEN VOOR 12 VRIENDEN
    12-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekonfijte knolselderbalkjes met cassonade en speculaasijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Winkelkar:
    200gr knolselder
    4 tl cassonade 
    40 g boter
    speculaas,speculaasijs

    Bereiding:
    *Snijd de knolselder in gelijke balkjes van 1 bij 6 cm.leg ze naast elkaar in de pan en zet ze onder water. 
      Bestrooi mer de suiker en voeg de boter toe.
    *Breng zacht aan de kook en zet de pan met het deksel 10 min. in een tot 180°C voorverwarmde oven.Verdeel de balkjes over de borden en overgiet met de jus.Serveer met een bolletje speculaasijs en werk af met wat speculaaskruimels.

    12-05-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    11-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ragout van groene asperges met sint-jakobsvruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Winkelkar:

    24 groene asperges-12 sint-jakobsvruchten-4 takjes verse dragon- 50gr. boter-sap van een halve citroen-p/z-12 kerstomaatjes-4 sneden brood-100g spekreepjes-4 el. olijfolie -2el. griesuiker.

    Bereiding:

    *Laat gezouten water even opkomen en blancheer de schoon gemaakte en geschilde asperges gedurende 1 minuut.giet af.
    *Schik de tomaatjes in een braadslede en overgiet met olijfolie. Kruid af met p/z en strooi er de griessuiker over. plaats de braadslede in een    voorverwarmde oven:8 min. op 200°
    *Maak een wokpan heet en laat hierin het spek uitsmelten .Voeg nu de geblancheerde asperges toe en  laat de boter uitsmelten in de pan.
    *Blus de wokpan met het sap van de citroen en kruid af met p/z.
    *Strooi er verse dragonblaadjes over.
    *Laat een grillpan heet worden :om een mooie grilltextuur te verkrijgen moet de pan echt heet zijn.
    *Grill de sint-jakobsvruchten 30sec ,daarna 30 sec in de andere richting,omkeren idem-30sec plus 30sec in de andere richting om een mooi    ruitpatroon te verkrijgen.
    *Onmiddellijk serveren.Schik drie coquilles in een diep bord ,werk af met de asperges ertussenin en giet er botersaus bovenop.Werk af met kervel en broodcroutons  


    11-05-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    10-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tartaar van zalm met gember,verse geitenkaas en ansjovis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Winkelkar:
    5 el olijfolie-5 fijngehakte ansjovisfilets op olijfolie-1 royale el.verse geitenkaas-3 el.sojasaus-1 el.sherryazijn-1fijngekakte look-1 stuk verse gember van 1,5 cm dik (fijn geraspt) -2 el.fijngehakte bieslook-peper-300gr zalmfilet -tuinkers-brood-azijn.

    Recept:

    Maak eerst de dressing voor de tataar. Meng olijfolie met ansjovis,geitenkaas,sojasaus,azijn,knoflook,gember en bieslook.Kruid met peper.Laat gedurende 10 min.in de ijskast rusten.
    Snij ondertussen de zalmfilet in dobbelstenen van 5 mm dik.Meng onder saus en serveer meteen op borden.Werk af met tuinkers en serveer met brood


    10-05-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    09-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de jos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen vin de pays Sud absolu

    09-05-2012 om 22:21 geschreven door de loe  


    28-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flensjes met asperges en poedersuiker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 8 pers.
    Winkelkar:

    65 gr bloem-2 eieren-zout-2 eetl.melk-olijfolie-
    8 rauwe asperges,geschild en in dunne plakjes-poedersuiker.

    Bereiding:

    Klop in een grote kom de bloem,de eieren en hert zout met een garde tot een glad beslag.
    Er mogen beslits geen klontjes in zitten:schenk het beslag door een zeef als dat het geval is. 
    Het beslag moet mooi dun zijn ;voeg indien nodig een beetje melk toe.
    Doe een paar druppels olijfolie in een koekenpan en verhit de olie.Bak wat plakjes asperge goudgeel in de olie.Schenk een lepel beslag op de asperges in de pan.Draai even met de pan,zodat u een dun flensje krijgt.Bak het flensjes met poedersuiker.Geef er een bolleke ijs  bij







    28-04-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    27-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KALKOENENROLLADE MET RICOTTA-BIERSAUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 4 personen:
    600 gr kalkoensneden-100gr Ardense hesp-150 gr champignons -2 stengels witte selder-1 eetl. ricotta-33cl val-dieu tripel-1 dl gevogeltefond-4 eetl. zonnebloemolie-1 koffiel. tijm-p/z.

    Voorbereiding:

    Snij de witte selder in fijne blokjes. Snij de champignons en Ardense  hesp heel fijn.Meng de selderblokjes met de fijngesneden champignons en hesp. kruid naar smaak met tijm en peper.
    Verdeel de groentemengeling en rol op. Steek vast met een cocktailprikker.

    Bereiding:
    1/Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak de kalkoenenrollades aan alle kanten tot ze lichtjes bruin kleuren

    2/Zet het vuur lager en voeg de gevogeltefond toe. Giet er langs de rand van de braadpan 1/2 flesje bier bij. laat 15 min.zachtjes stoven.

    3/Haal de kalkoenenrollades uit de pan,zet opzij en hou warm.

    4/Laat het braadvocht nog 3 a 5 min. inkoken op een hevig vuur en voeg de rest van het bier toe.

    5/Breng de saus op smaak met p/z en klop er de ricotta onder.

    Afwerking:

    Verwijder de cocktailprikkers uit het vlees en snij in 2 stukken.Verdeel over de borden en lepel er de ricotta-biersaus rond . serveer met Broccolipuree.



    27-04-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    26-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KNOFLOOKSOEP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Winkelkar:
    2 bolletjes knoflook(30 tenen los)-150 ml olijfolie-125 g mager spek in plakjes fijngesneden gesneden-1 bloemige aardappel,in blokjes-1,5l kippenbouillon -3 eierdooiers-z/p
    kaascroutons:
    1/2 baguette -50 gr GruyĂŠre geraspt.

    En dan beginnen we eraan:
    Plet de knoflook met een mes en haal de schilletjes eraf.Verhit 1 theelepel olie in een grote pan met zware bodem en bak het spek vijf minuten zachtjes zonder het bruin te laten worden.Voeg de knoflook en de aardappel toe en laat vijf min. meebakken tot ze zacht zijn. Giet de bouillon erbij en voeg het bourquet garni toe,breng de soep aan de kook en laat dertig min. zachtjes doorkoken.
    Doe de eierdooiers in een grote kom en voeg de olie in een straaltje toe. Klop het mengsel tot het dik is.Voeg de soep toe. Zeef de soep boven de pan, druk het restant in de zeef goed uit en laat de soep langzaam warm worden . breng op smaak met p/z.

    Voor de kaascroutons: verhit de grill en rooster het brood  aan twee kanten. Bestrooi het met de kaas en laat deze smelten onder de grill. leg een paar in de soepkom en giet de soep eroverheen.




    26-04-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    25-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SABAYON VAN FRUITBIER MET FRAMBOZENSORBET
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    IngrediĂŤnten

    - een halve kg frambozen
    - 100 ml water
    - 100 gr suiker
    - 1 citroengrasstengel
    - 8 eierdooiers
    - suiker
    - 1 flesje fruitbier
    - verse munt
    - een kiwi

    Bereiding

    Doe de frambozen in een mixer en zeef ze.
    Doe het water in een pan met de suiker en de citroengrasstengel en laat even inkoken.
    Meng het met de frambozencoulis en doe dit alles in de sorbetière.

    Doe de eierdooiers in een steelpannetje.
    Vul 8 halve eierschalen met suiker en met fruitbier en doe alles bij in het pannetje.
    Klop dit alles op een zacht vuurtje op tot een schuimende massa, tot een mooie sabayon.

    Snijd de kiwi in plakjes en leg in elk wijnglas 4 plakje kiwi.
    Schep een bolletje frambozensorbet erop en overgiet dit met de sabayon.
    Werk af met een blaadje munt.

     

    25-04-2012 om 20:24 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROLLADE VAN KIP MET POMPOENPUREE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    rollade van kip met pompoenpuree

    bereidingstijd: 60 minuten | aantal personen: 4

    In de pompoenentijd kan je deze vrucht niet achterwege laten in de keuken. Je kunt er een lekkere maar eenvoudige puree van maken. De kipfilets tover je om tot rollades en er horen ook groene boontjes bij. Dat levert samen een stevig bord dagelijkse kost op.

    extra materiaal:

    een blender

    plastic vershoudfolie

    Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf €4,50 per persoon.

    De ingrediĂŤnten in dit recept zijn voor 4 personen. Wil je dit voor meer of minder personen klaarmaken? Dat kan: 1 persoon 2 personen 4 personen 6 personen 8 personen

    ingrediĂŤnten voor de vulling:

    1 kipfilet

    1 ei

    5 blaadjes salie peper

    zout

    1⁄2 dl room

    voor de rollade:

    4 kipfilets

    voor de pompoenpuree en de boontjes:

    1 dikke ui

    boter

    500 g pompoenen (vruchtvlees) 2 dl water of kippenbouillon

    2 blaadjes laurier

    3 takjes tijm

    400 g groene boontjes

    peper

    zout

    nootmuskaat

    1 teentje look

    voor de afwerking:

    boter

    2 sjalotten

    peper

    zout

    nootmuskaat

    1 scheutje natuurazijn


    bereiding voor de vulling:

    Snij een kipfilet in stukken en doe deze in de blender. Voeg ook een ei toe. Mix het vlees fijn.

    Pluk de blaadjes salie en snij ze fijn. Doe de kruiden in de blender.

    Kruid het mengsel met wat peper en zout en schenk er de koude room bij. Mix alles nog zeer kort in de blender. (een paar seconden)

    voor de rollade:

    Hou de plastic vershoudfolie bij de hand.

    Snij elke kipfilet open tot een soort envelop. (Dus niet volledig doorsnijden.) Plooi het lapje vlees open, zodat de filet nu een dubbel zo groot oppervlak heeft.

    Leg het vlees op een vel plastic huishoudfolie en schep er een paar lepeltjes van de vulling op.

    Rol de vulling in het vlees en span de plastic folie er strak rond, tot je een soort van dikke worst krijgt. Rol de uiteinden van de folie strak op. Zorg ervoor dat elke rollade ‘waterdicht’ is.

    Zet een ruime pot water op het vuur en breng dit tot bij het kookpunt. (op een zacht vuur)

    Leg de ingepakte rollades in het water, en laat ze rustig garen. Reken hiervoor zo’n 40 minuten.


    Alternatief: Je kunt de rollades ook garen in een stoomoven. Reken 30 minuten in een oven van 70°C.

    voor de pompoenpuree en de boontjes:

    Snipper de ui fijn en plet de look tot pulp.

    Zet een stoofpot op een matig vuur en smelt er een finke klont boter in.

    Stoof de ui en de look op een matig vuur.

    Schil de pompoen en verwijder ook alle zaadjes die in de vrucht zitten. Snij het vruchtvlees in (niet al te kleine) stukken.

    Schil een pompoen met de nodige voorzichtigheid, want de schil is behoorlijk hard. Doe de stukjes pompoen in de stoofpot en schenk er een scheut water bij. (Je kunt

    hiervoor ook kippenbouillon gebruiken.)

    Voeg de laurier en de tijm toe, en laat alles sudderen op een zacht vuur, tot de

    stukken pompoen gaar zijn. (braiseren)

    Maak intussen de boontjes schoon en verwijder de steelstukjes en de topjes.

    Kook de boontjes gaar in kokend water met een snuifje bicarbonaat. Zo behouden ze hun mooie groene kleur. Giet ze nadien af en laat ze afkoelen.

    Doe de gare pompoen in de blender en voeg een klont boter toe, samen met wat peper van de molen, een snuifje zout en wat vers geraspte nootmuskaat.

    Mix alles tot een fijne puree. Proef en voeg naar smaak extra peper en/of zout toe.

    voor de afwerking:

    Zet een braadpan op het vuur en smelt er wat boter in.

    Neem de gare rollades uit het water en haal ze uit de plastic folie.

    Kleur de rollades goudbruin in de pan met bruisende boter.

    Snipper de sjalotten zeer fijn.

    Smelt een klontje boter in een stoofpot, en stoof daarin de stukjes sjalot op een matig vuur.

    Voeg de boontjes toe en stoof ze even in de boter. Kruid de groente met wat peper van de molen, een snuifje zout en wat nootmuskaat. Voeg helemaal op het einde een piepklein scheutje natuurazijn toe en roer.

    Serveer elke rollade in dikke plakken, samen met een schep pompoenpuree en een portie boontjes.

    Een beetje braadjus of een lepel pickles smaken er ook heerlijk bij.

    25-04-2012 om 20:17 geschreven door de loe  


    24-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAVIOLI MET SALIEBOTER EN PORCINE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    bereiden:

    maak het raviolideeg:

    Leg de bloem op het werkvlak, maak er een kuiltje in, giet de losgeklopte eieren erin en kneed stevig. Voeg de olijfolie toe en blijf 10 min. kneden tot je een soepel deeg krijgt. Rol het deeg tot een bolletje en wikkel het in plasticfolie. Laat het een half uur rusten in de koelkast. Rol uit en snijd er harten uit.

    maak de vulling:

    Snijd de porcini in stukken en snipper de halve ui. Stoof ze samen in een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Maak alles fijn in de keukenrobot. Meng er de parmezaan en het paneermeel door. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit een rondje in het midden van ieder hart. Leg er een tweede hartje deeg bovenop en duw de randen goed samen zodat er geen lucht meer tussenzit. Kook de ravioli in licht gezouten water tot ze bovendrijven.

    maak de salieboter:

    Doe twee eetlepels van het kookwater in een pannetje en voeg er de fijngesneden salie aan toe. Laat even doorwarmen en roer er de boter door. Warm de ravioli nog even door in de saus.


    Serveer de pasta op voorverwarmde borden en lepel er wat van de saus over. Een royale portie geschaafde truffel maakt het extra feestelijk!

    IngrediĂŤnten

    voor 2 personen (als voorgerecht)

    voor de pasta:

    2

    200 g

    1

    voor de vulling:

    150 g

    1el

    1/2

    100 g

    100 g

    1

    voor de salie boter:

    1

    50g

    eieren

    Italiaanse bloem (type 00)

    scheutje olijfolie

    porcini

    olijfolie

    ui

    parmezaan

    paneermeel

    eidooier

    versgemalen zwarte peper - zeezout

    peppe giacomazza

    HoofdingrediĂŤnt

    pasta

    Soort maaltijd

    voorgerecht

    Soort keuken

    italiaans

    blaadje salie, fijngesneden

    boter



    24-04-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    21-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.damesavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze dames op bezoek

    21-03-2012 om 20:20 geschreven door de loe  


    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SYLLABUB
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:

    50 gr bloemsuiker-1 ciroen-8 eetl. sterke drank(amaretto)-1/4l.slagroom-1theel. kaneel

    Bereiding:

    Citroenschil raspen.
    Suiker+drank+slagroom+1/2 van de citroenrasp dit allemaal stijf mixen.
    deze massa verdelen in potjes en min. 2 uur in de frigo plaatsen.
    voor het opdienen nog de citroenrasp over de potjes strooien

    08-03-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    07-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KONIJN MET MOSTERD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:

    1 konijn-2 uien-150ml witte wijn-200ml bouillon-1kruidentuiltje(tijm,laurier,peterselie)-
    1 eetl. sterke mosterd-1 blikje gecondenseerde melk-z/p.

    Bereiding:

    Snij het konijn in stukken en bak ze aan in een bodem olijfolie.
    Reserveer de stukken konijn.
    Laat de uien glazig worden in de olie.
    Deglaceer met wijn en de bouillon en voeg de stukken konijn toe, samen met het kruidentuiltje .
    Laat in een open pan enkele min. inkoken.
    Matig het vuur , doe het deksel op de pan en laat een half uurtje sudderen.
    Verwijder het kruidentuiltje en de stukken konijn en hou ze warm.
    Voeg de gecondenseerde melk en de mosterd bij het kookvocht.
    Breng aan de kook en laat de saus indikken.
    overgiet de stukken konijn met de saus.

     

    07-03-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    06-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOEPJE MET APPELS UIT TILLOENK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig

    8 appels van de jef-een selder-3 wortels-2 uien-4 el olijfolie-1 kippenblokje-2 kipfilets-1blikje tomatenpuree-1 el. suiker-p/z.

    Bereiding:

    Schil de appelen,de wortels,de uien en de selder.was alles goed en snijd ze in stukken.
    Stoof alles samen aan in hete olie.
    Doe de tomatenpuree erbij en laat nog eens goed stoven.,zodat de zure smaak van de tomatenpuree verdwijnt.
    Overgiet dit alles dan met het water en doe de kipfilets en het bouillonblokje erbij.
    Laat 45 min. pruttelen op een zacht vuurtje .Haal de kipfilets dan uit de soep.
    Mix de soep en giet ze door een zeef.
    Snijd de kipfilets en de 2 laatste appels in hele kleine blokjes ,en doe ze in de soep.
    Breng op smaak met p/z en eventueel suiker.
    tip: je kunt  de soep net voor het serveren afwerken met wat room.

    06-03-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    05-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEKARAMELISEERD WITLOOF MET SIROOP VAN KOFFIE,BALSAMICOAZIJN EN IJS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen NODIG:VOOR 18 PERSONEN

    40 STRONKEN TILLOENKS WITLOOF-BOTER-15TOT 25EL GRIESUIKER-7,5DLKOFFIE-7,5DL BALSAMICOAZIJN-3 L VANILLE IJS

    BEREIDING:

    SNIJ DE STRONKJES WITLOOF IN DE HELFT EN VERWIJDER HET BITTERE ONDERST DEEL.
    KOFFIE ZETTEN EN MET DE AZIJN LATEN IN KOKEN TOT EEN DIKKE SIROOP.
    STOOF DE WITLOOF IN BOTER EN BESTROOI GUL MET GRIESSUIKER.
    ROER REGELMATIG OM EN LAAT OP NIET TE HOOG VUUR ZACHT EN REGELMATIG KARAMELISEREN.
    HET WITLOOF ZAL ER WAT GAAN UITZIEN ALS BRUINGESTOOFDE RABARBER.
    SERVEER HET GEKARAMELISEERDE WITLOOF SAMEN MET DE SIROOP EN HET VANILLE IJS

    05-03-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    04-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen in aktie

    04-03-2012 om 16:13 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ITALIAANS GERECHT UIT TILLOENK
    DE WITTE EN GROENE ASPERGE  10 MIN, IN DE STEAMER ZETTEN.
    NEEM LASAGNE BLADEN EN MAAK ER RONDE CIRKELS VAN DE GROTE VAN DE BORDEN.
    1 VEL ONDERAAN LEGGEN IN HET BORD DAN OPVULLEN MET DE GROENTEN EN HAM
    GEBRUIK ITALIAANSE PARMAHAM (PROSCIUTTO CRUDO)
    DAN TERUG EEN VEL EROP
    MOZZARELLA+ TRUFFELPASTA 180 GR
    EN DAT ALLEMAAL SCHIKKEN ZOALS OP DE FOTO EN ZO DE OVEN IN





    04-03-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOSTENRIJKSE STRUDEL MET PEREN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen NODIG:

    ROZIJNEN,RUM,PEREN(VAN DE JEF),BOTER,SUIKER,KANEEL,BLADERDEEG,EIEREN,MUNTBLAADJES.

    BEREIDING:

    WEEK DE ROZIJNEN IN RUM.
    SCHIL DE PEREN,VERWIJDER HET KLOKHUIS,SNIJ ZE IN STUKKEN EN STOOF ZE EVEN AAN IN DE BOTER.
    VOEG DE ROZIJNEN ERBIJ EN BESTROOI MET DE SUIKER.
    LAAT LICHTJES KARAMELISEREN EN VOEG EEN SNUIFJE KANEEL TOE.
    ROL HET BLADERDEEG UIT,EEN EERSTE LAP VAN 30X12 CM, EEN TWEEDE LAP VAN 30X8 CM.
    BESMEER EEN BAKPLAAT MET BOTER EN LEG HIEROP DE GROOTSTE LAP DEEG.
    VERDEEL DE PEREN OVER HET MIDDEN EN BESTRIJK  DE ZIJKANTEN MET LOSGEKLPOPT EIGEEL.DE ANDERE DEEGLAP AANBRENGEN EN HET GEHEEL NOGMAALS BESTRIJKEN MET EI.
    JE KAN FIG.UIT OVERSCHOT VAN DEEG ER OP PLAATSEN.
    IN HET MIDDEN EEN SCHOUW INKNIPPEN EN HET GEHEEL AFBAKKEN OP 180° GEDURENDE ONGEVEER 20MIN.
    LAAT AFKOELEN EN SERVEER MET VANILLE IJS,WAT OVERSCHOT VAN PEER EN MUNTPLAATJES.

     
    .

    04-03-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    03-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SINT JACOBSVRUCHTEN MET WITLOOF OP BRUSSELSE WIJZE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen NODIG:

    24 NIET TE KLEINE SINT JACOBSVRUCHTER-3 SJALOTTEN-4 KROPJES GRONDWITLOOF(UIT TILLOENK)-2 DL PILSBIER-125 GR HOEVEBOTER-1DL SLAGROOM-1EIERDOOIER-2ETL ZONNEBLOEMOLIE-2ETL GEHAKTE PETERSELIE-Z/P.

    BEREIDING:

    PEL DE SJALOTTEN EN HAK ZE KLEIN.SNIJD 1CM VAN DE ONDERZIJDE VAN DE STRONKJES WITLOOF WEG.
    SNIJ ZE VERVOLGENS IN DE LENGTE DOORMIDDEN EN VERWIJDERD DE HARDE BITTERE KERN.
    GIET HET BIER IN EEN PAN ,DOE ER DE SJALOTTEN BIJ EN LAAT OP EEN HOOG VUUR EN ZONDER DEKSEL TOT DE HELFT INKOKEN.NEEM DE PAN VAN HET VUUR EN KLOP ER 100GR HOEVEBOTER DOOR EN BRENG OP SMAAK MET P/Z.
    VERHIT DE REST VAN DE BOTER IN EEN STOOFPOT EN LAAT DAARIN HET WITLOOF GEDURENDE 15 MIN. SUDDEREN MET DEKSEL OP DE KOOKPOT.
    MENG 1/4 VAN DE SLAGROOM MET DE EIERDOOIER EN HOUD APART ;DOE DE REST VAN DE SLAGROOM BIJ HET WITLOOF EN BRENG OP SMAAK MET PEZO.VERHIT DE OLIE IN EEN BRAADPAN EN BAK ER DE SINT JACOBSVRUCHTEN AAN BEIDE KANTEN GOUDBRUIN IN.
    SCEP DE SINT JACOBSVRUCHTEN UIT DE PAN EN HOUD ZE WARM. GIET DE SAUS VAN DE SJALOTTEN EN DE ROOMSAUS IN DE BRAADVOCHT VAN DE SINT JACOBSVRUCHTEN EN ROER DIT OP . VERDEEL DE SINT JACOBSVRUCHTEN OP DE BORDEN EN SCHIK ER WITLOOF BIJ. GIET ER DE SAUS OMHEEN.GARNEER MET EEN PLUKJE GEHAKTE PETERSELIE EN DIEN OP.STUKJE STOKBROOD KAN ER BIJ.

    03-03-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    01-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.menu jos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen menu 

    01-03-2012 om 00:00 geschreven door de loe  





    Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • de brousse
  • weer vandaag
  • tilloenk
  • haacht
  • ALGEMEEN EXPERTISE CENTRUM

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Foto

    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs