VOLGENDE TGV AVOND 5 september 2024 om 19u Jos en iedereen zijn de koks van dienst
Foto

Dagen Tgv 24-25

5 september om 19u
Iedereen &Jos Mosselen 
3 okt.
Koks Sven &Erik

24 oktober 
Koks Dirk & Nicolas 

7 november 
Koks Rik & Jos 

19 december Kerstmenu
Koks Jef &Loe 

16 januari 25 nieuwjaarsmenu 
Koks Kevin & Mark

13 februari 25
Koks Jef &Erik

13 maart 25
Koks Sven &Loe

3april 25

koks Mark&Kevin

8 mei 25

Koks   Dirk & Nicolas

zaterdag 17 mei 25

damesavond 
Woensdag 21 mei 25

Koks Jos & Rik


5 juni 25
koks Steven & Bart BBQ 🍗 
19 juni 
  Koks Steven &Bart

Maandagavond voor de tgv avond de koks verwittigen  als je niet kan komen

We beginnen om 19u te RELST

KLIK MET DE MUIS OP DE KLEINE FOTO
DAN VERSCHIJNT DE FOTO OP WARE GROTE

RECEPT ZOEKEN IN BLOG
EEN WOORD VAN HET RECEPT INVULLEN BIJ ZOEKEN IN BLOG

Zoeken in blog

LEDEN TGV

1. JEF PYPEN
2. LUDO MEEUS
3. STEVEN SERVRANKX
4. JOS ARTOIS
5. RIK HOMBLE
6. NICOLAS MALICHEFF
7. DIRK PELGRIMS
8. BART NACKAERTS
9. SVEN STERCKX
10. ERIK THORA
11.MARC VAN STEENBEECK
12.KEVIN SOETAERT



ERE LEDEN
Van Bedts  Frans 1987-2016
DEN BOLLE +
DE FONZ 1987-2011
Yves poffe 
Luc Kiesekoms
Luc Sunt
Dirk Janssens
de mannen van de lipsestraat eddy &francis 
fabian aps 
Andre Gille
Laurent Snijers
Mon Fillet 
Paul Troch 
Peter gillis
enz.

Inhoud blog
  • AARDBEIEN GAZPACHO MET BEVROREN YOGHURT
  • AARDBEIEN GAZPACHO MET BEVROREN YOGHURT
  • PAELLEA Rik & Jos
  • Plaat taart COCA
  • Hapje Broodje met gekarameliseerde appel en zwarte pens
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
    Inhoud blog
  • AARDBEIEN GAZPACHO MET BEVROREN YOGHURT
  • AARDBEIEN GAZPACHO MET BEVROREN YOGHURT
  • PAELLEA Rik & Jos
  • Plaat taart COCA
  • Hapje Broodje met gekarameliseerde appel en zwarte pens
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
    Archief per maand
  • 06-2025
  • 05-2025
  • 04-2025
  • 03-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 06-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 06-2021
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 09-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Tildonkcity
    Tildonks Gastronomisch Vennootschap
    38 STE JAARGANG
    Opgericht oktober 1987
    WELKOM BIJ DE TILDONKSE GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP CULINAIRE DONDERDAGEN VOOR 12 VRIENDEN
    04-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ITALIAANS GERECHT UIT TILLOENK
    DE WITTE EN GROENE ASPERGE  10 MIN, IN DE STEAMER ZETTEN.
    NEEM LASAGNE BLADEN EN MAAK ER RONDE CIRKELS VAN DE GROTE VAN DE BORDEN.
    1 VEL ONDERAAN LEGGEN IN HET BORD DAN OPVULLEN MET DE GROENTEN EN HAM
    GEBRUIK ITALIAANSE PARMAHAM (PROSCIUTTO CRUDO)
    DAN TERUG EEN VEL EROP
    MOZZARELLA+ TRUFFELPASTA 180 GR
    EN DAT ALLEMAAL SCHIKKEN ZOALS OP DE FOTO EN ZO DE OVEN IN





    04-03-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOSTENRIJKSE STRUDEL MET PEREN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen NODIG:

    ROZIJNEN,RUM,PEREN(VAN DE JEF),BOTER,SUIKER,KANEEL,BLADERDEEG,EIEREN,MUNTBLAADJES.

    BEREIDING:

    WEEK DE ROZIJNEN IN RUM.
    SCHIL DE PEREN,VERWIJDER HET KLOKHUIS,SNIJ ZE IN STUKKEN EN STOOF ZE EVEN AAN IN DE BOTER.
    VOEG DE ROZIJNEN ERBIJ EN BESTROOI MET DE SUIKER.
    LAAT LICHTJES KARAMELISEREN EN VOEG EEN SNUIFJE KANEEL TOE.
    ROL HET BLADERDEEG UIT,EEN EERSTE LAP VAN 30X12 CM, EEN TWEEDE LAP VAN 30X8 CM.
    BESMEER EEN BAKPLAAT MET BOTER EN LEG HIEROP DE GROOTSTE LAP DEEG.
    VERDEEL DE PEREN OVER HET MIDDEN EN BESTRIJK  DE ZIJKANTEN MET LOSGEKLPOPT EIGEEL.DE ANDERE DEEGLAP AANBRENGEN EN HET GEHEEL NOGMAALS BESTRIJKEN MET EI.
    JE KAN FIG.UIT OVERSCHOT VAN DEEG ER OP PLAATSEN.
    IN HET MIDDEN EEN SCHOUW INKNIPPEN EN HET GEHEEL AFBAKKEN OP 180° GEDURENDE ONGEVEER 20MIN.
    LAAT AFKOELEN EN SERVEER MET VANILLE IJS,WAT OVERSCHOT VAN PEER EN MUNTPLAATJES.

     
    .

    04-03-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    03-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SINT JACOBSVRUCHTEN MET WITLOOF OP BRUSSELSE WIJZE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen NODIG:

    24 NIET TE KLEINE SINT JACOBSVRUCHTER-3 SJALOTTEN-4 KROPJES GRONDWITLOOF(UIT TILLOENK)-2 DL PILSBIER-125 GR HOEVEBOTER-1DL SLAGROOM-1EIERDOOIER-2ETL ZONNEBLOEMOLIE-2ETL GEHAKTE PETERSELIE-Z/P.

    BEREIDING:

    PEL DE SJALOTTEN EN HAK ZE KLEIN.SNIJD 1CM VAN DE ONDERZIJDE VAN DE STRONKJES WITLOOF WEG.
    SNIJ ZE VERVOLGENS IN DE LENGTE DOORMIDDEN EN VERWIJDERD DE HARDE BITTERE KERN.
    GIET HET BIER IN EEN PAN ,DOE ER DE SJALOTTEN BIJ EN LAAT OP EEN HOOG VUUR EN ZONDER DEKSEL TOT DE HELFT INKOKEN.NEEM DE PAN VAN HET VUUR EN KLOP ER 100GR HOEVEBOTER DOOR EN BRENG OP SMAAK MET P/Z.
    VERHIT DE REST VAN DE BOTER IN EEN STOOFPOT EN LAAT DAARIN HET WITLOOF GEDURENDE 15 MIN. SUDDEREN MET DEKSEL OP DE KOOKPOT.
    MENG 1/4 VAN DE SLAGROOM MET DE EIERDOOIER EN HOUD APART ;DOE DE REST VAN DE SLAGROOM BIJ HET WITLOOF EN BRENG OP SMAAK MET PEZO.VERHIT DE OLIE IN EEN BRAADPAN EN BAK ER DE SINT JACOBSVRUCHTEN AAN BEIDE KANTEN GOUDBRUIN IN.
    SCEP DE SINT JACOBSVRUCHTEN UIT DE PAN EN HOUD ZE WARM. GIET DE SAUS VAN DE SJALOTTEN EN DE ROOMSAUS IN DE BRAADVOCHT VAN DE SINT JACOBSVRUCHTEN EN ROER DIT OP . VERDEEL DE SINT JACOBSVRUCHTEN OP DE BORDEN EN SCHIK ER WITLOOF BIJ. GIET ER DE SAUS OMHEEN.GARNEER MET EEN PLUKJE GEHAKTE PETERSELIE EN DIEN OP.STUKJE STOKBROOD KAN ER BIJ.

    03-03-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    01-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.menu jos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen menu 

    01-03-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
    Klik op de afbeelding om de link te volgen NODIG:

    PREI-WORTEL-SELDER-UI-BOSDUIF-TOMANTENPUREE-KRUIDNAGEL-TIJM-LAURIER-P/Z-PEPERBOLLEN-EIWITTEN EN VERSE BIESLOOK.

    BEREIDING:

    VOOR DE BOUILLON DE DUIF OPZETTEN IN WATER SAMEN MET PREI ,SELDER,EN UI,TIJM,LAURIER,WAT PEPERBOLLEN EN 1 KRUIDNAGEL EN ZOUT.ALS DEZE VOLDOENDE GEKOOKT HEEFT DOOR DE ZEEF GIETEN EN TERUG OP HET VUUR ZETTEN.
    OM DE BOUILLON TE KLAREN MAKEN WE EEN MENGELING VAN WORTEL ,SELDER EN PREI(GEEN UI MAAKT TROEBEL)
    SAMEN MET EIWIT(ONGEVEER 2 L.BOUILLON)EN 1 EETLEPEL TOMANTENPUREE PER LITER TE KLAREN BOUILLON.DIT FIJN MIXEN EN ALS DE GEZEEEFDE BOUILLON OPNIEUW KOOKT GIETEN WE DIT MENGSEL AL ROEREND BIJ DE BOUILLON EN LATEN DIT OP EEN ZACHT VUURTJE  VERDER OPKOMEN.ALS DE KOEK BOVEN KOMT EN BIJNA GAAT BARSTEN DOORDAT DE BOUILLON OPNIEUW BEGINT TE KOKEN ,MAAK JE KLEIN GAATJE IN HET MIDDEN VAN DE KOEK. NU LAAT JE DE CONSOMME VERDER PRUTTELEN TOTDAT JE MERKT DAT HET KOOKVOCHT HELDER IS. WEL DE KOEK REGELMATIG BEVOCHTIGEN.
    LEG EEN NETELDOEK OP EEN ZEEF EN SCHENK DE CONSOMME VOORZICHTIG DOOR DE DOEK MET EEN POLLEPEL.ALS GARNITUUR KAN JE WAT PREI,WORTEL EN SELDER IN FIJNE JULIENNE SNIJDEN EN EVEN BLANCHEREN,OFWEL BOLLETJES VAN WORTEL ,RAAP EN KNOLSELDER DIE GEKOOKT ZIJN.
    AFWERKEN MET STUKJES DUIF EN GESNEDEN BIESLOOK

    01-03-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    08-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJS MET ADVOCAAT EN PEER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nagerecht

    IJs  met advocaat en peer  gepocheerd  in witte wijn .

     

    Benodigdheden

    Roomijs ( vanille )– advocaat naar keuze (1 dl ) – 2 conference peren – 2 kaneelstokjes  -                                 1 vanillestokje

    -2 kruidnagels – œ fles witte wijn – œ liter water – 200 gr witte suiker – œ liter room

    Muntblaadjes en wat chocoladeschilfers

     

    Bereiding

    Schil de peren , halveer ze en verwijder het klokhuis

    Breng het water met de suiker aan de kook en  voeg de wijn en de peren toe .

     Voeg de kaneelstokjes , het overlangs gesneden vanillestokje en de kruidnagels toe .

    Laat koken tot de peren beetgaar zijn ( circa 15 minuten ) en  laat ze verder afkoelen in het kookvocht .

    Maak de saus . Klop hiervoor  de  room half stijf en meng er de advocaat onder .

    Haal de peren uit het vocht en snij ze waaiervormig  in schijfjes .

    Giet op de borden een spiegeltje saus , schik hierop een peer en een bolletje roomijs .

    Versier met chocoladeschilfers en een muntblaadje .

     

    Tip: om de peren waaiervormig te snijden  mag men het laatste stuk aan de steel niet

    doorsnijden 

    08-01-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HERTENGEBRAAD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Hoofdgerecht

    Hertengebraad  met rode wijnsaus gegarneerd met wilde paddestoelen , gestoofd witloof en

    zilveruitjes op een bedje van knolselderpuree .

    Voor de rode wijnsaus:

    Ingrediënten

    • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
    • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
    • 3,5 dl fond (kalfs, runds, wild of gevogelte: naar gelang gebruikt vlees)
    • 3,5 dl rode wijn (zie kooktip 1)
    • 1 vers tijmtakje
    • 2 laurierblaadjes
    • 2 zwarte of witte peperkorrels, geplet
    • snufje suiker
    • ijskoude roomboter, ongezouten
    • versgemalen zwarte peper en zeezout
    • 800 gr hertengebraad (4stuks)

    Bereidingswijze

    • Verhit wat boter en/of olie en bak vlees of gevogelte (welke men gaat serveren) in een bakpan gaar volgens keuze (zie kooktip 2).
    • Haal vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
    • Giet de bakboter weg, laat opnieuw een klontje boter smelten, voeg de sjalotjes en knoflookteentjes toe en fruit ze glazig, samen met de tijm, laurier, geplette peperkorrels en een snufje suiker (zie kooktip 5).
    • Zet het vuur van de pan hoog, blus met de rode wijn, roer aanbaksel los en laat 2/3 inkoken.
    • Voeg de fond toe en laat terug tot de inkoken tot iets minder dan de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid (tot ongeveer 2 dl).
    • Giet de saus door een zeef (zie kooktip 3).
    • Klop vlak voor het opdienen een paar klontjes ijskoude boter door de saus (niet meer laten koken, enkel opwarmen!): de saus gaat hierdoor mooi glanzen en wordt heel zacht van smaak.
    • Proef de saus en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout (zie kooktip 4).
    • Overgiet het vlees met de saus of geef ze er apart bij.

    Kooktips

    1. Men kan de saus nog verrijken door de wijn (2,5 dl) aan te vullen met rode porto (1dl).
    2. Men kan de saus eventueel indikken met een roux of (bruine) sausbinder (geen maĂŻzena gebruiken, want hierdoor wordt de saus dof, in plaats van glanzend): indikken vooraleer je de ijskoude boter toevoegt!
    3. Als men deze saus gebruikt bij wild, kan men er nog wat krokant gebakken spekblokjes aan toevoegen.
    4. Men kan er eventueel nog een vers rozemarijntakje aan toevoegen.

    Benodigdheden voor de wilde   paddestoelen

    4 sjalotjes,fijngesnipperd – 3 teentjes   look fijngesnipperd – 700 gr gemengde wilde paddestoelen

    -3 dl room – 8 eetlepels witte porto – 4 eetlepels vers gehakte peterselie – 4 eetlepels olijfolie

    Bereiding

    Borstel de paddestoelen schoon en snij eventueel grote exemplaren in plakjes  

    Verwarm de olijfolie in een grote pan en stoof hierin de sjalot en de looksnippers tot ze glazig zijn

    Voeg er de paddestoelen aan toe en laat enkele  minuten stoven

    Besprenkel met de porto en laat het vocht verdampen

    Overgiet met de room laat even inkoken , roer er dan de peterselie door en breng op  smaak

    met peper en zout 

     

     Benodigdheden voor  de zilveruitjes

    400 gr zilveruitjes – 200gr gerookte spekreepjes  - 2 eetlepels  fijngesnipperde ajuin  - 2eetlepels

    Olijfolie – 4 eetlepels gehakte peterselie

    Bereiding

    Doe de olijfolie in een pan en stoof de ajuin glazig . Voeg dan de ziveruitjes ende spekjes toe , dek af en laat 15 minuten op een zacht vuurtje  garen .  Voeg  vervolgens de peterselie erbij . Roer  voorzichtig om en laat nog 3 minuten verder stoven . Hou warm .

     

    Benodigdheden voor de knolselderpuree 

    800 gr knolselder – 800 gr aardappelen – zout ,peper en nootmuskaat , Eventueel  150 cl melk ( is niet  noodzakelijk )

    Bereiding

    Snijd de aardappel  en  de knolselder in blokjes en laat samen in gezouten water koken tot de aardappel gaar is . Plet om er puree van te maken en breng op smaak met peper en nootmuskaat .

    Indien niet  smeuig  genoeg  vermengen met de verwarmde melk .

    Tip : De versneden knolselder eventjes in water dompelen met  het sap van een halve citroen om      bruinverkleuring  tegen te gaan .

    08-01-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RAGOUT VAN ESCARGOTS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Voorgerecht

          Ragout van escargots   (Peter Goossens)

    Nodig(4 personen)

    120g escargots (petit gris de Namur),uit bokaal

    1el fijngehakte krulpeterselie

    2 teentjes knoflook fijngesnipperd

    1 sjalot fijngesnipperd

    Boter

    2 sneden rauwe Ardense ham in reepjes gesneden

    2 vastkokende aardappelen(charlottes), in blokjes gesneden

    Rucola(hoeveelheid naar keuze)

    Parmezaan(hoeveelheid naar keuze)

          Voor de peterseliecoulis

    1 bot krulpeterselie,  grof gehakt

    Gevogeltefond

    6 blaadjes gelatine geweekt in koud water(  wij  hebben er 3 gebruikt )

          Zo maak je het:

    Kook de bot peterselie zacht , giet af ,laat schrikken in ijswater en daarna uitlekken.

    Mix,samen met een scheut gevogeltefond tot een gladde puree .Los de gelatine op

    In de puree . Verdeel over 4 diepe borden en laat opstijven. Stoof de knoflook samen

    met de sjalot in wat boter , doe er de escargots en de fijngehakte peterselie bij en laat

    meestoven . Bak de aardappelblokjes krokant in wat boter .

    Voeg ze samen met de ham toe aan de escargots en meng goed . Verdeel het mengsel  over depeterseliecoulis en werk af met wat rucola en parmezaan .

     

    08-01-2012 om 00:00 geschreven door de loe  


    27-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de tgv'ers aan het WERK














    27-11-2011 om 17:38 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FANTASIE VAN CHOCOLADE EN HAZELNOOT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen IngrediĂȘnten

    zwarte chocolade(callebaut)
    vanilleconcentraat
    marcarpone
    chocolademousse
    brownies
    speculoos
    mousse van hazelnoot
    cognac
    suikersiroop
    limoen
    citroen

    tip
    u kunt de mascarpone ook mengen met een beetje koffie in plaats van vanille
    in plaats van cognac kunt u dan de koffielikeur kahlua of baileys gebruiken

    Bereiding

    brownie onderin het glas brokkelen.overgieten met cognac en suikersiroop. hierop mascarpone met vanilleconcentraat spuiten,vervolgens de mousse van hazelnoot met gekruimelde speculoos doen.afwerken met geraspte limoen,citroen en geraspte pure chocolade en een koekje zelf gebakken

    27-11-2011 om 17:30 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VARKENSHAASJE MET 7 VERSCHILLENDE GROENTEN
    DE JOS
    de man die ons doet werken in de keuken 7 verschillende bijgerechten
     en dan nog de aardappelen in de schil met rozemarijn takjes klaar gemaakt in de oven
    en aangepaste saus waar ik het recept nog niet van binnen gekregen heb
























    27-11-2011 om 17:15 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tonijn met mango en zeewier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27-11-2011 om 16:59 geschreven door de loe  


    26-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VARKENSHAASJE MET GRATIN VAN WITTE SELDER EN RAAPJES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    VOORBEREIDING

    Snij de selder in stukjes
    Schil de raapjes en snij ze in blokjes van 1 cm
    Snipper de sjalotje fijn
    Snij de Ardense ham in reepjes en de abdijkaas in blokjes 

    .BEREIDING
    1/Bereid de gratin.smelt 1eetlboter in een kookpan en stoof het fijngesnipperde sjalot. Voeg de stukken selder en raapjes toe en laat een tweetal min.stoven.Roer om en kruid met p/z.Leng aan met het abdijbier en voeg er het halve bouillonblokje aan toe.
    Dek af en laat gedurende 20 min sudderen op een matig vuurtje.
    2/ Laat in de braadpan 1 eetl. boter kleuren en bak het varkenshaasje rondom mooi bruin.Kruid met p/z en voeg de geplette jeneverbessen toe.Zet het vuur wat lager en laat gedurende 15Ă 25 min.verder bakken.draai het vlees tijdens het bakken een tweetal keer om.Voeg enkele eetl. kalfsfond toe indien er te weinig braadvocht is.
    3/Schep de groenten met een schuimspaan uit de kookpan en laat uitlekken. Schik ze in een ovenschotel.
    4/Laat het kookvocht tot de helft inkoken op een hoog vuur. Leng aan met de room en laat nog even verder koken tot een lichtgebonden saus.Neem de pan van het vuur en meng er de reepjes Ardense ham en de kaasblokjes onder .Roer om en giet de saus in de oven schotel over de groenten.Strooi er het paneelmeel over.Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200°C en laat 15 min. gratineren.Schakel de laatste 5 min. de grill aan voor een krokant korstje.
    5/Haal het vlees uit de pan. Maak de braadresten los met de kalfsfond en bind met sausbinder
    AFWERKING

    Snij het vlees in schuine sneetjes .verdeel het vlees over de borden en giet er de saus over.Schik naast het vlees de gratin van selder en raapjes. Dien op met kroketjes.































    26-11-2011 om 00:00 geschreven door de loe  


    05-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PARMENTIERSOEP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    IngrediĂ«nten 

    1. ui
    2. preiwitten in ringetjes
    3. 450g bloemige aardappelen
    4. 20 g boter
    5. 1,25 l kippenbouillon
    6. 1/2 dl room
    7. kerriepoeder                                                                         nootmuskaat                                   4 sneetjes bruinbrood

    Bereidingswijze

    1. De ui, de prei en de aardappelen wassen en in grove stukken snijden.
    2. Stoof de ui en de prei in de boter.
    3. Doe er de aardappelen bij en bevochtig met de kippenbouillon.
    4. Breng aan de kook en laat 15 minuutjes zachtjes koken.
    5. Bak de stukjes brood in een pan met flink wat boter en laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier
    6. Mix de soep met een staafmixer.
    7. Breng op smaak met peper en zout.
    8. Laat de soep nog even doorkoken en breng op smaak met room en bieslook.EN DE CROUTONS

    05-11-2011 om 21:48 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tapapas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    1/ GEGRILDE AARDAPPELSCHIJFJES  MET ZURE ROOM EN TANDOORI

    Ingrediënten

    • 150 g zure room
    • 4 grote, vastkokende aardappelen (elk 150 g)
    • 2 el olijfolie
    • 1 handjevol koriander
    • 1 el tandoorikruiden
    • peper en zeezout
    • IngrediĂ«nten voor 4 personen

    Bereiding


    Snijd de ongeschilde aardappelen in schijfjes van 0,5 cm. Bestrooi met zeezout en peper en besprenkel met olijfolie. Gril op een matig vuur in een grillpan.

    Hak ondertussen – op enkele blaadjes na – de koriander fijn en meng met de zure room en de tandoorikruiden. Serveer de gegrilde aardappelschijfjes met wat zure room en de resterende korianderblaadjes.

    Tandoorikruiden zijn te koop in de winkel maar er is te veel zout in daarom beter ze zelf samenstellen
    • 1 theelepel Ui
    • 1 theelepel Knoflook
    • 1 theelepel Gember
    • 1 theelepel Koriander
    • 1 theelepel Komijn
    • 1 theelepel Paprika
    • 1 theelepel Asafoetida
    • 1 theelepel Paprika
    • 1 theelepel Oregano
    • 1 theelepel Majoraan
    • 1 theelepel Komijn
    • 1 theelepel Cayennepeper
    • 1 theelepel Piment
    • 1 theelepel Zwarte peper
    • 1 theelepel Witte peper
    • 1 theelepel Fenegriek
    • 1 theelepel Karwij
    • 1 theelepel Kurkuma
    2/ Aardappeltartaar


    Ingrediënten

    • 5 grote vastkokende aardappelen
    • 2 el zongedroogde tomaten (op olie)
    • 2 el artisjokbodems (vers of uit blik)
    • 1 el kappertjes
    • 1 el verse basilicum

    Bereiding

    Kooktijd aardappelen: 10 min.
    Bereidingstijd: 10 min.

    Kook de ongeschilde aardappelen gaar in gezouten water (kan ook in de microgolfoven). Laat ze afkoelen en snijd ze vervolgens in kleine dobbelsteentjes. • Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Doe er de fijngesneden sjalot, zongedroogde tomaten, artisjokbodems, roze peperbolletjes, basilicum en kappertjes bij. Laat alles kort stoven. • Voeg er de aardappelen en resterende olijfolie bij en meng tot een smeuïg gerecht.

    Tip

    Hoe kleiner je de aardappelen snijdt, hoe beter de smaak. Voor de afwerking van het gerecht kan je een geraspte wortel gebruiken die je enkele minuten kookt en nadien kort frituurt. Zo blijft de kleur mooi behouden.


    3/  Thaise aardappelkoekjes


    Ingrediënten

    • 4 grote vastkokende aardappelen
    • 3 lente-uitjes
    • 2 teentjes look
    • 1 busseltje koriander

    Bereiding

    Schil de aardappelen, rasp ze en pers het overtollige vocht eruit. • Meng ze met de fijngeperste look, de lente-uitjes, de fijngehakte koriander, de losgeklopte eieren, de boter en de bloem. • Breng op smaak met peper en zout. • Verdeel het aardappelmengsel in 12 porties. • Verhit de olijfolie in een pan. • Leg de hoopjes per 3 in de pan en druk ze plat. • Bak ze gedurende 3 min aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.

    Tip

    Smaakt lekker met wat mascarpone, gemengd met een beetje citroensap en tabasco. Of in combinatie met een stukje zalm.



    05-11-2011 om 21:31 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PATAPAS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Puree van aardappel en kervel ,grijze garnalen en pittige garnalensaus

    Ingrediënten

    • 160 g grijze garnalen
    • 40 g boter
    • 5 kleine, bloemige aardappelen
    • 4 el garnalensaus of ‘bisque’ (kant-en-klaar verkrijgbaar)
    • 2 el gehakte peterselie
    • 1/2 ui
    • een mespunt currypasta
    • enkele druppels citroensap
    • peper en zout

    Bereiding

    Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet ze af. Snijd de ui flinterdun en stoof hem kort in de helft van de boter. Prak de aardappel met de ui en de rest van de boter fijn. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Verwarm ondertussen de garnalensaus en breng op smaak met de currypasta. Schik de puree in glaasjes en strooi er de garnalen over. Werk af met de garnalensaus en gehakte peterselie.

    05-11-2011 om 21:12 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLOG TILDONKCITY BESTAAT VANDAAG 6 JAAR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 6 jaar of 2191 dagen geleden zijn we met ons blog Tildonkcity begonnen,
    Daar drinken we ene op ,Santé

    05-11-2011 om 20:50 geschreven door de loe  


    23-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RUDI & RIK
    WELKOM RUDI & RIK



    23-10-2011 om 20:35 geschreven door de loe  


    22-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE JOS WAS JARIG
    EN DAAR WAREN DE BUBBELS



    22-10-2011 om 22:16 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STEVEN ZIJN KOEKJES
    dit was een proefproject





    22-10-2011 om 00:00 geschreven door de loe  





    Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • de brousse
  • weer vandaag
  • tilloenk
  • haacht
  • ALGEMEEN EXPERTISE CENTRUM

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Foto

    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs