Benodigdheden :
gekaramelisserde ui
1,25 olijfolie,2 el sherryazijn ,3 el suiker 4 grote rode uien. 1,25 dl manzanillia
Deegbodem : 250 gr bloem ,1 el fijngeraspte citroenschil,3 el komijnzaad, 3 th gehaakte tijm.
1th zout 5 el olijfolie
Beleg:
2 el tomantenpasta ,3 tenen look,1 1/2 th zoet paprikapoeder,1/4 th cayennepeper
5 pimientos del piquillo (60 gr ) dunne reepjes snijden.
6 plakken japon,prosciutto of ham
2 el kappertjes ,4 ansjovis,1 el fijngehakte bladpeterselie
Verhit de olie en karameliseren van de ui met een flinke snuf zout op een zacht vuur als ze goudbruin zijn de sherry,sherryazijn en suiker bij en zet het vuur op een heel klein vuur en zet regelmatig rond .Na ongeveer een 1 uur de ui afkoelen en daarna afgieten en de olie bijhouden.
Deegbodem maken
Zeef de bloem in een kom en roer de citroenschil,komijnzaad ,de tijm en het zout erdoor.
Maak een kuiltje en doe de olie erbij en 1 dl water .Meng alles goed en maak een bal van de deeg en dek af met plasticfolie en leg 1uur in de koelkast .
Verwarm de oven op 220° ,rol de deeg uit tot een lap die groot genoeg is om een vierkante bakplaat .deeg is ongeveer 2tot 3 mm dik maak gaatjes in de deeg en bak 8 min tot het licht goudbruin is ,haal uit de oven en zet het vuur op 190°
Doe voor het Beleg alles samen met elkaar en voeg een lepel van de aparte olie van de uien.
Spreid de tomatenmengsel uit over de deegbodem en daarna de gekaramelisserde ui en jamonmengsel en zet de cacao 20 min. In de oven
04-06-2025 om 00:00
geschreven door de loe 
|