Ingredienten

  • 3 gemiddelde courgettes, in de lengte doorgesneden
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 200 gr zachte geitenkaas op kamertemperatuur
  • gemalen zwarte peper
  • zout
  • 3 soeplepels fijngehakte zongedroogde tomaten opgelegd in olijfolie
  • 1 theelepel olie van de gedroogde tomaten
  • 1 theelepel fijn gesneden verse tijm
  • 2 soeplepels vers geraspte Parmezaanse kaas

De barbecue voorverwarmen op gemiddeld temperatuur (MEDIUM).

Hol de courgettes een beetje uit. Maak de vulling: meng de geitenkaas met peper, zout en de zongedroogde tomaatjes. Wrijf de courgettes rondom in met olijfolie en bestrooien met zout. Grill de courgettes op de barbecue tot ze bijna beetgaar zijn (gebruik een prikker om dit te controleren). Neem ze van het vuur en vul ze met het kaasmengsel. Strooi er de verse tijm en de geraspte Parmezaan over en laat nog even verder bakken onder gesloten deksel tot de kaas warm is en smelt.

Heerlijk bij een stukje gegrilde tonijn!