VOLGENDE TGV AVOND 5 september 2024 om 19u Jos en iedereen zijn de koks van dienst
Foto

Dagen Tgv 24-25

5 september om 19u
Iedereen &Jos Mosselen 
3 okt.
Koks Sven &Erik

24 oktober 
Koks Dirk & Nicolas 

7 november 
Koks Rik & Jos 

19 december Kerstmenu
Koks Jef &Loe 

16 januari 25 nieuwjaarsmenu 
Koks Kevin & Mark

13 februari 25
Koks Jef &Erik

13 maart 25
Koks Sven &Loe

3april 25

koks Mark&Kevin

8 mei 25

Koks   Dirk & Nicolas

zaterdag 17 mei 25

damesavond 
Woensdag 21 mei 25

Koks Jos & Rik


5 juni 25
koks Steven & Bart BBQ 🍗 
19 juni 
  Koks Steven &Bart

Maandagavond voor de tgv avond de koks verwittigen  als je niet kan komen

We beginnen om 19u te RELST

KLIK MET DE MUIS OP DE KLEINE FOTO
DAN VERSCHIJNT DE FOTO OP WARE GROTE

RECEPT ZOEKEN IN BLOG
EEN WOORD VAN HET RECEPT INVULLEN BIJ ZOEKEN IN BLOG

Zoeken in blog

LEDEN TGV

1. JEF PYPEN
2. LUDO MEEUS
3. STEVEN SERVRANKX
4. JOS ARTOIS
5. RIK HOMBLE
6. NICOLAS MALICHEFF
7. DIRK PELGRIMS
8. BART NACKAERTS
9. SVEN STERCKX
10. ERIK THORA
11.MARC VAN STEENBEECK
12.KEVIN SOETAERT



ERE LEDEN
Van Bedts  Frans 1987-2016
DEN BOLLE +
DE FONZ 1987-2011
Yves poffe 
Luc Kiesekoms
Luc Sunt
Dirk Janssens
de mannen van de lipsestraat eddy &francis 
fabian aps 
Andre Gille
Laurent Snijers
Mon Fillet 
Paul Troch 
Peter gillis
enz.

Inhoud blog
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
  • HEERLIJKE PITTIG-ROMIGE AZIATISCHE RUNDERCURRYSCHOTEL
  • TOM YUM - SOEP MET KOKOS EN SCAMPI’S
  • AZIATISCHE SCAMPI SATÉ
  • JG34 DAG 6 koks SVEN & STEVEN HITSIGE AZIATISCHE MAKREELSALADE OP TOAST
  • MOELLEUX MET SINAASAPPEL
  • Dessert aardbei
  • VOL EN VENT MET WIJTING STEENBOCK KABELJAUW
  • CRAZY POPCORN MET CHORIZO ,INKTVIS,ZWARTE MAYONAISE & BRUGSE ZOT
  • JG34 DAG 5 koks Nicolas&Dirk Roquefort met bleekselder
    Inhoud blog
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
  • HEERLIJKE PITTIG-ROMIGE AZIATISCHE RUNDERCURRYSCHOTEL
  • TOM YUM - SOEP MET KOKOS EN SCAMPI’S
  • AZIATISCHE SCAMPI SATÉ
  • JG34 DAG 6 koks SVEN & STEVEN HITSIGE AZIATISCHE MAKREELSALADE OP TOAST
  • MOELLEUX MET SINAASAPPEL
  • Dessert aardbei
  • VOL EN VENT MET WIJTING STEENBOCK KABELJAUW
  • CRAZY POPCORN MET CHORIZO ,INKTVIS,ZWARTE MAYONAISE & BRUGSE ZOT
  • JG34 DAG 5 koks Nicolas&Dirk Roquefort met bleekselder
    Archief per maand
  • 04-2025
  • 03-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 06-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 06-2021
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 09-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Tildonkcity
    Tildonks Gastronomisch Vennootschap
    38 STE JAARGANG
    Opgericht oktober 1987
    WELKOM BIJ DE TILDONKSE GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP CULINAIRE DONDERDAGEN VOOR 12 VRIENDEN
    20-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAELLA

    Paella

     

    Nodig:

    kip in stukken, kippenkruiden, (diepvries) erwtjes   ui, paprika, bouillonblokje, saffraan of curry, mosselen, inktvisringen, venusschelpjes, ( of zeebanket doosje)      langoesten, scampi  of grote roze garnalen in pantser....olie, rijst, peper en  zout

    Werkwijze:

    Kip delen bakken in olie, gekruid met peper en zout en curry (als je geen saffraan gebruikt) in panverder garen onder deksel.

    Erwtjes gaar koken in licht gezouten water, paprika en ui in kleine blokjes snijden,  onder deksel stoven in olie; kokkels en mosselen met ui en selder, peper onder deksel garen tot ze open zijn, regelmatig opschudden (7 min ongeveer)

    Rijst koken (builtjes?) in water met kipbouillon: 1 blokje per ½ liter water. Losse rijst kan je even aanbakken in olie en saffraan overstrooien.

    Inktvisringen kort aanbakken met peper en zout (niet in de hete pan laten, ze worden dan taai.

    Schaaldieren kort aanbakken in olie en kruiden met peper en zout.

    de paella- pan inwrijven met olie; de rijst er in uitspreiden en mengen met de groenten; de kip erover verdelen (bakvocht toevoegen, losgemaakt met een weinig water)mossel en langoestenvocht toevoegen en afwerken -rond geschikt -met de mosselen en de langoesten (indien niet zelf gebakken: lichtjes opgewarmd au bain-marie of in de microgolf)

    Pan nog kort op vuur doorwarmen en opdienen.





    20-04-2018 om 00:00 geschreven door de loe  


    19-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIK & JOS DAG 9 JG30 GEROOKTE PALINGMOUSSE

    .

    INGREDIENTEN

    * 100 gr gerookte paling, in kleine stukjes, * 2 eetlpls crème fraÎche + extra voor garnering', * klein handje groene kruiden (basilicum,peterselie, bieslook), * beetje

    Bereidingswijze

    1. Meng de paling en de crème fraÎche met de staafmixer door elkaar
    2. Roer de fijngehakte kruiden erdoor
    3. Verdeel de mousse over amuse lepels, schep er een beetje crème fraÎche op en bestrooi met cayennepeper

    Eierwrap met tonijn en rucola

    Nodig: 4 eieren, zout,peper en vetstof, zure room, blik tonijn, citroen en rucola.

    Werkwijze:

    Doe de eieren in een maatbeker, voeg peper en zout toe n mix even.

    Spoel de rucola en droog hem.

    Laat de tonijn uitlekken, meng met de zure room en breng op smaak met peper, zout en eventueel citroen.

    Bak zeer dunne omeletten, slechts aan ĂŠĂŠn kant tot ze bovenaan droog zijn.

    Laat wat afkoelen tot ze lauw zijn.

    Leg op de omelet wat rucola en tonijnmengsel en rol op. Snijd in rondelle en steek er een prikkertje door.





    19-04-2018 om 00:00 geschreven door de loe  


    17-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEKKER IJSJE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-03-2018 om 00:00 geschreven door de loe  


    16-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KABELJAUW MET GRAATJESMOSTERD,AARDAPPEL EN PREI
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    IngrediĂŤnten
    • 4 Spar kabeljauwhaasjes (150 g/stuk)
    • 4 kl Boni Selection graantjesmosterd
    • 4 grote aardappelen, vastkokend
    • 2 wit van prei
    • 1 ui
    • 2,5dl Boni Selection room 40%
    • 4 el peterselie
    • 150 g Spar boter
    • nootmuskaat
    Recept

    1. Schil de aardappelen, snij in kleine dobbelsteentjes en spoel in water.
    2. Reinig de prei en snij in fijne stukjes. Pel en snij de ui fijn. Hak de peterselie fijn.
    3. Wrijf de kabeljauwhaasjes aan 1 zijde in met graantjesmosterd. Bak ze op matig vuur in hete boter. Overgiet regelmatig met de hete boter.
    4. Meng de aardappelblokjes, prei, ui en room onder elkaar. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Gaar in de microgolf.
    5. Serveer de groenten en kabeljauw op een bord. Werk af met fijngehakte peterselie.


    16-03-2018 om 00:00 geschreven door de loe  


    15-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAURENT DAG 8 JG 30 TARTAAR VAN MAATJES MET BOONTJES ,SJALOT EN APPEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    IngrediĂŤnten

    Voor 4: 

    • 100 g boontjes 
    • 1 sjalot 
    • 1 kleine grannysmithappel 
    • 1,5 el versgeraspte mierikswortel 
    • 1 dl room 
    • peper en zout 
    • 4 maatjesharingen 
    • dille

    Bereidingswijze

    Blancheer de boontjes 5 min. in lichtgezouten kokend water. Laat nadien schrikken onder koud stromend water en afkoelen. Snij in stukjes van 1 cm. Snij de sjalot en de appel in fijne blokjes. 

    Meng de mierikswortel met de room, kruid licht met peper en zout. Snij de maatjesharingen in blokjes. Meng met de boontjes, sjalot en appel, schik met behulp van een metalen ring op 4 borden en werk af met dille. Lepel de mierikswortelroom rond de tartaar.

    15-03-2018 om 00:00 geschreven door de loe  


    25-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIZOGALO MET GEZOUTEN KARAMEL EN KOURABIETHES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    IngrediĂŤnten :
    90 gr ongekookte kortkorrelige rijst (dessertrijst)

    • 500 ml water
    • 500 ml volle melk
    • 4 eetlepels witte basterdsuiker
    • 125 ml volle melk
    • 4 eetlepels maizena
    • 1 theelepel vanille extract
    • kaneelpoeder om te garneren
    • Voor de gezouten karamel

      • 400 gr fijne kristalsuiker
      • 280 ml slagroom
      • 20 gr boter, in blokjes
      • 1 ½ el zoutvlokken

      • Voor de kourabiethes
        • 170 gr boter, op kamertemperatuur
        • 50 gr fijne suiker
        • 1 vanillestokje, gespleten, merg eruit geschraapt
        • 125 gr amandelschaafsel, geroosterd
        • 125 gr zelfrijzend bakmeel
        • 100 gr bloem
    • Bereidingswijze
       

      1. Doe de rijst en water in een sauspan op hoog vuur. Breng aan de kook en zet dan direct het vuur iets lager. Laat het zachtjes koken zonder deksel onder af en toe roeren, tot het meeste water is geabsorbeerd en de rijst zacht is, na ongeveer 30 minuten.
      2. Voeg 500 ml melk en 4 eetlepels suiker toe. Zet het vuur hoog. Meng ondertussen de 125 ml melk met de maizena.
      3. Als de rijst met de melk aan de kook is, voeg dan het melk-maizenamengsel toe, evenals de vanille extract. Roer goed door. Haal van het vuur.
      4. Lepel de rijstpudding in individuele schaaltjes. Bestrooi met wat kaneelpoeder. Laat tot kamertemperatuur afkoelen en zet ze dan minstens 1 uur in de koelkast tot ze helemaal koud zijn
      5. Maak intussen de gezouten karamel. Doe de suiker en 125 milliliter water in een pan met dikke bodem op matig hoog vuur en roer tot de suiker is opgelost; strijk regelmatig met een in water gedoopt bakkwastje langs de wanden van de pan om te voorkomen dat de suiker kristalliseert. Stop met roeren als de suiker is opgelost. Laat zachtjes koken tot de karamel goudbruin is (170 °C op een suikerthermometer). Schenk voorzichtig de room erbij en roer die erdoor. Neem de pan van het vuur en klop de boter en het zout erdoor. Schenk het mengsel op een met bakpapier bekleed blad en laat afkoelen tot op kamertemperatuur.

         6.Verwarm voor de kourabiethes de oven voor tot 165 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de boter, de suiker, het vanillemerg ne de amandelen in een grote kom en meng met je handen tot de suiker is opgelost. Zeef de twee soorten meel erboven en meng alles met de hand tot een homogeen deeg. Spreid dit uit over de bekleedde bakplaat in een dikte van ongeveer 1 centimeter en bak het in 12 – 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen en breek het dan in grote kruimels.

        Doe het koude rijstmengsel in een kom en roer het los. Verwijder het vanillestokje en spatel de opgeklopte slagroom door het rijstmengsel.

        Stel het dessert samen. Verdeel de rijstpudding over 4 glazen, lepel de gezouten karamel erover en strooi er de kourabiethes en pistachenoten over.

    25-02-2018 om 13:37 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRIEKSE OVENSCHOTEL PSARI STO FOURNO

    Griekse ovenschotel met vis, uien en tomatensaus | Psari sto fourno



    Vis in de oven
    Vis in de oven

     
    Nodig:

      1 kilo pangasius filet
    1 kilo aardappelen in plakjes gesneden
    500 gram uien, in halve ringen gesneden
    200 ml. olijfolie
    1 glas witte wijn
    1 kruiden bouillontablet
    1 blikje tomatenblokjes
    2 eetlepels fijngehakte peterselie
    zout
    citroensap
    water


     

    In een pan de olijfolie verwarmen en de uien glazig bakken, hierna de witte wijn toevoegen en de tomatenblokjes, peterselie en het kruidenbouillontablet. Dit even laten koken. Ondertussen de aardappels schillen, in plakjes snijden, bestrooien met zout en in de ovenschaal leggen. De vis met zout bestrooien en met citroensap besprenkelen. Doe een glas water bij de aardappelschijfjes. Giet de helft van de saus over de aardappels, met alle uien. Leg de vis er bovenop. Giet nu de rest van de tomatensaus over de vis. In een voorverwarmde oven (250 graden) ongeveer 45 minuten tot een uur bakken.

    Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

    Uien bakken
    Uien bakken
    Aardappels schillen en in partjes snijden
    Aardappels schillen en
    in partjes snijden
    Wijn en tomaten tioevoegen
    Wijn en tomatenblokjes toevoegen, even laten sudderen
    Vis in de oven
    Bestrooi de vis met zout en citroensap
    Vis in de oven
    De rest van de tomatensaus
    over de vis verdelen
    In de oven
    Het gerecht kan in de oven

    25-02-2018 om 13:25 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRIEKSE MEZZE VERVOLG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heerlijke zelfgemaakte Griekse tzatziki saus met yoghurt en komkommer

    IngrediĂŤnten
    1 komkommer
    1 eetl olijfolie
    170 gr griekse yoghurt
    1 teentje knoflook, geperst
    1 eetl citroensap
    Dille
    Peper en zout
    Optioneel: paar blaadjes verse munt
     
    Bereiding
    Was de komkommer en schil hem met een dunschiller. Snijd hem door de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje het middelste gedeelte met de pitjes. Rasp de rest fijn en doe in een zeef of vergiet. Druk met een lepel het meeste vocht er uit. Voeg de olijfolie, knoflook en citroensap toe aan de yoghurt en schep de geraspte komkommer er door. Breng op smaak met wat peper en zout en eventueel wat verse munt. Bewaar de tzatziki afgedekt in de koelkast.
     
    tzatziki saus01
    tzatziki saus02
    tzatziki saus03
    tzatziki saus04

     

     


    25-02-2018 om 11:51 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRIEKSE MEZZE VERVOLG

    HUMMUS

    • 375 g kikkererwten
    •  
    • 1.5 eetlepels Tahin (sesampasta)
    •  
    • 7.5 eetlepels sesamolie
    •  
    • ž teentje knoflook
    •  
    • 1.5eetlepels sesamzaad
    •  
    • scheutje olijfolie
    •  
    • snuifje komijnpoeder
    •  
    • snuifje chilipeper
    •  
    • zout

    Spoel de kikkererwten onder stromend water en laat ze uitlekken.

    Doe de kikkererwten in de hakmolen met tahin, een kneepje citroensap, knoflook, komijnpoeder, chilipoeder en zout. Giet er de sesamolie bij en mix.

    Schep de hummus in een serveerschaaltje en strooi er wat sesamzaadjes over. Werk af met een likje olijfolie.

    TARAMASALATA

    • 150 g gepekelde viskuit (viseitjes)
    •  
    • 3 sneetjes wit brood
    •  
    • 3 eetlepels melk
    •  
    • 1.5 teentjes knoflook
    •  
    • 3eetlepels olijfolie
    •  
    • snuifje cayennepeper

    Haal de korsten van het brood en snijd het in blokjes. Doe het met de melk in de hakmolen.

    Snipper de look fijn. Doe hem met het sap van ½ citroen, de viseitjes en olijfolie in de hakmolen en mix. Breng op smaak met een snuifje cayennepeper.

    TIP

    Begin met een lepel viseitjes. Proef en voeg er meer aan toe naar smaak.

    Schep de taramasalata in een serveerschaaltje.

    GEHAKTBALLETJES

    • 600 g gemengd gehakt
    •  
    • 600 g tomaten in blokjes (blik)
    •  
    • 1.5 eieren
    •  
    • 75 g paneermeel
    •  
    • 0,495 busselkoriander
    •  
    • 6 takjes munt
    •  
    • snuifje cayennepeper
    •  
    • snuifje (gerookt) paprikapoeder
    •  
    • snuifje gedroogdeoregano
    •  
    • een klontje boter

    Meng het gehakt met een ei en het paneermeel. Snipper de koriander en de munt fijn en meng ze door het gehakt. Breng op smaak met cayennepeper, paprikapoeder en oregano.

    Smelt een klont boter in een pan. Rol balletjes ter grootte van een walnoot en bak ze rondom bruin.

    Doe het blik tomatenblokjes en een scheut water bij de balletjes. Laat sudderen tot je een dikke saus krijgt.

    Breng op smaak met cayennepeper en zout.

    AFWERKEN EN SERVEREN

    • 375 g halloumi (kaas)
    •  
    • 12 merguezworstjes
    •  
    • 6 pittabroodjes
    •  
    • 1.5 bussels radijzen
    •  
    • 1.5 blikkendolmades (druivenbladeren met vulling)
    •  
    • 300 g olijven
    •  
    • 0,375 Romeinse sla
    •  
    • olijfolie
    •  
    • azijn

    Verwarm de oven op 120 °C.

    Snijd de halloumi in plakken en besprenkel met olijfolie. Grill kort aan beide kanten in een hete grillpan. Haal uit de pan en houd warm in de oven.

    Bak de merguezworstjes in de grillpan. Snijd ze in stukken.

    Verwarm de pitabroodjes in de oven.

    Was de sla en snijd hem fijn. Doe de sla in een kom en breng op smaak met olijfolie en een scheutje azijn. Leg de warme halloumi bij de sla.

    Was de radijzen en doe ze in een kommetje. Schep de olijven ook in een serveerschaaltje.

    Schep de gehaktballetjes met tomatensaus in een grote schaal.

    Zet alle schalen en potjes op tafel. Scheur het warme pitabrood in stukken en leg het bij de gehaktballetjes.





    25-02-2018 om 11:50 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRIEKSE MEZZE
    Leuk om te presenteren; bakjes van filodeeg gevuld met een Griekse salade en pittige gamba's
    Ingredienten
    3 vellen filodeeg
    50 gr boter
    2 eetl zwarte olijven
    125 gr cherrytomaatjes
    75 gr fetakaas
    Âź komkommer
    Scheutje olijfolie
    ½ theel oregano
    100 gr gamba's, gekookt en gepeld (met of zonder staartje)
    Snufje cayennepeper
     
    Materialen
    4 ovenschaaltjes van ca 10 - 12 cm
     
    Bereiding
    Verwarm de oven op 180 graden. Ontdooi eventueel het filodeeg. Ik leg het filodeeg tijdens het ontdooien altijd onder een iets vochtige theedoek, dit verkleint de kans op scheuren. Smelt de boter en vet de ovenschaaltjes in. Bestrijk ook de vellen filodeeg een voor een in met boter en snijd deze in vieren zodat er 12 kleine vierkantjes ontstaan. Leg 3 stukjes filodeeg scheef op elkaar zodat er een soort stervorm ontstaat. Duw deze voorzichtig in de ovenschaaltjes zodat er een mooi bakje ontstaat.Zet de vormpjes ongeveer 20 min in de oven.
     
    griekse salade in filodeeg 01
    griekse salade in filodeeg 01
    griekse salade in filodeeg 01 
     
          Maak ondertussen de salade; halveer de cherrytomaatjes, snijd de komkommer en feta in stukjes en meng door elkaar. Schep de olijven er door en voeg een scheutje olijfolie en de oregano toe. Bak de gamba's met een beetje cayennepeper in ongeveer 3 min in een koekenpan mooi bruin. Haal de filodeeg bakjes uit de oven en laat ze wat afkoelen. Schep wat salade er in en verdeel de gamba's er over.

    25-02-2018 om 11:48 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JG30 DAG 7 LOE&SVEN GRIEKSE MEZZE
    Pitabroodjes gevuld met Griekse gehaktballetjes, tomaat en feta geserveerd met tzatziki saus
    IngrediĂŤnten
    Gehaktballetjes:
    300 gr runder of lamsgehakt
    1 eidooier
    Paar blaadjes verse munt
    1 teentje knoflook
    1 theel oregano
    Snuf gemalen komijn
    Snuf gemalen koriander
    Peper en zout
    2 eetl paneermeel
    1 eetl olijfolie
    2 tomaten
    50 gr sla
    150 gr feta
    8 pitabroodjes, afgebakken
    Tzatziki saus
     
    Bereiding
    Hak de munt en knoflook heel fijn en meng met het gehakt, eidooier en paneermeel. Breng op smaak met oregano, komijn, koriander, peper en zout. Kneed met je handen het gehakt goed door en draai er kleine balletjes van. Verhit een eetl olijfolie in een pan en bak de balletjes in 8 minuten aan alle zijdes bruin. Snijd de tomaten en feta in stukjes. Vul de pitabroodjes met een beetje sla, een paar heerlijke gehaktballetjes, stukjes tomaat en feta. Serveer de pitabroodjes met zelfgemaakte tzatziki. Lekker met wat gebakken aardappeltjes.
     
    griekse pitabroodjes01
    griekse pitabroodjes02
    griekse pitabroodjes03
    griekse pitabroodjes04

    25-02-2018 om 11:46 geschreven door de loe  


    06-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOUSSE VAN WITTE CHOCOLADE EN SPECULAAS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    IngrediĂŤnten
    • 0.5 ananas
    • 1 mango
    • 2.5 dl melk
    • 2 dl room (30 % V.G)
    • 2 eieren
    • 150 g witte chocolade
    • 80 g speculaas
    • 6 meringues
    • 2 eetl. suiker
    • 1 gelatineblaadje (1,6 g/stuk) (1,6 g/stuk)
    Voorbereiding
    (10 min., enkele uren vooraf)
    - Snij het vruchtvlees van de halve ananas in blokjes van 1/2 cm.
    - Laat het gelatineblaadje weken in koud water. Knijp uit
    Bereiding
    20 min. + enkele uren in de koelkast
    1. Verwarm de melk op een zacht vuur en laat er de chocolade al roerend in smelten.
    2. Laat het uitgeknepen gelatineblaadje ook smelten in de chocolade en laat afkoelen.
    3. Scheid ondertussen de eiwitten van de eidooiers. Klop het eigeel samen met de suiker tot een witte gladde massa. Doe er de gesmolten chocolade bij en laat verder afkoelen in de koelkast.
    4. Plet ondertussen de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak stopt en er met een deegrol of glazen fl es over rolt).
    5. Klop de room stijf en roer voorzichtig onder de afgekoelde chocolademengeling.
    6. Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder de mengeling met een houten lepel. Roer er ook de verkruimelde speculaaskoekjes onder.
    7. Doe de stukjes ananas in kleine potjes. Giet er de chocolademousse met speculaas over. Dek de potjes af en zet enkele uren in de koelkast.
    8. Schil de mango en snij in blokjes van 1/2 cm.
    Afwerking
    Verdeel de stukjes mango over de mousse en bestrooi lichtjes met verkruimelde meringue.
    Tip
    U kan in plaats van verse vruchten diepvriesfruit gebruiken. Neem dan 300 g diepgevroren ananasstukjes en 300 g mangostukjes. Laat het fruit vooraf ontdooien.

    06-02-2018 om 00:00 geschreven door de loe  


    05-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOOFDGERECHT VAN DE JAKKE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen MENU volgt later

    05-02-2018 om 00:00 geschreven door de loe  


    04-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOEPJE VAN SCHORSENEER MET GEBAKKEN SINT-JAKOBSVRUCHTEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    IngrediĂŤnten
    • 1 kg schorseneren
    • 2 preistengels
    • 4 teentjes look
    • 1 liter groentebouillon
    • 1 dl Spar room
    • azijn of citroensap
    • Spar boter
    • 6 verse salieblaadjes
    • Spar gezouten boter
    • 18 sint-jakobsvruchten
    Recept

    1. Maak de schorseneren schoon.
    2. Maak de preistengels schoon en snij in ringen. Pel de look en snij in plakjes. Laat een klontje boter smelten in een ruime pot en stoof hierin de preiringen en lookplakjes aan.
    3. Voeg schorseneerstukjes toe en overgiet met bouillon. Breng aan de kook en laat 30 minuten garen.
    4. Bewerk de soep met de staafmixer, roer de room erdoor en breng op smaak met peper en zout.
    5. Snij de salie in fijne reepjes.
    6. Verwarm een klontje boter in een grote braadpan en wacht tot ze gaat bruisen en hazelnootbruin kleurt. Bak de sint-jakobsvruchten kort aan beide zijden aan. Kruid met peper en zout, voeg de salie toe en bak nog 1 minuut.
    7. Verdeel een bodem soep over 6 kommen. Leg 3 sint-jakobsnoten in de kommen en druppel er wat saliehazelnootboter over.

    04-02-2018 om 00:00 geschreven door de loe  


    03-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ARTISJOKCREME
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGHEDEN:
    120 ml mayonaise
    1bokaal mini artisjokharten
    1dl room
    4etl geraspte parmezaanse kaas
    enkele druppels tabasco
    gebakken aardappelen

    BEREIDING:
    Breng de room aan de kook en voeg de artisjokharten toe,voeg ook de parmezaanse kaas toe en roer alles goed onder elkaar.
    Mix tot een fijne puree met behulp van een stafmixer en laat afkoelen.
    Als het mengsel is afgekoeld,voeg er dan de mayo aan toe en kruid bij met tabasco en p/z.
    Serveer met gebakken aardappelen-kwartjes.

    03-02-2018 om 00:00 geschreven door de loe  


    02-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JG30 DAG 6 JEF & JOHAN GEZONDE DIP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    IngrediĂŤnten
    • 250 g Griekse yoghurt
    • 1 verpakking Spar pitabroodjes
    • 200 g verse, jonge spinazieblaadjes
    • 200 g Spar diepvrieserwtjes
    • 2 takjes verse munt
    Recept

    1. Blancheer de spinazie en erwtjes in ruim gezouten kokend water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Haal uit het water als ze afgekoeld zijn en laat uitlekken.
    2. Doe in een blender en mix fijn, voeg de fijngesnipperde munt erbij.
    3. Meng er de yoghurt onder.
    4. Serveer met getoaste en in repen gesneden pitabroodjes.

    02-02-2018 om 00:00 geschreven door de loe  


    25-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEKONFIJT WITLOOF MET PEPERKOEK EZN SABAYON
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat heb je nodig?

    4 stronkjes witloof, 100 g griessuiker, 1 citroen, 1 dl water, 50 g boter, 80 g peperkoek, vanille-roomijs, 4 eidooiers, 60 g griessuiker, 1,25 dl donker abdijbier


    BEREIDING:

    Verwijder uit het witloof de harde kern en snijd het witloof fijn. Stoof het witloof gaar in de boter. Voeg wat water (of bier) toe en 100 g suiker. Laat het witloof karameliseren op een zacht vuurtje en blus met enkele druppels citroensap.

    Verkruimel de peperkoek in fijne stukjes en plaats 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
    Splits de eieren
    Doe het bier met de eigelen en suiker in een kookpot of sauteuse. Roer alles los. Klop de sabayon op een matig vuur stevig op tot een homogeen mengsel.
    Schep op een bord of in een ijscoupe het gekonfijte witloof en strooi er de peperkoekstukjes over. Schep er een bol vanille-roomijs op en overgiet met de sabayon. Versier met wat peperkoekkruimels en eventueel een blaadje munt.

    25-01-2018 om 00:00 geschreven door de loe  


    22-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEBRADEN LAMSBOUT MET KORST VAN KNOFLOOK EN KRUIDEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Korst van knoflook en kruiden

    1 hele bol knoflook
    4 eet olijfolie
    1thl grof zeezout
    165 g vers broodkruim
    1/2 thl fijn geraspte citroenschil
    1/2 tel fijngehakte thijm1 handvol bladpeterselie,gehakt
    4 ansjovisjes ,fijngehakt

    BENODIGHEDEN: 

    2 kg lamsbout
    1ui
    1wortel
    1strengel bleekselderij
    7dl zelfgemaakte kippenbouillon 
    20 gr boter
    1etl bloem
    11/2 etl fino (dry) sherry
    Witloof  en azijn zie onderaan

    BEREIDING: 

    IngrediĂŤnten voor het witloof 

    • 4 witloofstronkjes
    • 80 gr echte boter
    • peper en zout
    • snuifje muskaatnoot
    • ½ dl water
    • 2 el suiker (optioneel)
    • 2 el Xeresazijn (optioneel)

    grediĂŤnten

    • Bereiding

    1.     Smelt de boter in een lage pot op een middelmatig vuur. Leg de bodem van de pot vol met witloof. Laat 4 min aanbakken aan elke kant.

    2.     Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet er een bodem water in en zet het deksel erop.

    3.     Laat 20 Ă  25 min braiseren op een licht vuur. Overgiet eventueel met wat (sherry)azijn. Gebruik een lage pan
    Voeg pas water toe wanneer het witloof aangebakken



    Verwarm de oven voor op 190°C Doe voor de korst de knoflook in een pan en vul die met koud water.Breng het water op hoog vuurman de koken laat het 8 tot 10 minuten koken,tot de knoflook zacht is.
    Laat de bol knoflook uitlekken en zover afkoelen dat hij hanteerbaar is,en knijp de knoflookpulp uit de tenen in een kom.
    Prak de olie erdoor tot je een gladde pasta hebt.Meng het zout ,het broodkruim,de citroenschil,de kruiden en de ansjovis erdoor.
    Druk het mengsel voor de korst in een gelijkmatige laag op de bovenkant van het vlees.
    Leg de lamsbout op een rooster.Doe de uitjes,wortel en selderij in een braadslee en leg het rooster op de braadslee.
    Giet 5 dl van de bouillon in de braadslee en zet hem 1 1/2 uur in de oven ,of tot de lamsbout voldoende gegaard en de korst goudbruin is.
    Haal het vlees als het klaar is uit de braadslee ;dek het af en laat het 20 min. rusten.
    Zeef het braadvocht in een kom en pers de vaste bestanddelen daarbij goed uit.
    Smelt de boter in een pan op hoog vuur ,roer de bloem erdoor en laat die 1 minuut bakken .roer eerst de sherry erdoor en klop er vervolgens geleidelijk  het braadvocht  en de resterende  bouillon door.Giet sap dat uit het vlees gelopen is erbij voortdurend roeren terwijl de saus staat te koken en langzaam dik wordt. Breng de saus op smaak met z/p
    Snij het lamsvlees voor en serveer het met een stukje van de korst en een lepel saus 


    22-01-2018 om 00:00 geschreven door de loe  


    21-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WITLOOFSOEP MET VISBOUILLON EN GRIJZE GARNALEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    IngrediĂŤnten

    12 personen

    • 500  g witlof
    • 3uien
    • 1 dikke soeplepel bloem
    • 75 g boter
    • 1200  ml visbouillon
    • peterselie
    • 1 brikje slagroom

    Bereiden:

    1.    Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in stukken. Snipper de ui.

    2.    Verhit in een grote pan de boter. Bak de witlof en de ui ca. 5 min. zachtjes, schep regelmatig om. Strooi de bloem er over, roer ze onder tot ze opgenomen is en laat even bakken; voeg visfond toe en roer tot alles los komt. Laat de groenten afgedekt ca. 25 min. zachtjes koken (kan overkoken!). Snijd de peterselie fijn.

    3.    Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep al roerend opnieuw aan de kook. Roer de slagroom erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel wat grijze garnaaltjes in de soepkommetjes en giet de soep erover  Strooi de peterselie erover en dien op.

    ¡       V

    Visbouillon maken

    ¡       1 kg witvisafval (graten, koppen en vellen)

    ¡       1 ui, in dunne ringen

    ¡       4 takjes peterselie

    ¡       2 laurierblaadjes

    ¡       2 wortels, in dunne schijfjes

    ¡       2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes

    ¡       4 zwarte peperkorrels

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  Â›  Bereiding: 30min  Â›  Klaar in:40min 

    1.    Spoel de vissenkoppen en graten goed af en doe ze in een grote pan. Schenk er ruim 1Âź liter water bij, breng dit aan de kook en schuim af. Voeg ui, peterselie, laurier, wortels, bleekselderij en peperkorrels toe. Laat de bouillon ca. 30 min. op laag vuur trekken.

    2.    Neem de pan van het vuur . Zeef de bouillon en verwijder visafval en groenten. Gebruik de bouillon direct of bewaar in de koelkast of diepvries.

     

    21-01-2018 om 00:00 geschreven door de loe  


    20-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WITLOOFSLAATJE MET APPEL,WALNOOT,OUDE KAAS EN SPEKJES
    • BENODIGDHEDEN

      bakpapier of siliconenmatje staafmixer
      200 gr belegen kaas in blok ( Brugse kaas)
      1 sjalot
      50 gr.walnoten
      3 stronkjes witloof
      1 scheutje walnotenolie
      1 scheutje ciderazijn
      1 scheutje appelsap
      3 eetlepels zure room
      4 sneetjes spek
      honing p/z
      rozijnen
      tuinkers 
      romeinse kervel

      BEREIDING

      DE VOORBEREIDING

      • 6 sneetjes spek

      Verwarm de oven voor op 170°C. Leg de reepjes spek op een vel bakpapier of op een siliconenmatje, en bak ze krokant in de hete oven (ongeveer 10-12 minuten).

      DE DRESSING

      • 4.5 eetlepels zure room
      •  
      • 1.5 scheutjes appelsap
      •  
      • 1.5 scheutjesciderazijn
      •  
      • 1.5 scheutjes walnotenolie
      •  
      • honing

      Intussen maken we de dressing klaar. In een mengbeker doe je de zure room, het appelsap, een flinke scheut walnotenolie, een scheutje ciderazijn en de honing.

      • peper
      •  
      • zout

      Mix de dressing met de staafmixer, proef en voeg naar smaak een beetje zout en peper van de molen toe.

      HET WITLOOFSLAATJE

      • 4.5 stronkjes witloof

      Snij de stronkjes witloof eerst middendoor en vervolgens in niet te fijne onregelmatige stukken. Doe het witloof in een grote slakom. Snij de appel in fijne reepjes (julienne) en voeg ze bij het witloof. Schillen is niet nodig.

      • 75 g walnoten
      •  
      • rozijnen
      •  
      • tuinkers

      Strooi een handje rozijnen en de fijngesneden walnoten in de sla, samen met de pittige tuinkers.

      • 1.5 sjalotten
      •  
      • optioneel kervelpluksels (wilde of Romeinse kervel)

      Snipper de sjalot fijn, en werk er de sla mee af. Als je de kervel in huis hebt, voeg dan de fijne pluksels toe. Meng alles.

      • 300 g belegen kaas in blok (bv. Brugse kaas)

      Haal er de belegen kaas bij. Gebruik een dunschiller om snippers kaas over de sla te strooien.

        Snij de krokante sneetjes spek in kleine stukjes en voeg ze toe aan de sla.

          Giet de dressing over de gemengde witloofsalade, en klaar! Serveer de witloofsla in een soepkom of een diep bord.





        20-01-2018 om 00:00 geschreven door de loe  





        Mijn favorieten
      • Bloggen.be
      • de brousse
      • weer vandaag
      • tilloenk
      • haacht
      • ALGEMEEN EXPERTISE CENTRUM

      • Gastenboek

        Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



        Foto

        Dropbox

        Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


        Foto

        Zoeken met Google



        Foto

        Foto

        E-mail mij

        Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Blog als favoriet !

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto

        Foto


        Blog tegen de wet? Klik hier.
        Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs