wat moeten we kopen,,,,
6 kalfsschenkels,,,,5 lepels bloem ,,peper en zout,,,,8 lepels olie,,,, het witte gedeelte van 3 preien,,,3 uien,,,2 takjes selder,,,,,tijm,,,,laurier,,,1 dl droge witte wijn,,,6 tomaten,,,,peterselie,,,,,rijst,,,,
de dunne reepjesgesneden groenten de tijm en de laurier zachtjes laten stoven(15 min) in de warme olie en een weinig water,bestrooien met peper en zout, het vlees kruiden en in de bloem wentelen, goudbruin laten bakken in hete olie ,voeg het vlees bij de groenten samen met de tomaten de peterselie en de witte wijn,laat gedurende 1 uur opzacht vuur koken,zo nodig witte wijn of bouillon bijvoegen,zodra het geheel gaar is,de stukken vlees op een schotelschikken,,,overgieten met de saus en opdienen met droog gekookte rijst,,het gerecht beter een dag op voorhand klaar maken,,,
27-04-2006 om 22:33
geschreven door de loe 
|