5 september om 19u Iedereen &Jos Mosselen 3 okt. Koks Sven &Erik
24 oktober Koks Dirk & Nicolas
7 november Koks Rik & Jos
19 december Kerstmenu Koks Jef &Loe
16 januari 25 nieuwjaarsmenu Koks Kevin & Mark
13 februari 25 Koks Jef &Erik
13 maart 25 Koks Sven &Loe
3april 25
koks Mark&Kevin
8 mei 25
Koks Dirk & Nicolas
zaterdag 17 mei 25
damesavond Woensdag 21 mei 25
Koks Jos & Rik
5 juni 25 koks Steven & Bart BBQ đ 19 juni Koks Steven &Bart
Maandagavond voor de tgv avond de koks verwittigen als je niet kan komen
We beginnen om 19u te RELST
KLIK MET DE MUIS OP DE KLEINE FOTO DAN VERSCHIJNT DE FOTO OP WARE GROTE
RECEPT ZOEKEN IN BLOG EEN WOORD VAN HET RECEPT INVULLEN BIJ ZOEKEN IN BLOG
Zoeken in blog
LEDEN TGV
1. JEF PYPEN 2. LUDO MEEUS 3. STEVEN SERVRANKX 4. JOS ARTOIS 5. RIK HOMBLE 6. NICOLAS MALICHEFF 7. DIRK PELGRIMS 8. BART NACKAERTS 9. SVEN STERCKX 10. ERIK THORA 11.MARC VAN STEENBEECK 12.KEVIN SOETAERT
ERE LEDEN Van Bedts Frans 1987-2016 DEN BOLLE + DE FONZ 1987-2011 Yves poffe Luc Kiesekoms Luc Sunt Dirk Janssens de mannen van de lipsestraat eddy &francis fabian aps Andre Gille Laurent Snijers Mon Fillet Paul Troch Peter gillis enz.
Tildonks Gastronomisch Vennootschap 38 STE JAARGANG
Opgericht oktober 1987
WELKOM BIJ DE TILDONKSE GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP
CULINAIRE DONDERDAGEN
VOOR 12 VRIENDEN
27-12-2009
KNOLSELDERSOEP MET GEROOKTE EENDENBORST
BENODIGHEDEN:
KNOLSELDER-2 UIEN-2 L GEVOGELTEBOUILLON-P/Z-OLIJFOLIE-PREIWIT-GEROOKTE EENDENBORST-ROOM-PETERSELIE
DE GROENTEN SPOELEN ,SNIJ ZE VERVOLGENS IN KLEINE STUKJES
SNIJ DE SNEETJES GEROOKTE EENDENBORSTFILET IN FIJNE REEPJES; DE SOEP BORDEN OPWARMEN.
DE SOEP HEET OPDIENEN WERK AF MET PETERSELIE EN IN HET MIDDEN VAN HET BORD DE REEPJES EENDEBORSTFILET; VOEG ALS LAATSTE EEN KOFFIELEPEL LICHT OPGEKLOPTE ROOM TOE
KERSTMUZIEK OPGENOMEN OP CASSETTE OP 16-12-1979 VOOR DE JEUGDIGE LEZERS ONDER ONS DIT IS NIEUW
TITEL-UITVOERDER- GETALLEN
OP DE FOTO KAN JE ZIEN HOE ZE VROEGER DE BOEKHOUDING VAN DE VERSCHILLENDE LIEDJES NOTEERDE VB 002-057 DEZE GETALLEN WAREN ZICHTBAAR OP DE SPELER ZODAT MEN ,DIRECT HET JUISTE NUMMER KONDEN SPELEN
DIT JAAR GEEN KERSTMUZIEK WEGENS DE SNEEUW (FILLE)WAS DE FONZ ZIJNE CASSETTESPELER VERGETEN DIT WAS DE EERSTE KEER IN 23 JAAR !!!!!!!!
EEN PAAR VAN ONZE LEDEN WAREN NIET OPGEWASSEN TEGEN DE SNEEUWSTORM VAN DONDERDAG JL LANGE TIJD IN DE FILLE
DE FONZ HAD ZIJN FLESSEN VAN VRANCKEN VERGETEN
DE KERSTMENU VAN WILD VAN DE JAKKE EN DE JEF WAS HEERLIJK
BENODIGDHEDEN 11-12-2009 om 22:11
geschreven door de loe
2/ARCHIEF 1987 HOOFDMENU BRAADWORST MET ERWTEN EN WORTELEN
OP DE FOTO DE FONZ ONZE SOMMELIER AL 22 JAAR
BRAADWORST MET ERWTEN EN WORTELEN
BENODIGHEDEN:4 PERS.
4 BRAADWORSTEN VAN +/- 150 GR A 200GR PER PORTIE-25 GR BOTER
TOEN VERMELDE ZE ALLE SOORTEN WORSTEN(DE MANNEN WISTEN NIET HOE DE BINNENKANT VAN EEN KOM ERUIT ZAG ZEI FRANZ VON BETS ZIE TV REPORTAGE ROB
KALFSWORSTEN: OP BASIS VAN KALFSVLEES EN VET.
RUNDSWORSTEN:WORDT WEINIG AANGEBODEN
VARKENSWORSTEN: OP BASIS VAN VARKENSVLEES.
GEMENGDE WORSTEN:1/2 KALFS EN 1/2 VARKENS
BOERENWORSTEN: GROF GEMALEN VARKENS EN SOMS KALFSVLEES
CHIPOLATAWORSTJES:DUNNER DAN ANDERE,KALFSVLEES
MERGUEZ-WORSTEN: OP BASIS VAN SCHAPEN-OF LAMSVLEES
BEREIDINGSWIJZE
DE BOTER IN EEN PAN LATEN SMELTEN EN BRUINKLEUREN.DE WORSTEN ERIN LEGGEN EN LANGS EEN ZIJDE LATEN KLEUREN.ZE OMDRAAIEN EN AAN DE ANDERE ZIJDE LATEN BRUINBAKKEN.HET DEKSEL EROP ZETTEN EN GEDURENDE +/-1/2 UUR ZACHTJES LATEN BRADEN.10 MIN VOOR HET EINDE ,EEN WEINIG WARM WATER TOEVOEGEN.NOOIT KRUIDEN.DIRECT OPDIENEN,DE SAUS NIET OPDIENEN
BENODIGHEDEN VOOR DE ERWTEN EN WORTELEN
1 KG RAUWE WORTELEN OFWEL 800GR DIEPVRIES
1/2 KG DIEPVRIES ERWTEN OF BLIK VAN 1 L
1 UI-25 GR BOTER-LAURIER-1/2 TAS FIJNGESNEDEN PETERSELIE-P/Z EN 10 KL.SUIKER
BEREIDINGSWIJZE:
DE WORTELEN INDIEN NODIG WASSEN ,ZE SCHRAPEN EN IN FIJNE RING SNIJDEN VAN ONGEVEER 1 MM DIKTE. DE UI PELLEN EN FIJN SNIJDEN .DEZE IN DE BRUINE BOTER LATEN AANNBAKEN.DE WORTELEN GAARSTOVEN IN HET UI-BOTER MENGSEL.LAURIER EN PEPER TOEVOEGEN.DE ERWTEN APART BLANCEREN (+/- 10 MIN IN ZIEDEND WATER). DEZE BIJ DE WORTELEN VOEGEN EN ALLES TESAMEN LATEN GAARSTOVEN.INDIEN NODIG EEN WEINIG WATER TOEVOEGEN.NA DE BEREIDING ,DE SUIKER TOEVOEGEN EN LATEN SMELTEN. DE HELFT VAN DE PETERSELIE TOEVOEGEN EN ONDERMENGEN.NIET MEER LATEN KOKEN .ZOUT TOEVOEGEN INDIEN NODIG.BESTROOIEN MET PETERSELIE EN OPDIENEN
BENODIGHEDEN VOOR DE AARDAPPELEN:
1 KG KLEINE AARDAPPELEN,WATER EN ZOUT.
BEREIDINGSWIJZE:
DE AARDAPPELEN WASSEN ,SCHILLEN EN AFSPOELEN,ERVOOR ZORGEN DAT ZE ALLEMAAL VAN DEZELFDE GROOTTE ZIJN;INDIEN NODIG EEN GROTERE IN TWEE SNIJDEN.WATER MET ZOUT AAN DE KOOK BRENGEN EN DE AARDAPPELEN TOEVOEGEN ,LATEN KOKEN EN GAARHEID CONTROLEREN ; DIT GEBEURT HET BEST DOOR ZE TE PRIKKEN .ZE ZIJN GAAR INDIEN ZE VANZELF VAN DE VORK AFVALT.AFGIETEN EN LATEN DROGEN OP MATIG VUUR.EVENTUEEL BESTROOIEN MET GEHAKTE PETERSELIE EN OPDIENEN.ENGELSE AARDAPPELEN WORDEN NIET OPGESCHUD.
DIT WAS IN 1987 DE EERSTE HOOFDMENU VAN DE TGV ER ZULLEN LATER NOG VOLGEN ZO WAS ER OOK EEN
PLANNING MENU
MEN DIENT ERVOOR TE ZORGEN DAT DE WERKZAAMHEDEN ELKAAR OPVOLGEN OP EEN VLOTTE EN HYGIENISCHE MANIER.ZO BEGINT MEN BEST MET HET REINIGEN /SNIJDEN VAN DE VERSCHILLENDE GROENTEN /AARDAPPELEN.IN DIT MENU WERKT MEN HET BEST ALS VOLGT:
EERST DE GROENTEN WASSEN EN SNIJDEN.
OPRUIMEN EN PAS DAN BEGINNEN MET KOOK EN BAKWERK
EERST WORDT DE SOEP OPGEZET. ONDERTUSSEN,NA EEN HALF UUR,ZET MEN DE AARDAPPELLEN OP,DE WORTELEN EN DE ERWTEN .INDIEN DEZE AAN DE KOOK ZIJN, DE WORSTEN BEGINNEN BAKKEN.OPTIMAAL WERKT MEN INDIEN DE TIJD VAN OPDIENEN VAN BVB DE SOEP EN DENK AAN DE TIJD VAN HET VLEES .ZO VERMIJDT MEN DAT HET VLEES OF GROENTEN TE GAAR OP TAFEL KOMEN.VANZELFSPEKEND LEERT MEN MET DE TIJD BETER PLANNEN;DOOR HERHAARDELIJK MENU'S KLAAR TE MAKEN KOMT MEN IMMERS IN DE STIEL
DIT IS UIT HET ARCHIEF VAN 5 NOVEMBER 1987
DIT IS TOEVAL WANT OP 5 NOVEMBER 2005 ZIJN WE BEGONNEN MET DE WEBSITE DUS VANAF NU HEBBEN WE EEN JAARLIJKSE FEESTDAG VAN DE TGV'ERS NAMELIJK 5 NOVEMBER SANTE
T.G.V. OF TILDONKS GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP WERD OPGERICHT DOOR EEN BEPERKT AANTAL MANNELIJK LEDEN
DOEL VAN DE CLUB IS HET AANLEREN VAN DE EDELE KOOKKUNST OM ER DAN DE GASTRONOMISCHE GENEUGTEN ERVAN TE ONDERGAAN.
ELKE CLUB DIE ZICH RESPECTEERD EN WIL BLIJVEN BESTAAN HEEFT EEN RUGGESTEUN NODIG.DIT DOOR EEN INWENDIG REGLEMENT DAT ZOVEEL MOGELIJK DIENT TE VOLGEN.
DAAROM HET VOLGENDE:
1/ IEDER LID VAN DE TGV MOET BIJ ELKE BIJEENKOMST OP TIJD AANWEZIG OM ZODOENDE ALLE BEWERKINGEN TE DOEN DIE NODIG ZIJN TOT DE BEREIDING VAN DE VERSCHILLENDE GERECHTEN. EEN AFWIJKING VAN EEN HALF UUR ZAL DOOR DE VINGERS WORDEN GEZIEN.
2/ IEDER LID MOET IN EEN BEZIT ZIJN VAN :
EEN MESJE-TWEE HANDDOEKEN-EEN HOUTEN PLANK.
3/ ELKE AFWEZIGHEID DIENT TIJDIG TE WORDEN GEMELD,DIT OM ONNODIG KOSTEN TE BESPAREN.
4/ NIET GELDIG AFWEZIGHEID WORDT AANZIEN ALS ZIJNDE AANWEZIG EN GEEFT GEEN RECHT OP VERMINDERING BIJ DRAGE
5/ DE BIJDRAGE MOET ZO VLUG MOGELIJK WORDEN VEREFFEND. 6/DE LEDEN WORDEN VERZOCHT DE UIT DE VOEREN WERKEN IN GEMEENSCHAP TE DOEN,DIT OM TE VERMIJDEN DAT DEZELFDEN ALTIJD HET SLACHTOFFER ZOUDEN ZIJN.
EN DAT WE ZE NOG LANG GEZAMENLIJK MOGEN MOGEN
PAUL TROCH-ARCHIVARIS
FRANS MELIS-DRUIDE
FONS GUINIER-SOMMELIER
FRANZ VON BETS-RITUEELMEESTER
RENE SCHUEREMANS-VLEESMEESTER
HUGO SPELMANS-PENEM ET CIRCENSES PENUS SUBLIMUS SUS
FRED VAN REETH -INFLUENSAS DE ROSAS
PETER GILLIS-CODA FINALIS
ANDRE GILLE -SCRIPTOR
MARC VAN LANI -MAGISTER CUCINAE
NU 22 JAAR LATER ZIJN ER WEL EEN PAAR WIJZIGINGEN VAN AANTAL LEDEN GEBEURD
ZO ZIJN ER NU 12 LEDEN ,OOK IS ER EEN BEURTROL OM TE KOKEN DE BETALING IS 2 MAAL PER JAAR ENZ
FONZ ZIJN RECHTER HAND ZAL NIET MEER GEWASSEN WORDEN
DE FONZ HEEFT ONZE KONING ALBERT II ZIJN RECHTER HAND AANGEBODEN BIJ EEN VAN ZIJN BELGISCHE BIJEENKOMSTEN IN ANTWERPEN 2009 DAAROM WERDEN DE BORDEN DOOR ZIJN RECHTER HAND VERSIERD (HIJ HEEFT ZIJN RECHTER HAND AL ZEKER TWEE WEKEN NIET GEWASSEN)ZIEHIER EEN PAAR VOORBEELDEN VAN ZIJN ANDERE BEZOEKEN
Bezoek MRCC IN 2007
Dirk Sterckx, europarlementariĂ«r, Fons Guinier, secretaris van ECSA (European Community ShipownerÂs Association) en Johan Debyser, de kabinets- chef van de gouverneur van de provincie West-Vlaanderen enz
http://www.ecsa.be/index.asp
DESSERT VAN FRANS & LAURENT
GRANITE
75 GR SUIKER
2,5 DL CHAMPAGNE
FRUITSPIESJES
4 SPAGHETTISTENGELS
VERS FRUIT NAAR KEUZE
AFWERKING:
EVENTUEEL DUNNE BLAADJES CHOCOLADE (GESMOLTEN TOT OP 32°C EN UITGESTREKEN OP PLASTICFOLIE)
FIJNGEHAKTE NOTEN NAAR KEUZE
1.ROER VOOR DE GRANITE DE SUIKER ONDER DE CHAMPAGNE EN ZET IN EEN PLATTE SCHAAL IN DE DIEPSVRIEZER **OPGELET ZIE ONDERAAN VOOR BEREIDINGSWIJZE**
2.ROER DE MASSA OM HET HALF UUR LOS MET VORK EN HERHAAL DEZE HANDELING GEDURENDE 2UUR
3.FRITUUR DE SPAGHETISTENGELS EN STEEK ER HET VERS FRUIT OP
4. VERDEEL DE GRANITE OVER VIER BORDEN ,LEG ER DE FRUITSPIEZEN OP EN WERK EVENTUEEL AF MET CHOCOLADEBLAADJES EN FIJNGEHAKTE NOOTJES
***DE BEREIDINGSWIJZE VOOR DE GRANITE VAN CHAMPAGNE***
VOOR 4 PERSONEN
100 GR SUIKER
2,5 DL CHAMPAGNE VAN GOEDE KWALITEIT
BRENG 50 ML CHAMPAGNE AAN DE KOOK EN VOEG DE SUIKER TOE.LOS DE SUIKER OP EN LAAT HELEMAAL AFKOELEN.MENG HET ZACHTJES DOOR DE REST VAN DE CHAMPAGNE EN VRIES HET GEHEEL IN.ROER TENMINST 1 MAAL INDE 2 UUR DOOR TOT EEN MOOIE FIJN GRANITE ONTSTAAT.
ROODBAARSFILET MET COULIS VAN DILLE EN LIMOENWORTELEN
HOOFDGERECHT VAN LAURENT & FRANZ
4 STUKKEN ROODBAARSFILET
150 G NOORDZEEGARNALEN
800GR BIOWORTELEN UIT ONZE HOF
2 COURGETTES
1 LIMOEN
1 CITROEN
500 GR AARDAPPELEN
5 EETL BOTER
1.5 DL OLIJFOLIE
3 PLANTJES DILLE
1 KOFFIEL PROVENCAALSE KRUIDEN
1 MESPUNT NOOTMUSKAAT
P/Z
VOORBEREIDING
SNIPPER DE DILLE FIJN EN HOU ENKELE TAKJES APART VOOR DE VERSIERING
LAAT DE GARNALEN ONTDOOIEN EN DEP GOED DROOG
SNIJ DE WORTELEN IN HEEL DUNNE SCHIJFJES EN BESPRENKEL MET HET SAP VAN 1 LIMOEN
MENG 1 DL OLIJFOLIE MET DE FIJNGESNIPPERDE DILLE EN MIX TOT U EEN DIKKE COULIS BEKOMT .KRUID MET P/Z
SCHIL DE AARDAPPELEN EN SNIJ IN BLOKJES
SNIJ DE COURGETTES IN BLOKJES
SNIJ DE CITROEN IN SCHIJFJES
BEREIDING
1.SCHIK DE ROODBAARS IN EEN OVENSCHAAL OVERGIET DE VIS MET 1/2 DL OLIJFOLIE ,KRUID MET PROVENCAALSE KRUIDEN ,P/Z EN BEDEK MET DE SCHIJFJES CITROEN ,SCHUIF DE SCHOTEL INDE OVEN OP 200 °C
2.SMELT ONDER TUSSEN 2 EETL BOTER IN EEN STEELPAN .VOEG DE WORTELEN AAN TOE ,HET LIMOENSAP EN 1 DL WATER EN LAAT GEDURENDE 20 MIN AFGEDEKT SUDDEREN KRUID MET P/Z
3.KOOK DE AARDAPPELBLOKJES SAMEN MET DE COURGETTEBLOKJES GAAR IN LICHT GEZOUTEN WATER GEDURENDE 15 MIN ,AFGIETEN EN PLET ZE TOT PUREE
AFWERKINF
SCHIK EEN BEDJE WORTELEN OP ELK BORD EN LEG ER EEN VIS BOVENOP .VERSIER MET EEN STREEPJE DILLICOULIS EN BESTROOI MET DE GARNALEN EN SERVEER DE PUREE EN ENKELE TAKJES DILLE
VOORGERECHT VAN FRANZ & LAURENT
150gr KRABVLEES
100GR PLATTE KAAS
2 STENGELS WITTE SELDER
1/2 GRANNY SMITH -APPEL
1 STENGEL CITROEN GRAS
CITROENSAP
4 SNEDEN GEROOKTE ZALM
AFWERKING
BIESLOOK
KERRIEVINAIGRETTE(KLASSIEKE VINAIGRETTE VERRIJKT MET KERRIEPOEDER)
1.SNIJ DE SELDER EN HET VRUCHTVLEES VAN DE APPEL IN KLEINE BLOKJES.
2.VOEG DE PLATTEKAAS,HET KRABVLEES,HET FIJNGESNEDEN CITROENGRAS EN WAT CITROENSAP TOE EN MENG ALLES.
3.PLAATS OP ELK BORD EEN METALEN CILINDER EN VUL DEZE MET HET KRABMENGSEL. DRUK ALLES GOED AAN.
4.SNIJ DE GEROOKTE ZALM IN SLIERTJES EN VERDEEL OVER HET KRABMENGSEL.
5.NEEM DE VORM WEG .VERSIER DE TORENTJES MET BIESLOOK EN BRENG WAT KERRIEVNAIGRETTE OP DE BORDSPIEGELS AAN
DIT WAS DE EERSTE SOEP VAN DE TGV'ERS OP 22 OKTOBER1987
JULIENNESOEP
BENODIGHEDEN: 15 PERSONEN
1BOT PREI-2GROENE SELDERS-1/2 KG WORTELEN-4UIEN-1 TEENTJE LOOK-1/2 BLAADJES LARIER-1 TAKJE TIJM-2 KRUIDNAGELS-3/4 MAGERE BOUILLONBLOKJES -25 GR BOTER-100GR VERMICELLI-P/Z
BEREIDINGSWIJZE
DE GROENTEN(BEHALVE DE UIEN)WASSEN EN IN JULIENNE OF BRUNOISE SNIJDEN.
DE UIEN PELLEN,AFSPOELEN EN FIJNSNIJDEN .
SPOELEN EN UITGELEKT IN DE GESMOLTEN BOTER EVEN LATEN UITZWETEN.
DE OVERIGE INGREDIENTEN TOEVOEGEN EN OP EEN HOOG VUUR AAN DE KOOK BRENGEN.
DAARNA OP EEN LAGER VUUR GEDURENDE EEN UUR MINIMUM LATEN TREKKEN.DE DEEGWAREN TOEVOEGEN EVENALS DE BOUILLONBLOKJES.ROEREN .GEDURENDE 5/10 MIN ZACHTJES LATEN DOORKOKEN.
HEET OPDIENEN
DE TGV'ERS VAN 1987
PAUL TROCH
FRANS MELIS
RENE SCHUEREMANS
HUGO SPELMANS
FRED VAN REETH
PETER GILLIS
ANDRE GILLE
MARC VAN LANI
EN DAN DE 2 OVERGEBLEVEN TGV'ERS
DE SOMMELIER- FONS GUINIER
RITUEELMEESTER -FRANS VAN BETS