VOLGENDE TGV AVOND 5 september 2024 om 19u Jos en iedereen zijn de koks van dienst
Foto

Dagen Tgv 24-25

5 september om 19u
Iedereen &Jos Mosselen 
3 okt.
Koks Sven &Erik

24 oktober 
Koks Dirk & Nicolas 

7 november 
Koks Rik & Jos 

19 december Kerstmenu
Koks Jef &Loe 

16 januari 25 nieuwjaarsmenu 
Koks Kevin & Mark

13 februari 25
Koks Jef &Erik

13 maart 25
Koks Sven &Loe

3april 25

koks Mark&Kevin

8 mei 25

Koks   Dirk & Nicolas

zaterdag 17 mei 25

damesavond 
Woensdag 21 mei 25

Koks Jos & Rik


5 juni 25
koks Steven & Bart BBQ 🍗 
19 juni 
  Koks Steven &Bart

Maandagavond voor de tgv avond de koks verwittigen  als je niet kan komen

We beginnen om 19u te RELST

KLIK MET DE MUIS OP DE KLEINE FOTO
DAN VERSCHIJNT DE FOTO OP WARE GROTE

RECEPT ZOEKEN IN BLOG
EEN WOORD VAN HET RECEPT INVULLEN BIJ ZOEKEN IN BLOG

Zoeken in blog

LEDEN TGV

1. JEF PYPEN
2. LUDO MEEUS
3. STEVEN SERVRANKX
4. JOS ARTOIS
5. RIK HOMBLE
6. NICOLAS MALICHEFF
7. DIRK PELGRIMS
8. BART NACKAERTS
9. SVEN STERCKX
10. ERIK THORA
11.MARC VAN STEENBEECK
12.KEVIN SOETAERT



ERE LEDEN
Van Bedts  Frans 1987-2016
DEN BOLLE +
DE FONZ 1987-2011
Yves poffe 
Luc Kiesekoms
Luc Sunt
Dirk Janssens
de mannen van de lipsestraat eddy &francis 
fabian aps 
Andre Gille
Laurent Snijers
Mon Fillet 
Paul Troch 
Peter gillis
enz.

Inhoud blog
  • AARDBEIEN GAZPACHO MET BEVROREN YOGHURT
  • AARDBEIEN GAZPACHO MET BEVROREN YOGHURT
  • PAELLEA Rik & Jos
  • Plaat taart COCA
  • Hapje Broodje met gekarameliseerde appel en zwarte pens
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
    Inhoud blog
  • AARDBEIEN GAZPACHO MET BEVROREN YOGHURT
  • AARDBEIEN GAZPACHO MET BEVROREN YOGHURT
  • PAELLEA Rik & Jos
  • Plaat taart COCA
  • Hapje Broodje met gekarameliseerde appel en zwarte pens
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
    Archief per maand
  • 06-2025
  • 05-2025
  • 04-2025
  • 03-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 06-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 06-2021
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 09-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Tildonkcity
    Tildonks Gastronomisch Vennootschap
    38 STE JAARGANG
    Opgericht oktober 1987
    WELKOM BIJ DE TILDONKSE GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP CULINAIRE DONDERDAGEN VOOR 12 VRIENDEN
    28-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KEIZERLIJKE EEND voor het eindjaar
    1, koop een eend van ongeveer 5kg voor 6 personen,twee grote flessen scotch whisky,spekreepjes en een fles olijfolie. 2, de eend larderen met spek en de binnenkant inwrijven met zout en peper 3, de oven voorververwarmen op 180 graden voor 10 minuten. 4, een long-drink glas voor de helft vullen met whisky. 5, de whisky opdrinken gedurende het opwarmen van de oven. 6, de eend op de muur....vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky uitschenken. 7, het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven plaatsen. 8, na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee blazen bullen met bwhiky. 9, de klazen opdlinken ende scherven van et ielste klas oplaapen. 10, nog een nalff uul de hoven opedoen om deent te sjekke. 11, na een nalff uul de hoven opedoen om deentte sjekke. 12, blantwondezalf inde padkamer ganaale en oep de povekand van de rinkeland doen. 13, denove nesjot geve . 14, twi glose insjenke ven de twie flesse biski en tmiddeste glas opsoope. 15, de nove opedoen na dieste bles bieskie leegis ,en de sjotel vastpakke. 16, de blandwondesalf op de binnekand van de twiejande doen en deent oeptape; 17, dander glase bisski oepdrinke. 18, deent nogis oeprape en met nen nantdoek de blantwondzalf van deent vege. 19, zen ande ontvette me bissky en den tuup salf twee kier oeprape. 20, tkapot glas opvege en deent terug inden ove zetten. 21, deent oprape en den ove opendoen. 22, de twiede fles biskie opendoen en oeprape van de keukenbloor. 23, opstaan van de bloer entvettig spek onder dekas vege; 24, nogis oepstan van de bloer en dan tochma blave zitte. 25, de bles op de grnd sette. 26, ban de teut drinke, de klase zen oep of kapot. 27, den ove afzette, doege toedoen en deniele nacht roenke. 28, de volgende late namiddag en vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en plafond afwassen. 30, de twee lege flessen naar de glasbol brengen en op de terugweg perdolan en malox kopenmaar lieftst te voet. tot de volgende keel met vriendelijk groenten

    28-12-2005 om 00:00 geschreven door de loe  


    22-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het voorgerecht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen de oesters waren lekker peper citroen en brood meer moet dat niet zijn

    22-12-2005 om 23:27 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dessert van de mannen van de wisselstraat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen GEBAK MET BLAUWE DRUIVEN,ROOMPUDDING EN PASSIEVRUCHT benodigheden : 12 petit-buere koekjes,5 el gesmolten boter,20 tal druiven, 3 goed rijpe passievruchten ,poedresuiker pudding: 1l volle melk,1 vanillepeul,6eieren,200gr suiker,5 el maiszetmeel, 2,5dl room werkwijze:breng voor de pudding de melk met de overlangs opengesneden vanillepeul aan de kook. klop de eieren met de suiker luchtig.en klop er het maiszetmeel onder. giet er al roerend de kokende melk op en meng goed door elkaar. zet weer op het vuur en laat enkele minuten goed doorkoken tot de pudding begint te dikken. neem van het vuur en laat afkoelen. klop de room half op en meng onder de oude pudding. verkruimeld de koekjes en meng ze met de warme gesmolten boter. doe met een vork in een ronde metalen vorm en druk aan. de klaag moet ongeveer 1cm dik zijn. vul aan met de pudding en schik de druiven erboven op. snij de pasievruchten middendoor en lepel er het vruchtvlees uit.lepel over en rond de taartjes. bestrooi met poeder suiker

    22-12-2005 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opa frans aan het werk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen wij hebben gisteren weer al eens kunnen aperitieven op de geboorte van HANNE proficiat aan de ouders frans bedankt voor de lekkere bubbels

    22-12-2005 om 00:00 geschreven door de loe  


    19-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de fons en de loe
    zij gaan voor ons een feestmenu klaarmaken? veel oesters maar zeker fazant tot woensdag

    19-12-2005 om 00:00 geschreven door de loe  


    10-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laurent en frans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen tijdens de voorbak van de 75 pannenkoeken
    wat staat er nog op het menu op de kerstmarkt
    Irisch koffie
    TGV koffie/advokaat/slagroom
    pannenkoeken met koffie

    10-12-2005 om 21:24 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERSTMARKT TILDONK 2005
    Klik op de afbeelding om de link te volgen de laurent en frans zijn de pannenkoeken aan het voorbakken
    ziehier het recept
    3 kg zelfrijzende bloem
    6 liter melk
    1 liter br.water
    36 eieren
    zout/suiker
    zeef de bloem in een grote kom klop de eieren los met wat melk
    en giet de melk en de eieren en het zout in de kom en klopt het tot een glad beslag.en dan maar bakken.

    10-12-2005 om 21:19 geschreven door de loe  


    06-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERSTMARKT TILDONK 2005
    • WAAR :TILDONK BRUG

      DE ZONDAG  11 DECEMBER 2005 VAN  14U TOT 19 U

      DE TGV ZAL ER OOK ZIJN.


    06-12-2005 om 22:09 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERSTMARKT TILDONK 2005
    zaterdag 10/12/05
    voorbakken pannenkoeken om 10u bij de makke
    extra pannen meebrengen
    zondag 12/12/05
    bijeenkomst om 10u aan de brug
    klaarzetten van verlichting /trap/leuning
    om 11u bij de makke
    ophalen van stoelen en tafels en glazen

    06-12-2005 om 22:06 geschreven door de loe  


    02-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.francis en luc
    Klik op de afbeelding om de link te volgen aan het fornuis

    02-12-2005 om 23:33 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30NOVEMBER 2005 LAURENT EN FRANS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    EEND MET RAAPJES EN UITJES

    winkelkar:2 wilde eenden
                      4 raapjes
                      24 kleine uitjes
                      1 koffielepel griessuiker
                     4 vastkokende aardappelen
                    1 takje tijm
                    1laurierblaadje
                    30gr boter
                   2.5dl gevogelte wildfond
                  1 koffielepel frambozenazijn
                  peper en zout

    verwarm de oven op 250°c
    kruid de eenden van binnen en van buiten met peper en zout.
    schil de raapjes en snijd ze in mooie,gelijke vormen ter grootte van een grote olijf.
    smelt de boter in de pan .kleur de eenden aan alle zijden bruin.
    haal ze na 5 minuten  uit de pan en doe er  de uitjes in.
    laat ze een min. bakken,kruiden met peper en zout en tot slot suiker.
    nu gaan de aardappelen en rapen er bij,alsook de tijm,laurier,peper en zout.
    leg de eenden er bovenop en plaats alles in de warme oven gedurende 20 min. bedruip af en toe met jus
    na 20 min.zijn de eenden en groenten gaar.haal de eenden weer uit de schotel,
    giet eerst de frambozenazijn en dan de fond op de groenten.
    laat ze 2 tot 3 min sudderen en controleer de smaak.
    serveer groenten,saus en eenden in één schotel op tafel.      
             

    02-12-2005 om 00:00 geschreven door de loe  


    01-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tgv 1996
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    01-12-2005 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30NOVEMBER 2005 LAURENT EN FRANS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen TOOST  MET CHAMPIGNONS

    WINKELKAR: 8 vierkante broden of toostbrood
                         500gr champignons
                        vetstof
                       takjes peterselie
                       peper en zout
                       sap van 1/2 citroen

    wrijf de champignons schoon
    snijd ze in kleine stukken
    bak ze gaar in een weinig vetstof en kruid met peper en zout.
    voeg er naar eigen keuze het citroensap aan toe.

    rooster de sneetjes brood en besmeer ze onmiddellijk met en weinig vetstof.
    verdeel de champignons over de toosten.
    schuif de toosten gedurende enkele minuten in een warme oven.
    garneer ze met enkele takjes peterselie en dien onmiddellijk op.


    01-12-2005 om 00:00 geschreven door de loe  


    10-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 9 november 2005 jef&jakke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    KASTANJESOEP MET COGNAC EN TRUFFELOLIE

    voor 4 personen  : 1 rode ui-2 stengels groen selder-1 teen knoflook-1 el fijngehakte tijm-3 el boter-400gr vacuum verpakte kastanjes(of kastanjepuree in blik) 1/2 dl cognac -6 dl groentebouillion- 1dl room-50gr dooierzwammen-takjes tijm-truffelolie-peper en zout.

    hak de ui,selder en knoflook en tijm.doe er de kastanjes bij en laat kort inkoken.voeg dan de bouillion er bij en breng aan de kook.zet het vuur lager en laat de groenten gaarkoken.nu drinken we op CESAR&NELL de kleinkinderen van onze  nieuwe opa laurent en voor  de ouders santĂ©.
    mix de soep met de room en kruid met peper ezn zout.halveer de dooierzwammen en bak ze goudbruin in 1et boter.verdeel de soep over de 4 borden en werkt af met de dooierzwammen,tijm en truffelolie.

    rondvraag  heel lekker

    10-11-2005 om 22:31 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 november JEF&JAKKE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    EVERZWIJNGEBRAAD MET OESTERZWAMMENTAARTJE EN VEENBESSENTAARTJE

    voor 4 personen:600gr everzwijngebraad (met dank aan de jakke)10 geplette jenerbessen-200gr oesterzwammen-4bladerdeegplakjes-4veenbessentaartjes-4dl room-2glaasjes cognac-4x100g kalsfond-100gr boter-nootmuskaat-1el gehakte gragon-peper-en zout-een takje dragon.

    breng het vlees op smaak ,nadat het is dicht geschroeid .en bak het20 min. in de voorverwarmde oven op 180°C.bereid de oesterzwammen met de boter ,peper,zout,nootmuskaat en de helft van de room.

    vorm kleine taartjes met bladerdeeg en vul op met de bereiding van oesterzwammen.bak ze samen met veenbessentaartjes geduren 10 min.in de oven.

    haal het vlees uit de oven en houd warm.
    giet het overtollige vet uit de braadslee.roer de bakresten met de kalfsfond los. sjarlotten snipperen en stoven rode wijn toevoegen -tijm-laurier-peterseliestengels droogkoken en dan de kalfsfond toevoegen tot 1/3 inkoken opmonteren met boter 
    snij het vlees in plakjes . dien het vlees met beide taartjes en een beetjesaus op.

    ps wij hebben ook witloof en peren gebruikt.

    rondvraag: heel lekker vlees  de saus was prima alleen de peren he jef,

    10-11-2005 om 21:42 geschreven door de loe  


    09-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.inventaris 2005 tgv voedingswaren

    INVENTARIS KAST TGV november 2005

    VOEDINGSWAREN DRANK
    klontjessuiker 1 kg Eau de vie Poire William Ÿ fles
    witte suiker 1 kg citroenjenever Œ fles
    kandijsuiker donker 2 Œ kg appeljenever Œ fles
    cassonade œ kg porto 1/6 fles
    acaciahoning œ pot rum NEGRITA 1/6 fles
    bouillonblokjes VIS 18 blokjes (= 9 lit.) sherry 2x œ fles
    bouillonblokjes GROENTEN 7 blokjes (= 3,5 lit.) SHAO HSING 14%vol 2/3  fles
    bouillonblokjes RUNDS 7 blokjes (= 3,5 lit.) whisky 3 flessen
    bouillonblokjes KIP 4 blokjes (= 2 lit.) amaretto (DI SARONNO) ± œ lit.
    MaĂŻzena Roux 1 doos cognac 1/5 fles
    rijst: witte 6 kookbuiltjes vn 125gr witte wijn vr sabayon 1 fles
    rijst: bruine 5 kookbuiltjes vn 125gr crĂšme de cassis ÂŒ fles
    gelatine 7 blaadjes
    kappertjes 1/1 potje
    augurkjes 1/1 potje
    mosterd 1/1 potje vn 200gr
    bamboescheuten 1 blik vn 800gr
    gehakte tomaten 1 blik vn 400gr
    tomatenconcentraat 3 kleine blikjes
    bloem ± 1kg
    olijfolie 1 lit.
    rode ajuin ± 1kg
    knoflook 1 œ bol
    olijfolie 1 fles

    09-11-2005 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.inventaris TGV 2005
    INVENTARIS KAST TGV november 2005
    KRUIDEN & SPECERIJEN
    zwarte peperbolletjes 1 Œ potje
    rode peperbolletjes 1/1 potje
    mix peperbolletjes œ potje
    witte peper gemalen Ÿ potje
    pili-pili Ÿ potje
    dille 1/1 potje
    tuinkruiden 1/1 potje
    jeneverbessen Ÿ  potje
    marjolein œ potje
    muskaatnoot gemalen 2x œ potje
    kruidnagels Œ potje
    kaneelstokjes 4 stuks
    peterselie gedroogd Œ potje
    curry 1/3 potje
    SHEGUAN peper zakje 50gr
    zout 1kg
    zeezout fijn œ kg
    zeezout grof œ kg
    oregano 1/1 potje
    tijm gedroogd ± 200gr
    safraan ± 20 zakjes van 1gr
    paprikapoeder 1/1 potje
    soja-saus 1/3 fles
    curry-mix  medium-hot 1 pakje v. 100gr
    curry-mix  hot 1 pakje v. 100gr
    HOISIN-saus 2/3 potje
    azijn 1 œ lit.
    dragonazijn œ lit.
    balsamico œ lit.
    ketchup 1/1 bus
    olijfolie 1/5 fles
    INVENTARIS KAST TGV november 2005
    MATERIAAL VERBRUIKSGOEDEREN
    onderborden 12 huishoudfolie œ rol
    visborden 17 aluminiumfolie œ rol
    soepkommetjes 15 diepvrieszakken 3 lit. ± 60 stuks
    dessertkommetjes 11 elastiekjes ± 30 stuks
    broodmandje 1 coctailprikkers  2 doosjes vn 1000st
    brochettestokjes 100 stuks
    katoenen servietten nog te tellen keukenrol 2 œ rol
    keukenhanddoeken 21 schuursponsjes 10 stuks
    schoteldoeken 9 afwasmiddel 1 bus
    blauwe handdoeken 8
    piĂ«zo gasaansteker  1
    snijplank polyethyleen  groot 2
    snijplank polyethyleen  klein 2
    chinois 1
    garde 3
    visschep inox 1
    schuimspaan inox 1
    spatel hout 4
    pollepel inox 10cm 1
    pollepel inox 8cm 1 missing
    pannelikker 24cm 1
    pannelikker 34cm 1
    chefmes 1
    fileermes 1
    officemes (aardappelmes) 7
    steakmessen 2
    keukenvork inox 09-11-2005 om 00:00 geschreven door de loe  

    08-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spokerijen in de witloofstreek
    Stad/Gemeente: Tildonk (Haacht).

    Het Konijnenmens van Tildonk.

    In Tildonk (Vl. Brabant) staat nog een laag huisje, waar heel lang geleden boer Hubertus woonde. Toen de boer eens zijn kelderdeur opende en de trap afdaalde, schrok hij. Daar stond voor hem een mensengroot konijn op de achterste poten. Het zegde: ‘Hubertus, als ge wilt, kun je al de honden van Tildonk opjagen en het hele dorp aan u onderwerpen. Iedereen zal u betalen om in vrede te mogen leven.' Het boertje was nog niet van zijn emoties bekomen of het konijn wipte door het keldergat naar buiten.

    Hubertus dacht erover na. Hij wikte en hij woog, maar hij durfde niet opnieuw in zijn kelder neer te dalen. Na een tijdje besloot hij het erop te wagen, want macht en fortuin lieten hem niet koud. Hij stapte resoluut in zijn kelder; het mensengroot konijn stond er weer. ‘Ik dacht wel dat je zou terugkomen,' zegde de konijnenmens, ‘hier is een toverroede, richt deze op het verstand van de hond, hij zal u volgen en doen wat u beveelt…' De konijnenmens huppelde even, en ploef, hij sprong door 't keldergat naar buiten. Daar stond Hubertus nu met zijn toverroede. Hij wandelde naar het dorp en telkens als hij een hond tegenkwam richtte hij zijn stok op het ‘verstand' van de hond. De sliert honden die hem volgde groeide vlug aan en toen Hubertus opnieuw thuiskwam, telde hij er meer dan vijftig!

    ‘En nu zien of het werkt,' zegde hij. Nog dezelfde avond stuurde hij zijn leger honden naar een rijke rentenier in het dorp. De honden blaften als bezetenen in de tuin en de gefortuneerde burger kon geen oog meer dicht doen. Tegen de morgen riep Hubertus de honden naar huis, maar hij stuurde ze bij zonsondergang weer naar de geldman. Toen het geblaf hoogtij vierde trok hij zelf naar de rentenier en zegde dat hij de honden wel kon verjagen. ‘Goed', antwoordde de rentenier, ‘dan zal ik u goed belonen…' Hubertus riep de honden weg en hij kreeg een beurs geld.

    Het boertje vond dat zijn honden het goed deden en trok er dan mee naar een herenboer. Daar blaften de honden een paar nachten op het neerhof, alvorens Hubertus zijn ‘diensten' ging aanbieden. ‘Ik geef u enkele zakken graan', zegde de herenboer, ‘als ge die rekels van mijn hof krijgt…' Zo geschiedde.

    Boer Hubertus voelde zijn macht klimmen en hij zon op een nieuwe triomf. Zijn oog viel op het bezit van een molenaar. Hij trok met zijn honden naar zijn uitverkozen slachtoffer en liet ze enkele nachten blaffen rond de molen. De molenaar hield het been stijf en toen Hubertus hem wilde gaan ‘helpen', zegde de mulder dat het geblaf hem niet kon deren, omdat het de muizen en ratten weghield. Hubertus hield vol. Nachten en nachten bleven de honden er blaffen. Op een morgen ging hij terug naar de molenaar. ‘Kan ik u helpen, molenaar,' vroeg hij. ‘Neen,' antwoordde de mulder, ‘ze mogen hier een eeuwigheid blijven blaffen…' Hubertus ontstak daarop in toorn en riep: ‘Dan laat ik ze u verscheuren…' ‘Ha,' schreeuwde de molenaar, ‘dan zit u hier te toveren met die honden, ik zal ze tot moes malen!' Hij maakte een kruisteken, stormde naar zijn molen en liet de wieken draaien. ‘Pak hem!' brulde Hubertus. De honden sprongen naar de molen en een na een kregen ze een slag van de molen. Ontgoocheld ging Hubertus weer naar huis. Hij trok zijn kelderdeur open en, ja, de konijnenmens stond er. ‘Wat moet ik nu doen?' vroeg Hubertus. ‘Nu moet gij mij alles geven,' zegde de konijnenmens. Hij rukte de toverroede uit zijn hand en bezwoer hem tegen de volgende dag een zak klaver, een mand wortelen en aardappelen klaar te zetten. ‘Zoniet,' vermaande de konijnenmens, ‘dan word je hier ter plaatse verscheurd en helemaal opgegeten!' Hubertus werkte er een hele dag aan om het gevraagde bijeen te brengen. Hij zette het in zijn kelder. Alles stond er nauwelijks of hij hoorde dat het werd weggesleurd. Maar de konijnenmens liet hem niet verder met rust. Op een nacht bonkte hij tegen de kelderdeur en riep: ‘Hubertus, goede vriend, ik wil dat u mij opdient, anders hebt ge zelf uitgediend!' Hubertus verloor zijn kalmte, pakte een spade en ging er mee naar zijn kelder met de gedachte schoon schip te maken met de konijnenmens. Hij opende de kelderdeur en daar sprongen, eensklaps, wel tien honden op zijn lijf. Ze beten hem waar ze hem konden happen. ‘Medelijden! Barmhartigheid!' schreeuwde Hubertus, ‘ik zal alles doen wat u vraagt!'

    De volgende morgen ging hij op zoek naar eten voor de konijnenmens. Zelf had hij niets meer en indien hij aan de wensen van de konijnenmens wilde voldoen, moest hij zelf gaan stelen. Maar dat durfde hij niet te doen, want sinds zijn hondenpraktijken, beschermde iedereen zijn erf met grote waakzaamheid. Toen dacht Hubertus aan zijn patroon, Sint-Hubertus in Wakkerzeel. Hij wandelde er naar toe, sprak er met diep berouw zijn biecht, brandde een gewijde kaars en stak een goede gift in het offerblok. ‘Hubertus ‘ zegde zijn biechtvader, ‘uw naam weze hier geprezen, de duivel heeft u in zijn macht willen nemen. Neem dit gewijde Sint-Hubertusvaantje mee en hang het in uw kelder. Verf een groot wit kruis, het teken van Christus, en van Sint-Hubertus, boven uw keldergat. De konijnenmens en de honden zullen door hun kracht verjaagd worden.'

    Hubertus deed het. Tijdens de volgende nacht werd hij opgeschrikt door een kortstondig gejank en gejammer. Dit was de laatste keer dat Hubertus de stem van de duivel hoorde. Van dan af ging Hubertus, tot aan zijn dood, ieder jaar naar Sint-Hubertus te Wakkerzeel op bedevaart. Alleen hij en zijn biechtvader wisten waarom.

    Uit ‘Spokerijen in de witloofstreek'

    Met dank aan Gordts Jan.
    Deze pagina hoort bij stedeninfo.be

    08-11-2005 om 23:20 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tildonk
    Tildonk is een deelgemeente van Haacht, gelegen langs het kanaal Leuven-Mechelen.
    De historische en karaktervolle dorpskern werd onlangs beschermd als monument, stads- en dorpsgezicht. Het Ursulinenklooster en –school, de Sint Jan De Doper-kerk uit de 14de eeuw, en de pastorij daterend uit 1761 vormen samen het unieke kader waarbij de nieuwe wooninbreiding Kloosterhof wonderwel past.
    Het ganse dorp, en zeker de kanaaldijken, nodigen uit tot wandelen en fietsen.
    Tildonk is zeer centraal gelegen, vlakbij Leuven (8 km) en Mechelen (15 km). Maar ook Brussel (25 km) en Antwerpen (35 km) zijn niet veraf. Openbaar vervoer met trein- en bus zijn in de onmiddellijke nabijheid beschikbaar.
    Meer informatie over Tildonk vindt u op www.haacht.be
    [ terug ]

    08-11-2005 om 21:17 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fietsen met marleen merckx

    1000 zonnen en garnalen

    fiets mee...

    ... in het spoor van Marleen Merckx

    Haacht, 26 juni 2005 om 14.30

    Datum: 26 juni 2005
    Gemeente: Haacht
    Route: Jubileumroute
    Afstand: 25 km
    Startlokatie: Markt
    BV: Marleen Merckx

    Uren: inschrijvingen vanaf 13u30, gezamelijk vertrek 14u30
    Hoe bereiken: vanaf de E314 (Leuven-Genk) neem je afrit 21 (Rotselaar), richting Rotselaar, daar richting Werchter, linksaf richting Haacht. Volg ter plaatse de pijlen "1000 zonnen en garnalen".

    Bezienswaardigheden:

    1. We vertrekken op de markt van Haacht waar je niet naast de Sint-Remigiuskerk kan kijken. Een deel van het oorspronkelijk gebouw uit 1281 bleef bewaard in de zijmuren van het huidige koor. In de loop der eeuwen vonden heel wat veranderingswerken plaats. De kerk werd zwaar beschadigd in de Eerste Wereldoorlog. De huidige toren dateert van 1924.

    2. De vaart Leuven-Mechelen, die de Dijle met de Rupel verbindt, is momenteel een echt paradijs voor fietsers, wandelaars, vissers... Toch bracht dit kanaal, dat in 1751-52 werd gegraven, voor de lokale bevolking indertijd slechts miserie mee: verbindingswegen werden afgesloten en velden werden onbereikbaar. Het duurde tot in de 2de helft van de 20e eeuw vooraleer enkele fabrieken ontstonden tussen het kanaal en de spoorlijn.

    3. Op de motte (= aarden heuvel) waarop nu 't Kasteeltje van Tildonk staat, woonden tijdens de 12de eeuw de ridders van Tildonk. Het is daarmee het oudste bouwwerk uit de gemeente. Deze plek was ooit het centrum van de heerlijkheid Nieuwenborch. Het huidige gebouw dateert uit de 15de eeuw.

    4. De Kraeneveldhoeve en de Standonkhoeve in Wakkerzeel vormden vroeger één geheel. Het is een beschermd monument, daterende uit 1650.
    Reeds in de 12de eeuw stond op deze plaats één van de belangrijkste hofsteden uit de streek. Getuige hiervan is de duiventoren boven de ingang: het houden van duiven was vroeger een voorrecht van welgestelden.

    5. De 3 km lange anti-tankgracht en -muur werd in 2000 geklasseerd omwille van het militair-historisch en botanisch belang. Deze gracht en muur werd in 1939 gebouwd als onderdeel van de verdedigingslinie tegen de Duitsers. In één klap werd ook de site "Roost" een monument : de gracht loopt door de buitenste hofgracht van het verdwenen middeleeuws kasteel "Dijleburcht".

    > bekijk het plannetje
    > terug naar het overzicht

    08-11-2005 om 20:48 geschreven door de loe  





    Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • de brousse
  • weer vandaag
  • tilloenk
  • haacht
  • ALGEMEEN EXPERTISE CENTRUM

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Foto

    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs