VOLGENDE TGV AVOND 5 september 2024 om 19u Jos en iedereen zijn de koks van dienst
Foto

Dagen Tgv 24-25

5 september om 19u
Iedereen &Jos Mosselen 
3 okt.
Koks Sven &Erik

24 oktober 
Koks Dirk & Nicolas 

7 november 
Koks Rik & Jos 

19 december Kerstmenu
Koks Jef &Loe 

16 januari 25 nieuwjaarsmenu 
Koks Kevin & Mark

13 februari 25
Koks Jef &Erik

13 maart 25
Koks Sven &Loe

3april 25

koks Mark&Kevin

8 mei 25

Koks   Dirk & Nicolas

zaterdag 17 mei 25

damesavond 
Woensdag 21 mei 25

Koks Jos & Rik


5 juni 25
koks Steven & Bart BBQ 🍗 
19 juni 
  Koks Steven &Bart

Maandagavond voor de tgv avond de koks verwittigen  als je niet kan komen

We beginnen om 19u te RELST

KLIK MET DE MUIS OP DE KLEINE FOTO
DAN VERSCHIJNT DE FOTO OP WARE GROTE

RECEPT ZOEKEN IN BLOG
EEN WOORD VAN HET RECEPT INVULLEN BIJ ZOEKEN IN BLOG

Zoeken in blog

LEDEN TGV

1. JEF PYPEN
2. LUDO MEEUS
3. STEVEN SERVRANKX
4. JOS ARTOIS
5. RIK HOMBLE
6. NICOLAS MALICHEFF
7. DIRK PELGRIMS
8. BART NACKAERTS
9. SVEN STERCKX
10. ERIK THORA
11.MARC VAN STEENBEECK
12.KEVIN SOETAERT



ERE LEDEN
Van Bedts  Frans 1987-2016
DEN BOLLE +
DE FONZ 1987-2011
Yves poffe 
Luc Kiesekoms
Luc Sunt
Dirk Janssens
de mannen van de lipsestraat eddy &francis 
fabian aps 
Andre Gille
Laurent Snijers
Mon Fillet 
Paul Troch 
Peter gillis
enz.

Inhoud blog
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
    Inhoud blog
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
    Archief per maand
  • 05-2025
  • 04-2025
  • 03-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 06-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 06-2021
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 09-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Tildonkcity
    Tildonks Gastronomisch Vennootschap
    38 STE JAARGANG
    Opgericht oktober 1987
    WELKOM BIJ DE TILDONKSE GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP CULINAIRE DONDERDAGEN VOOR 12 VRIENDEN
    06-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE AANGEPASTE WIJNEN




    06-03-2016 om 14:08 geschreven door de loe  


    27-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PLATTE KAASTAART
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Platte kaastaart

    Ingrediënten voor 8 personen

    • 2 eieren33819

    eieren2

    • 500 g volle kaas23626

    volle kaas500 g

    • 2 el fijne suiker23634

    fijne suiker2 el

    • 1 zakje vanillesuiker23638

    vanillesuiker1 zakje

    • 1 plak kruimeldeeg23622

    kruimeldeeg1 plak

    • 2 el patisseriebloem33821

    patisseriebloem2 el

    Benodigdheden: springvorm 24 cm diameter

    Bereidingswijze

    1.  Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 225°C.

    2 . Splits de eieren. Klop de eierdooiers los met de bloem en de fijne suiker. Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker.

    3 . Vermeng de kaas met de eierdooiers. Roer goed glad, tot de eieren volledig opgenomen zijn. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door het mengsel.

    4 . Leg het deeg - op bakpapier- in een diepe springvorm van 24 cm diameter. Schep er de kaasvulling in. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

    5 . Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven. De kaasvulling moet onder een zachte vingerdruk een beetje meeveren, dan is de taart klaar. De boven kant zal dan ook mooi goudblond zijn. Indien niet, zet dan een paar minuten de grill aan. Als ze te snel zou kleuren, verlaag je na een kwartier baktijd de oventemperatuur tot 200°C.

    6 . Laat de taart een paar minuten afkoelen. Haal ze voorzichtig uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

    27-02-2016 om 00:00 geschreven door de loe  


    26-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INDISCH LAMSSTOOFPOTJE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Indisch lamsstoofpotje

    Ingrediënten :

    ·       1 kg lamsschouder  in stukjes (zoals stoofvlees)

    ·       1/2 l kippenbouillon

    ·       4 teentjes look  (geperst)

    ·       2 ajuinen  (in fijne stukken)

    ·       2 rode chilipepers  (in fijne stukken)

    ·       6 wortelen  (in schijfjes)

    ·       4 tomaten  (in stukken)

    ·       1 groene paprika  (in fijne blokjes)

    ·       1 eetlepel gemberpoeder

    ·       200 g Griekse Yoghurt

    ·       1 theelepel kurkumapoeder

    ·       1 theelepel garam masala

    ·       1 theelepel currypoeder

    ·       1 theelepel paprikapoeder

    ·       1/2 theelepel komijnpoeder

    ·       1 theelepel geplette korianderbolletjes

    ·       1 eetlepel bloem

    ·       150 ml kokosmelk

    ·       peper en zout

    ·       verse koriander

    ·       2 zakjes basmatirijst

    Bereidingswijze:

    Snij en spoel alle groenten. Doe in een pan wat boter en voeg het vlees toe. Kleur het vlees bruin en voeg een beetje zout toe. Haal uit de pan. Voeg eventueel nog een beetje boter bij en fruit hierin de ui en look. Roer met een garde de smaken los. Voeg vervolgens het gemberpoeder en de chilipepers toe. Voeg dan het vlees terug toe en kruid bij met de garam masala, kurkumapoeder, currypoeder, paprikapoeder en de komijn. Roer goed. Doe ook een eetlepel bloem erbij en laat dat even meebakken. (zorgt voor de binding van de saus). Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en zet het vuur zachter. Voeg dan de kokosmelk toe en de wortelen. Tot slot voeg je de tomatenstukjes toe. Zet het deksel erop en laat 1,5u pruttelen op een zacht vuur. Roer af en toe. Wanneer het gerecht bijna klaar is, maak je ook de rijst. Kook dit volgens de verpakking. Als het vlees klaar is roer je er de Griekse yoghurt onder. De saus zal schiften maar dat is normaal) Strooi wat verse koriander over het gerecht en dien op met de rijst. Smakelijk.

    26-02-2016 om 00:00 geschreven door de loe  


    25-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAPJES dag 8 jg28 RIK

    Avocado met limoen en garnaaltjes

    Een rijpe avocado doorsnijden, pit er uit en vruchtvlees uithalen met lepel. In blokjes snijden, met limoensap en wat olijfolie besprenkelen , garnalen, peper en zout ondermengen. Een paar uur in koelkast, nadien overscheppen in potjes en opdienen.

     

    Amuse van mediterrane tonijnmousse

    Ingrediënten

    • 250 gr. tonijn op water (uitgelekt)
    • 150 gr. marscapone
    • 8 stk zongedr.tomaatjes
    • 100 gr. groene olijven zonder pit
    • 2 kleine sjalotjes
    • 1 piepklein scheutje sherry
    • 1/4 bosje bieslook
    • 1 beetje zout en peper
    • 6 sneetjes toastbrood

    Bereiden

    steek uit ieder sneetje toastbrood 3 rondjes

    bak ze krokant in een voorverwarmde oven van 175 graden

    meng de tonijn met de mascarpone tot een gladde mousse (met staafmixer of keukmachine)

    snijd de olijven in kleine partjes

    snijd de zongedroogde tomaatjes fijn

    breng de mousse op smaak met peper en zout en meng er de tomaatjes en olijven door.

    doe de mousse in een spuitzak met gladde mond en spuit een glad bolletje op ieder toastje

    leg ze op een klein bordje en garneer rondom met ragfijn gesneden sjalotringetjes en  wat bieslook

    Gevulde champignons

    Ingredienten voor 12 personen:

    ·       12  champignons

    ·       2 eetlepels roomkaas (platte kaas)

    ·       3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

    ·       2 plakjes ontbijtspek

    ·       peper en zout

    ·       2 stengels lente ui

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

    Haal de steeltjes voorzichtig uit de champignons. We gebruiken 3 van de stelen, snijd deze fijn.  
    Bak de spek in een droge koekenpan of in de oven knapperig en snijd het in kleine stukjes. Snijd de lente ui in ringen. Mix de roomkaas met fijngesneden lente ui, stukjes spek, fijngesneden champignonstelen, 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas. Breng het op smaak met peper en zout. Schep met een theelepel het mengsel in de champignons. Garneer de champignons met nog een beetje lente ui en bak het 20 minuten in de oven. Strooi na de 20 minuten een beetje Parmezaanse kaas over de champignons en bak ze nog even in de oven zodat de kaas smelt.

    Serveer de gevulde champignons op een bedje van rucola.









    25-02-2016 om 00:00 geschreven door de loe  


    07-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSERT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Menu zal volgen hé Steven

    07-02-2016 om 00:00 geschreven door de loe  


    06-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOOFDGERECHT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen we wachten op de info van Steven

    06-02-2016 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOORGERECHT VAN DE BART FILET PURE
    BENODIGHEDEN

    Filet pure van de Makro 
    scampi's
    sjalot-bieslook-koriander-dille-peterselie-kappertjes - mayo-peso wijnazijn en citroensap

    Bereiding:

    Filet pure in blokjes snijden,sjalot fijn snipperen,bieslook ,koriander,dille en peterselie fijnhakken,kappertjes en mayo toevoegen goed mengen en afkruiden met pezo wijnazijn en citroensap

    de scampi's pellen,in eiwit rollen,paneren in panka en bakken

    Voor de saus:
    Mayo mierinckswortelpuree water peso en peterselie mengen








    06-02-2016 om 00:00 geschreven door de loe  


    05-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOEP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ALS DE STEVEN EENS TIJD HEEFT ZAL DE MENU HIER WEL EENS KOMEN TE STAAN

    05-02-2016 om 00:00 geschreven door de loe  


    04-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 FEB 2016 HAPJES STEVEN & BART JG28
    HAPJES 

    MENU IS NOG NIET KLAAR 
    WACHT OP STEVEN









    04-02-2016 om 00:00 geschreven door de loe  


    20-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwjaarsreceptie TGV




    20-01-2016 om 00:00 geschreven door de loe  


    19-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIP MET SHERRY ,SINAASAPPEL EN OLIJVEN









    19-01-2016 om 00:00 geschreven door de loe  


    18-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIJKE PADDENSTOELENSOEP MET TRUFFEL OLIE




    18-01-2016 om 00:00 geschreven door de loe  


    17-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SINT-JAKOPSNOOTJES MET VENKEL EN ANSJOVISOLIE
    Venkel is een heerlijkers smakend kruid en groente



    17-01-2016 om 00:00 geschreven door de loe  


    16-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIPPENALBONDIGAS MET SAFFRAAN-AMANDELSAUS
    HET VOORGERECHTJE
    Is een klassieke tapas albo'nigas 



    16-01-2016 om 00:00 geschreven door de loe  


    15-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWJAARSMENU 2016 JG28 JOS & RIK
    DE HAPJES

    ansjovisfilets gemarineerd
    ansjovis spiesjes +olijfjes
    jamon iberico
    paleta iberico
    cava clos amador







    15-01-2016 om 00:00 geschreven door de loe  


    12-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAVAROIS VAN GEKARAMELLISEERDE BANAAN MET RUM EN VANILLE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 4 tot 8 personen

    4 rijpe bananen
    80gr suiker 
    4 el baileys
    2,5 dl opgeklopte room 
    vanille ijs

    Voor de bavaroisbasis

    4 dl volle melk
    4 dl room
    3 eierdooiers
    50 gr suiker
    3 gelatine blaadjes

    Voor de saus

    40gr suiker 
    2 dl rum
    1vanillestokjes

    Bereiding:

    Snij de bananen in stukken en doe ze met  de suiker in pan en bak ze goudbruin prak fijn en mix met de Baileys.
    Laat afkoelen.
    Breng voor de bavarois de melk met de room aan de kook.
    Klop de dooiers met de 50 gr suiker luchtig.
    Giet de kokende melk erop,roer en laat indikken op het vuur.
    Smelt de gelatine erin en laat wat afkoelen.
    Meng de bananenpuree onder het mengsel en dan de slagroom.
    Doe in kommetjes en laat 2 uur koel opstijven.
    Smelt voor de saus de 40 gr suiker en rum samen met het open gesneden vanillestokjes.
    Laat pruttelen en nadien afkoelen.
    Haal de bavarois uit de vorm door onder te dompelen in heet water.
    Stort op borden en serveer met een bol vanille ijs en met de rumsaus




    12-12-2015 om 00:00 geschreven door de loe  


    11-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HERTENBIEFSTUK MET ZWARTE BESSEN EN RAAPJES
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    INGREDIENTEN 4 PERSONEN

    -4 hertebiefstukken van elk 200 g
    -20 cl wildfond
    -4 peren
    -50 cl rode wijn
    -150 g suiker
    -50 g boter
    -olie
    -2 sjalotten (fijngesnipperd)
    -5 cl wijnazijn
    -10 cl creme fraiche
    -circa 100 g zwarte bessen
    -raapjes
    -zout en peper



    Wildgerecht met een lekkere saus

    Voorbereiding

    -schil de peren en pocheer ze in een rode wijnsiroop (wijn en suiker)en hou ze warm

    Bereidingswijze

       -snij de raapjes in stukjes en stoof 10 min afgedekt in boter
      - kruid met p/z ,doe er een scheutje water bij en laat nog 5 min stoven
      -U kan de raapjes ook glaceren:stoof ze net als hierboven, maar bestrooi de  
       -groenten met wat suiker voor u ze kruidt met p/z.
          -bak de biefstukken rose op hoog vuur in een beetje olie en de boter

    -breng op smaak met peper en zout en hou ze warm
    -fruit de sjalotten op matig vuur in het bakvet van het vlees
    -ontvet het vocht
    -afblussen met de wijnazijn
    -kook het vocht bijna volledig in 
    -giet de wildfond erbij en laat het vocht terug tot de helft inkoken
    -roer de creme fraiche erdoor en laat de saus wat indikken en breng op smaak met zout en peper
    -schep de zwarte bessen door de saus en breng aan de kook

    Serveertips

    -verdeel de saus over het vlees en leg een gepocheerde peer erbij

    11-12-2015 om 00:00 geschreven door de loe  


    10-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE TGV 'ERS AAN HET WERK


















    10-12-2015 om 00:00 geschreven door de loe  


    09-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KALFSZWEZERIK MET MAYONAISE VAN PETERSELIE EN PUREE VAN PASTINAAK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten voor 4 personen:
    4 stukken kalfszwezerik
    4 peterseliewortels met loof
    2 botjes platte peterselie
    1/2 l kippenfond
    4 pastinaken, geschild en in stukken gesneden
    1 el limoenzestes
    boter
    room
    olijfolie
    maisolie
    3 eidooiers
    citroensap
    peper en zout

    Bereidingswijze:
    Laat de kalfszwezeriken 24 uur weken in gezouten water. Spoel goed af en stop ze 20 min. in een stoompot.

    Ontvlies ze en bak ze krokant in een antiaanbakpan met maisolie.

    Snijd voor de gemarineerde peterseliewortel het bovenste (dikkere) deel van de wortels in fijne plakjes, kruid met peper en zout en doe er de limoenzestes en olijfolie bij.

    Kook het onderste (dunne) deel van de peterseliewortels beetgaar en glaceer in een scheutje kippenfond en boter.

    Kook voor de pastinaakpuree de pastinaak in 1,5 dl kippenfond samen met peper en zout. Giet af, mix tot een puree en werk af met een scheutje room.

    Infuseer voor de peterseliebouillon het loof van de peterseliewortels (of 1 bot platte peterselie) in de rest van de kippenfond. Breng op smaak met enkele druppels citroensap.

    Mix voor de peterseliemayonaise 1 bot platte peterselie met de eidooiers en monteer met maisolie.

    Voor een feestelijk bord:
    Leg een stuk kalfszwezerik, daarop een geglaceerde peterseliewortel en enkele plakjes gemarineerde peterseliewortel. Werk af met toefjes pastinaakpuree en peterseliemayonaise. Geef de bouillon er apart bij.


    09-12-2015 om 00:00 geschreven door de loe  


    08-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET DERDE HAPJE GEROOKTE MAKREEL MET FRAMBOZEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGHEDEN:

    2 gerookte makrelen
    75 gr. verse frambozen
    1,5 dl; frambozenazijn
    3el. poedersuiker
    150 gr. boter
    broodkorstjes
    preischeuten

    Trek het visvlees uit elkaar in grove stukken en serveer op borden.
    Verdeel de frambozen over en rond.
    Kook de azijn met poedersuiker in tot de helft.
    Zet van het vuur en klop de boter eronder, tot een bruine saus ontstaat.
    Lepel over de vis en werk de borden  af met broodkorsten en preischeuten

    08-12-2015 om 00:00 geschreven door de loe  





    Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • de brousse
  • weer vandaag
  • tilloenk
  • haacht
  • ALGEMEEN EXPERTISE CENTRUM

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Foto

    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs