VOLGENDE TGV AVOND 5 september 2024 om 19u Jos en iedereen zijn de koks van dienst
Foto

Dagen Tgv 24-25

5 september om 19u
Iedereen &Jos Mosselen 
3 okt.
Koks Sven &Erik

24 oktober 
Koks Dirk & Nicolas 

7 november 
Koks Rik & Jos 

19 december Kerstmenu
Koks Jef &Loe 

16 januari 25 nieuwjaarsmenu 
Koks Kevin & Mark

13 februari 25
Koks Jef &Erik

13 maart 25
Koks Sven &Loe

3april 25

koks Mark&Kevin

8 mei 25

Koks   Dirk & Nicolas

zaterdag 17 mei 25

damesavond 
Woensdag 21 mei 25

Koks Jos & Rik


5 juni 25
koks Steven & Bart BBQ 🍗 
19 juni 
  Koks Steven &Bart

Maandagavond voor de tgv avond de koks verwittigen  als je niet kan komen

We beginnen om 19u te RELST

KLIK MET DE MUIS OP DE KLEINE FOTO
DAN VERSCHIJNT DE FOTO OP WARE GROTE

RECEPT ZOEKEN IN BLOG
EEN WOORD VAN HET RECEPT INVULLEN BIJ ZOEKEN IN BLOG

Zoeken in blog

LEDEN TGV

1. JEF PYPEN
2. LUDO MEEUS
3. STEVEN SERVRANKX
4. JOS ARTOIS
5. RIK HOMBLE
6. NICOLAS MALICHEFF
7. DIRK PELGRIMS
8. BART NACKAERTS
9. SVEN STERCKX
10. ERIK THORA
11.MARC VAN STEENBEECK
12.KEVIN SOETAERT



ERE LEDEN
Van Bedts  Frans 1987-2016
DEN BOLLE +
DE FONZ 1987-2011
Yves poffe 
Luc Kiesekoms
Luc Sunt
Dirk Janssens
de mannen van de lipsestraat eddy &francis 
fabian aps 
Andre Gille
Laurent Snijers
Mon Fillet 
Paul Troch 
Peter gillis
enz.

Inhoud blog
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
  • HEERLIJKE PITTIG-ROMIGE AZIATISCHE RUNDERCURRYSCHOTEL
    Inhoud blog
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
  • HEERLIJKE PITTIG-ROMIGE AZIATISCHE RUNDERCURRYSCHOTEL
    Archief per maand
  • 05-2025
  • 04-2025
  • 03-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 06-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 06-2021
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 09-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Tildonkcity
    Tildonks Gastronomisch Vennootschap
    38 STE JAARGANG
    Opgericht oktober 1987
    WELKOM BIJ DE TILDONKSE GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP CULINAIRE DONDERDAGEN VOOR 12 VRIENDEN
    06-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SFEERBEELDEN KERSTMENU 2014
    Laurent bedankt voor de versiering 























    06-12-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    05-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KERSTMENU 2014 HAPJES DAG 5 JG 27
    APERITIEFHAPJES:

    benodigheden:

    visbouillon-kervel-room-stukjes vis

    bereiding:
    Maak visbouillon(ui,selder,peterselie stengel,laurier,tijm,keteltje vis bouillon)
    zeef,pocheer de vis in de gezeefde bouillon
    Houd de vis warm.
    Maak een roux,bereid een saus op basis van de bouillon voeg de kervel toe.
    Voeg wat room toe en bergop smaak met p/z.
    Leg een stukje vis op een lepel en giet er wat saus over.
    Warm opdienen

    Oesters met citroen of puur
    Maatjes op een broodje
    Gamba's met aangepaste saus









    05-12-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    15-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GABAKKEN PEER (van de jef) MET GEITENKAAS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGHEDEN:
    2kleine peren
    1 plakje vaste geitenkaas
    1koffielepel Luikse siroop
    1 borrelglas Poire William
    1koffielepel kandijsiroop
    1eetlepel frambozenazijn
    1 koffielepel vloeibare honing
    1koffielepel olijfolie
    enkele plukjes verse rozemarijn+gedroogde rozemarijn

    BEREIDING:

    Schil de peren en snij ze in partjes.
    Verwijderd het klokhuis.
    Bak ze lichtbruin in boter
    Voeg halfweg het bakken de Luikse siroop toe.
    Laat de partjes peer gelijkmatig kleuren.
    Haal de peetstukjes uit de pan.
    Schik ze in waaiervorm in een ovenvast schoteltje.
    Zet de pan terug op een laag vuurtje en voeg de kandijstroop toe.
    Laat eventjes doorwarmen zonder te karamellieren.
    Giet de frambozenazijn en de Poire William erbij.
    Strooi een mespuntje gedroogde rozemarijn erin.
    Laat koken tot een gladde donkere siroop.
    Giet de siroop over de partjes peer.
    Leg het geitenkaasje in het midden op de partjes peer.
    Kruid met p/z.
    Druppel de vloeibare honing en olie erover.
    Werk af met een takje rozemarijn.
    Laat kleuren onder een hete grill.



    15-11-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    14-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HERTEBIEFSTUKJES MET PADDESTOELENROOMSAUS EN GEBAKKEN WIDLOOF
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGHEDEN:
    voor de saus:
    400gr eekhoorntjesbrood-10gr boter-1sjalotje-1/8 l witte wijn-1/4l bruine wildfond-1/8l slagroom-z/p
    het vlees:
    4 hertenbief stukjes uit de fricandeau z/p en 2el olie
    verder:
    10 gr boter 1el gekopte slagroom-1el fijngesneden bieslook-2 kropjes witloof per man

    BEREIDING:
    Het wildloof kuizen en afbakken in de pan.
    Maak de paddestoelen schoon en snij ze in stukjes,fruit het gesnipperde sjalotje glazig in de hete boter en laat de afsnijdsels van de paddestoelen kort mee fruiten.
    Giet de wijn erbij en laat tot de helft inkoken.Giet de fond erbij,breng aan de kook en laat de paddestoelen restjes nog 5 min. zachtjes mee koken.
    Passer door een fijne zeef en laat inkoken tot 1/3 van de oorspronkelijke volume.Giet de slagroom erbij en laat de saus terug inkoken tot ze
    een romige consistentie heeft. Breng de saus van het vuur af op smaak met z/p.

    Bestrooi de biefstukjes met z/p en bak ze in een koekenpan .Bak ze aan beide kanten tot ze licht gekleurd zijn. Schuif de pan in de voorverwarmde oven van 180° en laat ze 10 min bakken.

    14-11-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    13-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CREME BRULEE VAN FOI GRAS DAG 4 JG 27
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGHEDEN:6pers

    230 gr foie gras
    6 el veenbessen
    2 eieren
    25cl room
    een paar sneden rozijnenbrood 
    6el bruine suiker
    3 passievruchten
    p/z

    Klop de eieren los.Verwarm de room 1 min. in de mircogolfoven. Voeg de foie gras toe en mix tot je geen klonters meer hebt.
    Kruid met p/z. Giet dit roommengsel in 6 vuurvaste kommetjes.
    Verwarm de oven op 120°.Neem een bakplaat en vul deze met een bodempje heet water.Plaats de kommetjes in het water en laat 20a25 min.
    garen in de oven.Zet de oven uit en laat nog 10 min nagaren.Haal uit de oven en laat afkoelen.Bestrooi de crème  brulee met suiker en  karamelliseer onder de gril. Bestrooi met veenbessen.Toast enkele sneetjes rozijnenbrood en dien op .

    13-11-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    26-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PALING IN GROEN
    BENODIGHEDEN:

    1kg. rivier paling-100gr.sjarlotten-100gr.zurkel-10gr.kervel-100gr.spinazie-10 gr.peterselie-10 gr.brandnetel-.5gr.munt
    -5gr.groene salie-1mespunt dragon en bonenkruid-thijm-1citroen-1/4 liter schrale wijn-50gr. boter-1eetl.maizena-pezo

    BEREIDING:

    De paling voorbereiden:

    De vinnen en staart van de palingen afsnijden.
    De bloederige delen van de graad verwijderen
    De paling in stukken snijden van 5 cm lang
    De stukken paling in koud water laten weken gedurende de voorbereiding van het garnituur.

    De garnituur van de saus bereiden:

    De spinazie reinigen ,de stengels aftrekken,vervolgens wassen en fijn hakken.
    De zuring op dezelfde manier behandelen en fijn hakken.
    De brandnetels,de salie en de munt reinigen,vervolgens wassen en fijn hakken
    Een takje tijm en een blad laurier verpulveren tot poeder
    De sjalotten reinigen en hakken

    De paling in het groen bereiden:

    50gr. boter smelten in een plat a sauter
    De gehakte sjalotten toevoegen en enkele ogenblokken laten zweten
    De zorgvuldig uitgedruipte stukken paling toevoegen en samen met de sjarlotten laten sueren
    Bevochtigen met de witte wijn,het sap van citroen en een weinig visfumet(2  dl)
    Kruiden met pezo en aan de kook brengen
    Vervolgens de kruiden toevoegen en 10 a 12 min. laten gaarkoken
    De saus binden met de maizena die opgelost is in wat vis bouillon 
    De kruiding nagaan en zonodig verbeteren met pezo en citroensap

    De paling opdienen:

    Warm of lauw wordt deze in een vuurvaste kom geserveerd
    Koud wordt ze in een glazen slakom opgediend
    afzonderlijk moet citroen voorzien worden aan tafel. 




    26-10-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    25-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRUSCHETTA ALA STEVEN&BERRE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGHEDEN:

    Brood-Rozemarijn-lemoenzeste-olijfolie-z/p. look-burrata kaas 

    25-10-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    24-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de hesp van de jakke
    de snij techniek leren 
    een gift van de jakke





    24-10-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    23-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep met pecannoten Dag 3 JG27
    Benodigheden:

    1 Butternutpompoen-150gr pecannoten-1 zoete aardappel-1 rode paprika-1 ui
    koriander-1,5l groentebouillon -kaneel-nootmuskaat-olijfolie-p/z.

    Bereiding:

    1 Verwarm de oven voor op 150°C .
       Pel de ui en snij in grove stukken.
       Schil de pompoen en de zoete aardappel.
       Maak de paprika schoon.
       Snij alles in grove stukken.
       Hou een klein stuk van de pompoen apart.
    2 Leg de ui,pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie.
       Kruid met kaneel en nootmuskaat.
       Gaar de groenten 1 uur in de oven tot ze zacht zijn.
    3 Haal ondertussen met een Parisienne lepeltje kleine bolletjes uit  het overgebleven stukje pompoen en 
       kook ze 7 min. beetgaar in wat water.
    4 Haal de groenten uit de oven en schep in een grote kookpot,voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
       Mix tot een gladde soep en zeef.
       Kruid met p/z.
    5 Hak de pecannoten grof.
       Werk de soep af met de gehakte pecannoten,de mini pompoen bolletjes en enkele blaadjes koriander
      Tip: voeg wat kokosmelk toe 
       



    23-10-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    11-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 de man gezocht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen voor de personen die graag culinair bezig zijn ,er is nog een plaats vrij gekomen bij de tgv

    we komen 14 keer bij elkaar en dit in Wespelaar op een donderdag om 19u30 en dit om de 3 weken

    kandidaten sturen een privĂŠ bericht via mail VIA DE WEBSITE rechtse kolom email mij



    11-10-2014 om 22:10 geschreven door de loe  


    06-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRUITCOUSCOUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dessert: fruitcouscous

     

     

    500gr couscous

    15 el acaciahoning

    2 citroenen

    2 appels

    1 mango

    aardbeien

    framboos

    4 sinaasappels

    10 el balsamicoazijn

    fles porto

    muntblaadjes

     

     

    bereiden

     

    Doe de couscous in kokend water en haal van het vuur. 500gr couscous in ½ liter water. Laat 7 min. opzwellen en afkoelen. Snijd het fruit in stukjes. Meng de couscous met de honing, gehakte munt, citroensap en het fruit. Schik in vormpjes op een bord.

    Kook de porto in met suiker tot een siroop.

    Versier met muntblaadjes, portosiroop, honing, en enkele druppels balsamico.

     

    06-10-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    05-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STEVEN ZIJN AVONDMAALTIJD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Steven was pas binnen gekomen tijdens de hoofdschotel hij had een klein  beetje honger

    05-10-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    04-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE WIJNEN DAG 2




    04-10-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ENTRECOTE MET TOMANTENBOTER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoofdgerecht: entrecote met tomatenboter

     

     

    625 g boter

    10 el ketchup

    3 el gedroogde tijm

    3 el gedroogde dragon

    3 el gedroogde oregano

    3 el worcestersaus

    3 th piment

    peper en zout

    2,5 kg entrecote

    bakboter

    10 frietaardappelen

     

     

    entrecote bereiden

     

    Meng de boter met de worcestersaus, kruiden, ketchup, piment, peper en zout.

    Kruid en kleur de entrecote aan in gebruinde boter.

    Beleg de entrecote met plakjes tomatenboter. Leg kort in de oven. Haal uit de oven en laat even rusten.

     

     

    pomme pont neuf bereiden

     

    Versnijd de aardappelen in dikke frieten van 2 op 2 cm. Doe ze in koud water en zet op het vuur tot ze even koken en giet af. Of bak ze 8 min op 140.

    Bak ze goudbruin op 180°C.

     

     

    cannelloni van rundstartaar bereiden

     

    Meng de rundstartaar met kappertjes, augurk, peper en zout en olijfolie. Rol dit strak op in een sneetje rundscarpaccio. Bewaar in de koelkast. Schik op het bord net voor het serveren.

     

    04-10-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    03-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HARTIGE PANNA COTTA VAN ROQUEFORT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht: hartige panna cotta van roquefort

     

     

    panna cotta                             guacamole                         popcorn                          afwerking

     

    1250 ml room                          3 avocado’s                       zakje popcornmaĂŻs         beef jerky

    375 g roquefort kaas               1 teen look                        1 thl piment                   tuinkers

    8 gelatineblaadjes                    2 limoenen                         maĂŻsolie                          Luikse siroop

    peper en zout                          2 el zure room                                                          1 harde peer

                                                    2 el olijfolie

                                                    peper en zout

     

     

    panna cotta bereiden

     

    Doe de room in een pan en zet op het vuur. Snij de kaas in stukken en doe ze bij de room. Breng alles op smaak met peper en zout.

    Los de gelatineblaadjes op in koud water. Haal de pan van het vuur en doe ze bij de room.

    Verdeel het mengsel over de potjes en laat 1 uur opstijven in de koelkast.

    Doe de maĂŻs in een pot. Zet het deksel er op en laat poffen. Bestrooi met piment en zout.

     

     

    guacamole bereiden

     

    Pel de avocado’s en meng ze met de andere ingrediënten. Mix ze tot een smeuïge massa.

     

    03-10-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    02-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hapje met pensmet appel koks Dirk&Nicolas DAG2-JG27

    Hapje: pens met appel

     

     

    pensballetjes                                  appel

     

    300 g bloedworst                          6 appels

    100 g bloem                                   60 g fijne suiker of basterdsuiker

    2 eieren                                          40 g boter

    130 g paneermeel

    zout en peper

     

     

    pensballetjes bereiden

     

    Trek de velletjes van de worst en verkruimel het vlees. Meng een ei onder het vlees. Rol het vlees tot balletjes. Rol de balletjes door de bloem en paneer ze dan 2x. Frituur ze 2min. op 170°C.

     

     

    appels bereiden

     

    Schil de appels en snijd in blokjes. Verhit de boter samen met de suiker en voeg de appel toe. Leg het deksel op de pan en laat 10min. sudderen.

     







    02-10-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    01-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOORBEREIDING DAG2 JG27
    ONZE NIEUWE LEDEN ZIJN MOOI OP TIJD







    01-10-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    11-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselen van de jos DAG 1 JG27
    MOSSELEN OP DRIE VERSCHILLENDE WIJZE

    1STE   MET DUVEL HOP

    EEN AANGEPASTE BELGISCHE BIEREN
     









    11-09-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    16-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KELKJES VAN FILODEEG MET MASCARPONE EN AARDBEIEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGHEDEN:

    voor 6 pers.

    4 Vellen filodeeg-200gr.aardbeien-100gr.mascarpone-70gr grove poedersuiker-1vanillestokje-1ei
    3el gesmolten boter-1l kaneelpoeder-2el poedersuiker-de schil van een 1/2 onbehandelde sinaasappel

    BEREIDING:

    1/ Splijt het vanillestokjes open en haal er het zaad uit met een mespunt
    2/Meng de mascarpone met 40gr.grove poedersuiker ,de vanille
      en de eidooier en klop op tot een homogene massa.
    3/Meng de rest van de grove poedersuiker met het kaneelpoeder.
    4/Smeer een vel filodeeg lichtjes in met gesmolten boter en bestrooi met de kaneelsuiker.
      Doe hetzelfde met nog twee deegvellen.
      Besmeer het laatste vel enkel met boter .
      Snij de vellen in zes vierkanten.
    5/Bekleed zes individuele vormen met filodeeg door de lagen op elkaar te stapelen en
      verdeel hier de mascarpone bereiding over.
      Zet 10a15 min.in een voorverwarmde oven op180°C.
      Haal uit de oven en laat volledig afkoelen
    6/Leg de gehalveerde aardbeien erbovenop en bestrooi met poedersuiker.
      Versier met sinaasappelschil.

      

    16-05-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KELKJES VAN FILODEEG MET MASCARPONE EN AARDBEIEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGHEDEN:

    voor 6 pers.

    4 Vellen filodeeg-200gr.aardbeien-100gr.mascarpone-70gr grove poedersuiker-1vanillestokje-1ei
    3el gesmolten boter-1l kaneelpoeder-2el poedersuiker-de schil van een 1/2 onbehandelde sinaasappel

    BEREIDING:

    1/ Splijt het vanillestokjes open en haal er het zaad uit met een mespunt
    2/Meng de mascarpone met 40gr.grove poedersuiker ,de vanille
      en de eidooier en klop op tot een homogene massa.
    3/Meng de rest van de grove poedersuiker met het kaneelpoeder.
    4/Smeer een vel filodeeg lichtjes in met gesmolten boter en bestrooi met de kaneelsuiker.
      Doe hetzelfde met nog twee deegvellen.
      Besmeer het laatste vel enkel met boter .
      Snij de vellen in zes vierkanten.
    5/Bekleed zes individuele vormen met filodeeg door de lagen op elkaar te stapelen en
      verdeel hier de mascarpone bereiding over.
      Zet 10a15 min.in een voorverwarmde oven op180°C.
      Haal uit de oven en laat volledig afkoelen
    6/Leg de gehalveerde aardbeien erbovenop en bestrooi met poedersuiker.
      Versier met sinaasappelschil.

      

    16-05-2014 om 00:00 geschreven door de loe  





    Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • de brousse
  • weer vandaag
  • tilloenk
  • haacht
  • ALGEMEEN EXPERTISE CENTRUM

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Foto

    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs