VOLGENDE TGV AVOND 5 september 2024 om 19u Jos en iedereen zijn de koks van dienst
Foto

Dagen Tgv 24-25

5 september om 19u
Iedereen &Jos Mosselen 
3 okt.
Koks Sven &Erik

24 oktober 
Koks Dirk & Nicolas 

7 november 
Koks Rik & Jos 

19 december Kerstmenu
Koks Jef &Loe 

16 januari 25 nieuwjaarsmenu 
Koks Kevin & Mark

13 februari 25
Koks Jef &Erik

13 maart 25
Koks Sven &Loe

3april 25

koks Mark&Kevin

8 mei 25

Koks   Dirk & Nicolas

zaterdag 17 mei 25

damesavond 
Woensdag 21 mei 25

Koks Jos & Rik


5 juni 25
koks Steven & Bart BBQ 🍗 
19 juni 
  Koks Steven &Bart

Maandagavond voor de tgv avond de koks verwittigen  als je niet kan komen

We beginnen om 19u te RELST

KLIK MET DE MUIS OP DE KLEINE FOTO
DAN VERSCHIJNT DE FOTO OP WARE GROTE

RECEPT ZOEKEN IN BLOG
EEN WOORD VAN HET RECEPT INVULLEN BIJ ZOEKEN IN BLOG

Zoeken in blog

LEDEN TGV

1. JEF PYPEN
2. LUDO MEEUS
3. STEVEN SERVRANKX
4. JOS ARTOIS
5. RIK HOMBLE
6. NICOLAS MALICHEFF
7. DIRK PELGRIMS
8. BART NACKAERTS
9. SVEN STERCKX
10. ERIK THORA
11.MARC VAN STEENBEECK
12.KEVIN SOETAERT



ERE LEDEN
Van Bedts  Frans 1987-2016
DEN BOLLE +
DE FONZ 1987-2011
Yves poffe 
Luc Kiesekoms
Luc Sunt
Dirk Janssens
de mannen van de lipsestraat eddy &francis 
fabian aps 
Andre Gille
Laurent Snijers
Mon Fillet 
Paul Troch 
Peter gillis
enz.

Inhoud blog
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
  • HEERLIJKE PITTIG-ROMIGE AZIATISCHE RUNDERCURRYSCHOTEL
    Inhoud blog
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
  • HEERLIJKE PITTIG-ROMIGE AZIATISCHE RUNDERCURRYSCHOTEL
    Archief per maand
  • 05-2025
  • 04-2025
  • 03-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 06-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 06-2021
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 09-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Tildonkcity
    Tildonks Gastronomisch Vennootschap
    38 STE JAARGANG
    Opgericht oktober 1987
    WELKOM BIJ DE TILDONKSE GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP CULINAIRE DONDERDAGEN VOOR 12 VRIENDEN
    11-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 de man gezocht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen voor de personen die graag culinair bezig zijn ,er is nog een plaats vrij gekomen bij de tgv

    we komen 14 keer bij elkaar en dit in Wespelaar op een donderdag om 19u30 en dit om de 3 weken

    kandidaten sturen een privé bericht via mail VIA DE WEBSITE rechtse kolom email mij



    11-10-2014 om 22:10 geschreven door de loe  


    06-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRUITCOUSCOUS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dessert: fruitcouscous

     

     

    500gr couscous

    15 el acaciahoning

    2 citroenen

    2 appels

    1 mango

    aardbeien

    framboos

    4 sinaasappels

    10 el balsamicoazijn

    fles porto

    muntblaadjes

     

     

    bereiden

     

    Doe de couscous in kokend water en haal van het vuur. 500gr couscous in œ liter water. Laat 7 min. opzwellen en afkoelen. Snijd het fruit in stukjes. Meng de couscous met de honing, gehakte munt, citroensap en het fruit. Schik in vormpjes op een bord.

    Kook de porto in met suiker tot een siroop.

    Versier met muntblaadjes, portosiroop, honing, en enkele druppels balsamico.

     

    06-10-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    05-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STEVEN ZIJN AVONDMAALTIJD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Steven was pas binnen gekomen tijdens de hoofdschotel hij had een klein  beetje honger

    05-10-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    04-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE WIJNEN DAG 2




    04-10-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ENTRECOTE MET TOMANTENBOTER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoofdgerecht: entrecote met tomatenboter

     

     

    625 g boter

    10 el ketchup

    3 el gedroogde tijm

    3 el gedroogde dragon

    3 el gedroogde oregano

    3 el worcestersaus

    3 th piment

    peper en zout

    2,5 kg entrecote

    bakboter

    10 frietaardappelen

     

     

    entrecote bereiden

     

    Meng de boter met de worcestersaus, kruiden, ketchup, piment, peper en zout.

    Kruid en kleur de entrecote aan in gebruinde boter.

    Beleg de entrecote met plakjes tomatenboter. Leg kort in de oven. Haal uit de oven en laat even rusten.

     

     

    pomme pont neuf bereiden

     

    Versnijd de aardappelen in dikke frieten van 2 op 2 cm. Doe ze in koud water en zet op het vuur tot ze even koken en giet af. Of bak ze 8 min op 140.

    Bak ze goudbruin op 180°C.

     

     

    cannelloni van rundstartaar bereiden

     

    Meng de rundstartaar met kappertjes, augurk, peper en zout en olijfolie. Rol dit strak op in een sneetje rundscarpaccio. Bewaar in de koelkast. Schik op het bord net voor het serveren.

     

    04-10-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    03-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HARTIGE PANNA COTTA VAN ROQUEFORT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht: hartige panna cotta van roquefort

     

     

    panna cotta                             guacamole                         popcorn                          afwerking

     

    1250 ml room                          3 avocado’s                       zakje popcornmaĂŻs         beef jerky

    375 g roquefort kaas               1 teen look                        1 thl piment                   tuinkers

    8 gelatineblaadjes                    2 limoenen                         maĂŻsolie                          Luikse siroop

    peper en zout                          2 el zure room                                                          1 harde peer

                                                    2 el olijfolie

                                                    peper en zout

     

     

    panna cotta bereiden

     

    Doe de room in een pan en zet op het vuur. Snij de kaas in stukken en doe ze bij de room. Breng alles op smaak met peper en zout.

    Los de gelatineblaadjes op in koud water. Haal de pan van het vuur en doe ze bij de room.

    Verdeel het mengsel over de potjes en laat 1 uur opstijven in de koelkast.

    Doe de maĂŻs in een pot. Zet het deksel er op en laat poffen. Bestrooi met piment en zout.

     

     

    guacamole bereiden

     

    Pel de avocado’s en meng ze met de andere ingrediĂ«nten. Mix ze tot een smeuĂŻge massa.

     

    03-10-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    02-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hapje met pensmet appel koks Dirk&Nicolas DAG2-JG27

    Hapje: pens met appel

     

     

    pensballetjes                                  appel

     

    300 g bloedworst                          6 appels

    100 g bloem                                   60 g fijne suiker of basterdsuiker

    2 eieren                                          40 g boter

    130 g paneermeel

    zout en peper

     

     

    pensballetjes bereiden

     

    Trek de velletjes van de worst en verkruimel het vlees. Meng een ei onder het vlees. Rol het vlees tot balletjes. Rol de balletjes door de bloem en paneer ze dan 2x. Frituur ze 2min. op 170°C.

     

     

    appels bereiden

     

    Schil de appels en snijd in blokjes. Verhit de boter samen met de suiker en voeg de appel toe. Leg het deksel op de pan en laat 10min. sudderen.

     







    02-10-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    01-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOORBEREIDING DAG2 JG27
    ONZE NIEUWE LEDEN ZIJN MOOI OP TIJD







    01-10-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    11-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselen van de jos DAG 1 JG27
    MOSSELEN OP DRIE VERSCHILLENDE WIJZE

    1STE   MET DUVEL HOP

    EEN AANGEPASTE BELGISCHE BIEREN
     









    11-09-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    16-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KELKJES VAN FILODEEG MET MASCARPONE EN AARDBEIEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGHEDEN:

    voor 6 pers.

    4 Vellen filodeeg-200gr.aardbeien-100gr.mascarpone-70gr grove poedersuiker-1vanillestokje-1ei
    3el gesmolten boter-1l kaneelpoeder-2el poedersuiker-de schil van een 1/2 onbehandelde sinaasappel

    BEREIDING:

    1/ Splijt het vanillestokjes open en haal er het zaad uit met een mespunt
    2/Meng de mascarpone met 40gr.grove poedersuiker ,de vanille
      en de eidooier en klop op tot een homogene massa.
    3/Meng de rest van de grove poedersuiker met het kaneelpoeder.
    4/Smeer een vel filodeeg lichtjes in met gesmolten boter en bestrooi met de kaneelsuiker.
      Doe hetzelfde met nog twee deegvellen.
      Besmeer het laatste vel enkel met boter .
      Snij de vellen in zes vierkanten.
    5/Bekleed zes individuele vormen met filodeeg door de lagen op elkaar te stapelen en
      verdeel hier de mascarpone bereiding over.
      Zet 10a15 min.in een voorverwarmde oven op180°C.
      Haal uit de oven en laat volledig afkoelen
    6/Leg de gehalveerde aardbeien erbovenop en bestrooi met poedersuiker.
      Versier met sinaasappelschil.

      

    16-05-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KELKJES VAN FILODEEG MET MASCARPONE EN AARDBEIEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGHEDEN:

    voor 6 pers.

    4 Vellen filodeeg-200gr.aardbeien-100gr.mascarpone-70gr grove poedersuiker-1vanillestokje-1ei
    3el gesmolten boter-1l kaneelpoeder-2el poedersuiker-de schil van een 1/2 onbehandelde sinaasappel

    BEREIDING:

    1/ Splijt het vanillestokjes open en haal er het zaad uit met een mespunt
    2/Meng de mascarpone met 40gr.grove poedersuiker ,de vanille
      en de eidooier en klop op tot een homogene massa.
    3/Meng de rest van de grove poedersuiker met het kaneelpoeder.
    4/Smeer een vel filodeeg lichtjes in met gesmolten boter en bestrooi met de kaneelsuiker.
      Doe hetzelfde met nog twee deegvellen.
      Besmeer het laatste vel enkel met boter .
      Snij de vellen in zes vierkanten.
    5/Bekleed zes individuele vormen met filodeeg door de lagen op elkaar te stapelen en
      verdeel hier de mascarpone bereiding over.
      Zet 10a15 min.in een voorverwarmde oven op180°C.
      Haal uit de oven en laat volledig afkoelen
    6/Leg de gehalveerde aardbeien erbovenop en bestrooi met poedersuiker.
      Versier met sinaasappelschil.

      

    16-05-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    15-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOOFVLEES VAN VARKEN MET SALIE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGHEDEN:

    800gr. stoofvlees-2 uien-6el saliepoeder-3 glazen rode wijn -2el mosterd-100gr gerookte spekblokjes

    BEREIDING:

    Braad het vlees aan in 4 eetlepels olie.
    Snipper de uien fijn en stoof aan in de rest van de olie met het spek.
    Meng het vlees met de ui en voeg de andere ingredienten toe.
    Dek af en laat 60 min. garen op zacht vuur
    Serveer de aardappelen en rauw witloof 

    15-05-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    14-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIVIERKREEFTJES MET KOMKOMMER EN MANGO
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BENODIGHEDEN:

    200gr rivierkreeftjes-2komkommers-1 mango-2 eetlepels mayonaise-2 eetl. zure room -2 sjalotten-verse dille-3 eetl. dragonazijn-
    ringvorm van 6 diameter en 3 cm hoog

    BEREIDING:

    1/Snij de komkommer in fijne,lange plakjes met behulp van de snijmachine of dunschiller.Leg deze plakjes aan de binnenzijde van de      ringvorm en maak een tulband
    2/Snij de rest van de komkommer in fijne dobbelsteentjes,maar zonder de zaadjes
    3/Snij de mango en snij in fijne plakjes.Steek hier ronde plakjes uit met een uitsteenvorm van 6 cm diameter.
     Snij voor de helft middendoor en rol op tot een hoorntje. 
     Hou apart.
     Snij de rest van de mango in fijne dobbelsteentjes.
    4/Pel de sjalotten en snipper fijn.
     Snij de rivierkreeftjes in stukjes.
    5/Meng de stukjes komkommer,mango en fijngesnipperde sjalotten onder de rivierkreeftjes .
     Voeg mayonaise,zure room en dragonazijn toe;
     Kruid emet p/z en fijngesnipperde dille
    6/Vul de komkommertulband met de mengeling.
     Zet de ring op het bord en verwijder de ringvorm voorzichtig.
    7/Werk het bord af met de mangohoortjes,rivierkreeftjes,komkommerfantasie en enkele toefjes mayonaise met dilletakjes.


    14-05-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    06-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.damesavond april 2014










    06-04-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    05-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.damesavond april 2014


















    05-04-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    01-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEVULDE COURGETTES MET WARME TOMATENVINAIGRETTE

    Courgette is een zeer dankbare groente in de keuken. Jeroen maakt er een vegetarisch gerecht mee, op smaak gebracht met verse geitenkaas en er hoort ook een lekkere warme tomatenvinaigrette bij. Dit gerechtje is zeer geschikt als voorgerecht, maar met wat rijst erbij maak je er ook zonder probleem een volwaardige maaltijd van.

    extra materiaal:

    • pomme Parisiennelepel (om bolletjes te scheppen)
    • een plastic spuitzak (optioneel)

    Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf €2,5 per persoon.

    De ingrediĂ«nten in dit recept zijn voor 4 personen. Wil je dit voor meer of minder personen klaarmaken? Dat kan: 1 persoon 2 personen 4 personen 6 personen 8 personen

    ingrediënten

    de gevulde courgettes:

    • 125 g verse geitenkaas (zonder korst)
    • (kleinere) courgettes
    • sjalotten
    • 1 teentje look
    •  verse tijm
    •  verse oregano
    • 10 g paneermeel (bij voorkeur panko)
    • 1 scheutje olijfolie
    •  peper
    •  zout

    de warme tomatenvinaigrette:

    • tomaten
    • sjalotten
    • dl olijfolie
    • 4 eetlepels balsamicoazijn
    •  verse bieslook (of basilicum)
    •  peper
    •  zout

    afwerking:

    •  rijst (optioneel)

    bereiding

    de gevulde courgettes:

    • Was de courgetttes en snij de topjes eraf. Snij ze nu in gelijke tonnetjes van minstens 5 cm hoog.
       
    • Schep er met de Parisennelepel het vruchtvlees van de courgette uit tot je een diep kuiltje krijgt. Hou de bolletjes vruchtvlees bij.
       
    • Zet de uitgeholde stukken courgette in een ovenschaal met een scheutje olijfolie.
       
    • Voor de vulling snij je de stukjes vruchtvlees van de courgettes in fijne stukjes. Versnipper ook de sjalotjes en plet de look tot pulp. 
       
    • Zet een pot op het het vuur, en schenk er een scheutje olijfolie bij. Verhit de olie op een zacht vuur en stoof daarin de stukjes courgette, de sjalot en de look. 
       
    • Neem een mengschaal en verbrokkel daarin de verse geitenkaas (stevige kaas, zonder korst).
       
    • Rits de blaadjes van de tijm en hak de kruiden fijn. Doe hetzelfde met de oregano. (Gebruik een hoeveelheid verse kruiden naar smaak.) Voeg ze toe aan de kaas.
       
    • Doe de gestoofde groentjes in de schaal met de kaas en meng alles tot een smeuĂŻg mengsel. Kruid naar smaak met een snuifje zout en wat peper van de molen. 
       
    • Doe het kaas-groentemengsel in de spuitzak, snij de tip eraf en vul daarmee de courgettetonnetjes. (Je kan de courgettes uiteraard ook vullen met behulp van een vorkje of een kleine lepel.)
       
    • Strooi ten slotte nog een beetje broodkruim over de gevulde courgettes voor een knapperig korstje.
       
    • Verwarm de oven voor op 180°C en bak de courgettes 10 tot 15 minuten in de hete oven.

    de warme tomatenvinaigrette:

    • Pel de verse tomaten. Breng daarvoor een pannetje water aan de kook. Snij intussen een kruisje in de top van elke tomaat. Dompel de tomaten 15 tellen lang onder in het hete water. Spoel ze onmiddellijk onder koud stromend water. Nu kan je heel eenvoudig de schil verwijderen.
       
    • Verdeel elke tomaat in vier, verwijder de zaadjes en snij het stevige vruchtvlees in blokjes.
       
    • Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
       
    • Zet een diepe pan (of een kleine kookpot) op een zacht vuur. Verwarm de flinke hoeveelheid olijfolie in de pan, samen met de balsamicoazijn. Voeg een snuif zout en wat peper van de molen toe.
       
    • Doe de stukjes tomaat en sjalot in de warme vinaigrette, samen met de kappertjes (hoeveelheid naar smaak) en wat fijngesnipperde bieslook.
      Tip: Je kan de bieslook ook vervangen door snippers verse basilicum, die je er pas helemaal op het einde aan toevoegt.
       
    • Laat de stukjes tomaat enkele minuten zacht sudderen, maar zorg ervoor dat ze niet plat gekookt zijn.

    afwerking:

    • Serveer enkele tonnetjes gevulde courgette met een flinke schep van de warme tomatenvinaigrette.
       
    • Dit is een smakelijk vegetarisch voorgerechtje. Je kan er ook een hoofdgerecht van maken door er een flinke schep rijst bij te serveren.

    01-04-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    15-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mascarpone met speculaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten voor 4 personen

    60 g

    speculaaskoekjes

    200 g

    mascarpone

    200 g

    volle room

    35 g

    suiker

     

    Bereiden:

    Klop de room stevig op met de suiker. Spatel de mascarpone voorzichtig onder het roommengsel. Vul af in een spuitzak en zet ca. 1u in de koelkast. Mix de speculaas fijn.

    Serveren:

    Neem een glaasje en leg op de bodem speculaaskoekjes. Spuit hierop de mascarpone in laagjes.  Werk verder af in laagjes en eindig met koekjes

    15-03-2014 om 19:52 geschreven door de loe  


    14-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van lam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden: (2 personen)

    lamschouder (150 Ă  200 g per persoon) 4 wortelen,1 rode ui, peterselie, look, komijn, tijm, laurier, peper, zout. 120 g witte bonen of kikkererwten, 2 tot 3 rapen, 1 kleine courgette, 3 stengels bleekselder,   (eventueel 4 aardappelen, of couscous of basmatirijst) rode wijn, olijfolie en bloem.

    Werkwijze

    Snij de wortelen,courgette, bleekselder en raapjes in fijne stukjes.v      Schil de aardappelen en snij ze ook in stukjes of dikke schijven. Doe 2 eetlepels olijfolie in een brede stoofpot en laat de stukjes lamsvlees rondomrond bruin kleuren. Voeg 2 eetlepels bloem toe en laat nog even verder bakken. Dan voeg je de gesneden groenten toe, de gepelde tomaten, de boontjes en je schept om gedurende een paar minuutjes. Je zet het vuur een standje en lager en giet, tegen de rand van de kookpot, voorzichtig de rode wijn bij. Je kruidt  met peper, wat rozemarijn, œ koffielepel tijm en een laurierblaadje. Naar smaak komijnpoeder en  eventueel wat kaneel. Dek de kookpot af en laat het geheel 45 minuten sudderen op een zacht vuurtje. De laatste 20 minuten van de kooktijd voeg je de aardappelen toe (dus na 25min pruttelen).  Zorg dat je goede vastkokende aardappelen gebruikt (Nicola of Charlotte). Aangezien het een éénpansgerecht is, hoef je je bord niet in te delen.     Vanaf 600g vlees moet het potje wel 1 u pruttelen.

    14-03-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    13-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soufflé met ei en krab( of garnalen, gerookte zalm)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:

    1/2 l melk, 2 eieren,  

    vetstof, 60 g bloem,100 g krabvlees, garnalen of gerookte  zalm, 125 g gemalen kaas.

    werkwijze:

    hak de krab/zalm fijn; smelt vetstof in een kookpot en roer er de bloem onder. Voeg al roerend de melk toe en laat doorkoken. Neem van het vuur en roer er één voor één de eidooiers erdoor.  Voeg de kaas aan het mengsel toe en laat smelten. Voeg de krab/zalm/garnalen aan toe en kruid met peper en zout ( zalm is al zout, oppassen dus). Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout (niet te stijf, anders souffleert het niet). Spatel voorzichtig onder het mengsel (nooit met een garde, want dan maak je het eiwit stuk). Vet een soufflĂ©vorm of - vormpjes in en vul ze met het mengsel voor 2/3. Plaats in een voorverwarmde oven van 200°C en laat ongeveer 20 tot 30 minuten souffleren .Controleer voor het uithalen of de soufflĂ© voldoende  gebakken is. 5maak er een sneetje in met een scherp mesje   Haal uit de oven en dien onmiddellijk op. Een soufflĂ© mag maar net voor het opdienen klaar zijn: hij moet recht uit de oven kom

    13-03-2014 om 00:00 geschreven door de loe  


    12-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even pauze






    12-03-2014 om 21:22 geschreven door de loe  





    Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • de brousse
  • weer vandaag
  • tilloenk
  • haacht
  • ALGEMEEN EXPERTISE CENTRUM

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Foto

    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs