Benodigdheden:
(2 personen)
lamschouder (150 Ă 200 g per persoon) 4
wortelen,1 rode ui, peterselie, look, komijn, tijm, laurier, peper, zout. 120 g
witte bonen of kikkererwten, 2 tot 3 rapen, 1 kleine courgette, 3 stengels
bleekselder, (eventueel 4 aardappelen,
of couscous of basmatirijst) rode wijn, olijfolie en bloem.
Werkwijze
Snij de
wortelen,courgette, bleekselder en raapjes in fijne stukjes.v
Schil de aardappelen en snij ze ook in stukjes of dikke schijven. Doe 2
eetlepels olijfolie in een brede stoofpot en laat de stukjes lamsvlees
rondomrond bruin kleuren. Voeg 2 eetlepels bloem toe en laat nog even verder
bakken. Dan voeg je de gesneden groenten toe, de gepelde tomaten, de
boontjes en je schept om gedurende een paar minuutjes. Je zet het vuur een
standje en lager en giet, tegen de rand van de kookpot, voorzichtig de rode
wijn bij. Je kruidt met peper, wat rozemarijn, œ koffielepel tijm en een
laurierblaadje. Naar smaak komijnpoeder en
eventueel wat kaneel. Dek de kookpot af en laat het geheel 45 minuten
sudderen op een zacht vuurtje. De laatste 20 minuten van de kooktijd voeg je de
aardappelen toe (dus na 25min pruttelen). Zorg dat je goede vastkokende
aardappelen gebruikt (Nicola of Charlotte). Aangezien het een
éénpansgerecht is, hoef je je bord niet in te delen. Vanaf
600g vlees moet het potje wel 1 u pruttelen.
14-03-2014 om 00:00
geschreven door de loe 
|