Broccoliaardappelpuree.
benodigdheden:
400 g bloemige
aardappelen
400 g broccoli
1 dl melk, 20 g boter,
peper, zout, muskaatnoot
Bereiding: schil de aardappelen, snijd ze in kleine stukken en
kook ze gaar in licht gezouten water. Giet ze af en schud ze op om ze te
drogen. Pureer ze met een stamper of roerzeef.
Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze gaar in 5 Ă 10 min. Afgieten en
spoelen met koud water om de groene kleur te bewaren. Pureer ze met een
staafmixer en meng onder de aardappelpuree. Voeg er warme melk en boter aan toe
en kruid met peper, zout en muskaat.
Wortelaardappelpuree.
benodigdheden:
400 g bloemige
aardappelen
400 g wortelen
1 dl melk, 20 g boter,
peper, zout, muskaatnoot
Bereiding: schil de aardappelen en de wortelen, snijd ze in
kleine stukken en kook ze samen gaar in
licht gezouten water. Giet ze af en schud ze op om ze te drogen. Pureer ze met
een stamper of roerzeef. Voeg er warme melk en boter aan toe en kruid met
peper, zout en muskaat.
Roodbaars met gele paprikasaus.
benodigdheden: voor 4 personen
4 roodbaarsfilets,
bloem, 1 eetlepel sojasaus, 2 grote gele paprika's, 1 sjalot,1 krop andijvie, 5
eetlepels olijfolie, 1,5dl halfzoete sherry, 1,5 dl visfumet, 1/2 koffielepel
tijm, 1,25 dl room, peper en zout
bereiding:
bestrijk de filets met
1+2 lepel sojasaus en haal ze door de bloem.
Maak de paprika's
schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in stkjr-es, snipper de sjalot,
was de andijvie en snijd hem in repen.
fruit de paprika en de
sjalot in 1 lepel olijfolie
Voeg de sherry, de
visfumet en de tijm toe en laat op een metig hoog vuur tot de helft inkoken
pureer de paprika met
het sherrymengsel. Roer de room er door en laat nog 5 min inkoken tot een mooi
gebonden saus. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 2 eetlepels
olie in een wok en roerbak de andijvie gedurende 3 tot 4 minuten gaar.
Schep er een halve
eetlepel sojasaus door
Verhit 2 eetlepels
olie in een pan en bak hierin de
filets in 3 tot 4 minuten mooi
bruin.Keer ze halverwege.
Schep de paprikasuaus
op verwarmde borden. Leg de roodbaarsfilets op de saus en schap de andijvie op
de vis.
27-10-2013 om 00:00
geschreven door de loe 
|