Ingrediënten 
  
6 mooie
vijgen  50 g boter  1 stokbrood  2 eieren  2 dl volle melk  100 g
griessuiker + 2 eetl extra  
  
Bereiding: 
  
.1 Snijd de
vijgen in gelijke partjes. Laat de suiker smelten in een antikleefpan    
  
tot er zich
een caramel vormt, voeg dan onmiddellijk een klontje 
  
boter en de
vijgen toe en laat wentel de vijgen in de karamel. Blus de pan  
  
met iets
meer dan de helft van het kriekbier en laat dit inkoken tot eenesje  
  
kriekbier Â
gemalen kaneelsiroop. 
  
Klop
ondertussen de eieren los met de melk en 2 eetlepels suiker.  
  
Snijd het
stokbrood in schijven  van ongeveer 2,5 a
3 cm. en dompel ze in het 
  
eiermengsel.
Laat het overtollige ei eraf lopen. Laat een flinke klont boter  
  
smelten in
een pan en  bak hierin de schijven
stokbrood aan beide zijden 
  
goudbruin. 
  
Verdeel het
verloren brood over de borden en 
  
schik er de
vijgen op. Druppel wat van de siroop 
  
ernaast en
bestrooi het geheel lichtjes met wat 
  
gemalen
kaneel. 
					 01-03-2013 om 21:54 
geschreven door de loe   
 
					
					
					 |