IngrediĂŤnten

Voor 4: 
1 stuk komkommer van 5 cm dik 
1 middelgrote knoflookteen 
3 dl yoghurt 
peper en zout 

Voor de beignets: 
arachideolie 
75 g bloem 
25 g bakpoeder 
1 ei 
2 el olijfolie 
peper en zout 
5 dl spuitwater 
1 sint-bernardus 12°
1 middelgrote aubergine

Bereidingswijze

Snij de komkommer in kleine dobbelstenen van 3 mm dik. Snij de knoflook zo fijn mogelijk. Meng beide onder de yoghurt, kruid met peper en zout en laat gedurende ten minste 1 u. rusten in de ijskast. 

Verhit de olie. Meng bloem, bakpoeder, ei, olijfolie en peper en zout samen met het spuitwater tot een klonterig en dik beslag. Snij de aubergine in plakken van 5 mm dik en doe ze in het beslag. Haal ze er met een vork uit en bak meteen in de hete olie krokant (ongeveer 2 min). Serveer met de tzatziki.