1 middelgrote stronk broccoli, in
roosjes  1 middelgrote courgette, in blokjes van 1 cm  2 middelgrote wortels,
in blokjes van 1 cm  200 g paddenstoelen, in plakjes  2 middelgrote uien, in
plakjes  olijfolie  een paar sprietjes tijm en rozemarijn  4 teentjes
knoflook zonder de kern  500 g verse lasagnevellen  100 g Parmezaanse kaas
(desgewenst) Â 4 eetlepels zelfgemaakt paneermeel
voor de bechamelsaus
 100 g boter  120 g bloem  1 liter
groentebouillon  2 theelepels kurkuma
Lasagne met broccoli, courgette en
paddenstoelen
hoofdgerecht  vegetarisch  italiaans
bereiden
Smelt voor de bechamelsaus de boter.
Strooi terwijl je roert de bloem erin.
Schenk als het mengsel begint te kleuren
alle bouillon er met kleine hoeveelheden tegelijk bij; blijf roeren zodat er
geen klontjes in komen.
Laat 10 minuten koken, doe er wat zout
bij en de kurkuma. Laat de bechamelsaus afkoelen.
Stoom of kook de roosjes broccoli 2
minuten. Bak de courgette, wortel, paddenstoelen en uien apart in een pan met 1
eetlepel olijfolie, de kruiden en de knoflook. Doe er wat zout bij. Ze moeten
al dente blijven.
Kook de lasagnevellen 1 tot 3 minuten
voor (afhankelijk van dikte). Om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken, doe je
ze in een grote pan kokend water met zout en een eetlepel olie. Kook niet meer
dan drie of vier vellen tegelijk en roer voorzichtig.
Leg de lasagnevellen met een pollepel of
een schuimspaan in een schaal koud water om het kookproces te stoppen. Giet
snel af. Spreid ze uit op een schone theedoek en leg ze niet op elkaar.
Vet een ovenschaal in met olie, leg er
een laagje lasagnevellen in, een dun laagje bechamelsaus, een laagje groenten
en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas (desgewenst). Herhaal dit 3 of 4
keer. Eindig met paneermeel en een beetje
olijfolie. Laat ongeveer 20 minuten in
de oven op 180 °C gratineren.
Dit recept is afkomstig uit het kookboek
'Lasagne' van Laura Zavan
30-01-2011 om 16:45
geschreven door de loe 
|