VOLGENDE TGV AVOND 5 september 2024 om 19u Jos en iedereen zijn de koks van dienst
Foto

Dagen Tgv 24-25

5 september om 19u
Iedereen &Jos Mosselen 
3 okt.
Koks Sven &Erik

24 oktober 
Koks Dirk & Nicolas 

7 november 
Koks Rik & Jos 

19 december Kerstmenu
Koks Jef &Loe 

16 januari 25 nieuwjaarsmenu 
Koks Kevin & Mark

13 februari 25
Koks Jef &Erik

13 maart 25
Koks Sven &Loe

3april 25

koks Mark&Kevin

8 mei 25

Koks   Dirk & Nicolas

zaterdag 17 mei 25

damesavond 
Woensdag 21 mei 25

Koks Jos & Rik


5 juni 25
koks Steven & Bart BBQ 🍗 
19 juni 
  Koks Steven &Bart

Maandagavond voor de tgv avond de koks verwittigen  als je niet kan komen

We beginnen om 19u te RELST

KLIK MET DE MUIS OP DE KLEINE FOTO
DAN VERSCHIJNT DE FOTO OP WARE GROTE

RECEPT ZOEKEN IN BLOG
EEN WOORD VAN HET RECEPT INVULLEN BIJ ZOEKEN IN BLOG

Zoeken in blog

LEDEN TGV

1. JEF PYPEN
2. LUDO MEEUS
3. STEVEN SERVRANKX
4. JOS ARTOIS
5. RIK HOMBLE
6. NICOLAS MALICHEFF
7. DIRK PELGRIMS
8. BART NACKAERTS
9. SVEN STERCKX
10. ERIK THORA
11.MARC VAN STEENBEECK
12.KEVIN SOETAERT



ERE LEDEN
Van Bedts  Frans 1987-2016
DEN BOLLE +
DE FONZ 1987-2011
Yves poffe 
Luc Kiesekoms
Luc Sunt
Dirk Janssens
de mannen van de lipsestraat eddy &francis 
fabian aps 
Andre Gille
Laurent Snijers
Mon Fillet 
Paul Troch 
Peter gillis
enz.

Inhoud blog
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
    Inhoud blog
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • JG 38 DAG 11 KOKS STEVEN & BART BBQ
  • CANNOLI MET PISTACHE-IJS
  • VARKENHAASJE MET ASPERGES?DOPERWTEN EN VADOUVAN JUS
  • ZEEBAARS MET KOKELS EN GROENE ASPERGES
  • WATERKERSSOEP MET OESTER
  • ASPERGES MET GEROOKTE PALING EN ZACHTE EIERDOOIER
  • JG38 DAG 10 KOKS DIRK& NICOLAS TARTAAR VAN LANGOUSTINE
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • PAASEITJES GEVULD MET GRANITE VAN FRAMBOZEN
  • SCHELVIS MET KOOLSTOEMP EN GEPOCHEERD EI
  • TOMATENSOEP MET LAMSBALLETJES
  • GEITENKAAS BLADERDEEG TAARTJES
  • MIMOSA-EITJES MET FORELEITJES EN EETBARE BLOEMEN
  • JG38 DAG9 KOKS KEVIN & MARK MINI-VOGELNESTJES MET KWARTELEITJES
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • LIMONCELLO-RICOTTA CHEESECAKE
  • KALFZWEZERIK MET WITLOOF ,CHAMPIGNONSAUS EN ‘WORTEL-PASTINAAKPUREE
  • ROMIGE BLOEMKOOLSOEP
  • MERVELLEUX VAN PEPERKOEK MET CRÈME PATÉ EN PICKELS
  • CHORIZO MOUSSE EN GEBAKKEN SINT-JACOBVRUCHTEN
  • JG 38 DAG 8 KOKS SVEN & LOE RILETTE VAN SARDINES MET APPEL EN VENKEL
  • SABAYON VAN PEREN
  • LAMSBOUT MET CHORIZO ,WITLOOFSLAATJE EN GEPOFTE AARDAPPEL
  • GEFLAMBEERDE SCAMPIS MET SAFFRAANROOM
  • KINILAW VAN COQUILLES MET THAISE MANGO
  • JG38 DAG 7 KOKS ERIK & JEF SPRUITJESBALLETJES MET MOSTERD-DILLEDIP
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • KIP LAKSA
  • Aziatische Pinda Pannenkoek
  • MALEISISCHE MANGOSALADE
  • GEHAKTBALLETJES ‘IN MALEISE CURRY
  • JG38 DAG 6 Koks KEVIN &MARC Maleisische RÖSTI
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • KERSTVERSIERING ‘MET DANK AAN JOS
  • MERINGUEDRUPPEL MET CITROEN -CRÈME EN CITRUSVRUCHTEN
  • HEMELSWILD FILET VAN HERT MET KNOLSELDER,MINI GROENTEN ,ZOETE AARDAPPEL EN SPAGHETTI VAN AARDAPPEL
  • ZEEDUIVEL MET RODEWIJNSAUS ,SAVOOISTOEMP MET SPEK
  • RODE BIET MET APPEL EN GEROOKTE PALING
  • LEPELHAPJES MET AVOCADO-MANGOSALSA
  • OESTERS
  • JG38 DAG 5 KOKS JEF & LOE GEGRATINEERDE OESTERS MET DILLESAUS
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • DESSERT IJS ZELF GEDRAAID MET AARDBEIEN EN SLAGROOM
  • HELDERE BOUILLON VAN BOSDUIF
  • Hapje con Barcon
  • ROZIJNENTOASTJE MET WILDPASTEI EN UIENCONFITUUR
  • JG38 DAG4 KOK RIK SCAMPI IN ANANAS ROOMSAUS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • GEGRILDE PERZIKEN MET IJS
  • WIENER SCHNITZEL
  • SALADE VAN GEROOSTERDE GROENTEN ,GEROOKTE SARDINEFILETS ‘EN SARDINECHIPS
  • BRAADWORST ‘MET ZUURKOOL
  • JG 38 DAG 3 KOKS NICOLAS&DIRK DUITSE FLAMMKUCHEN
  • PERENSTRUDEL MET FILODEEG
  • KALFSTONG IN SELDERSAUS MET KALFSGEHAKTBALLETJES EN PUREE
  • WITLOOFSOEP MET VARKENSSCHENKEL EN MOSTERD
  • PEPERKOEK MET ZWARTE PENS EN PEER
  • KNOLSELDERBLOKJES MET APPELCOMPOTE
  • JG38 DAG2 KOKS Erik & Sven CHAMPIGNONWIELTJES
  • JG 38 DAG 1 Jos en zijn mosselen op 3 wijze
  • DAMESAVOND 24
  • AARDBEIEN MET SINAASAPPEL ,WITTE CHOCOLADE EN CRUMBLE
  • BBQ ‘en een stukje vlees IERSE TOMAHAWK
  • CHORIZO KAAS DIP VAN BBQ
  • CAMEMBERT IN BLADERDEEG
  • DAG 14 JG37 KOKS STEVEN & BART BRUSCHETTA MET MOZZARELLA &ANSJOVIS
  • LIMOCELLO LEMON SORBET
  • KONIJN MET RODE WIJN ,SPEK,CHAMPIGNONS EN AARDAPPELPUREE
  • SOEPJE VAN ASPERGES
  • LAUWE SALADE VAN WITTE ASPERGES & FRIENDS
  • DE QUESADILLA MET PORTOBELLO
  • DAG 14 JG 37 koks KEVIN&MARC FILODEEGPAKKETJES MET GEITENKAAS EN VIJGEN
  • TRIFLE MET SPECULAAS EN PEER
  • KALFSLENDE MET ASPERGES EN GEKONFIJTE AARDAPPELS
  • ESCARGOTS A LA BOURGUIGNONNE
  • MOSSELEN MET SAFFRAAN SAUS
  • DAG 13 JG 37 KOKS JEF& ERIK BLINI’S MET SKYR EN GEROOKTE ZALM
  • De TGV’ERS
  • CRÊPE SUZETTE
  • LAMSBOUT IN DE OVEN
  • ASPERGEVELOUTE MET GEROOKTE FOREL
  • EMPANADES met LAMSGEHAKT
  • LAMSBALLEKES MET CHIMICHURRY
  • DAG 12 JG 37 KOKS JOS & RIK GLAASJE MET ASPERGES EN RAUWE HAM
  • Welkom HERVE
  • WITBIERSABAYON
  • TARBOT MET SABAYON VAN WITBIER
  • SINT -JAKOBSVRUCHTEN MET DUVELSAUS
  • CAPPUCCINO VAN KARNEMELK MET WIT BIER
  • DAG 11 JG37 DIRK&NICOLAS KRUIDENBALLETJES
  • GEKARAMELISEERD WITLOOF MET KOFFIE-IJS EN SPECULAASROOM
  • VARKENSGEBRAAD IN BLADERDEEGKORST
  • WITLOOF-KNOLSELDERSOEP,GEROOKTE PALING EN EEN SLAATJE MET KNOLSELDER EN WITLOOF
  • GEVULDE WITLOOFBLAADJES
  • HAPJE MET WITLOOF ,BRIE EN SINAASAPPELSALSA
  • WRAP MET WITLOOF EN GEROOKT SPEK
  • DAG 10 JG 37 KOKS KEVIN&MARC VALENTIJNSMENU FROM TILDONK WITH LOOF
  • SABAYON ‘BIJ DE FLANTAART
  • FLANTAART EEN RECEPT UIT DE OUDE DOOS
  • FAZANT FINE CHAMPAGNE MET WITLOOF EN GRATIN DAUPHINOIS
  • CHAMPIGNONSOEP MET TRUFFELTOASTJES EN PANCETTA
  • CROQUE ‘MET WIJTING EN GARNAAL
  • MINISPIESJES MET SPRUITJES ,HAM EN MOZZARELLA
  • DAG 9 JG37 KOKS LOE&ERIK HARTIGE WAFELS MET HUMMUS
  • CITROENTAARTJES
  • OSSOBUCO VAN KALKOEN
  • TOMPOES MET CHAMPIGNONS,POMPOEN EN KASTANJEROOM
  • WITLOOFSOEP MET KAMMOSSELTJES EN EEN CRUMBLE VAN NOTEN
  • DAG 8 JG 37 KOKS JOS & RIK APERITIEFHAPJES
  • TGV’ERS IN AKTIE
  • VERSIERING KERSTTAFEL
  • APPEL HASSELBACK MET FROZEN GRIEKSE YOGHURT -GEZOUTEN KARAMEL-AMANDEL
  • GEVULDE KALKOEN MET PORTOSAUS
  • VISPANNETJES MET SINT-JAKOBSNOOTJES EN KERVEL
  • KERSTHAPJES MET CHAMPAGNE VRANKEN EN OESTERS
  • DAG 7 JG31 KOKS JEF& LOE. KROKANTE OOSTERSE KIPBUIDELTJES
  • MOELLEUX MET PASSIEVRUCHT
  • BALLETJES IN WITLOFROOMSAUS EN MOSTERDPUREE
  • DAG 6 JG31 KOKS SVEN&BART&STEVEN SPRUITJESSOEP MET SPEKJES
  • VERSCHILLENDE KAZEN MET NOTENBROOD
  • Vol en Vent
  • Pompoenfrietjes
  • Pasteibakjes recept
  • JG37 DAG 3 KOKS SVEN & BART POMPOENSOEP
  • PUNTARELLA SALADE
  • CRÈME VAN ERWTJES
  • BORRELHAPJES MET KAAS EN GEBAKKEN PEER
  • JG 37 DAG 2 Koks Dirk &Nicolas GEMARINEERDE CHAMPIGNONS
  • JG37 DAG 1 MOSSELLEN op 3 wijze
  • JG37 DAG 1 RIK IS JARIG
  • Pizza alfa forni standardahz Leuven
  • CLAFOUTIS VAN RABARBER EN ASPERGES
  • ASPERGES MET GEPOCHEERD EI ,PUREE VAN DASLOOK
  • ASPERGES &VERSCHILLENDE SLASOORTEN
  • ASPERGES MET ZEEWIER
  • ASPERGEROOMSOEP MET GEROOKTE FOREL
  • BRUCHETTA
  • JG36 DAG 11 koks RIK &JOS voorgerecht AARDBEIEN &ASPERGES
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE CITROEN MET PROSECCO-SORBET
  • KOEKOEK-au-vin
  • PORTOBELLO OPGEVULD MET TOMAAT EN MOZZARELLA
  • MINI WORSTENBROODJES MET DIPSAUS
  • SPIESJE VAN BLOEDWORST MET APPEL
  • JG36 DAG 10 LEPELTJE MET EEND EN MANGO koks Marc & Kevin
  • Tgv’ers aan het werk
  • Ijs van Rik met banaan
  • VISPANNETJE MET ZALM EN KABELJAUW IN DE OVEN
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • SOUFFLÉ ‘MET EI EN KRAB
  • ASPERGEROOMSOEP
  • WIJNGAARDSLAKKEN MET ROQUEFORTSAUS
  • KAMSCHELPDIERTJES IN APPELSIEN ROOMSAUS
  • JG36 DAG9 koks Rik&Bart TARTARE VAN VERSE ZALM
  • DE 12 LEDEN VAN DE TGV 2023
  • LYCHEE PANNA COTTA
  • GELAKTE EENDENBORST MET CHINESE MIE
  • SPRING ROLLS MET GARNALEN
  • RIJST MET DOPERWTEN
  • FOE YONG HAI
  • BEEF SHANGHAI MET NOEDELS
  • LOEMPIA’SUIT DE OVEN
  • JG36 Dag 8 koks Sven & Loe Chinese voorgerechten GYOZA
  • GEKARAMELLISEERDE ANANAS MET PASSIEVRUCHTENSORBET EN KOEKJESCRUMBLE
  • KRUIDIGE LAMSBOUT MET AARDAPPELEN MET KNOFLOOK UIT DE OVEN
  • KROKANTE KALFSZWEZERIK
  • BRUSCHETTA MET COPPA EN GEITENKAAS
  • JG36 dag 7 koks Erik & Jef ZALMHAPJES MET GROENE ASPERGE EN DILLEROOM
  • PANNENKOEKEN MET BANAANTJES
  • VARKENSGEBRAAD BRIGITTE BARDOT
  • TOMATEN SOEP MET VOGELNESTJES
  • BLOEDWORST ‘MET APPEL EN WITLOOF
  • JG36 DAG6 KOKS NICOLAS & DIRK Crunchy wraprolletjes met zalm en avocado en wasabinootjes
  • MANGOMOUSSE MET PASSIEVRUCHT EN SPECULAAS
  • WILDRAGOUT MET PADDENSTOELEN,WITLOOF EN VEENBESSEN
  • CARPACCIO VAN OSSENTONG MET REMOULADESAUS EN GROENE SALADE
  • JAKOBSHAPJES
  • JG36 DAG5 KOKS JEF & LOE. GOUJONETTES VAN ZEETONG MET REMOULADESAUS
  • Jos 65 jaar
  • MANDARIJNTAARTJES
  • EVERZWIJNSTEAK MET SINAASAPPELCRUMBLE EN GEGRILDE MANDARIJN
  • SINT-JAKOBSVRUCHTEN MET FLINTERDUNNE VENKEL EN MANDARIJN
  • POMPOEN CAPPUCCINO MET ANSJOVIS WAFELTJE
  • JG 36 Dag 4 koks Sven & Nicolas GEVULDE CHAMPIGNONS MET SPEK EN MOZZARELLA
  • FRUITCOUSCOUS
  • VARKENSHAASJE AMANDELEN EN ORANJEBLOESEM MET BLOEMKOOL EN WORTELEN
  • GEROOKTE ZALM EN GEBAKKEN WITLOOF EN SCHELPJES
  • JG36 dag3 Jos & Dirk hapjes van Jos pensioen
  • Tgv’ers aan het werk
  • GEVULDE APPELS MET WALNOOT ROZIJNEN EN WHISKEY
  • GEGRILDE LAMSKOTELETTEN MET BOONTJES EN EEN TOMATENSLAATJES
  • POMPOEN Soep
  • JG 36 dag 2 kok Steven & Erik FILODEEGPAKKETJES MET LAMSGEHAKT EN WORTELSALADE
  • BBQ ‘HAPJES
  • BBQ einde seizoen 21-22 STEVEN & BART HAPJES
  • PANNA COTTA OP Z’N INDONESISCH
    Archief per maand
  • 05-2025
  • 04-2025
  • 03-2025
  • 02-2025
  • 01-2025
  • 12-2024
  • 11-2024
  • 10-2024
  • 09-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 06-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 06-2021
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 06-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 09-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Tildonkcity
    Tildonks Gastronomisch Vennootschap
    38 STE JAARGANG
    Opgericht oktober 1987
    WELKOM BIJ DE TILDONKSE GASTRONOMISCHE VENNOOTSCHAP CULINAIRE DONDERDAGEN VOOR 12 VRIENDEN
    30-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LASAGNE MET GEHAKT EN COURGETTE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lasagne met gehakt en courgette

    hoofdgerecht • vlees • italiaans ingrediĂ«nten

     

    bereiden

     

    • olijfolie • 4 courgettes (ca. 1 kg), in plakjes • 2 klontjes boter • 2 sjalotjes, gesnipperd • 600 g rundergehakt • 200 ml tomatenpuree • 1⁄2 theelepel tijm • 1⁄2 theelepel cayennepeper • klein bosje bladpeterselie, fijngehakt • 9 voorgekookte lasagnevellen • 150 g gruyĂšre, geraspt

    Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag een flinke scheut olijfolie. Voeg de courgette toe en breng op smaak met royaal peper en zout. Bak 12-13 minuten onder regelmatig omscheppen. Voeg tijdens het bakken eventueel nog wat extra olijfolie toe.

    Verwarm de oven voor op 210 °C.

    Laat een klontje boter smelten in een koekenpan. Voeg de sjalotjes toe en fruit ze 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak het 5 minuten mee; maak het gehakt met een vork rul.

    Doe de tomatenpuree in de koekenpan en voeg de tijm en cayennepeper toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus in 8 minuten iets inkoken. Voeg aan het eind van de kooktijd de peterselie toe.

    Doe de lasagnevellen in een grote pan kokend, gezouten water. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en kook de vellen ongeveer 5 minuten. Laat de lasagnevellen uitlekken en leg ze op een schone theedoek.

    Beboter een grote gratineerschaal en maak laagjes van achtereenvolgens een paar lasagnevellen, vlees, plakjes courgette en een deel van de geraspte gruyĂšre. Herhaal deze volgorde en eindig met een laagje courgette.

    Bestrooi de lasagne met de resterende gruyĂšre en laat de lasagne in de oven in 25 tot 30 minuten gaar worden. Serveer direct.

    Dit recept is afkomstig uit het kookboek 'Pasta & lasagne' van Aude de Galard & Leslie Gogois

     

    30-01-2011 om 16:52 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LASAGNE MET BROCCOLI,COURGETTE EN PADDESTOELEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    • 1 middelgrote stronk broccoli, in roosjes • 1 middelgrote courgette, in blokjes van 1 cm • 2 middelgrote wortels, in blokjes van 1 cm • 200 g paddenstoelen, in plakjes • 2 middelgrote uien, in plakjes • olijfolie • een paar sprietjes tijm en rozemarijn • 4 teentjes knoflook zonder de kern • 500 g verse lasagnevellen • 100 g Parmezaanse kaas (desgewenst) • 4 eetlepels zelfgemaakt paneermeel

    voor de bechamelsaus

    • 100 g boter • 120 g bloem • 1 liter groentebouillon • 2 theelepels kurkuma

    Lasagne met broccoli, courgette en paddenstoelen

     

    hoofdgerecht • vegetarisch • italiaans

     

     

     

     

    bereiden

    Smelt voor de bechamelsaus de boter. Strooi terwijl je roert de bloem erin.

    Schenk als het mengsel begint te kleuren alle bouillon er met kleine hoeveelheden tegelijk bij; blijf roeren zodat er geen klontjes in komen.

    Laat 10 minuten koken, doe er wat zout bij en de kurkuma. Laat de bechamelsaus afkoelen.

    Stoom of kook de roosjes broccoli 2 minuten. Bak de courgette, wortel, paddenstoelen en uien apart in een pan met 1 eetlepel olijfolie, de kruiden en de knoflook. Doe er wat zout bij. Ze moeten al dente blijven.

    Kook de lasagnevellen 1 tot 3 minuten voor (afhankelijk van dikte). Om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken, doe je ze in een grote pan kokend water met zout en een eetlepel olie. Kook niet meer dan drie of vier vellen tegelijk en roer voorzichtig.

    Leg de lasagnevellen met een pollepel of een schuimspaan in een schaal koud water om het kookproces te stoppen. Giet snel af. Spreid ze uit op een schone theedoek en leg ze niet op elkaar.

    Vet een ovenschaal in met olie, leg er een laagje lasagnevellen in, een dun laagje bechamelsaus, een laagje groenten en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas (desgewenst). Herhaal dit 3 of 4 keer. Eindig met paneermeel en een beetje

    olijfolie. Laat ongeveer 20 minuten in de oven op 180 °C gratineren.

    Dit recept is afkomstig uit het kookboek 'Lasagne' van Laura Zavan

     

    30-01-2011 om 16:45 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE LAURENT AAN DE AFWAS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen DE JOS WAS ALLEEN KOK VAN DIENST ,DE YVES ZIJN KOOKMAATJE WAS AFWEZIG
    WE HADDEN AFGESPROKEN OM EEN KLEIN HOOFDGERECHT KLAAR TE MAKEN,
    OMDAT WE DE DAMESAVOND NOG MOESTEN VOORBEREIDEN
    MAAR DE JOS HAD NIET BETER GEVONDEN OM ZES VERSCHILLENDE LASAGNE 
    TE MAKEN HEEL VEEL WERK EN AFWAS,MAAR ZE WAREN WEL LEKKER

    30-01-2011 om 16:29 geschreven door de loe  


    11-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWJAAR 2011










    11-01-2011 om 21:34 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSERT VAN JEF
    Klik op de afbeelding om de link te volgen lekker dessert

    Bijlagen:
    SNB16328.JPG (1.2 MB)   

    11-01-2011 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RUG VAN JONG WILD ZWIJN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen hoofdgerecht

    Bijlagen:
    SNB16317.JPG (597.9 KB)   

    11-01-2011 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROMIGE LIAISON VAN PASTINAAK EN AARDPEER
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    soepje

    Bijlagen:
    SNB16309.JPG (396.4 KB)   

    11-01-2011 om 00:00 geschreven door de loe  


    01-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TGV'ERS een optreden bij de kampioenen 2011
    ?

    Bijlagen:
    http://nieuwjaarskaarten.een.be/card/4d1ce055-8b74-476d-9079-764c2e04058b   

    01-01-2011 om 20:07 geschreven door de loe  


    31-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GELUKKIGE NIEUWJAAR
    Klik op de afbeelding om de link te volgen DE TGV'ERS WENSEN ONZE BLOG BEZOEKERS 




    EEN GELUKKIG NIEUWJAAR
                                            
                                                           EN EEN GEZOND 2011

    31-12-2010 om 12:50 geschreven door de loe  


    21-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CHOCOLADE-KROKANTJE MET KOFFIEROOM,PRALINE EN KARAMEL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten:

             90 gr boter

             90 gr bloemsuiker

             75 gr bloem

             15 gr cacaopoeder

             3 losgeklopte eiwitten

             500 ml slagroom

             Instant koffiepoeder

             Bloemsuiker

             PralinĂ©pasta

             100 gr kristalsuiker

             Hazelnoten

             Speculoos   

     Bereidingswijze: 

    Chocoladekoekjes:
90 g boter smelten. 90 g bloemsuiker, 75 g bloem en 15 g cacaopoeder mengen met 3 losgeklopte eiwitten . Daarna de gesmolten boter toevoegen en laten afkoelen zodat je het goed kan uitsmeren met een spatel in de vorm die je eventueel wil gebruiken. Bakken op 180°C 5 Ă  8 minuten volgens de dikte. Om te bewaren een blikken doos gebruiken.

    Koffieroom:
Klop 250 ml slagroom half op. Voeg er instant koffiepoeder aan toe en eventueel wat bloemsuiker. Klop nu verder op tot pieken en doe dit dan in een spuitzak. Dit kan je ook weg zetten tot dat je gaat dresseren.

    Pralinéroom:
Klop 250 ml slagroom half op. Voeg hier de pralinépasta bij. Als alternatief kan je hazelnoot-chocoladepasta gebruiken. Klop ook dit verder op tot pieken en doe dit tevens in een spuitzakje.

    Karamel:
Doe 100 gr kristalsuiker in een pannetje met een klein scheutje water. Laat dit inkoken zonder te roeren tot je een bruine karamel bekomt. Neem dit van het vuur en voeg er een klontje boter aan toe en blus verder af met room tot je de juiste dikte bekomt. Zet dit koel weg tot gebruik.

    Hazelnootcrumble:
Mix een aantal hazelnoten zeer fijn.

    Speculooskruim:
Mix een aantal koekjes fijn.

    Je kan dit allemaal op voorhand voorbereiden en je borden dresseren op het allerlaatste moment.
Spuit een toefje koffieroom op een bord. Plaats hierop een koekje en vervolgens weer een toefje koffieroom en zo verder. Bouw op deze manier een torentje met meerdere laagjes. Indien je de koekjes van groot naar klein stapelt en geschrankt op elkaar plaatst krijg je de vorm van een kerstboom. Bestuif dit torentje met wat bloemsuiker (=sneeuw!). Plaats hiernaast een toefje pralinéroom, een lijntje karamel, wat gemalen hazelnoot en een bedje van speculooskruim waarop je nog een bolletje vanille-ijs kan leggen. Voor de liefhebbers kan je de karamel afwerken met enkele korreltjes zeezout.
Leuk aan dit dessertje is dat je 6 à 7 verschillende tinten van bruin op je bord krijgt met heerlijke winterse smaken.

     

     


     

     

     

     

     

    21-12-2010 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EENDEBORSTFILET MET GEVULD WITLOOF
    Klik op de afbeelding om de link te volgen INGREDIENTEN

    2 BORSTFILETS VAN DE EEND
    10 FIJNE SNEETJES GEROOKT SPEK
    250 G SPRUITEN
    4 STRONKEN WITLOOF
    250 GR AARDAPPELEN
    2 DL MELK
    1EETL BOTER
    1DL ABDIJBIER POSTEL DUBBEL
    2 DL GEVOGELTEFOND
    1 EETL CITUSVRUCHTENCONFITUUR
    NOOTMUSKAAT
    P/Z
    INSTANTSAUSBINDER

    VOORBEREIDING

    SNIJ HET WITLOOF AAN DE ANDERKANT KRUISGEWIJS IN TOT OP EEN HOOGTE VAN 2 CM.KOOK 20 MIN GAAR IN LICHTGEZOUTEN WATER.LAAT UITLEKKEN TOT HET MEESTE VOCHT VERDWENEN IS.
    SNIJ 2 SNEETJES SPEK IN KLEINE STUKJES
    SCHIL DE AARDAPPELEN EN SNIJ IN BLOKJES

    BEREIDING

    1.SMELT DE BOTER IN EEN KOOKPOT EN STOOF DE STUKJES SPEK

    2.VOEG DE SPRUITJES TOE EN STOOF AL ROEREND
    KRUID MET P/Z

    3.VOEG DE AARDAPPELEN TOE EN OVERGIET MET DE MELK.BRENG AAN DE KOOK ,DEK AF EN LAAT 20 MIN. SUDDEREN

    4.PUREER DE SPRUITJES MET DE AARDAPPELEN.KRUID MET NOOTMUSKAAT,P/Z.LAAT WAT AFKOELEN

    5.SNIJ HET WITLOOF IN DE LENGTE IN TWEE  EN VERWIJDER DE HARDE KERN.VERDEEL OVER ELKE HELFT WITLOOF 1 EETL. SPRUITJESPUREE. WIKKEL EEN SNEETJE GEROOKT SPEK ROND HET ONDERDEEL VAN ELKE HALVE STRONK WITLOOF.

    6.LEG DE STRONKEN WITLOOF NAAST ELKAAR IN EEN OVENSCHOTEL EN SCHUIF 20 MIN.IN EEN OP 180°  C VOORVERWARMDE OVEN.

    7.VERHIT ONDERTUSSEN EEN BRAADPAN ZONDER VETSTOF. LEG ER DE EENDENBORSTFILET IN MET DE VELKANT NAAR ONDEREN. LAAT 10 MIN BAKKEN,MATIG HET VUUR EN KRUID MET P/Z.

    8.GIET HET VRIJGEKOMEN VET WEG UIT DE PAN EN DRAAI DE FILET OM.LAAT NOG -+ 5 MIN BAKKEN.NEEM HET VLEES UIT DE PAN EN HOU WARM.

    9.GIET DE POSTEL IN DE BRAADPAN EN MAAK DE BRAADRESTJES LOS MET EEN HOUTEN LEPEL.VOEG DE GEVOGELTEFOND TOE EN LAAT EVEN INKOKEN.MENG ER DE CITRUSVRUCHTENCONFITUUR ONDER EN BIND LICHTJES MET INSTANDPOEDER.

    AFWERKING

    SNIJ DE EENDENBORSTFILETS IN SCHUINE SNEETJES EN VERDEEL OVER DE BORDEN.SCHIK ER TELKENS 2 HALVE GEVULDE WITLOOFSTRONKEN NAAST.LEPEL ER WAT SAUS NAAST EN GEEFT ER DE REST APART BIJ

    21-12-2010 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLADERDEEGPASTEITJE MET GARNALEN EN BROCCOLI
    Klik op de afbeelding om de link te volgen INGREDIENTEN
    4 BLADERDEEGPASTEITJES
    125 GR GRIJZE GARNALEN
    1 BROCCOLI
    1 CITROEN
    100GR JONGE SLASCHEUTEN
    1 EIDOOIER
    2 EETL BOTER
    2 EETL BLOEM
    1,5 KOFFIEL MOSTERD
    400ML VISFOND
    1 EETL PETERSELIE
    P/Z

    VOORBEREIDING

    SNIJ DE BROCCOLI IN ROOSJES
    SNIJ DE CITROEN IN PARTJES
    SNIJ DE JONGE SLASCHEUTEN GROF
    MENG DE EIDOOIER MET DE MOSTERD EN KRUID MET P/Z

    BEREIDING

    1.KOOK DE BROCOLI 5 A 10 MIN IN EEN KOOKPOT MET LICHTGEZOUTEN WATER
    2.SMELT DE BOTER IN EEN KOOKPOT EN ROER ER DE BLOEM ONDER.LAAT EVEN DROGEN OP HET VUUR .VOEG BEETJE BIJ BEETJE DE VISFOND TOE,AL ROEREND ,TOT U EEN GLADDE SAUS KRIJGT.
    3.ZET HET VUUR LAGER,ZODAT DE SAUS WARM BLIJFT MAAR NIET KOOKT.ROER ER DE EIDOOIER MET MOSTERD ONDER,LAAT DE SAUS ZACHTJES INDIKKEN.
    4.ROER ER VOORZICHTIG DE BROCCOLI,DE PETERSELIE EN DE GARNALEN ONDER .
    VERWARM NOG 1A2 MIN.
    5.PLAATS INTUSSEN DE BLADERDEEGPASTEITJES 10 MIN. IN EEN  OP 200° VOORVERWARMDE OVEN.VERWIJDERD HET HOEDJE VAN DE BLADERDEEG 

    AFWERKING

    VUL DE BLADERDEEGPASTEITJES MET DE BEREIDING EN ZET HET HOEDJE ER WEER OP.SERVEER MET SLASCHEUTEN EN VERSIER MET PARTJES CITROEN


    21-12-2010 om 00:00 geschreven door de loe  


    10-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SFEERBEELDEN KERSTMENU

     SFEERBEELDEN VAN ONZE KERSTMENU

















    10-12-2010 om 00:00 geschreven door de loe  


    05-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCTOGOON
    YVES & MIRJAM  HEBBEN GISTEREN HUN ON-SITE RESTAURANT OCTOGOON VOORGESTELD

    DAGSCHOTELS TE VERKRIJGEN AAN  Â€ 11
    OPEN ELKE WERKDAG VANAF 11U45 TOT 14U30
    MENU 
    M 6/12/2010   VARKENSGEBRAAD MET ERWTEN EN WORTELEN ,NATUURAARDAPPELEN
    ENZ
    RESERVEREN OP TEL 016/400606
    E-MAIL :INFO@OCTOGOON.BE
    WEBSITE:WWW.OCTOGOON.BE

    WE WENSEN ONZE COLLEGA VEEL SUCCES MET DE NIEUWE ZAAK









    05-12-2010 om 15:01 geschreven door de loe  


    04-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAGERECHT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    04-12-2010 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEBARDEERDE FAZANTENFILETS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen DIT HEB JE NODIG IN DE WINKELKAR

    700GR FAZANTENFILETS
    6 SNEETJES GEZOUTEN SPEK
    SAP VAN EEN CITROEN
    3 EETL BOTER
    1 KOFFIEL.MOSTERD
    4 JENEVERBESSEN
    1/4 KOFFIEL.ROZEMARIJN
    PEPER
    GRONDWITLOOF UIT TILDONK
     BOSCHAMPIGNONS EN WILDSNIPPERS

    VOORBEREIDINGEN
    LAAT DE FAZANTENFILET OP KAMERTEMP. KOMEN EN WIKKEL ELKE FAZANTENFILET IN EEN SNEETJE SPEK DAT U VASTMAAKT MET EEN COCKTAILPRIKKER
    WITLOOF STOVEN 

    BEREIDING 15MIN

    1.LAAT DE BOTER HEET WORDEN IN EEN BRAADPAN EN BAK DE FAZANTENFILETS AAN BEIDE ZIJDEN AAN (2 MIN)NEEM ZEUIT DE BRAADPAN EN DOE ER HET CITROENSAP,DE ROOM EN DE MOSTERD BIJ.
    2./MENG GOED DOOREEN EN BRENG OP SMAAK MET PEPER,1/4 KOFFIEL.ROZEMARIJN EN 4 JENERBESSEN
    3.LEG DE FAZANTENFILETS IN DE SAUS DEK DE PAN AF EN LAAT OP EEN ZACHT VUUR GAAR WORDEN(-+6 MIN)
    4.HAAL HET VLEES UIT DE PAN EN LAAT DE SAUS OP EEN HEVIG VUUR INKOKEN TOT DE GEWENSTE DIKTE
    5.ONDERTUSSEN IS HET WITLOOF GESTOOFD

    AFWERKING

    SCHIK DE FAZANTENFILETS OP EEN SCHOTEL .OVERGIET MET DE SAUS EN VERSIERD MET HET GESTOOFD WITLOOF .DIEN OP MET KROKETTEN










    04-12-2010 om 00:00 geschreven door de loe  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOORGERECHT VAN DE FONZ
    Klik op de afbeelding om de link te volgen DE MENU KOMT MET DE BOOT

    04-12-2010 om 00:00 geschreven door de loe  


    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laurent zijn hoofddeksel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    03-12-2010 om 22:24 geschreven door de loe  


    02-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSERT VANILLE-IJS MET ZEEZOUT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanille-ijs met zeezout en olijfolie

    Tiramisu met speculoos:
    - 100 gr bloemsuiker
    - 4 eieren
    - 2 eetlepels cognac
    - 500 gr mascarpone
    - speculaaskoekjes (vierkante)

    Pannacotta van witte chocolade met vanille:
    - 5 dl room
    - 50 gr fijne suiker
    - 2 blaadjes gelatine
    - 100 gr witte chocolade
    - 1 vanillestokje
    - 5 takjes munt of een trosje rode bessen, voor de garnituur

    Bereiding

    Schep een bolletje vanille-ijs uit en besprenkel het met grof zeezout en extra vierge olijfolie.

    Tiramisu met speculoos:
    Meng de bloemsuiker met de eierdooiers en een eetlepel cognac. Roer alles goed door elkaar en voeg daarbij de mascarpone.
    Klop het eiwit stijf. en meng het voorzichtig met het mascarpone-mengsel.
    Sop de speculaaskoekjes in een mengsel van oploskoffie met water en een eetlepel cognac . Leg de koekjes op de bodem van een glaasje en doe er een lepel van het mascarpone-mengsel op. Werk zo verder in laagjes tot het glas gevuld is.

    Pannacotta van witte chocolade met vanille:
    Verwarm de room en de suiker op een zacht vuur tot de suiker volledig opgelost is.
    Snijd het vanillestokje overlangs door en schraap de zaadjes los. Doe alles mee in de warme room. Week 2 blaadjes gelatine in koud water. Wanneer de room begint te koken, haal je hem van het vuur en roer je de stukjes witte chocolade erdoor, tot ze volledig gesmolten zijn. Roer dan ook de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor.
    Giet het mengsel door een fijne zeef om het vanillestokje eruit te halen en doe het in glazen op potjes. Zet minstens 3 uur in de koelkast zodat het kan opstijven.
    Werk af met een takje munt of rode 

    02-11-2010 om 00:00 geschreven door de loe  


    01-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VARKENSHAASJE MET KRUIDENKAAS,APPELTJES,PREIRINGEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Varkenshaasje met kruidenkaas en spek, appeltjes, preiringen, pijnboompitten, witloof, uienconfijt en amandelkroketjes



    Ingrediënten

    Witloof met uienconfijt: - 4 stronken witloof - uienconfijt - 1 sinaasappel

    - een halve citroen - 2 klontjes suiker - peper en zout

    Appeltje met prei en pijnboompitten: - 4 witte prei - 2 appelen van de jef - 2 eetlepels pijnboompitten

    - 3 klontjes suiker - boter - een halve citroen

    - peper en zout

    Varkenshaasje met kruidenkaas en spek: - 1 varkenshaasje - 1 doos kruidenkaas (250 gr Fiadelfia) - 150 gr ontbijtspek (gerookt)

    - rundsfond - runderbouillonblokje - room - roux

    Amandelkroketjes: - 2 kg puree aardappelen - 2-3 eierdooiers - amandelschilfers - boter, peper en zout



    Bereiding

    Witloof met uienconfijt: Snijd de harde delen van het witloof. Breng 1 liter water met peper en zout, 2 klontjes suiker en een halve citroen aan de kook. Doe het witloof erbij en laat 10 minuten koken. Laat het witloof daarna goed uitdruppelen. Was de sinaasappel goed, schil ze en snijd de schil in blokjes. Kook de blokjes schil af en meng ze met de uienconfijt.

    Appeltje met prei en pijnboompitten: Snijd de prei in heel dunne ringen en spoel ze af. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in twee. Hol de appelen uit tot er aan alle zijden ten minste 1 cm vruchtvlees overblijft. Stoof de prei, samen met de suiker, het citroensap, peper en zout aan in boter. Doe er na 5 minuten de pijnboompitten bij en laat nog even nagaren.

    Varkenshaasje met kruidenkaas en spek: Snijd het varkenshaasje open en bestrijk de binnenkant met de kruidenkaas. Wikkel het vlees stevig in met het spek. Verhit wat boter in de pan en bak het vlees langs alle kanten goed aan. Zet het dan nog 10 tot 20 minuten in de oven op 180°C, tot het helemaal gaar is. Haal het vlees dan uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Giet wat rundsfond in de pan waarin je het vlees gebakken hebt. Doe er het bouillonblokje en eventueel nog wat boter bij en roer goed. Doe er dan een flinke scheut room bij en kruid af. Laat de saus goed inkoken en doe er eventueel wat roux bij, om te laten indikken.



    Amandelkroketjes: Je kookt de aardappelen gaar en stampt ze tot puree. Meng hier de eierdooiers, de boter en een deel van de amandelschilfers door en kruid af met peper en zout. Vijzel de andere amandelschilfers fijn. Neem 2 kommetjes, vul eentje met het eiwit en eentje met een mengeling van paneermeel en amandelschilfers. Maak bolletjes van de puree, rol ze eerst in het eiwit en daarna in het paneermeelmengsel. Laat ze best 1 dag in de koelkast rusten, zodat ze niet breken tijdens het bakken. Bak ze af in de frituur.


    01-11-2010 om 20:56 geschreven door de loe  





    Mijn favorieten
  • Bloggen.be
  • de brousse
  • weer vandaag
  • tilloenk
  • haacht
  • ALGEMEEN EXPERTISE CENTRUM

  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Foto

    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs