Wij reizen om te leren.

28-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driehoekstraat

Driehoekstraat

 

Het toponiem “den Drijhoeck aende Plaetse” werd reeds vermeld in 1720; wellicht is men de straat gaan noemen naar de plaats waar drie straten samen komen op het eind van de Dorpstraat.

 

– Het nummer 1, in deze straat, was geruime tijd de rijwielenhandel van 'Jan Kanora'. Ondertussen is de naam Kanora al meer dan 80 jaar een vaste waarde in ons dorp. Zoon Ludo nam ongeveer 22 jaar geleden de fakkel over van zijn vader en koopt pand nummer 3 om de winkel te vergroten. Tot met nummer 5 waren de ateliers van Kanora gevestigd. Ludo laat een nieuwbouw optrekken aan de overzijde in Dorpstraat 35. In 1989 wordt het winkelpand van Jan Kanora ‘Breiboetiek Flash’. Een vertrouwde winkel in breimachines met gratis cassette cursus. In 1992 wordt het pand 'Instinct' genoemd. Een dames- en herenkledingzaak. Droogkuis ‘Van Osta’ heeft in dit pand tijdelijk een droogkuiswinkel uitgebaat. Vervolgens verhuist de zaak naar de Markt. Vanaf 2011 wordt de zaak gerund door een fotograaf en krijgt het pand de toepasselijke naam 'De Fotoshop'.

– Op het nummer 13 was in de jaren van 1960, misschien zelfs ervoor ook nog, een meubelzaak gevestigd van de familie Wuyts. Begin 1970 werd, na renovatie, een kapsalon voor dames op dit adres ingehuldigd. Het is niet te lezen op de vitrine maar de zaak noemt 'Black & White' met als uitbaatster Fanny Deckx. Een kapsalon opstarten doe je niet zomaar. Er komt veel meer bij kijken. Die ene klant is niet de andere. De eerste wil kwaliteit, service en deskundigheid. De andere wil aandacht, een luisterend oor en een kop koffie.

– Op de nummers 15 tot 17 werden sinds enkele jaren een nieuwbouwcomplex opgetrokken.

In de helft van de twintigste eeuw stond hier nog een boerderij van de familie Hendrickx. De vrouw besloot om de dorstige te laven en richtte er een bescheiden café op. De hoeve werd begin 1960 afgebroken. Vervolgens kwam hier een schutting waarachter taxi's stonden geparkeerd. De wagens behoorden bij ‘Café Taxi’ in Kloosterstraat nr 7.

– Het winkelpand nummer 21 werd eerlang verpacht aan een modiste die alleen dameshoeden te koop aanbood. De etalage is niet groot maar werd regelmatig door de uitbaatster vernieuwd. Jonge dames stonden soms te drummen om een blik op te vangen van de grote prachtige hoeden. Vele dames hebben op dit adres hun trouw-, rouw-, of kerkhoed gevonden. De tijd waarin de dames door de straten paradeerden met een vrolijke, bonte en deftige hoed behoort voorgoed tot het verleden.

Enkele jaren later werd de winkel uitgebaat door een bloemenverkoopster. De stoep werd gebruikt om de waren uit te stallen. Een zonnescherm zorgde voor de nodige schaduw of beschutting tijdens een regenbui. Wandelaars hielden halt om te genieten van de kleurige, geurige bloemen en planten. Binnen was er niet zoveel plaats, als je daar ging afrekenen gaf je je ogen de kost aan de vele decoratieve snuisterijen tegen de muur. Toen we laatst passeerden stond de winkeldeur open en konden we ongegeneerd een blik werpen op het interieur. Alle muren waren gestript, de zoldering was uitgebroken en we konden de nok van het dak zien. Grote en nuttige veranderingen. Zou er nog een winkel komen?

– Op nummer 29 was al in 1974 'Snelschoenmakerij Driehoek' gevestigd. Een schoenmaker kan de dag van vandaag veel meer dan je denkt. Het hoofdberoep blijft schoenlapper. Maar daarnaast maakt hij naamborden en nummerplaten. Hij hersteld lederen handtassen en maakt sleutels bij. De winkel puilt uit van de accessoires. In 1980 verhuist de zaak naar nummer 69. Het winkelpand nummer 29 staat al enkele jaren leeg. Noch te koop of te huur. Op leegstaande of verwaarloosde panden betaald de eigenaar een boete aan de Vlaamse regering.

 

– Winkelpand nummer 31 is al sinds 1975 van ‘Kunstbloemen Camelia'. Vervaardigd uit synthetische zijde worden deze kunstukken met een oog voor detail gecreëerd. De schoonheid van de natuur als voorbeeld in een interieur.    

– Pand nummer 35 was in 1978 van 'Dameskapper Marcel'. Hij werkte steeds op afspraak en was  toen al op maandagen open. Een unicum. Hij bleef tot 1998.

– In nummer 37 werd, in de jaren 50 van vorige eeuw, een speelgoedwinkeltje uitgebaat. In 1987 wordt dit pand 'Antiek Patrick'. Verkoop van oude Franse, Duitse en Ardeense meubelen.

– De school in nummer 39 is ontstaan in 1879 als de gemeentelijke jongensschool. De omgeving was toen die tijd nog volledig onbebouwd en de school ontstond te midden van een eikenbos.

– Nummer 43. Op deze plaats stond voor de huidige bibliotheek twee winkelpanden. Een graanwinkel en klompenmaker die werden gesloopt voor het optrekken van de Openbare Bibliotheek. De officiële opening was op 5 januari 1963. De bib werd al snel te klein en eind jaren 1960 werd gestart met de verbouwing. De inboedel verhuisde naar Veltwijcklaan 134 in een woning die pas was aangekocht door het gemeentebestuur. Op 20 juni 1970 werd de nieuwe bibliotheek ingehuldigd.

– In het nummer 45, werd van 1975 tot 1979 wol en handwerk verkocht  door de uitbaters Smits – Van Tilborg. Daarna nam Linders 'Huis Alice' ook dit pand over om uit te breiden.

– De nummers 45 en 47 werd decennia lang open gehouden door de familie Linders. Op het reclame paneel boven de ramen wordt melding gemaakt van 1926. Eerst op nummer 45 werden schoenen verkocht. Na de uitbreiding met pand 47 kwamen de sportartikelen voor grote en kleine maten erbij tot 2014. Op een briefje achter de vitrine wordt nog reclame gemaakt voor 'Pedicure Linders Monique’. Ze komt bij u thuis of geeft nog een voetverzorging hier ter plaatse.

– In nummer 49 was café Lindenboom gevestigd van voor 1975 tot 1995. De zaal voor feesten en uitvaarten werd gratis ter beschikking gesteld. Na renovatie, in 1995 kwam 'De Krak' hier met een koopjesmagazijn van stockverkoop. In 2014 loopt het huurcontract ten einde en moet De Krak eruit. In 2015 liggen nog steeds spullen van de Krak in het pand. De zaak staat opnieuw te huur.

– Het nummer 59 was een tijd ‘Frituur Driehoek’. Dat was van 1989 tot 1998. De uitbater bied smaakvolle frietjes, een uitgebreid assortiment aan snacks en fris gekoelde dranken aan.

– In het nummer 63 was vanaf de jaren zestig tot eind jaren tachtig, van vorige eeuw,  de 'Ekerse zaadhandel' bij Alfons Van den Bogaert gevestigd. Er was steeds een uitgebreid assortiment van voeding te vinden voor alle huis- en tuindieren. Een plek voor tuin- en dierenliefhebbers. Als zoonlief de zaak overneemt verhuist hij naar Hoevenen waar hij de zaak kan uitbreiden, en met succes. Oxfam Wereldwinkel nam dan hier tijdelijk haar intrek voor ze naar het Groot Hagelkruis verhuisden. Heel wat producenten in het Zuiden krijgen geen eerlijke kans op de wereldmarkt. Daardoor leven ze vaak in armoede. Oxfam Wereldwinkels bestrijdt dit onrecht. De laatste uitbater, op nummer 63, was een zaak in 'Algemene Renovatiewerken' van ABC bvba. Na de goedkeuring van de offerte gaat een vakkundig team van start. En extra ruimte aanbouwen of een kleine aanpassing? Geen moeite met de renovatieploeg.

– Pand nummer 65 werd na WOII een lederwarenzaak van de familie Laureyssens. De zaak ging over van vader op zoon. Tot het jaar 2000 verkocht J. Laureyssens koffers en handtassen in leder. Steeds paraat om professioneel advies te geven. Er lag een groot assortiment van portefeuilles, paraplu’s en schoudertassen.

– In nummer 67 was tot 1953 een snoepwinkeltje dat uitgebaat werd door de ouders van Gaby Truyen. Het gezellige snoepgoedwinkeltje met de houten kasten tegen de muur. De ontelbare glazen potten op de schabben netjes naast elkaar. Al dat lekkers, al die felle kleuren. Kinderen keken met open mond en je zag ze denken: - ‘is dat allemaal snoep? Lust ik dat wel? Wat zal ik nemen? Op de toog, meer op ooghoogte, nog meer van die glazen bokalen met zoethout, ulevellen, nougat, druivensuiker, chocolade, dropveter, kauwgom, … enz.

– Winkelpand nummer 69 werd vanaf 1980 eigendom van ‘Roelofs’. ‘Snelschoenmakerij Driehoek' vestigde zich hier met sleuteldienst en alle onderhoudsproducten. Ook dit pand staat sinds kort leeg. Het moet ook afgebroken worden. De schoenmakerij verhuisde naar de Kloosterstraat.

– Het hoekpand nummer 73 in de straat werd in de jaren 1970 een kruidenierzaak met de naam 'Smash'. Vanaf 1979 werd het stockhuis 'Sigo'. Als laatst in 1981 kwam 'Alcolor'. Een speciaalzaak in verven, behang en binnenhuisinrichting. In 2013 is het voorgoed gedaan.

De winkelpanden met de nummers 63 tot en met 73 staan leeg. Ze werden opgekocht door glazenmaker Danny Lauryssens. Deze panden worden met de grond gelijk gemaakt. Wat er in de plaats komt is het voorjaar 2016 nog niet geweten. 

 

--Pand nummer 75 bestaat niet meer, maar tijdens de jaren 1950 – 1960 was hier nog een schrijnwerkerij gevestigd. 

– Ernaast is nummer 77 waar vooreerst een textielwinkeltje was waar men ondergoed en slaapkledij verkocht. We kennen allemaal nog ‘Vishandel bij de Jos' tot het jaar 1980 ongeveer. Na de Jos kwam Vishandel – Traiteur 'De Wit' tot 2004. Thuisbezorging van koude schotels, verse vis en schaaldieren.  Het winkelpand werd enkele jaren geleden gerenoveerd tot een gezinswoning.

– Het huisnummer 79 was altijd al van Vlyminckx. Een boetiek met kwalitatieve kledij voor haar en hem. Casual of feestkledij met betaalbare topmerken. 

– In het nummer 81 was sinds begin 1970 een zaak in elektriciteit, huishoudartikelen en geschenken in tin van Roelans-Vervloet. De zaak stopt in 1988.

– Winkelpand nummer 83 is tot 1994 een kinderkledingzaak geweest van Benito met een grote keus in eerste communiekleding. Eind 1978 kwam er een nieuwe eigenaar in de zaak. Enkele vierkante rode tegels zijn van de moderne voorgevel gevallen. Sinds enkele jaren lijkt het alsof de benedenverdieping leeg staat.

– Nummer 87 was decennia lang een krantenwinkel. Eerst bediende Maria Reusen haar klanten die voor ze naar hun werk vertrokken nog vlug een krant of tabak kwamen kopen. Later nam Liliane de zaak over. Rookwaren, snoepgoed en een depot van lotto en toto. In 1996 sluit de winkel en wordt de zaak gerenoveerd tot woning. De zoon van Liliane bleef nog een tijd het gerenoveerde pand bewonen.

– In het pand nummer 89 was rond 1960 al sprake van café 'Den Akkordionist'. In het begin van 1980 veranderd de naam in café 'Lambeth Walk' met lokaal van 'FC Lambethboys' en vogelpikclub 'De Optimisten'. Tot 1995 kon je terecht 'bij Betty en Dré'. Het jaar daarop werd het café 'Den Dreihoek' genoemd. De eerste uitbaters waren Ria Wouters en Ronny Somers tot 1999. De volgende biertappers waren Marie-Louise en Tavi tot 2008. Als laatste uitbater van café 'Den Dreihoek' was Katia achter de toonbank te vinden. Na maanden van leegstand wordt het pand in september 2015 café 'Infinity Lounge'. De mooi gerestaureerde zaak is zes dagen per week geopend vanaf 16:00u.

– In het hoekpand Korte Sterrestraat/Driehoekstraat nummer 91, werd voor het eerst gesproken van een paardenbeenhouwerij tot eind jaren zestig. Terwijl het echtpaar in de winkel stond bracht dochterlief de bestellingen rond per fiets. In die tijd was de paardenslager populair omdat het vlees van paarden goedkoper was dan bij de gewone slagers. Naderhand werd het pand gerenoveerd en kwam apotheek Van Soetendael in de plaats. Vanaf 2001 wordt het 'Apotheek F. De Loecker'. Net zoals de huisarts is een apotheker de dag van vandaag een belangrijk persoon in de gezondheidszorg. Het zijn niet meer de pillendraaiers van weleer maar verantwoordelijke specialisten bij uitstek van geneesmiddelen.

– Nummer 93 is een breed pand waar de familie Vidal een meubelzaak uitbaatten. De oudste zoon nam de zaak over maar verhuisde naar een grotere locatie op Schoonbroek. Vervolgens werd in de Driehoekstraat, rond 1992, de zaak 'Modieus' genoemd. Een zaak met naaibenodigdheden en geschenkartikelen. In 2006 vinden we 'TTF Verwarming’ in het pand. Materiaal voor zelfbouwers en installateurs.

– Achter de gevel van nummer 95 was rond 1960 de zelfbediening 'bij de Puit' gevestigd. Later nam de zoon de zaak over en veranderde de naam in J. Maes – Pollet. Voeding, diepvriesproducten, groenten en fruit met als specialiteit: fruitkorven. ‘Maes-Pollet’ zet zijn activiteiten verder verderop in de straat. In 1986 neemt dagbladhandel Vinck hier zijn intrek. In 1992 komt hier Mc Crecor dagbladwinkel, een zaak met eveneens knuffeldieren en fantasieartikelen. In 1998-99 is 'Megapolis' aan de beurt. Daarna werd dit een verkooppunt van Video, CD en DVD 'Videoland'. Nu is hier schoenen ‘De Meyer' gevestigd. Schoenen… je kan niet zonder. Door het rijke aanbod is het moeilijk kiezen. Merkschoenen zijn in en een fashion lover vindt steeds zijn schoenen in verschillende stijlen en prijzen. Naast de schoenen heeft de winkel over het algemeen een reeks prachtige accessoires die je look van kop tot teen vervolledigt.

 

– In nummer 97 was eveneens rond 1960 de zaak gevestigd van Geudens. Met verkoop van elektrische toestellen, TV en HI-FI. In 1997 komt er 'Haarstudio Kris' in het pand. Kort daarop neemt Videoland dit pand over en breidt zijn zaak uit naar dit adres. Na de sluiting wordt het pand een verkooppunt met snoep- en drankautomaat. De toestellen worden gratis ter beschikking ingezet. Alle combinaties zijn mogelijk en uiteraard zijn de prijzen aan de kasten instelbaar. Daarnaast zijn de meeste toestellen voorzien van een spaarstand die wel tot 35% energiebesparend zijn. Een team van automatenverzorgers staan steeds paraat.

– Nummer 99 werd een zaak van Jill Fashion in 1989. Verdere gegevens ontbreken.

– In pand nummer 103 was vlak na WOII de uitbater gestart met de verkoop van dranken. Van frisdranken, bieren en sterke dranken. Vervolgens werd in het pand het naaiwinkeltje ‘Huis Miranda’ open gehouden. Een gevestigde waarde voor die tijd. Men vond er steeds een uitgebreid gamma aan naai- en breigaren, knopen, wol, naalden… te veel om op te noemen. Ook kleine herstellingen werden met de grootste zorg uitgevoerd. In 1994 komt 'Frituur Oriënt' met Chinese specialiteiten om mee te nemen in dit pand.

– Op het nummer 109 was tot 1976 Kapper/parfumerie Van Wesenbeek gevestigd. In 1977 werd de winkel 'Ekeren sport' geopend met verkoop van alle sportartikelen, bekers, medailles en plaketten. Uitgebaat door de kleinzoon van  de bekende familie Pauwels die een schoenenzaak uitbaatten in de Dorpstraat. In 1983 hangt aan de gevel een neon lichtreclame van Golden Town, een Chinees restaurant, alleen om mee te nemen. De Chinese keukens werden door migratie over de hele wereld verspreid. De uitbaters hebben zich aangepast aan de verschillende grondstoffen en smaken van de lokale bevolking.

– Nummer 113 was duidelijk vroeger ook een winkelpand. Hier was het kachelwinkeltje van ‘Fons Frut’ gevestigd. Uit goede bron verneem ik dat Fons zelfs een bekwame loodgieter was.

– Ook nummer 127, hoek Bosstraat/Driehoekstraat is nog duidelijk een voormalig winkelpand. Het was van na WOII dat er een bloemenwinkel werd uitgebaat. Al jaren is de rolluik neergelaten tot op een 30 à 40 cm van het raamtablet. Slechts wat mini cactussen, kabouters en wat snuisterijen doen vermoeden dat het pand nog bewoond is. De voormalige inkom is afgesloten door een hekje.

– Het kleine smalle huisje, nummer 133, heeft geen verdiep en lijkt onbewoond. Vlak na de Tweede Wereldoorlog was hier een bescheiden kruidenierswinkeltje. Ze verkochten voornamelijk snoep.

– In nummer 135 werd eerst een winkel uitgebaat met huishoudartikelen. Een voormalige drogisterij zeg maar. Na de sluiting kwam er een verdeler van oliën en vetten. Met de vele garages in de buurt was het een bloeiende verdienste. Nu is het al decennia lang een Turks restaurant met de naam 'Bosphorus'. De Turkse keuken is vooral bekend om zijn kebabs. Een restaurant heeft echter nog meer Turkse specialiteiten op de menukaart staan. Vooral liefhebbers van vlees en vis, maar zeker ook voor vegetariërs stillen hier hun honger. Lang tafelen is een Turkse traditie.

--In nummer 137 woonde een zelfstandige visboer. Het was en is geen winkelpand. Hij verkocht de verse vis van deur tot deur. Met paard en kar deed hij zijn ronde in het centrum van Ekeren.

 

--Het huis met nummer 145 heeft een zijpoortje waarlangs, in de jaren vijftig van vorige eeuw, de fietsen werden binnengebracht voor reparatie. Hier, achter de woning was de fietswinkel en atelier van Sander Staes. Enkele jaren geleden was op dit adres nog een Kinesiste actief. Ruimte genoeg.

-- Nummer 151 is een huis in de rij maar was vroeger een kleine kruidenierszaak met vooral  verkoop van kolen. De uitbaters stonden met bloemen van Camelia op de wekelijkse markt.

--Naast nummer 163, naast Van de Leur, was een atelier die verhuurt werd aan kunstschilder Collignon en een fotograaf waarvan ik de naam schuldig moet blijven.

– Nummer 193 is 'Studio Naturel' gevestigd met als specialisatie ‘Pedicure’. Het vak is meer dan alleen maar knippen en lakken van nagels. De meeste klachten gaan over eelt en likdoorns of pijnlijke ingegroeide nagels.

--Nummer 195. Een gewoon huis in de rij. Hier was na WOII de woonplaats van ‘melkboer’ Pierre Geeraerts. Een groothandelaar of melkerij leverde gepasteuriseerde en gesteriliseerde melk op dit adres. De ‘Perre’ laadde een stootkar vol met melkflessen, eieren, boter en platte kaas. Daarna werd alles bij de klanten afgeleverd. Na zijn ronde stalde hij zijn kar in de Kloosterstraat. Met dank aan Agnes Geeraerts.

--Naast het huis met nummer 201 kwam een taxi maatschappij het een tijd proberen in late jaren van 1950. Taxi Van Mol was vooral gespecialiseerd in verhuur van ceremoniewagens voor huwelijken. Vervolgens nam dochterlief het pand over en trouwde met Jos Van de Velde. Jos  distribueerde melk tot bij de bevolking. Nog een melkboer. De verkoop zat in de lift en er waren leveranciers te kort. Alles werd toen nog met de handkar geleverd. Jos was een uitzondering. Hij bezat een paard om voor zijn kar te spannen.

– In nummer 223 vinden we eerst de meubelzaak van ‘Bruyninckx. De drie broers maakten de meubels op maat in het ruime atelier achteraan de woning. Vervolgens kwam Van Gansen Motors. De firma breidt uit en verhuist naar Leugenberg. Nu vindt men hier Paint @ Home bvba, een zaak voor professionele- en vrijetijdsschilders. Verven en toebehoren vanaf 2012.

– Even een stuk terug in de tijd. Nog voor het spoorwegviaduct en voor de begraafplaats. Vanaf Boerendijk tot aan hoeve ‘Linders’ was hier alles landbouwgrond. Hectaren groot. De laatste zelfstandige burgemeester van Oosterweel, Jozef van Look, kocht eind 19de-eeuw alle gronden op. Jozef van Look werd geboren op 16/04/1861, en tevens de grootvader van Agnes Geeraerts uit nummer 195. Vervolgens werd een deel overgekocht door de spoorweg voor een goederenlijn. Kort daarop, in 1909, kocht de gemeente een paar hectaren grond voor de nieuwe begraafplaats. Jozef van Look gaf opdracht om naast de begraafplaats een café te bouwen voor de knecht. Jozef van Look stierf in Oosterweel op 22/06/1949 op de leeftijd van 88 jaar. Zijn grafmonument werd in 1965 overgebracht naar het Schoonselhof. De laatste uitbaters van het café waren de ouders van Helene of Rene. Zij waren op hun beurt de uitbaters van het frietkraam dat eerlang op het Kristus Koningplein stond. Voor de uitbreiding van de begraafplaats werd het café van Brouwerij 'De Palm' onteigend. Eigendom van de familie Rottiers-De Boeck. De huurder en uitbater Jozef Van Hees werden schadeloos gesteld. De begraafplaats, aangelegd in 1910, is ter vervanging van het kerkhof rond de St-Lambertuskerk. De monumentale hoofdingang met smeedijzeren hekwerk werd laatst nog gerestaureerd.

 

– Aan de overzijde, nummer 274, is het voormalige gemeentemagazijn 'De Vinck'. Hier zijn wij, ex collega Paul Verschueren en ik, als jonge knapen op 1 april 1976 onze carrière gestart als ongeschoold werkman. Naast het magazijn heeft jaren de groene barak gestaan van de boogschutters: ‘De Dry Akers’. De Koninklijke Doelmaatschappij werd in 1846 opgericht en vond sinds februari 2013 een nieuwe locatie in de Bist 41D.

– Het complex achter nummer 270 is van ‘Proftech en De Bruyn’ nv met koelinstallaties. We vinden ze de dag van vandaag terug in de supermarkten. Individueel of volledig samengebouwd tot een grotere installatie. Een servicedienst staat 7/7 klaar voor eventuele pech. Onderhoud is geen luxe.

– Op nummer 268 is nog steeds de steenkapperij van de gebroeders De Hert gevestigd. Een infobord vermeld dat er gedeelten te huur worden aangeboden.

De speeltuin van 'Den Bunt' is naast het goederenspoor gelegen. De speeltuigen zijn echt aan vernieuwing toe.

– In een rijhuis, nummer 216, is de praktijk gevestigd van dierenarts dokter Sven Franck . Over het algemeen behandeld een dierenarts huisdieren zoals katten, honden, konijnen of vogeltjes. Een dierenarts die gericht is op landbouwdieren zoals paarden, koeien, schapen of geiten noemen we meestal een veearts.

--Het nummer 200 is een gewoon huis in de rij waarin Jos van Looveren woonde. In de jaren na 1950 deed hij zijn ronde als ‘visboer’ met paard en kar. Later kocht hij een auto en kon hij zijn ronde uitbreiden naar Sint-Mariaburg en Ekeren Donk.

– In het nummer 192, een gewoon rijhuis, was rond 1977 tot 1979 J. Geysen-Lambrechts Vervoer gevestigd. Het goederenvervoer gebeurt al sinds 1856 met een vrachtwagen op stoom. Nu staan we op de snelwegen vaak stil in de file tussen de tientallen grote angstaanjagende trucks met containers, of tankauto’s, lawaaierige koelwagens en/of veewagens. Het einde is nog niet in zicht.

--In het rijhuis met nummer 190 heeft het echtpaar Pierre Priecie en Agnes Geeraerts gewoond na hun trouwdag. Agnes was de kleindochter van Jozef van Look. Pierre was toen zelfstandig leurder met onderhoudsproducten van ‘Frag’. Hij deed deze job van 1966 tot en met 1973. De producten kwamen van Frankrijk en een zekere Agnes leverde de waren af bij Pierre thuis.

--In rijhuis met nummer 188 moet nog een kruidenierszaak geweest zijn van ‘Geldolf’.

– Op het nummer 186 staan sinds 2013 gerenoveerde duplexappartementen. Ze werden oorspronkelijk gebouwd in 1970.

– Het nieuwbouwcomplex met nummer 182/2 is het notariskantoor van Eric De Bie. Een zandweg ernaast leidt naar de muziekacademie.

 

 

Op 20 januari 2003 wordt begonnen met de aanleg van de rotonde op het kruispunt Driehoekstraat/Boerendijk/Jaak Vanhaesendonckstraat.

 

– Pand nummer 180, is de voormalige beenhouwerij Mertens. Op de zijgevel is de naam moeilijk leesbaar door het veeltallige groen dat er groeit. Na de sluiting van de beenhouwerij kwam begin 1990 Poelier Cor Hofkens in dit pand. Ook niet voor lang. De grote supermarkten verkochten eveneens wild en gevogelte. Zelfs goedkoper dan een poelier. De kleine man ging failliet. Het gordijn van de vitrine is thans opzij geschoven. Het interieur is nog gedeeltelijk aanwezig. De witte tegels tegen de muur lijken alsof ze gisteren net werden geplaatst. De hoge weegschaal staat op een antieke kast tegen de muur. Rechts, tegen een andere muur, staat een open kast waar conserven, verschillende soorten kazen, melkflessen en bereide schotels uitgestald waren. Nu zijn de schabben volgestouwd met grote en kleine boeken. Tijdens de kerstdagen wordt de vitrine rijkelijk versiert met sfeerlichtjes en snuisterijen. Nostalgisch.

– In nummer 170, een gewoon rijhuis, laat een papiertje voor het raam weten dat op dit adres 'Elektro De Cnodder P.’ gehuisvest is.

– Op nummer 168 werd rond het jaar 1970 tot 1980 café 'De Bossen' uitgebaat.

– Het nummer 164 was eveneens een winkel van Beenhouwerij Mertens in 1975. De uitbater is de zoon van beenhouwerij Mertens van pandnummer 180. Vanaf 1981 werd het 'Vishandel Neptunus' met bereide visschotels. In 2015 is hier 'Het Diensteneiland bvba' gekomen voor poetshulp en strijkservice. De poetshulp zijn goed opgeleide en betrouwbare werksters. Zij worden op hun beurt ondersteund door een team van consulenten.

– Niet echt een winkel op nummer 156 maar toch broodnodig in onze samenleving. In de woning, is de tandartsenpraktijk van Eric Degeeter.

– In de grote hoge inrijpoort van nummer 152 was na WOII een ijsventer gevestigd. Bij gebrek aan een koelkast waren de mensen verplicht om ijs te kopen en in de kelder te leggen om hun waren fris te houden. Men leverde voornamelijk aan cafés. De uitbater was een familielid van Holemans. Later werd het pand een plaats waar uien en aardappelen werden geleverd. Na een grondige wasbeurt werd alles gepeld, geschild, versneden en verpakt in plastieken zakken. Zo vinden we foto’s op FB ‘Ge zijt van Ekeren als ge…’, geplaatst door Danny Lauryssens. Op deze foto’s, uit de oude doos, staan vier vrouwelijke werknemers van de firma Lauryssens. De dame links is wijlen Paulette Lauryssens, moeder van Peggy Taeymans Parmentier. De tweede dame is Diane en de laatste is Mariette Vandenbosch. Studenten die een centje wilden bijverdienen mochten steeds komen helpen. De volgende foto’s tonen ons studenten die een centje willen bijverdienen en bij de firma een handje komen toesteken. We zien Sandra Driessens en haar vriendin naarstig uien pellen. Op de volgende foto vinden we eveneens Sandra, dit keer naast haar broer Peter, vergezelt  met Yves en Serge Smeesters. De volgende dag werd alles terug opgeladen en geleverd aan restaurants, frituren en grote evenementen. De uienschoonmaakbedrijf was eigendom van de ouders van Danny Lauryssens. Een nicht van Danny runde de zaak hier. In 1991 werd het pand verhuurt aan ‘Drankencentrale met Café Service’. Daarna komt er een verhuurbedrijf van bouw- en tuinmachines. De toepasselijke naam was 'Rent-o-ven'. Momenteel is er geen bedrijvigheid meer.

– Pand nummer 140 was café 'Harmonicaïst' in de vroege jaren van 1960. Schoonbroer Hubert wist nog te vertellen dat Nelly d’Hondt hier regelmatig optrad. De Ekerse blonde begeleidde zichzelf op haar accordeon. De eerste bekende uitbaatster van het etablissement was Leentje die de zaak draaiende hield, van 1983 t/m 1985, met vogelpikclub 'we zullen zien'. Van 1986 tot 1990 hield Robert de zaak open. In 1991 werd het etablissement uitgebaat door Krol en Rita. In 1992 kwam 'Marlene en Robert' het proberen. Later werd het café nog 'The Kid' genoemd maar in 1999 veranderde het pand nogmaals van naam. Men koos unaniem voor: 'Café Happy Days'. In 2003 was het voorgoed gedaan. Het pand kwam leeg te staan en begon te verkommeren. Het jaar daarop begon men met de afbraak. Nu, 2015, staat er een gloednieuwe woning met handelspand. Het gebouw is nog niet bewoond.

– Na de Lange Sterrestraat verhuist Verbaenen Aluminium en IJzerconstructie in 1986 naar dit atelier op nummer 138 tot 2004. Tijd om met pensioen te gaan.

– Op nummer 120 was eerlang supermarkt ‘Boss’ gevestigd. Daarna werd het ‘Priba’. Vervolgens kwam ‘Unic’ als grootsupermarkt dat gerund werd door drie broers. Onze zoon Edwin wist nog te vertellen dat er rechts, opzij van de parkingoprit, drie benzinepompen stonden. Af en toe gingen we er tanken. Unic Ekeren en Unic Hoevenen was van ‘de Fons’. Unic Luchtbal werd beheerd door een tweede broer, dat naderhand omgevormd werd door de bekende bowling. Een derde broer vestigde een Unic in Berendrecht. Na overname werd dat een Delhaize. Terug in Ekeren dan werd ‘Unic’ overgenomen door 'GB Partner'. Een tijd lang, ongeveer zes maanden, werd de zaak overgenomen door ‘Starck’. Tijdens het millennium veranderd de naam in 'Lidl' met beenhouwerij 'De Vleesmeester'. Sinds april 2013 heropende supermarktketen Lidl haar vernieuwde winkel na zes weken van renovatie. Vooral de parking kende een sterke uitbreiding. Links, naast pand nummer 134, zijn nog 40 extra parkeerplaatsen bijgekomen.

 

– Vanaf de Lidl tot aan de parking met het Geestenspoor werden na 1918 de sociale woningen gebouwd door de gemeentelijke overheid.

– In het pand nummer 52 was vroeger een fotograaf gevestigd. Van portretfotografie tot portofolio, of van fotoshoot tot een canvas print.

– Pand nummer 44 was ooit garage ‘Caron’ geweest met verdeler Renault tot 1978. Daarna werd het garage ‘Autolux' van Pallemans Ludo. Alle herstellingen werden hier gedaan tot 1983. In 1984 tot 1991 neemt Eric Jansen de zaak over maar behoudt dezelfde naam. In 2002 tot en met 2010 komt Brandstoffen Edgar Joosen deze garage overnemen om zijn vrachtwagen en materiaal in te stockeren. Achter de garage zijn verschillende garageboxen.

– Het nummer 40 was reeds in 1975 van Hasaerts juwelen en uurwerken. Einde 2014 wordt de winkel uitgebaat door een jonge Ekerse goudsmid en juwelier met een bekende naam 'Schenkels Juwelier'. Hij is de ontwerper van o.a. 'Antwerpen schittert'.

– Het nummer 36 is gewoon een huis in de rij. Er is sinds de herfst van 2015 de nagelstudio van 'La Lima' gevestigd. Altijd mooi verzorgd door Ekeren paraderen met French Manicure. De gelnagels worden afgestemd op uw persoonlijke wensen. Ook kunst- en harsnagels zijn te verkrijgen.

– Het nummer 34 was in 1976 een private spaarkas van AV. De BAC spaar en bankservice volgde in 1979. In 1994 tot het jaar 2000 start hier Bacob, een bankkantoor om ‘met enthousiasme te bankieren’. Daarna komt Leonidas het proberen op deze locatie. Ze verhuisden naar de Dorpstraat om hun cliënteel nog beter te dienen. Het laatst was hier 'Snuffeltje' gevestigd. Een kledingwinkel voor kinderen met houten speelgoed en geboortecadeaus. Nu eind 2015 staat het pand te koop.

– Winkelpand nummer 32 is tot 1976 van de Antwerpse Volksspaarkas. In 2007 neemt een Bonbonbank het hier over. Een zaak met pralines en snoep. Sinds kort wordt hier 'Work @ Home' uitgebaat. Een zaak van dienstverlening met dienstencheques.

– Nummer 30 is een rijhuis. Vanaf dit pand runt Van Tichelen zijn zaak 'Algemene Karweiwerken' met 'Platte daken en dakgoten'.

– Het nummer 28 was vooreerst ‘Huize Maria’. Een huis voor armen en hulpbehoevenden. Begin jaren van 1970 kwam Garage Verschueren in het pand. Een verdeler van Toyota, met een toonzaal in het Geestenspoor 17/1. Vanaf 1990 komt 'Lingerie Vivy' in dit pand met nachtkleding, hartverwarmend ondergoed, verleidelijk en sexy lingerie. Ook luxueuze badmode is hier te koop.

– Het nummer 26 was vorige eeuw een ijssalon geweest. Het Gemeentekrediet heeft dit pand een tijd gehuurd. Een stuk gemakkelijker, dan moesten de mensen niet helemaal tot de Frans Harrewijnlan wandelen. In 2001 tot en met 2002 werd het een Bacob Bank. Nu is het een AXA-bank met verzekeringen AFG.

– De nummers 24 en 26 vormen samen Kadett & Kadeeke. In 1994 tot 1998 vond men hier de toffe mode van baby tot tiener.

– In pand nummer 22 is een Chinese keuken met meeneem gerechten gevestigd.

– Nummer 20 was een zaak van Hofkens Cor, met wild en gevogelte, voor 1970. Vanaf 1980 komt er 'Druïde', een natuur- en dieetvoeding in het pand. In 1986 vestigt Superette Maes zich in deze winkel. Vanaf 2006 vindt men hier de superketen Blokker. Een zaak van betaalbare huishoudelijke artikelen voor geschenken en interieur vestigt zich op de nummers 18 en 20.

– Het nummer 14/1 was decennia lang een werf van Willy Huyskens. Tot 2005 verkocht de houthandelaar eerste keus Noors- en inlands hout en verder ook alle bouwmaterialen. Na de nieuwbouw baatten de familie De Koker-Pittoors de Beobank pvba uit. Een reclamebord in de inrijpoort maakt bekent dat hier weldra een verkooppunt komt van elektrische fietsen. De zoon van Ludo Kanora maakt op zijn site bekend dat: - “Na meer dan 100 jaar ervaring in de fietsenbranche beslist de 4de generatie om zich te specialiseren in bedrijfsfietsen met prima service en snelle levering”.

– Op nummer 14 is ook al decennia lang een begrip in het dorp. Op dit punt is café 'Den Aker' gevestigd. Voor 1975 is niet geweten wie de uitbaters waren. Vanaf dat jaar was de klant welkom bij 'Leo en Anita' tot en met 1983. Er werd gezorgd voor een Ekerse biljart academie en achteraan is een feestzaal met enkele dartborden. De volgende uitbaters bieden zich aan in 1984. 'Linda en Luc' houden de zaak open tot het millenniumjaar 2000. Nu is het 'Babs en Oli' die hun klanten verwennen.

 

– De handelszaak op nummer 12 is altijd een bakkerij geweest. Eerst was er ‘Bakkerij Huybrechts. Daarna kwam er brood en banketbakkerij van Spanoghe. Hij verkoopt nog steeds warme broodjes en pistolets.

– Op het nummer 10 had Jan Kanora in 1975 al een BMW garage tot 1989. Daarna wordt er duchtig gerenoveerd en komt op dit adres speelgoedwinkel Kitty waar men ook in beperkte mate vuurwerk kan kopen.

– In nummer 8 was tot 1977 optiek 'De Bruyn' gevestigd. Daarna verhuist de zaak naar de Dorpstraat. In 1984 tot 1990 komt de Famibank in dit pand. Van 1996 tot 2001 is hier B & D gevestigd. Een zaak van Lederwaren: handtassen, paraplu's, handschoenen en reistassen. Een paar jaar geleden was dit een dierenzaak 'Beestig winkeltje'. Nu kan je je gehoor laten testen in de 'De Hoorwinkel'   

– Nummer 6 was in 1979 heel even Olde-Wolbers met alle elektriciteitswerken. In 1980-84 was een breiwol en handwerkwinkel bij 'Melissa'. In 1992 is het aan 'Argenta' die hier het pand 'groen' kleurt. Eind 1999 verhuist Argenta naar de Dorpstraat. Het laatst werd hier nog Elektro Haven uitgebaat. Een winkel die elektriciens uitzond. Een groot infobord vertelt dat binnenkort dit pand wordt gerenoveerd tot een prachtig appartementsblok met 2 slaapkamers. In november 2015 begint de aannemer met de afbraakwerken van het pand.

– In nummer 4 was van 1974 tot eind 1975 bierhandel 'Van der Molen' gevestigd.

– In het nummer 2 was tot 1968 cinema Luxor gevestigd. Op 16 januari 1940 werd in de cinemazaal het blijspel opgevoerd “Tante Jutta uit Calcutta” ten voordele van het pakket van de Ekerse soldaat. (Bron: Ekeren in de Tweede Wereldoorlog). Bij de aanvang van een film en ook achteraf stond een frituurbarak bij de ingang. De uitbaatster, Bertha, deed in die tijd gouden zaken. Een puntzak friet met mayonaise koste die dagen, rond 1964, 5 Belgische franken. (Met dank aan Josee Van de Ven). Na de sluiting van de bioscoop werd er enorm gerestaureerd en vestigde hier zich Superette Borms. Ook een 'doe-het-zelfzaak Gamma' bouwmarkt vond hier onderdak van 1976 t/m 1980. Momenteel is Aldi hier gevestigd. Na een reorganisatie besliste het management om de ingang in de Driehoekstraat te sluiten. De supermarkt is uitsluitend bereikbaar langs de Jozef de Weerdtstraat.

 

Bron: Geschiedenis van het onderwijs te Ekeren, 1938, door Frans Bresseleers en Hendrik Kanora. Jaarboek 13 van 1995. Heemkring Ekeren. Jaarboekjes Bierpruvers en Facebookvrienden en met speciale dank aan Agnes Geeraerts en Pierre Priecie uit Kapellen.











Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Inhoud blog
  • Broekemwandeling
  • Meerhoutwandeling
  • Nieuwmoerwandeling
  • Herfstwandeling Neerijse
  • Lepelstraatroute
  • Tremeloroute
  • Ekerenroute
  • Mozesbrugwandeling
  • Putteroute
  • Pijnvenroute
  • Tielt-Wingeroute
  • Kapelle-op-den-Bosroute 2
  • Borgloonroute
  • Tulpenwandeling
  • Meldertwandeling
  • Vordenstein 2019
  • Lentewandeling 2019
  • Kluizenroute
  • Fietswaterbus
  • Retiewandeling
  • Spildoornwandeling
  • Kesselse Heidewandeling
  • Parkwandeling Ekeren
  • Bokrijkroute
  • De Grote Schijn
  • Tervurenwandeling
  • Vennenwandeling
  • China Light
  • Brouwerij De Koninck
  • Hobokense Polderwandeling
  • IJzerlaantochtje
  • Bazelroute
  • Bevrijdingswandeling Antwerpen
  • Tulpenwandeling
  • Beeltjes te Ieper
  • De Legende van Veltwijck
  • Waterbustrip
  • Willemstadroute
  • Vichteroute
  • Dieren in de binnenstad
  • Lottum
  • Loenhoutroute
  • Leuvenwandeling
  • Liberationroute
  • Van Moerkerke (Damme) naar Blankenberge
  • Van Assenede naar Moerkerke (Damme)
  • Van Hulst naar Assenede
  • Wandeling Hulst
  • Met de fiets naar de kust
  • Asroute
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 11-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 03-2014
  • 02-2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tlissewegenartje
    www.bloggen.be/tlissew
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    ericdemeyer
    www.bloggen.be/ericdem
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    isaatje70
    www.bloggen.be/isaatje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    decubberpigeons
    www.bloggen.be/decubbe
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    cat4u_elvis
    www.bloggen.be/cat4u_e
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    moorsele158wagenbrugstraat
    www.bloggen.be/moorsel
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    pelgrimstocht
    www.bloggen.be/pelgrim

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs