benodigdheden voor 4 pers 800 gr lamsschouder in stukken ;1 gember ;2 teentjes look 2 eetlp koriandergraan ;1/2 zwartepeperbolletjes ; olijfolie 2 klp komijnzaadtjes ;1 klp ràs al hànout ;2 bleekselders 1 wortel ;1/2 courgette ;1/2 aubergine ;1 eetlp gehakte munt 2 eetlp koriander;zout ;1/2 klp kaneel
Verhit het koriandergraan ;het komijnzaad en de peperbolltjes een paar minuutjes in een steelpan zodra de kruiden knisperengiet ze in een vijzel
stamp de kruiden tot een fijn poeder en voeg er dan er de look kaneelpoeder ,de ràs al hànout (kruidenmengsel),rasp er de gember over en een scheutje olijfolie en alles goed mengen tot een kruidige massa........

Zet dan de tajine op een vuur en als de tajine heet is giet er een scheutje olijfolie in en dan het lamsvlees die in dobbelsteenjes gesneden is.......

Doe er dan de kruidenmengsel in de tajine en kleur de stukken aan elke zijde en voeg er dan een beetje water toe .zet de deksel op erop en laat 15 min sudderen!

Voeg er dan de groenten bij die in grove stukken zijn gesneden eerst de harde groenten en iets later de zachte groenten en laat alles nog 15 min sudderen.....

Voeg naar smaak wat zout toe en snipper verse munt en koriander over het gerecht

zo moet je alles onder de stomp laten sudderen

doe er op laatst de couscous erop
smakelijk...!!!
25-11-2010, 00:00 geschreven door marnix 
|