HET GERECHT VAN DE WEEK
Foto

Zoeken in blog


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Image and video hosting by TinyPic
10-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SINAASAPPEL MET MERINQUE

SINAASAPPEL MET MERINQUE

Benodigheden:
3 sinaasappelen, 75gr vijgen, 75gr dadels, 25gr walnoten,
1 eetlepel ruhm, calcados of cognac of cointreau en kaneel.
voor de merenque: 2 eiwitten en 125gr suiker.



Snij de sinaasappelen middendoor, haal het vruchtvlees eruit zonder
de schil te beschadigen.



Snij het vruchtvlees, de dadels, de vijgen en de noten in stukjes...



Doe alles in een kom, voeg kaneel en de alcohol toe en meng alles....



Doe het mengsel in de lege sinaasappel-helften......



Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker eraan toe...
blijf kloppen tot een glanzende massa...



Verdeel over de gevulde sinaasappels....



Plaats in de oven op 175° tot de merenque mooi gekleurd is en werk
af met een noot.



Als dat geen lekker dessert is.......SMAKELIJK!

Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub,
fotoreportage: Marnix V.

10-12-2008, 23:29 geschreven door marnix  


04-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FAZANT IN BLADERDEEG

Benodigheden voor 4 personen:

Fazantenfilet, 4 sneetjes gandaham, 4 stukjes nazareth kaas
en bladerdeeg.



De "fazantenfilet" in 2 snijden, stukjes kaas tussen steken....



Omwikkelen met Gandaham.....





Deeg uitrollen en in 2 gelijke delen snijden...



Deeg dichtvouwen en de overschot afsnijden....



De delen dichtvouwen en met eigeel toeplakken...


Dan in een voorverwarmde oven "25 minuten" op 200°!
Voor de saus heb je 500 cc wildfond nodig, 2 lepels perensiroop,
 2 lepels porto en dikken met maizena.



Serveren met kastanje-puree of knolselder-puree...
SMAKELIJK !!

Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub,
fotoreportage: Marnix V.

04-12-2008, 00:00 geschreven door marnix  


27-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SUSHI VAN ZALM EN RODE BIET

Sushi van zalm en rode biet

Benodigheden voor 4 personen:
Wit brood, 4 sneetjes gerookte zalm, 100 gram ricotta, sap van 1/2 limoen
1 gekookte rode biet en bieslook!



Snij de korsten van het wit brood en rol de sneetjes plat met een deegrol...



Leg op elk sneetje een plakje gerookte zalm....



Meng 100gram ricotta met het sap van 1/2 limoen, p&z en smeer dit uit
over de zalm. Snij 1 gekookte rode biet in blokjes en verdeel dit over de 
ricotta. Leg er wat fijn gesneden bieslook op.....



Rol de sneetjes op en verpak in versfolie, laten rusten in de koelkast en dan
in fijne plakjes snijden......serveer......



smakelijk....!

Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub,
fotoreportage: Marnix V.

27-11-2008, 22:28 geschreven door marnix  


19-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEZE WEEK WORD HET EEN POTJE "COUSCOUS"

Benodigheden voor 6 personen:
1 pak couscous, couscouskruiden, safraan, 1 eetlepel tomatenpuree,
harissa, 1/2kg wortelen, 1/2kg spruiten, 1/2kg witte of groene kool,
enkele rapen, 3 tomaten, 1kg lamsvlees, 1 kip, merguez worstjes,
kikkererwten, 1kg ajuin en 2 courgetten.



Groenten snijden...



en wassen.....



Ajuin bakken met de safraan,wortel, rapen, spruiten, kool, courgette en
laatst tomaten...water juist boven de groenten doen en laten garen.



Het vlees in stukken en aanbakken, kruiden met peper&zout!



De couscous in een kom doen en heet water bijvoegen. 15 minuten laten
zwellen, losmaken met olijfolie en een klontje boter.



De couscous op een cousiére plaatsen en nog 5 min. laten stomen...



Op het laatst de gebakken merguez toevoegen!



En nu.....laat het jullie smaken en geniet ervan!!

Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub,
fotoreportage: Marnix V.

19-11-2008, 21:26 geschreven door marnix  


15-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN CROQUEJE VOOR BIJ DE APERITIEF

Apero croque

Benodigheden:
2 pl bladerdeeg, 2 sneden gegrilde ham en 2 eetlepels kruidenkaas.



Bestrijk een plak bladerdeeg met kruidenkaas, dan ham en tenslotte
weer bladerdeeg!



Doe ze in een wafelijzer....



en bak ze goudbruin en krokant!



Serveer warm en .....SMAKELIJK!

Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub,
fotoreportage: Marnix V.

15-11-2008, 00:29 geschreven door marnix  


04-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOMPOES VAN COURGETTE, AUBERGINE EN GEITEKAAS

Benodigheden voor 4 personen:
1 aubergine, 1 courgette, 1 tomaat, geitekaas en rozemarijn;



Snij de aubergine in schijven alsook de courgette en de tomaat!



Bak de aubergine in olijfolie en afkruiden met peper & zout!



De tomaat eventjes bakken in de pan....alsook de courgette



Dan de tomaat in de pan eventjes draaien, geitekaas er boven op alsook
de courgette en dan het geheel op de aubergine plaatsen en het takje
rozemarijn als versiering



Een aperitiefhapje om uw vingers af te likken!
SMAKELIJK

Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub,
fotoreportage: Marnix V.

04-11-2008, 22:50 geschreven door marnix  


29-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HERFSTSOEPJE MET PASTINAAK

Benodigheden:
1 pastinaak, 1 rode ajuin, 2 wortelen, 1/2 bloemkool, kippebouillon
en een takje rozemarijn.



Snij alle groentjes in blokjes en de bloemkool in kleine roosjes!



Stoof alle groenten, uitgeomen de bloemkool in margarine. Voeg nadien water
 bij, alsook de kippebouillonblokjes. Nu de bloemkool en het takje rozemarijn!



Breng nu de soep aan de kook en laat hem 15 min. doorkoken.
Afsmaken met peper en zout en afwerken met een takje rozemarein.



SMAKELIJK



Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub,
fotoreportage: Marnix V.



29-10-2008, 22:38 geschreven door marnix  


21-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."MOSSELEN MET SABAYON EN WITLOOF" EEN LEKKER VOORGERECHT

Benodigdheden voor 4 personen:

1 kg mosselen; 1selder; 1 ajuin; 300 cc witte wijn; 200 cc room;
3 eierdooiers; 4 witloofjes; 8 sneetjes bacon; 50 gr geraspte gruyere
kaas en 1 takje tijm!
Eerst gaan we de mosselen kuisen:





Kook de mosselen met de gesneden ui, selder en de witte wijn:



Wanneer de mosselschelpen open zijn, het mosselvlees
eruithalen en warm houden!



Dan het kookvocht door een zeef gieten en doe 3 eetlepels kookvocht
met de helft van de room in een kookpan en laat voor de helft inkoken.
Stoof ondertussen de in stukjes gesneden witloof in een beetje boter!





Klop de 3 eierdooiers met 3 eetlepels kookvocht en meng er de rest van
de room onder. Zet het vuur lager en meng het ingekookte vocht met het
2de mengsel en laat al kloppend zachtjes opwarmen.
Schep een laagje witloof in een schoteltje en leg daarop de mosselen en bacon.



Overgiet het geheel met de sabayon, strooi er de gruyerekaas op.



En plaats in een oven op 200° tot de kaas goudbruin kleurt.



En nu.....SMAKELIJK !



Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub,
fotoreportage: Marnix V.

21-10-2008, 21:40 geschreven door marnix  


14-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAMSSTOOFPOTJE MET BASTAMI RIJST

Benodigdheden

1 kg lamsvlees ;1 ajuin ;1 ;selder ;1prei ;200cc kokosmelk ;
200cc room ;2appelen ;600 gr basmati rijst ;1 chilipeper ;
teentje look ; 2klp currypoeder

 

Bereiding:
- Snij de groenten fijn....




- Schil de appelen en snij ze in stukjes....




- Stoof de fijn gesneden groenten en de stukjes appel in
wat boter en doe de look erbij.....



- Bak het vlees tot het mooi bruin kleurt....


- Doe het vlees bij de gestoofde groenten, voeg de chili
peper erbij en meng alles, bestrooi met currypoeder en
laat 5 min verder stoven. Dan giet je er de room en de
kokosmelk bij en laat alles verder garen op een licht
vuurtje.




-Serveer met "Bastami rijst"




- SMAKELIJK! -
Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub,
fotoreportage: Marnix V.

14-10-2008, 23:33 geschreven door marnix  


07-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEZE WEEK WORD HET EEN LEKKER DESSERT

GEBAKKEN APPEL MET VANILLE

Benodigdheden voor 4 personen:
4 dikke sneden appel, klontje boter, bruine suiker, calvados, 300cc koude
room, 50gr. bloemsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 vanillestokje, 4bollen
vanille ijs, 1 vel bladerdeeg en bresiliennenootjes.



Leg het vel bladerdeeg tussen twee stukken boterpapier op een ovenschaal.
Leg er een ovenschaal op zodat het bladerdeeg niet omhoog komt!
Bak het mooi bruin in de oven op 180 graden. Steek er met een ronde vorm
vier cirkels uit.



Klop de room met de vanillesuiker, de bloemsuiker en de zaadjes van het
 vanillestokje stijf. Doe met een spuitzak of met een lepel een laag op de
deegjes





Schil de appelen en verwijder de klokhuizen.



Snij ze in plakken (één per persoon)



Bak de appelsneden in de boter, besprenkel met bruine suiker en laat kort
karameliseren. Blus met een beetje calvados.



Leg de appel op het laatste moment op de slagroom...



Serveer met vanille ijs en de breseliennenootjes.





SMAKELIJK !
(Met dank aan Jeaninne, kookclub Lissewege en de foto's van Marnix)

07-10-2008, 21:59 geschreven door marnix  


02-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET GERECHT VAN DEZE WEEK IS EEN HOOFDSCHOTEL

OVENSCHOTEL MET COURGETTE EN GEHAKT

Benodigdheden voor 4 a 6 personen:
500 gram gehakt, 2 grote courgettes, enenveel aardappelen lichtjes
gekookt, blokje kippebouillon, 1 ajuin, gruyerekaas, 2 grote tomaten,
500cc light room van 20% vet, peper&zout en wat chilipoeder.



Neem een grote pan en begin de in fijn gesneden blokjes ajuin te stoven.
Voeg dan het gehakt toe en bak het rul. Voeg dan de courgettes in blokjes
 gesneden toe met op het laatst de in blokjes gesneden licht gekookte
aardappelen. Even laten stoven en kruiden naar smaak. Neem dan een
 grote ovenschotel en doe alle gestoofde ingredienten daar in.



Snij de tomaten in dunne schijven en schik ze op de schotel.



Overgieten met de room....



en bestrooien met gruyerekaas. Dan een klein half uurtje in de oven op 200°



en nog eens 5 minuten onder de gril voor een mooi korstje!



SMAKELIJK!
- Bereiding "kookclub Lissewege" en de foto's door Vlaeminck Marnix!

02-10-2008, 23:25 geschreven door marnix  


23-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WELKOM BIJ EEN NIEUW ONDERDEEL VAN TLISSEWEGENARTJE



Welkom iedereen op alweer een nieuw weblog van "tlissewegenartje".
In dit blog gaan we samen met de bezoekers, wekelijks een nieuw recept
geven, die stap voor stap uitgelegd zal worden met bijbehorende beelden.
In de eerste plaats zullen de recepten uitgewerkt worden door Jeaninne en
waarschijnlijk klaargemaakt en geproefd worden door haar leerlingen van
de kooklessen in de "Regenboog".
Marnix en ik zullen zorgen voor foto's en teksten, alsook dat het netjes
 op het weblog zal gepresenteerd worden! We vliegen er dan ook meteen in
met een eerste recept:

Gevulde aardappel met garnaaltjes


Benodigdheden voor 4 personen:
4 grote aardappelen, verse garnalen, 2 tomaten, 250gr. zure room,
250gr. gerookte spekreepjes en bieslook.
Bereiding:
Kook de aardappelen in de schil. Hol ze uit.


Bewaar de kruim van de aardappelen en meng deze met de zure room.
Verwijder het vel en de zaden van de tomaten en hak het vruchtvlees in blokjes.
Snij de gerookte spek in fijne reepjes en bak ze krokant. Doe nu het tomaten-
vlees, de garnalen (enkele overhouden voor de garniering) en de reepjes spek
bij de aardappelkruim met de zure room en meng alles tesamen.


Vul de aardappelen met het aardappelmengsel...¯


Werk verder af met wat hangepelde garnalen, tomatenblokjes,
 spek, bieslook, peper en zout.¯


Smakelijk!



23-09-2008, 00:00 geschreven door marnix  


Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Blog als favoriet !

Mijn favoriete linkjes
  • tlissewegenartje
  • Ten huize van
  • Mijn FOTOBLOG
  • Mijn link-blog
  • Mijn blog met foto's van vroeger
  • Mijn blog over pitoreske cafeetjes

  • Foto

    Zoeken met Google



    Foto

    ENKELE GOEIE TIPS & LINKJES
  • bloggen.be
  • Koken met Cointreau
  • De beste keukentips
  • Energie besparen
  • Internetkookboek
  • Eenvoudige en lekkere recepten
  • volkscafes.be
  • vergeten groenten uit de moestuin
  • www.xquis
  • hongergevoelens

    Foto

    WIJNEN
  • Wijn van de week
  • Grote wijnen op het internet
  • Kwaliteitswijnen
  • Kurkdroog - online shop voor wijnen
  • Wijnhandelaars in Vlaanderen
  • Delhaize wijnen
  • Colruytwijnen
  • Duitse wijnen
  • Natuurlijke wijnen
  • Franse wijnen

    Foto

    Hoofdpunten blog tlissewegenartje
  • NIEUWS UIT ZEEBRUGGE
  • UIT MIJN ARCHIEF
  • FEESTCOMITEE ZEEBRUGGE ORGANISEERT EEN PETANQUETORNOOI
  • WIJZE WOORDEN DOOR PADRE'
  • GROENDIENST DRUK IN DE WEER OP HET MARKTPLEIN

    Foto

    Foto

    Inhoud blog
  • Wafeltje met silton
  • TIRAMISU VAN ANANAS EN PASSIEVRUCHTEN
  • VISFILET MET EEN VULLING VAN SPINAZIE EN KERVEL
  • TAJINE MET LAMSSCHOUDER
  • POMPOENSOEP MET GARNALEN

    Foto



    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    Foto

    De bieren-links
  • Belgische bieren
  • Belgische brouwerijen
  • Trappisten startpagina
  • Gerechten met bier
  • Het Brugs bierfestival
  • Bier van hier/ weblog
  • Vrienden van het bier
  • Bier index
  • Alles over belgisch bier
  • Leerrijke biersites

    Archief per week
  • 07/03-13/03 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 22/11-28/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!