Benodigheden:
1kg mosselen, 1/2 bleekselder, 1 prei, 1 bloemkool, 2 uien, 50gr boter, laurier en tijm, kippenblokje, 2a3 aardappelen, 2dl room, peper & zout, enkele druppels pesto

Gaar de mosselen "natuur" en vang het mosselvocht op.Haal dan het mosselvlees uit de schelp en zet appart!

Snij alle groenten grof en stoof ze in de boter, voeg laurier en tijm en het kippenblokje toe....

Laat alles 30 minuten zachtjes garen...... Mix de soep, zet ze dan terug op het vuur om de room eraan toe te voegen.

Laat de soep nog eventjes inkoken en afkruiden.... Maak het mosselvlees even warm in de soep en serveer...

Werk af met een paar druppels "Pesto"
Hoe maak je "Pesto": je hebt nodig... 2 teentjes look, 60gr basilicum, 20gr pijnboompitten, 100ml olijfolie en 50gr parmesan! Mix in de blender, de look, basilicum, de parmesan en de pijnboompitten fijn en voeg gelijdelijk de olijfolie er aan toe. Afkruiden met p&z.

Bereiding Jeaninne en de kookclub, foto's Marnix
19-02-2009, 22:23 geschreven door marnix 
|