BENODIGHEDEN voor 4 personen: 1 hoevekip, 1 fles rode wijn(bv. Beaujolais of Pinot Noir) 1dl. cognac, 250gr. champignons, 1 ajuin, 100gr gerookt spek, 2 eetlepels bloem, boter, kruidentuiltje(thijm, laurier, peterseliestengels), takje thijm.

Braad de gekruide stukken kip rondom aan op een hevig vuur met een beetje boter. Haal ze uit de pan en fruit in dezelfde pan, de ajuin en strooi er de bloem bij. Leg er de stukken kip terug bij en giet er cognac over en flambeer!

Voeg er de wijn bij en het kruidentuiltje, dek af en laat ongeveer 30 minuten sudderen tot de kip gaar is.

Voeg de spekblokjes en de Champignons toe en laat nog 5 minuten stoven. Haal het kruidentuiltje eruit en kruid af met peper en zout....

Serveer met gebakken aardappeltjes........smakelijk!
10-04-2009, 23:06 geschreven door marnix 
|