Benodigheden:
Kabeljauwfilet, wortelen, prei, 1 glas witte wijn, 2 sjalotjes, 250cc visfumet, 200cc room, ajuin, 4 aardappelen, 2 venkelknollen en kippenbouillon.

Voor de saus: het sjalotje aanstoven, witte wijn en visfumet bijvoegen, inkoken en room bijdoen...

Intussen de prei en de wortelen in grove julienne snijden....

eventjes blancheren en wanneer de saus klaar is, de groentjes erbij voegen.

De venkelpuree: Kook de aardappelen en pureer, de venkelknollen in stukjes snijdn en in de kippen bouillon koken.
De venkel bij de aardappelen doen en samen pureren. Afkruiden met peper en zout, alsook een beetje room. Bak de kabiljauwfilets aan en dresseer met de saus. Doe de venkelpuree in een ring en plaats dit op een bord. Werk af met een plukje venkelgroen.

Geniet van dit magnifiek gerecht!
Bereiding Jeaninne en de kookclub, foto's Marnix
26-02-2009, 22:52 geschreven door marnix 
|