Benodigheden voor 6 personen:
1 pakje tomato fritti, 500gr. champignons, 400gr. gekookte ham, 1 bakje kersttomaten, 2 ajuinen, 2 teentjes knoflook, 3 lp. olijfolie, 2 lp. vloeiende bloem, 1 klein doosje room, 2lp. ketchup, 2 pakken Tortellini, 125gr. mozzarella en 150gr. geraspte kaas.

De ajuinen fijn snijden en de look aanstoven in olijfolie....

De champignons in plakjes snijden en meebakken .....

vervolgens de hamblokjes toevoegen .........


daarna de bloem plus de tomato fritti. Roer er de room en de ketchup erdoor Breng de tomatenroomsaus aan de kook en laat 5 min sudderen.

Nu ga je de kerstomaten in 2 snijden snel bakken in 1 lp olijfolie bij de saus voegen en op smaak brengen

Doe de tortellini in ruim kokend water met een snuifje zout en laat 1à 2 min op hoog vuur koken.Giet ze af en doe ze in een grote ingevette ovenschotel

Giet de tomatensaus er overheen snij de mozzarella in plakjes en verdeel over de schotel strooi de geraspte kaas over de ovenschotel en zet het gerecht ongeveer 25 min in de oven op 200° !

Als dat geen lekkere schotel is......
Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.

25-01-2009, 22:58 geschreven door marnix 
|