BENODIGHEDEN VOOR 4 PERSONEN:
Salsa: 1 eetlepel olijfolie, schil van een sinaasappel, 1 sinaasappel, 1 granny smith, 1 eetlepel rietsuiker, 3 kiwi's, 1 rode ajuin, 1 thai's pepertje en 1/2 bussel koriander.
Varkenshaasje: 2 varkenshaasjes van 350gr, schil van 1 sinaasappel, sap van 2 sinaasappels, 1 koffielepel thijm, 2 eetlepels rietsuiker en 2 eetlepels olijfolie.
DE SALSA:

Snij de schijven sinaasappel en de kiwi in kwartjes. Kook gedurende 3 minuten de schil, het sap en de sinaasappel met de rietsuiker. Doe peper & zout op. Voeg de appel in gesneden blokjes erbij en laat nog 2 minuten doorkoken. Zet opzij en voeg de kiwi, de rode ajuin, het thai's pepertje en de koriander erbij. Zet in de koelkast!

VARKENSHAASJE:
Meng in een kom, de schil en het sap van de sinaasappel, thijm, peper & zout en de rietsuiker. Zet het varkenshaasje 10 minuten in de marinade. Wrijf het daarna droog....

Verhit in een braadpan 1 eetlepel olijfolie, braad daarin het varkenshaasje goudbruin. Giet de marinade in de braadpan. Zet dan op een laag vuurtje en laat 14 sudderen.....

Versnij het varkenshaasje samen met de salsa en verdeel over de borden. Serveer met gebakken krieltjes of rijst.... SMAKELIJK!
17-11-2009, 20:08 geschreven door marnix 
|