Benodigheden: 400gr kalkoenfilet, boter, 2 ajuinen, 4 teentjes look, 2 wortelen, 4 tomaten, 2 selderijstengels, 4 eetlepels balsamico azijn, 1 sinaasappel, 1 eetlepel tomatenpuree, tijm & laurier, 2 eetlepels parmezaanschilfers en 2 eetlepels gehakte basilicum!

Snij de kalkoen in stukken van 3 cm en bak ze alle kanten mooi bruin. Pel de ajuinen en de look, kuis de worteltjes, de selder en snij alles in blokjes. Voeg nu alles samen bij de kalkoen....

Blus het geheel met de balsamicoazijn en pers er de sinaasappel over...

Voeg de gewassen en gesneden tomaten en de tomatenpuree bij en eventueel wat water......

Voeg er een sukje sinaasappelschil, tijm en laurier bij en laat 40 minuten verder garen. Serveer met parmezaanschilfers en basilicum!

Als dat geen lekkere schotel is......smakelijk!
12-03-2009, 19:48 geschreven door marnix 
|