Benodigheden: -Voor de flensjes: 100gr bloem, 2 eitjes, 250ml melk, 25gr boter. -Voor de vulling: 500gr geblancheerde broccoli, 100gr reepjes gesneden ham, 70gr gemalen kaas. - Voor de bechamelsaus: 50gr boter, 50gr bloem, 500cc melk, p&z.

Beslag voor de flensjes: zeef de bloem, roer er de eieren en 4 eetlepels melk door, beetje bij beetje de rest van de melk bij doen tot je een dun beslag bekomt. Smelt de boter en roer dit door het beslag, breng op smaak met peper en zout. Maak de bechamelsaus met 50gr boter, 50gr bloem en 500cc melk. Roer er de broccoliroosjes, hamreepjes en de helft van de kaas door!

Verwarm de oven op 180 graden, Bak dunne flensjes

Leg op elk flensje een flinke lepel vulling....

Bestrijk een ovenschaal met boter en schik er de flensjes in, bestrooi met de rest van de gemalen kaas en 15 minuten in de oven.

warm serveren en......mmmm!!!
18-03-2009, 22:28 geschreven door marnix 
|