Benodigheden voor vier personen: 4 doyenné- of Durondeau peren, scheutje jenever, 4 bolletjes vanille ijs, 100gr. boter, chocoladeschilfers; Voor de saus: 250cc melk, 1 vanillestokje, 2 eierdooiers, 15gr. vanillebloem, 35gr. vanillesuiker en 1 eetlepel jenever!

Schil de peren en verwijder het klokhuis......

snij ze in vieren en laat ze stoven in boter tot ze goudgeel kleuren...

flambeer ze met "jenever"....

Saus: de melk met gekliefd vanillestokje aan de kook brengen. Klop de eierdooiers met suiker en de vanillebloem tot een homogene massa....

Bren het geheel aan de kook, laat goed doorkoken en onder voortdurend roeren, voeg je jenever toe aan de saus.....

Schik de peren in waaiervorm op een bord met de vanille-ijs en overgiet met de saus. Garneer met chocoladeschilfers en warm opdienen. En nu.....genieten maar mensen!!!
Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.

07-01-2009, 22:32 geschreven door marnix 
|