Benodigheden:
1kg hertenkalf filet, 500cc wildfond, 1 glas demi-glace, 1 glas rode wijn, 1 koffielepel honing, 1lp jeneverbessen- confituur, aardappelen, groene kool, spekblokjes, 1kg witloof en peper&zout.



Aardappelen schillen en garen, de groene kool koken en de spekblokjes afbakken. Dan alles samen mengen en in een ring doen op de borden!


Kleur de hertenkalf filet aan beide kanten en bak 15 minuten verder in de oven op 180 graden. De wildfond met de rode wijn, de jeneverbessenconfituur, het glas demi-glace en de honing laten inkoken. De pot deglaceren en met de saus toevoegen, wat maizena express voor de binding, het witloof aanstoven.

Bordpresentatie: witloofstronkje, groenekoolstoemp,hertekalfplakjes en wat over sauzen.....smakelijk!
30-12-2009, 22:51 geschreven door marnix 
|