Benodigheden voor 4 personen:
800gr magere ragout, 150gr gerookt spek, 4lp olijfolie, 2 teentjes look, 4 tomaten, 2 ajuinen, 2 wortelen, 4 raapjes, 250 cc droge witte wijn, takje tijm, 2 laurieerblaadjes, look, 4 aardappelen, 100gr melkerijboter, peterselie en kruidenboter.
Bereiding:
De spekreepjes eerst in olijfolie fruiten en daarna het vlees erin bakken.


De look fijn snipperen, de geconcaseerde tomaten en ajuinen fijn snipperen en de wortelen in brunoise snijden.

Voeg alle groenten bij het gebakken vlees en afkruiden, aanlengen met witte wijn en ongeveer 1 uur laten sudderen. De raapjes schillen en in brunoise snijden. Na de helft van de kooktijd de raapjes toevoegen....

De aardappelen goed wassen, kook ze half gaar en wikkel ze één voor één in aluminiumfolie en laat ze verder garen in de oven op 200 graden, ongeveer 30 min.


Kruiden- of hofmeesterboter mengen met fijn geplette look en peterselie. In een rolletje laten opstijven in de koelkast!

Presentatie bord:
De ragout heel warm serveren, bestrooien met peterselie en een doorgesneden aardappel met een schijfje van de bereidde boter......smakelijk!!!
14-02-2010, 01:26 geschreven door marnix 
|