Benodigdheden voor 4 personen:
1 kg mosselen; 1selder; 1 ajuin; 300 cc witte wijn; 200 cc room; 3 eierdooiers; 4 witloofjes; 8 sneetjes bacon; 50 gr geraspte gruyere kaas en 1 takje tijm! Eerst gaan we de mosselen kuisen:


Kook de mosselen met de gesneden ui, selder en de witte wijn:

Wanneer de mosselschelpen open zijn, het mosselvlees eruithalen en warm houden!

Dan het kookvocht door een zeef gieten en doe 3 eetlepels kookvocht met de helft van de room in een kookpan en laat voor de helft inkoken. Stoof ondertussen de in stukjes gesneden witloof in een beetje boter!


Klop de 3 eierdooiers met 3 eetlepels kookvocht en meng er de rest van de room onder. Zet het vuur lager en meng het ingekookte vocht met het 2de mengsel en laat al kloppend zachtjes opwarmen. Schep een laagje witloof in een schoteltje en leg daarop de mosselen en bacon.

Overgiet het geheel met de sabayon, strooi er de gruyerekaas op.

En plaats in een oven op 200° tot de kaas goudbruin kleurt.

En nu.....SMAKELIJK !

Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.

21-10-2008, 21:40 geschreven door marnix 
|