|
|
|
10-02-2009 |
DEZE WEEK EEN FRANGIPANNETAART |
Benodigheden: 1 vel bladerdeeg, abrikozenconfituur, 250gr suiker, 4 eieren, 240gr zachte boter, 250gr zelfrijzende bloem, 100gr amandelmeel, amandelessence en bloemsuiker.
De bladerdeeg in een vorm brengen en gaatjes in prikken. Doe de abrikozenconfituur er in.....
Doe 250gr suiker, 240gr zachte boter en 4 eierdooiers in een kom....
en 10 minuten laten kloppen....
Het eiwit van de 4 eieren opkloppen.....
Daarna voeg je de zelfrijzende bloem die je gezeefd hebt, de amandelmeel, de amandelessence en het opgeklopt eiwit bij de eerste pot met de suiker, boter en eierdooiers. Goed mengen!
Doe het deeg in de taartvorm en bakt hem af op 180 graden en dit ondeveer 30 a 40 minuten.
Voor de afwerking, neem je een beetje bloemsuiker en een scheutje water, op het vuur zetten en voortdurend roeren en dan er de taart mee insmeren.
Gerecht "Jeaninne & beeldmateriaal "Marnix"
10-02-2009, 22:41 geschreven door marnix
|
|
|
|
|
KIP IN DE WOK |
Benodigheden: Wokolie, 1 dubbele kippenborstfilet, 1 groene paprika, 2 wortelen, prei, soyascheuten, 1 bakje champignons, 1 pakje woknoedels, soyasaus, currypasta en oystersaus!
Laat de wok goed warmen. Giet er wat wokolie in, snij de kipfilet in reepjes en laat ze eventjes rondom kleuren!
Haal de kip er terug uit, nog wat wokolie bijvoegen en de reepjes paprika en reepjes wortel, ongeveer 5 minuten roerbakken.
Nu de rond gesneden prei (kleine stukjes).....
de champignons....
en de soyascheuten in de wok roerbakken......
na 5 minuten, alles samen voegen en goed mengen...
en laatst, de woknoedels bijvoegen, afkruiden met 4 eetlepels soyasaus, 4 eetlepels oystersaus en een koffielepel currypasta. Goed mengen en meteen serveren.....smakelijk!
Bereiding "Jeaninne", Beeld "Marnix"
03-02-2009, 20:33 geschreven door marnix
|
|
|
|
25-01-2009 |
TORTELLINI IN TOMARENROOMSAUS |
Benodigheden voor 6 personen:
1 pakje tomato fritti, 500gr. champignons, 400gr. gekookte ham, 1 bakje kersttomaten, 2 ajuinen, 2 teentjes knoflook, 3 lp. olijfolie, 2 lp. vloeiende bloem, 1 klein doosje room, 2lp. ketchup, 2 pakken Tortellini, 125gr. mozzarella en 150gr. geraspte kaas.
De ajuinen fijn snijden en de look aanstoven in olijfolie....
De champignons in plakjes snijden en meebakken .....
vervolgens de hamblokjes toevoegen .........
daarna de bloem plus de tomato fritti. Roer er de room en de ketchup erdoor Breng de tomatenroomsaus aan de kook en laat 5 min sudderen.
Nu ga je de kerstomaten in 2 snijden snel bakken in 1 lp olijfolie bij de saus voegen en op smaak brengen
Doe de tortellini in ruim kokend water met een snuifje zout en laat 1à 2 min op hoog vuur koken.Giet ze af en doe ze in een grote ingevette ovenschotel
Giet de tomatensaus er overheen snij de mozzarella in plakjes en verdeel over de schotel strooi de geraspte kaas over de ovenschotel en zet het gerecht ongeveer 25 min in de oven op 200° !
Als dat geen lekkere schotel is......
Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.
25-01-2009, 22:58 geschreven door marnix
|
|
|
|
14-01-2009 |
PRALINETAART |
Benodigheden voor de taartbodem:
100gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 50gr. bloem, 50gr. maizena, 11/2 eetlepel cacaopoeder, 2 eetlepels bakpoeder, snuifje zout, 3 eieren, 100gr. chocolade, 200gr. chocoladeschilfers en een scheutje melk
Hak 100gr. chocolade grof en laat smelten in een weinig melk en laat afkoelen.....
Splitsde eieren, klop het eiwit in 4eetlepels koud water, snuifje zout en stijf kloppen....
Strooi tijdens het kloppen geleidelijk de suiker en vanillesuiker bij.... Spatel de "eierdooiers" er een voor een doorheen....
Spatel de vloeibare chocolade er doorheen, zeef de bloem, maizena, cacao en het bakpoeder boven de kom en roer alles goed....
Strijk het deeg in een bakvorm en bak af op 175 graden.
Laat 200gr. chocolade smelten en styrijk het dan dun uit over een glad vlak. Laten drogen tot het begint te stollen en met behulp van een spatel, "rolletjes" can chocolade maken.
Nu gaan we de chocolade mousse.... Benodigheden: 150gr. melkchocolade, 150gr. fondantchocolade, 3 eieren, 250cc slagroom en een scheutje melk. Breng de chocolade in een pan ùmet een scheutje melk en zet op een laag vuurtje tot de chocolade gesmolten is. Splits de eieren en voeg de dooiers bij de chocolade. Klop het eiwit stevig op alsook de slagroom en voeg dit ook bij de gesmolten chocolade, laten afkoelen....
Snij de biscuit horizontaal middendoor, beleg de eerste de bodem met de chocolademousse en leg de tweede er op. bestrijk nu volledig met de rest van de mousse. Zet de taart nu 2 uur koud weg en versier kort voor het serveren met de chocoladekrullen en de cacao.
En u........ook een stukje....?
Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.
14-01-2009, 23:33 geschreven door marnix
|
|
|
|
07-01-2009 |
GEBAKKEN PEREN MET JENEVER |
Benodigheden voor vier personen: 4 doyenné- of Durondeau peren, scheutje jenever, 4 bolletjes vanille ijs, 100gr. boter, chocoladeschilfers; Voor de saus: 250cc melk, 1 vanillestokje, 2 eierdooiers, 15gr. vanillebloem, 35gr. vanillesuiker en 1 eetlepel jenever!
Schil de peren en verwijder het klokhuis......
snij ze in vieren en laat ze stoven in boter tot ze goudgeel kleuren...
flambeer ze met "jenever"....
Saus: de melk met gekliefd vanillestokje aan de kook brengen. Klop de eierdooiers met suiker en de vanillebloem tot een homogene massa....
Bren het geheel aan de kook, laat goed doorkoken en onder voortdurend roeren, voeg je jenever toe aan de saus.....
Schik de peren in waaiervorm op een bord met de vanille-ijs en overgiet met de saus. Garneer met chocoladeschilfers en warm opdienen. En nu.....genieten maar mensen!!!
Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.
07-01-2009, 22:32 geschreven door marnix
|
|
|
|
|
HAMMOUSSE IN GLAASJES |
Benodigheden: 800gr. gekookte ham, 300gr. zure gram zure room, 150gr. volle yoghurt, citoen, mosterd en 50gr. boompitten.
Snij de ham in reepjes........
en maal ze dan fijn met een mixer...
Doe er de room, yoghurt, citroensap, mosterd en een snuifje peper bij. Bewerk tot een gladde massa.....
Verdeel de mousse in glaasjes.........
en werk af met boompitten!
Genieten maar....!
Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.
01-01-2009, 21:11 geschreven door marnix
|
|
|
|
25-12-2008 |
HAZENRUG MET FRAMBOZENCONFITUUR |
Benodigheden voor 4 personen:
1 a 2 hazanruggen, 250cc rode wijn, 4 eetlepels frambozenazijn, 1 eetlepel suiker, 250cc bruine fond, 2 eetlepels frambozenconfituur, thijn, laurier en 4 jeneverbessen.
Bak de hazenruggen aan beide kanten mooi bruin en plaats ze 10 min in een oven op 180 graden.....
Blus ondertussen de pan met de wijn, frambozenazijn, suiker, fond en de frambozenconfituur. Laat dit mengsel voor de helft inkoken en breng de saus op smaak!
Serveer met gestoofd witloof of boschampignons en....
"Truffelpatatjes" dit zijn blauwe aardappeltjes
Laat dit feestelijk gerecht een streling voor uw tong en de maag zijn!
Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.
25-12-2008, 23:29 geschreven door marnix
|
|
|
|
10-12-2008 |
SINAASAPPEL MET MERINQUE |
SINAASAPPEL MET MERINQUE
Benodigheden: 3 sinaasappelen, 75gr vijgen, 75gr dadels, 25gr walnoten, 1 eetlepel ruhm, calcados of cognac of cointreau en kaneel. voor de merenque: 2 eiwitten en 125gr suiker.
Snij de sinaasappelen middendoor, haal het vruchtvlees eruit zonder de schil te beschadigen.
Snij het vruchtvlees, de dadels, de vijgen en de noten in stukjes...
Doe alles in een kom, voeg kaneel en de alcohol toe en meng alles....
Doe het mengsel in de lege sinaasappel-helften......
Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker eraan toe... blijf kloppen tot een glanzende massa...
Verdeel over de gevulde sinaasappels....
Plaats in de oven op 175° tot de merenque mooi gekleurd is en werk af met een noot.
Als dat geen lekker dessert is.......SMAKELIJK!
Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.
10-12-2008, 23:29 geschreven door marnix
|
|
|
|
19-11-2008 |
DEZE WEEK WORD HET EEN POTJE "COUSCOUS" |
Benodigheden voor 6 personen: 1 pak couscous, couscouskruiden, safraan, 1 eetlepel tomatenpuree, harissa, 1/2kg wortelen, 1/2kg spruiten, 1/2kg witte of groene kool, enkele rapen, 3 tomaten, 1kg lamsvlees, 1 kip, merguez worstjes, kikkererwten, 1kg ajuin en 2 courgetten.
Groenten snijden...
en wassen.....
Ajuin bakken met de safraan,wortel, rapen, spruiten, kool, courgette en laatst tomaten...water juist boven de groenten doen en laten garen.
Het vlees in stukken en aanbakken, kruiden met peper&zout!
De couscous in een kom doen en heet water bijvoegen. 15 minuten laten zwellen, losmaken met olijfolie en een klontje boter.
De couscous op een cousiére plaatsen en nog 5 min. laten stomen...
Op het laatst de gebakken merguez toevoegen!
En nu.....laat het jullie smaken en geniet ervan!!
Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.
19-11-2008, 21:26 geschreven door marnix
|
|
|
|
14-10-2008 |
LAMSSTOOFPOTJE MET BASTAMI RIJST |
Benodigdheden
1 kg lamsvlees ;1 ajuin ;1 ;selder ;1prei ;200cc kokosmelk ; 200cc room ;2appelen ;600 gr basmati rijst ;1 chilipeper ; teentje look ; 2klp currypoeder
Bereiding: - Snij de groenten fijn....
- Schil de appelen en snij ze in stukjes....
- Stoof de fijn gesneden groenten en de stukjes appel in wat boter en doe de look erbij.....
- Bak het vlees tot het mooi bruin kleurt....
- Doe het vlees bij de gestoofde groenten, voeg de chili peper erbij en meng alles, bestrooi met currypoeder en laat 5 min verder stoven. Dan giet je er de room en de kokosmelk bij en laat alles verder garen op een licht vuurtje.
-Serveer met "Bastami rijst"
- SMAKELIJK! - Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.
14-10-2008, 23:33 geschreven door marnix
|
|
|
|
|
|
E-mail mij |
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
|
Gastenboek |
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
|
ENKELE GOEIE TIPS & LINKJES |
|
Hoofdpunten blog tlissewegenartje |
|
|
|
|