GEBAKKEN APPEL MET VANILLE
Benodigdheden voor 4 personen: 4 dikke sneden appel, klontje boter, bruine suiker, calvados, 300cc koude room, 50gr. bloemsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 vanillestokje, 4bollen vanille ijs, 1 vel bladerdeeg en bresiliennenootjes.
Leg het vel bladerdeeg tussen twee stukken boterpapier op een ovenschaal. Leg er een ovenschaal op zodat het bladerdeeg niet omhoog komt! Bak het mooi bruin in de oven op 180 graden. Steek er met een ronde vorm vier cirkels uit.
Klop de room met de vanillesuiker, de bloemsuiker en de zaadjes van het vanillestokje stijf. Doe met een spuitzak of met een lepel een laag op de deegjes
Schil de appelen en verwijder de klokhuizen.
Snij ze in plakken (één per persoon)
Bak de appelsneden in de boter, besprenkel met bruine suiker en laat kort karameliseren. Blus met een beetje calvados.
Leg de appel op het laatste moment op de slagroom...
Serveer met vanille ijs en de breseliennenootjes.
SMAKELIJK ! (Met dank aan Jeaninne, kookclub Lissewege en de foto's van Marnix)
07-10-2008, 21:59 geschreven door marnix
|