|
|
|
14-10-2008 |
LAMSSTOOFPOTJE MET BASTAMI RIJST |
Benodigdheden
1 kg lamsvlees ;1 ajuin ;1 ;selder ;1prei ;200cc kokosmelk ; 200cc room ;2appelen ;600 gr basmati rijst ;1 chilipeper ; teentje look ; 2klp currypoeder
Bereiding: - Snij de groenten fijn....
- Schil de appelen en snij ze in stukjes....
- Stoof de fijn gesneden groenten en de stukjes appel in wat boter en doe de look erbij.....
- Bak het vlees tot het mooi bruin kleurt....
- Doe het vlees bij de gestoofde groenten, voeg de chili peper erbij en meng alles, bestrooi met currypoeder en laat 5 min verder stoven. Dan giet je er de room en de kokosmelk bij en laat alles verder garen op een licht vuurtje.
-Serveer met "Bastami rijst"
- SMAKELIJK! - Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.
14-10-2008, 23:33 geschreven door marnix
|
|
|
|
07-10-2008 |
DEZE WEEK WORD HET EEN LEKKER DESSERT |
GEBAKKEN APPEL MET VANILLE
Benodigdheden voor 4 personen: 4 dikke sneden appel, klontje boter, bruine suiker, calvados, 300cc koude room, 50gr. bloemsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 vanillestokje, 4bollen vanille ijs, 1 vel bladerdeeg en bresiliennenootjes.
Leg het vel bladerdeeg tussen twee stukken boterpapier op een ovenschaal. Leg er een ovenschaal op zodat het bladerdeeg niet omhoog komt! Bak het mooi bruin in de oven op 180 graden. Steek er met een ronde vorm vier cirkels uit.
Klop de room met de vanillesuiker, de bloemsuiker en de zaadjes van het vanillestokje stijf. Doe met een spuitzak of met een lepel een laag op de deegjes
Schil de appelen en verwijder de klokhuizen.
Snij ze in plakken (één per persoon)
Bak de appelsneden in de boter, besprenkel met bruine suiker en laat kort karameliseren. Blus met een beetje calvados.
Leg de appel op het laatste moment op de slagroom...
Serveer met vanille ijs en de breseliennenootjes.
SMAKELIJK ! (Met dank aan Jeaninne, kookclub Lissewege en de foto's van Marnix)
07-10-2008, 21:59 geschreven door marnix
|
|
|
|
23-09-2008 |
WELKOM BIJ EEN NIEUW ONDERDEEL VAN TLISSEWEGENARTJE |
Welkom iedereen op alweer een nieuw weblog van "tlissewegenartje". In dit blog gaan we samen met de bezoekers, wekelijks een nieuw recept geven, die stap voor stap uitgelegd zal worden met bijbehorende beelden. In de eerste plaats zullen de recepten uitgewerkt worden door Jeaninne en waarschijnlijk klaargemaakt en geproefd worden door haar leerlingen van de kooklessen in de "Regenboog". Marnix en ik zullen zorgen voor foto's en teksten, alsook dat het netjes op het weblog zal gepresenteerd worden! We vliegen er dan ook meteen in met een eerste recept:
Gevulde aardappel met garnaaltjes
Benodigdheden voor 4 personen: 4 grote aardappelen, verse garnalen, 2 tomaten, 250gr. zure room, 250gr. gerookte spekreepjes en bieslook. Bereiding: Kook de aardappelen in de schil. Hol ze uit.
Bewaar de kruim van de aardappelen en meng deze met de zure room. Verwijder het vel en de zaden van de tomaten en hak het vruchtvlees in blokjes. Snij de gerookte spek in fijne reepjes en bak ze krokant. Doe nu het tomaten- vlees, de garnalen (enkele overhouden voor de garniering) en de reepjes spek bij de aardappelkruim met de zure room en meng alles tesamen.
Vul de aardappelen met het aardappelmengsel...¯
Werk verder af met wat hangepelde garnalen, tomatenblokjes, spek, bieslook, peper en zout.¯
Smakelijk!
23-09-2008, 00:00 geschreven door marnix
|
|
|
|
|
|
E-mail mij |
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
|
Gastenboek |
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
|
ENKELE GOEIE TIPS & LINKJES |
|
Hoofdpunten blog tlissewegenartje |
|
|
|
|