Hak 100gr. chocolade grof en laat smelten in een weinig melk en laat afkoelen.....
Splitsde eieren, klop het eiwit in 4eetlepels koud water, snuifje zout en stijf kloppen....
Strooi tijdens het kloppen geleidelijk de suiker en vanillesuiker bij.... Spatel de "eierdooiers" er een voor een doorheen....
Spatel de vloeibare chocolade er doorheen, zeef de bloem, maizena, cacao en het bakpoeder boven de kom en roer alles goed....
Strijk het deeg in een bakvorm en bak af op 175 graden.
Laat 200gr. chocolade smelten en styrijk het dan dun uit over een glad vlak. Laten drogen tot het begint te stollen en met behulp van een spatel, "rolletjes" can chocolade maken.
Nu gaan we de chocolade mousse.... Benodigheden: 150gr. melkchocolade, 150gr. fondantchocolade, 3 eieren, 250cc slagroom en een scheutje melk. Breng de chocolade in een pan ùmet een scheutje melk en zet op een laag vuurtje tot de chocolade gesmolten is. Splits de eieren en voeg de dooiers bij de chocolade. Klop het eiwit stevig op alsook de slagroom en voeg dit ook bij de gesmolten chocolade, laten afkoelen....
Snij de biscuit horizontaal middendoor, beleg de eerste de bodem met de chocolademousse en leg de tweede er op. bestrijk nu volledig met de rest van de mousse. Zet de taart nu 2 uur koud weg en versier kort voor het serveren met de chocoladekrullen en de cacao.
En u........ook een stukje....?
Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.