
Jeaninne is weer herstart met haar kooklessen en wij zullen weer stap voor stap, de lekkere gerechten publiceren met de bijhorende foto's van Marnix.

Voor het eerste gerecht dit najaar, presenteren we "Lamsfilet, opgevulde tomaat met gebakken aardappeltjes.(Deze week spijtig genoeg geen stap voor stap beeldmateriaal daar Marnix op reis is)
Benodigheden: Lamsfilet 180gr pp; lamsragout voor de saus; teentje look; takje rozemarijn; 1dl porto; 1dl bruine fond; klontje boter; 1tomaat; peper&zout; spinazie; fetakaas; aardappelen; sjalotje;

Bak de lamsragout tesamen met het sjalotje, de look en de rozemarijn. Blus met porto en eventjes laten doorkoken. Voeg de fond toe en laten inkoken tot sausdikte en werk er op het laatste een klontje boter bij. Kleur het lamsvlees zoals een biefstuk, de tomaat wordt gevuld met verse spinazie die aangestoofd is met een teentje knoflook en wat fetakaas bovenop, die dan 15 a 20 minuten in de oven geplaatst wordt. Opdienen met gebakken aardappels!
26-09-2009, 22:33 geschreven door marnix 
|