SINAASAPPEL MET MERINQUE
Benodigheden: 3 sinaasappelen, 75gr vijgen, 75gr dadels, 25gr walnoten, 1 eetlepel ruhm, calcados of cognac of cointreau en kaneel. voor de merenque: 2 eiwitten en 125gr suiker.

Snij de sinaasappelen middendoor, haal het vruchtvlees eruit zonder de schil te beschadigen.

Snij het vruchtvlees, de dadels, de vijgen en de noten in stukjes...

Doe alles in een kom, voeg kaneel en de alcohol toe en meng alles....

Doe het mengsel in de lege sinaasappel-helften......

Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker eraan toe... blijf kloppen tot een glanzende massa...

Verdeel over de gevulde sinaasappels....

Plaats in de oven op 175° tot de merenque mooi gekleurd is en werk af met een noot.

Als dat geen lekker dessert is.......SMAKELIJK!
Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.

10-12-2008, 23:29 geschreven door marnix 
|