Benodigheden voor 6 personen: 1 pak couscous, couscouskruiden, safraan, 1 eetlepel tomatenpuree, harissa, 1/2kg wortelen, 1/2kg spruiten, 1/2kg witte of groene kool, enkele rapen, 3 tomaten, 1kg lamsvlees, 1 kip, merguez worstjes, kikkererwten, 1kg ajuin en 2 courgetten.

Groenten snijden...

en wassen.....

Ajuin bakken met de safraan,wortel, rapen, spruiten, kool, courgette en laatst tomaten...water juist boven de groenten doen en laten garen.

Het vlees in stukken en aanbakken, kruiden met peper&zout!

De couscous in een kom doen en heet water bijvoegen. 15 minuten laten zwellen, losmaken met olijfolie en een klontje boter.

De couscous op een cousiƩre plaatsen en nog 5 min. laten stomen...

Op het laatst de gebakken merguez toevoegen!

En nu.....laat het jullie smaken en geniet ervan!!
Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.

19-11-2008, 21:26 geschreven door marnix 
|