 |
|
 |
01-01-2009 |
HAMMOUSSE IN GLAASJES |
Benodigheden: 800gr. gekookte ham, 300gr. zure gram zure room, 150gr. volle yoghurt, citoen, mosterd en 50gr. boompitten.

Snij de ham in reepjes........

en maal ze dan fijn met een mixer...

Doe er de room, yoghurt, citroensap, mosterd en een snuifje peper bij. Bewerk tot een gladde massa.....

Verdeel de mousse in glaasjes.........

en werk af met boompitten!

Genieten maar....!
Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.

01-01-2009, 21:11 geschreven door marnix 
|
|
|
 |
25-12-2008 |
HAZENRUG MET FRAMBOZENCONFITUUR |
Benodigheden voor 4 personen:
1 a 2 hazanruggen, 250cc rode wijn, 4 eetlepels frambozenazijn, 1 eetlepel suiker, 250cc bruine fond, 2 eetlepels frambozenconfituur, thijn, laurier en 4 jeneverbessen.

Bak de hazenruggen aan beide kanten mooi bruin en plaats ze 10 min in een oven op 180 graden.....

Blus ondertussen de pan met de wijn, frambozenazijn, suiker, fond en de frambozenconfituur. Laat dit mengsel voor de helft inkoken en breng de saus op smaak!

Serveer met gestoofd witloof of boschampignons en....

"Truffelpatatjes" dit zijn blauwe aardappeltjes

Laat dit feestelijk gerecht een streling voor uw tong en de maag zijn!
Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.

25-12-2008, 23:29 geschreven door marnix 
|
|
|
 |
10-12-2008 |
SINAASAPPEL MET MERINQUE |
SINAASAPPEL MET MERINQUE
Benodigheden: 3 sinaasappelen, 75gr vijgen, 75gr dadels, 25gr walnoten, 1 eetlepel ruhm, calcados of cognac of cointreau en kaneel. voor de merenque: 2 eiwitten en 125gr suiker.

Snij de sinaasappelen middendoor, haal het vruchtvlees eruit zonder de schil te beschadigen.

Snij het vruchtvlees, de dadels, de vijgen en de noten in stukjes...

Doe alles in een kom, voeg kaneel en de alcohol toe en meng alles....

Doe het mengsel in de lege sinaasappel-helften......

Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker eraan toe... blijf kloppen tot een glanzende massa...

Verdeel over de gevulde sinaasappels....

Plaats in de oven op 175° tot de merenque mooi gekleurd is en werk af met een noot.

Als dat geen lekker dessert is.......SMAKELIJK!
Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.

10-12-2008, 23:29 geschreven door marnix 
|
|
|
 |
19-11-2008 |
DEZE WEEK WORD HET EEN POTJE "COUSCOUS" |
Benodigheden voor 6 personen: 1 pak couscous, couscouskruiden, safraan, 1 eetlepel tomatenpuree, harissa, 1/2kg wortelen, 1/2kg spruiten, 1/2kg witte of groene kool, enkele rapen, 3 tomaten, 1kg lamsvlees, 1 kip, merguez worstjes, kikkererwten, 1kg ajuin en 2 courgetten.

Groenten snijden...

en wassen.....

Ajuin bakken met de safraan,wortel, rapen, spruiten, kool, courgette en laatst tomaten...water juist boven de groenten doen en laten garen.

Het vlees in stukken en aanbakken, kruiden met peper&zout!

De couscous in een kom doen en heet water bijvoegen. 15 minuten laten zwellen, losmaken met olijfolie en een klontje boter.

De couscous op een cousiére plaatsen en nog 5 min. laten stomen...

Op het laatst de gebakken merguez toevoegen!

En nu.....laat het jullie smaken en geniet ervan!!
Menu: Jeaninne, bereiding: Lisseweegse kookclub, fotoreportage: Marnix V.

19-11-2008, 21:26 geschreven door marnix 
|
|
|
 |
|
 |
E-mail mij |
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
|
Gastenboek |
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
|
ENKELE GOEIE TIPS & LINKJES |
|
Hoofdpunten blog tlissewegenartje |
|
|
|
 |