Benodigheden voor 4 personen: 2 wortelen, 1 prei, 6 stronkjes witloof, 50gr boter, 1l visbouillon, 1kg mosselen, 400gr filet van griet, 2 eierdooiers, 2 dl room, het sap van 1/2 citroen, 3 eetlp peterselie, 100gr grijze garnalen;

Snij de wortelen en de prei in blokjes en doe hetzelfde met 3 stronken witloof. Stoof de groenten in wat boter, overgiet met de visbouillon en laat 20 minuutjes zachtjes koken. Intussen kuist u de rest van het witloof, halveren en stoven!

Bereid de mosselen en haal ze uit de schelp. Klop de eierdooiers los in de room en zet ze appart. Snij de filet in repen en laat ze 2 minuten pocheren in de soep!

Schep ze eruit en verdeel over 4 verwarmde borden. Doe het zelfde met de groenten uit de soep, het gebakken witloof en de mosselen.

Voeg het eimengsel toe en breng al roerend tot bij het kookpunt. Haal van het vuur. Voeg wat citroensap en de peterselie toe, afsmaken....

Giet in de borden en garneer met peterselie, serveer met pasta of gekookte aardappelen!

"Laat het je smaken"
22-10-2009, 22:57 geschreven door marnix 
|