HET GERECHT VAN DE WEEK
Foto

Zoeken in blog


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Image and video hosting by TinyPic
02-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EXOTISCHE POMPOENSOEP

BENODIGHEDEN:

500gr pompoen, 1 preiwit, 1 banaan, 165ml kokosmelk,
2 cm gember, blokje kippenbouillon, 2 eetlp olijfolie,
2 koffielepels kerrie en 1 deciliter room!

Snij het preiwit, de pompoen, de banaan en de gember in stukjes....

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kookpan en stoof de prei glazig, voeg de
blokjes pompoen, de banaan, de geraspte gember en 2 koffielepels kerrie
toe. Laat 5 minuten stoven. Overgiet met de kippenbouillon en de kokosmelk.
Laat alles 20 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Mix de soep fijn en breng
op smaak met peper&zout en eventueel nog wat kerrie.

De room half opkloppen met een mespuntje kerrie, giet de soep in borden
of kommetjes en dien meteen op!
SMAKELIJK!

02-11-2009, 17:34 geschreven door marnix  


22-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WATERZOOI VAN GRIET MET WITLOOF

Benodigheden voor 4 personen:
2 wortelen, 1 prei, 6 stronkjes witloof, 50gr boter, 1l visbouillon,
1kg mosselen, 400gr filet van griet, 2 eierdooiers, 2 dl room,
het sap van 1/2 citroen, 3 eetlp peterselie, 100gr grijze garnalen;

Snij de wortelen en de prei in blokjes en doe hetzelfde met 3 stronken
witloof. Stoof de groenten in wat boter, overgiet met de visbouillon en
laat 20 minuutjes zachtjes koken. Intussen kuist u de rest van het
witloof, halveren en stoven!

Bereid de mosselen en haal ze uit de schelp. Klop de eierdooiers los
in de room en zet ze appart. Snij de filet in repen en laat
ze 2 minuten pocheren in de soep!

Schep ze eruit en verdeel over 4 verwarmde borden. Doe het zelfde met de
groenten uit de soep, het gebakken witloof en de mosselen.

Voeg het eimengsel toe en breng al roerend tot bij het kookpunt.
Haal van het vuur.
Voeg wat citroensap en de peterselie toe, afsmaken....

Giet in de borden en garneer met peterselie, serveer met pasta
of gekookte aardappelen!

"Laat het je smaken"

22-10-2009, 22:57 geschreven door marnix  


16-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TONIJNTARTAAR

Benodigheden:
400gr verse tonijn, 1 eetlepel olijfolie, 1 koffielepel balsamico,
limoen, peper&zout, geconfijte tomaat, basilicum!

Snij de tonijn in kleine stukjes.....

vermeng met 1 eetlepel olijfolie, een koffielepel balsamico en peper&zout
volgens smaak.....

Schep de tonijntartaar in een ring, goed aandrukken en serveer meteen op het
bord. Werk af met een stukje geconfijte tomaat en verse basilicum.

Smakelijk!!!
" recept Jeaninne, fotografie Marnix"

16-10-2009, 15:45 geschreven door marnix  


26-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HERSTART VAN DE KOOKLESSEN 2009/2010

Jeaninne is weer herstart met haar kooklessen en wij zullen weer stap voor
stap, de lekkere gerechten publiceren met de bijhorende foto's van Marnix.

Voor het eerste gerecht dit najaar, presenteren we "Lamsfilet, opgevulde
tomaat met gebakken aardappeltjes.(Deze week spijtig genoeg geen stap
voor stap beeldmateriaal daar Marnix op reis is)

Benodigheden:
Lamsfilet 180gr pp; lamsragout voor de saus; teentje look; takje rozemarijn;
1dl porto; 1dl bruine fond; klontje boter; 1tomaat; peper&zout; spinazie;
fetakaas; aardappelen; sjalotje;

Bak de lamsragout tesamen met het sjalotje, de look en de rozemarijn.
Blus met porto en eventjes laten doorkoken. Voeg de fond toe en laten
inkoken tot sausdikte en werk er op het laatste een klontje boter bij.
Kleur het lamsvlees zoals een biefstuk, de tomaat wordt gevuld met verse
spinazie die aangestoofd is met een teentje knoflook en wat fetakaas
bovenop, die dan 15 a 20 minuten in de oven geplaatst wordt.
Opdienen met gebakken aardappels!

26-09-2009, 22:33 geschreven door marnix  


06-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ASPERGES A LA FLAMANDE


Benodigheden:
16 asperges, 4 eieren, 4 eetlepels peterselie, 300gr boter,
100gr hamblokjes, snuifje muskaatnoot, peper en zout.

Schil de asperges....

Breng ze aan de kook en laat ze garen. Kruiden met peper en zout!

Kook de eieren met een scheutje azijn......dan water afgieten en laat de eieren
afkoelen.......dan pellen en plet ze met een vork...afkruiden met p&z! 

Laat de boter op een laag vuurtje smelten. Meng de geklaarde boter met de
eimimosa, de hamblokjes en de gehakte peterselie.

Dresseer de asperges in het midden van het bord, giet de eimimosa met de
boter en de ham erover, werk af met muskaatnoot. SMAKELIJK!!!

06-05-2009, 21:07 geschreven door marnix  


Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Blog als favoriet !

Mijn favoriete linkjes
  • tlissewegenartje
  • Ten huize van
  • Mijn FOTOBLOG
  • Mijn link-blog
  • Mijn blog met foto's van vroeger
  • Mijn blog over pitoreske cafeetjes

  • Foto

    Zoeken met Google



    Foto

    ENKELE GOEIE TIPS & LINKJES
  • bloggen.be
  • Koken met Cointreau
  • De beste keukentips
  • Energie besparen
  • Internetkookboek
  • Eenvoudige en lekkere recepten
  • volkscafes.be
  • vergeten groenten uit de moestuin
  • www.xquis
  • hongergevoelens

    Foto

    WIJNEN
  • Wijn van de week
  • Grote wijnen op het internet
  • Kwaliteitswijnen
  • Kurkdroog - online shop voor wijnen
  • Wijnhandelaars in Vlaanderen
  • Delhaize wijnen
  • Colruytwijnen
  • Duitse wijnen
  • Natuurlijke wijnen
  • Franse wijnen

    Foto

    Hoofdpunten blog tlissewegenartje
  • BLOGGEN.BE IS BINNENKORT NIET MEER BEREIKBAAR
  • SAMANA LISSEWEGE - ZWANKENDAMME ORGANISEERDE EEN BINGO NAMIDDAG
  • MEE MET DE 'ORDE VAN DE PRET' NAAR DE CARNAVALSTOET TE VELDEGEM
  • UITSLAG MAANDELIJKSE VOGELPIK 'HOF DER PRINSEN-LISSEWEGE'
  • WINNAARS BEKEND VAN ' THE HEN HOUSE TROPHY' MET CARNAVAL IN 'DE KIP'

    Foto

    Foto

    Inhoud blog
  • Wafeltje met silton
  • TIRAMISU VAN ANANAS EN PASSIEVRUCHTEN
  • VISFILET MET EEN VULLING VAN SPINAZIE EN KERVEL
  • TAJINE MET LAMSSCHOUDER
  • POMPOENSOEP MET GARNALEN

    Foto



    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    Foto

    De bieren-links
  • Belgische bieren
  • Belgische brouwerijen
  • Trappisten startpagina
  • Gerechten met bier
  • Het Brugs bierfestival
  • Bier van hier/ weblog
  • Vrienden van het bier
  • Bier index
  • Alles over belgisch bier
  • Leerrijke biersites

    Archief per week
  • 07/03-13/03 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 22/11-28/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs