Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    30-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème brulée taart.

    Een "machtige" taart naar een recept van Jeroen Meeus, maar lichtjes aangepast naar eigen smaak!

    Ingrediënten voor 6-8 personen:

    1 vel kruimeldeeg
    5 eieren
    70 gr kristalsuiker + 2 el kristalsuiker
    375 gr room
    4 blaadjes gelatine
    3 el Baileys met koffie
    bakbonen

    De oven voorverwarmen op 180°.

    Neem een springvorm en leg er bakpapier in en drapeer daarop het kruimeldeeg. Druk het deeg voorzichtig aan. Leg nu terug bakpapier op het deeg en giet er de bakbonen op.
    Bak de bodem 30 minuten "blind".

    Week de gelatineblaadjes in koud water.

    Maak nu de taartvulling. 
    Schenk de room in een pannetje en breng op een zacht vuur tot tegen het kookpunt.
    Scheid de eieren en doe de dooiers in een kom, doe de suiker erbij en klop op tot het mengsel bleek ziet.
    Schenk nu een klein beetje van de warme room bij het ei-suikermengsel en klop tot het bindt. Schenk dit mengsel nu langzaam bij de rest van de warme room, en blijf kloppen op een matig vuurtje, tot het mengsel gebonden is. Roer er nu de Baileys onder.
    Neem de pan van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder.

    Schenk het mengsel nu in de voorgebakken taartbodem en laat ze een paar uur afkoelen in de ijskast.

    Net voor het opdienen strooi je er de 2 el kristalsuiker over en je zet de taart even onder de grill of je brandt de suiker met een brandertje.







    Categorie:Taarten, cake en gebak
    22-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banofee pie

    Op verzoek van Sabina hier het recept van de Banofee pie.

    Een heerlijk dessert of 4-uurtje!

    Ingrediënten voor 8-10 personen:

    Voor de taartbodem:

    1 pak "Petit beurre" koekjes
    90 gr gesmolten boter
    een scheutje lopende honing (meer of minder naar smaak)
    een snuifje "Fleur de sel"

    Voor de vulling:

    1 blik gecondenseerde gesuikerde melk
    3-4 bananen
    25 cl slagroom
    5 sl bloemsuiker
    geraspte chocolade

    Je begint met het blik gecondenseerde melk te koken. Zet het gesloten blik in een pot gevuld met water en kook dit op een zacht vuurtje gedurende 2 uur. Het blik moet de hele tijd onder water staan, vul dus eventueel een beetje water bij. (Je kan natuurlijk ook verschillende blikken tegelijk afkoken, vermits ze gesloten blijven kan je de "caramel" blikken makkelijk lang bewaren)

    Laat het blik voldoende afkoelen en open het dan. Je hebt nu een heerlijke caramel.

    Neem de petit beurre koekjes en plet ze met een deegrol of maal ze in de "Magimix" tot je kruimels hebt. Meng de gesmolten boter, de honing en een snuifje Fleur de sel eronder. Neem een springvorm en leg op de bodem bakpapier. Stort het koekjesmengsel erop en druk dit goed plat. Laat dit hard worden in de frigo.
     
    Smeer de caramel op de koekjesbodem en leg er een dikke laag in schijfjes gesneden bananen op. Druk ze ook een beetje aan en zet dit weer even in de frigo.

    Klop de slagroom op met de bloemsuiker. De slagroom moet goed stijf geklopt worden!
    Smeer nu een dikke laag slagroom over de bananen en zet alles terug in de frigo.

    Haal net voor het serveren uit de frigo en strooi er geraspte chocolade over. Haal de pie voorzichtig uit de springvorm en snij in stukken zoals een taart.

    En dan, smullen maar

                              

                                   



    Categorie:Taarten, cake en gebak
    14-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroentaart met meringue.

    Op aanvraag hier het recept van mijn citroentaart!

    Ingrediënten:

    één zanddeegbodem
    zeste van 2 biologische citroenen
    sap van 3 citroenen
    130 gr boter
    130 gr bloemsuiker
    4 eieren

    Voor de meringue:
    3 eiwitten
    150 gr kristal suiker


    Leg de zanddeegbodem in een springvorm en druk goed aan. Bak de deegbodem "blind" (met een vulling van bv. droge erwten) gedurende 15 min in een voorverwarmde oven van 180°.
    Neem de vulling van de bodem en bak nog 10 min verder. Laat de bodem afkoelen.

    Rasp de schil van 2 citroenen heel dun en pers 3 citroenen uit.
    Breng het citroensap met de zeste , de suiker en de boter aan de kook tot de suiker opgelost is. Neem dan van het vuur. Pak een paar eetlepels van het sap en roer dat door de losgeslagen eieren. Roer dit mengsel nu door de rest van het sap en laat terug even koken tot het mengsel begint te binden.
    Laat een beetje afkoelen en giet de citroencrème dan op de taartbodem.  Laat een paar uur afkoelen in de ijskast.

    Klop voor de meringue de 3 eiwitten stijf en voeg er geleidelijk de suiker aan toe.
    Spuit mooie toefjes van de meringue op de taart en bruin de meringue met een gasbrander of zet de taart even onder de grill.

                                               


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    08-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flan bresiliënne.

    Een lekkere flantaart met slagroom en bresiliënnootjes, hier bij ons in Frankrijk kan je die nergens kopen. Dus als we er echt zin in hebben maak ik ze zelf!

    Ingrediënten:

    een vel bladerdeeg
    1/2 liter melk
    125 gr kristalsuiker
    2 el vanillesuiker
    60 gr bloem
    4 eieren
    1/2 liter slagroom
    3 el bloemsuiker
    bresiliennenootjes

    Neem een springvorm en leg het bladerdeeg met het bakpapier in de vorm. Prik er met een vork gaatjes in.

    Klop de eierdooiers samen met de helft van de kristalsuiker op. Klop goed tot het mengsel bleek wordt. Spatel nu de bloem eronder en roer daarna de melk eronder.

    Klop de eiwitten stijf met de andere helft van de kristalsuiker en spatel dit dan voorzichtig onder het beslag.

    Giet het beslag in de vorm en bak de taart 45 min in een voorverwarmde oven op 170°.

    Laat de taart afkoelen.

    Klop de slagroom met de bloemsuiker stijf. Smeer de slagroom op de taart en strooi er een laag bresiliennenootjes over.

    Smakelijk!




    Categorie:Taarten, cake en gebak
    27-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimen-amandeltaart.

    Deze taart maak je met verse pruimen.

    Ingrediënten:

    1 vel kruimeldeeg
    1 kg pruimen
    100 gr amandelpoeder
    100 gr suiker
    100 gr boter
    2 eieren


    Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg en bak die 15 min. blind in een voorverwarmde oven op 180°. Verwijder dan het vulsel en bak de bodem nog 5 minuten verder.

    Snijd de pruimen in twee en verwijder de pitten.
    Mix het amandelpoeder, de suiker en de zachte boter. Roer er dan de eieren onder.

    Leg de pruimen op de taartbodem en giet de amandelcrème erover. Strijk mooi glad.

    Bak de taart nog 30 minuten in de oven op 175°.

    Laat de taart afkoelen voordat je ze serveert.


         
     
        


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    02-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noten-chocoladetaart

    Een heerlijke taart naar een recept van Jamie Oliver.

    Ingrediënten voor 10 personen:

    150 gr gepelde amandelen
    150 gr okkernoten
    300 gr pure chocolade
    1 volle theelepel cacao
    250 gr boter
    100 gr kristalsuiker
    6 eieren
    snuifje zout
    boter & bloem voor de bakvorm

    Neem een bakvorm van 20-25cm met losse bodem. Leg op de bodem een stuk bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met boter en bestuif met bloem.
    De oven voorverwarmen op 190°.

    Hak de amandelen en de okkernoten fijn in een keukenrobot. Hak de chocolade in grove stukken en voeg samen met de cacao bij het notenmengsel. Laat de machine nog even draaien om de chocolade te verbrokkelen.

    Klop de zachte boter met de suiker tot een bleke luchtige massa. Meng er één voor één de eidooiers door. Roer er dan het chocolade-notenmengsel onder. 

    Klop in een propere kom de eiwitten met een snuifje zout stijf. Spatel de eiwitten voorzichtig onder het beslag.

    Giet het mengsel in het bakblik en bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer één uur.
    Steek een satéstokje in de taart om te testen of ze gaar is, het stokje moet er schoon uitkomen.

    Werk de taart af met bloemsuiker.

                                   


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    31-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersentaart.

    Je kan deze taart ook perfect bakken met opgelegde kersen. Laat deze dan wel heel goed uitlekken.

    Ingrediënten voor 8 personen:

    1 vel kruimeldeeg
    500gr ontpitte kersen
    3 el cristalsuiker
    80 ml room
    1 ei
    1 el kirch


    Bekleed een bakvorm met het kruimeldeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg.

    Verdeel de kersen over het deeg en strooi er 2 el suiker over.

    Bak de taart 15 min. in een voorverwarmde oven op 190°.

    Klop ondertussen het ei op met de room, 1 el suiker en de kirch. Haal de taart uit de oven en giet het beslag erover.

    Zet de taart terug in de oven en laat ze nog zo'n 35 min. verder bakken.

    Smakelijk!

                                        


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    31-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petit beurretaart.

    Een klassieker maar ik gebruik cacao en Amaretto. De taart is erg machtig dus met mate eten

    Ingrediënten:

    ongeveer 1 pak Petit beurrekoekjes
    250 gr zachte boter
    250 gr bloemsuiker
    2 kl cacaopoeder
    1 kopje sterke koffie
    2 el Amaretto 
    hagelslag


    Mix de boter met de bloemsuiker en de cacao tot een smeuig geheel.

    Meng de Amaretto met de koffie.

    Leg een laag koekjes op een rechthoekige cakeschotel en besmeer ze met een laagje botercrème. Dompel nu de volgende koekjes telkens langs één kant in het koffiemengsel en leg ze met de natte kant naar onder op de vorige laag, besmeer de koekjes terug met het botermengsel. Herhaal alles en werk laag per laag af.
    Eindig met een laag botercrème en bestrijk de zijkanten van de taart ook met botercrème. Strooi er dan rijkelijk chocoladehagelslag op.
    Zet de taart in de ijskast en laat ze minstens een paar uur opstijven. Hoe langer je wacht hoe beter de smaken zich mengen, dus geduld is de boodschap!


                                         


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    13-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikertaart.

    Een mierzoete taart voor op zondagnamiddag.

    Ingrediënten voor een taart voor 6 personen:

    kruimeldeeg
    200 gr donkere of blonde basterdsuiker
    2 eieren
    2 eidooiers
    80 gr room
    80 gr boter

    Bedek de taartvorm met het kruimeldeeg en prik er met een vork wat gaatjes in.
    Bestrooi de taartbodem met de suiker.
    Klop de eieren en de eidooiers samen met de room op en giet dit over de suiker.
    Neem de koude boter en snij ze in kleine stukjes. Verdeel de boter over de taart.

    Bak de taart 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220°. Zet de oven dan op 150° en laat de taart nog 30 minuten verder bakken.

                                          


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    17-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frangipanetaart

    In België kochten wij regelmatig "Frangipanekes", maar hier vind je dat niet bij de bakkers en dus ging ik aan de slag om zelf een frangipanetaart te maken.

    Ingrediënten voor een taart voor 8 personen:

    1 vel bladerdeeg
    150 gr amandelpoeder
    150 gr bloemsuiker
    120 gr zachte boter
    50 gr bloem
    3 eieren
    175 gr abrikozenconfituur

    Voor de afwerking:

    100 gr bloemsuiker
    2 el water
    een paar geconfijte kersen

    Roer de eieren los en meng er het amandelpoeder en de bloemsuiker onder. Roer er de zachte boter onder en tenslotte de bloem.
    Laat dit nu liefst een paar uurtjes rusten.

    Leg het bladerdeeg in een taartvorm en prik er met een vork wat gaatjes in.
    Smeer de abrikozenconfituur uit over de bodem en bedek dit met de frangipanevulling.

    Bak de taart gedurende 35 min. in een voorverwarmde oven op 180°.

    Als de taart klaar is maak je het glazuur: meng een beetje water onder de bloemsuiker (het mag niet te dun zijn) en strijk het uit over de nog warme taart. Werk af met een paar geconfijte kersen en laat de taart nu helemaal afkoelen op een rooster.

    Smakelijk!

                                     


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    10-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademuffins

    Als het maar chocolade is

    Ingrediënten:

    200 gr bittere chocolade (70% cacao)
    3 eieren
    280 gr cristalsuiker
    180 gr zachte boter
    100 gr slagroom
    100 gr bloem

    Smelt de chocolade "au bain marie" of in de microgolfoven.

    Klop de suiker met de eieren op. Meng er de zachte boter onder en dan de gesmolten chocolade. Roer er de slagroom bij en meng er tenslotte voorzichtig de bloem onder.

    Neem muffinvormpjes en vet ze in en bestuif er wat bloem over.

    Bak de muffins zo'n 20 min. in een voorverwarmde oven op 170°.

    Laat afkoelen en ontvorm.

                  

                                                                                                     


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    06-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Galette des rois.


    Vandaag maken we een 3-koningentaart met frangipane. Hier in het zuiden kan je die taarten al van begin december bij de bakkers kopen, maar dan zit er wel nog geen "fève"in. De fève is hier meestal een klein porceleinen figuurtje.

    Ingrediënten voor een taart voor 8 personen:

    2 vellen bladerdeeg
    2 eieren
    80 gr boter
    120 gr cristalsuiker
    150 gr amandelpoeder
    1 eigeel
    water of 1 eiwit
    1 "fève"

    Neem een taartvorm en beleg met bakpapier en een vel bladerdeeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

    Voor de frangipanevulling neem je een kom en daarin meng je de eieren, de gesmolten boter, het amandelpoeder en de suiker.
    Giet deze bereiding op de taartbodem en stop er de fève in.

    Dek het geheel af met het 2de vel bladerdeeg en plak de randen goed vast met eiwit of een beetje water.
    Je kan de taart nu versieren en dan strijk je ze in met het eigeel.

    Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 25-30 min.

    Laat de taart afkoelen en dan, smullen maar en hopen dat jij de koning wordt

                                                


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    23-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladecake

    Dit blijft één van mijn favorieten. Simpel maar wel lekker!

    Ingrediënten:

    3 eieren (= 250 gr)
    250 gr cristalsuiker
    250 gr zelfrijzende bloem
    250 gr boter
    20 gr cacaopoeder
    100 gr chocoladedruppels
    snuifje zout


    Neem een cakevorm en vet hem in met boter en bestuif hem met bloem.
     
    Splits de eieren en klop het eiwit samen met het snuifje zout tot het stijf is.
    Klop in een andere kom de boter met de suiker tot een zachte massa. Klop er dan één voor één de dooiers onder. Lang genoeg kloppen totdat de suiker opgelost is. Meng dan snel de gezeefde bloem en het cacaopoeder er onder. Schep er dan de chocoladedruppels onder.
    Nu schep je het eiwit voorzichtig onder het beslag. Giet het beslag in de cakevorm.

    Je zet de cake in de warme oven en laat hem 1 uur bakken op 170°. Na een uur controleer je met een satéstokje of de cake helemaal gaar is, zoniet zet je hem nog even in de oven.
    Als de cake klaar is haal je hem uit de oven en laat je hem 5 min afkoelen in de vorm. Daarna haal je hem uit de vorm en je laat hem verder afkoelen op een rooster.

                    


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    18-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sachertorte

    Vroeger zijn wij heel veel op vakantie geweest in Oostenrijk en één van mijn lievelingstaarten daar was Sachertorte, een machtige chocoladetaart. Als je deze taart geeft als dessert is een klein stukje zeker genoeg, want ze is vrij zwaar.

    Ingrediënten voor 8 tot 10 personen:

    175 gr bittere chocolade
    125 gr zachte boter
    150 gr fijne cristalsuiker
    150 gr zelfrijzende bloem
    5 eieren + 1 extra eiwit
    zout

    Voor de afwerking
    :
    200 gr abrikozenconfituur
    100 gr bittere chocolade
    100 gr bloemsuiker
    20 gr boter
    slagroom

    Breek de chocolade in stukken en laat hem smelten in de microgolfoven.
    Roer de boter met de suiker tot een romig geheel en voeg er de gezeefde bloem bij. Roer mooi glad.
    Splits de eieren en voeg de eidooiers één voor één bij het mengsel. Roer er tenslotte de gesmolten chocolade onder.
    Klop nu al de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel de eiwitten voorzichtig onder het beslag.

    Neem een ingevette en met bloem bestoven bakvorm met losse bodem en giet het beslag erin.
    Bak de taart ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven op 170°.
    Test de gaarheid met een satéprikker en laat de taart even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

    Verwarm de gezeefde abrikozenconfituur tot hij vloeibaar is.
    Snij de taart doormidden en bestrijk de onderkant met de helft van de confituur. Leg de andere helft er terug op en bestrijk nu de bovenkant met de rest van de confituur.

    Smelt de chocolade in de microgolfoven. Roer er de bloemsuiker en de boter onder. Bestrijk nu de boven-en zijkant van de taart met het chocoladeglazuur en laat dit volledig opstijven.

    Dien de sachertorte op met een flinke dot slagroom!

                                      


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarte Tatin.

    De klassieker onder de Franse desserts! Vers gebakken is deze taart overheerlijk en met een bolletje vanilleijs en een toefje slagroom erbij kan niemand hieraan weerstaan!

    Ingrediënten voor 8 personen:

    1,5 kg appels
    250 gr suiker
    150 gr boter
    1 vel bladerdeeg

    Schil de appels en snij ze in 8 stukken.
    Smelt de boter met de suiker in een ovenpan en bedek de bodem helemaal met de appelpartjes. Zorg dat ze heel goed tegen elkaar liggen.
    Bedek de appels met het vel bladerdeeg en bak de taart 45 min. in een voorverwarmde oven op 200°.
    Haal de taart uit de oven, laat ze een beetje afkoelen en stort ze daarna omgekeerd op een schotel.

    Smakelijk!

                                     


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    08-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisutaart

    Een "machtig" dessert, dus een klein stukje is zeker voldoende na een uitgebreide maaltijd!

    Ingrediënten:

    200 gr boudoirs
    60 ml boter
    40 ml sterke koffie
    40 ml Amaretto
    230 gr volle platte kaas
    230 gr mascarpone
    210 gr cristalsuiker
    2 eieren
    35 gr vloeiende bloem
    een springvorm van 20cm

    Verkruimel de boudoirs en meng met de koffie en de gesmolten boter.
    Leg een bakpapier in de springvorm en doe het boudoirmengsel erin, druk het goed aan. Zet in de koelkast.

    Klop de platte kaas samen met de mascarpone, de suiker en de Amaretto, tot een luchtige massa. Voeg er de eieren en als laatste de bloem aan toe, en roer mooi glad.

    Neem de boudoirbodem uit de ijskast en schep de kaascrème erop.

    Bak de taart 40 tot 45 min. in een voorverwarmde oven op 175°.
    Laat de taart afkoelen en zet hem dan een paar uur in de ijskast.

    Haal een uurtje voor het opdienen uit de ijskast, dan is de taart het lekkerst!

     
                                    


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    05-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade brownies

    Dit heerlijke recept van chocolade brownies is er eentje van Jamie Oliver. Eens je ze geproefd heb kan je er niet meer afblijven!

    Ingrediënten:

    250 gr boter
    200 gr pure chocolade
    100 gr walnoten
    80 gr gezeefde cacaopoeder
    65 gr gezeefde bloem
    1 koffielepel bakpoeder
    360 gr suiker
    4 eieren

    Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed een rechthoekig bakblik van 30 cm met bakpapier.
    Smelt de in stukjes gebroken chocolade en de boter. Roer mooi glad en meng er de noten door.
    Meng in een andere kom de bloem, cacao, bakpoeder en de suiker en meng dit dan door het chocolademengsel.
    Klop de eieren los en meng ze door het beslag.
    Giet het mengsel in de bakvorm en zet dit ongeveer 25 min. in de oven.
    De brownies mogen binnenin  nog wat kleverig zijn, test dit met een satéstokje.
    Laat de brownies in de vorm afkoelen en snij ze pas daarna.


                                             

                        



    Categorie:Taarten, cake en gebak
    30-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtige biscuit

    Een makkelijk recept voor een heerlijk luchtige biscuit!

    Ingrediënten:

    200 gr kristalsuiker
    200 gr zelfrijzende bloem
    5 eieren
    boter & bloem voor de vorm

    Neem een springvorm, smeer hem in met de boter en bestuif met wat bloem.
    Verwarm de oven op 180°. 

    Klop met de keukenrobot de eieren met de suiker op tot een luchtige massa (het moet zeker meer dan verdrievoudigen in volume).
    Spatel nu voorzichtig de bloem eronder.

    Giet het deeg in de vorm en bak gedurende 45 minuten op 180°. Prik met een satéstokje in de biscuit om te zien of hij klaar is, er mag geen deeg meer aankleven.

                                     

    Je kan de biscuit nu naar keuze afwerken met slagroom, vruchten, marsepein enz.

                                      


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    05-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Florentijnse taart

    Deze taart is er één die ik al jaren maak en ze valt hier in huis nog steeds in de smaak! Eigenlijk is het meer een soort koek, maar het makkelijkst is om een springvorm te gebruiken, vandaar de ronde vorm.
    Je kan de taart ook gerust een paar dagen bewaren, als dat lukt tenminste

    Ingrediënten:

    300 gr fondant chocolade (+ 60%)
    50 gr boter
    100 gr kristalsuiker
    1 ei
    75 gr gemengd geconfijt fruit
    75 gr geconfijte kersen
    100 gr gemalen kokos

    Smelt de chocolade in de microgolfoven en roer mooi glad.
    Neem een springvorm en vet hem in, giet er de chocolade in en strijk glad. Zet in de ijskast om af te koelen.
    Klop nu de zachte boter en de suiker tot een romig mengsel en klop er dan het ei onder.
    Voeg de kokos, het geconfijt fruit & kersen toe.
    Schep het mengsel nu op de hard geworden chocolade.
    Bak de taart zo'n 45 minuten in een voorverwarmde oven op 150°.
    Neem uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je de koek uit de vorm haalt.

                              


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    23-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart

    Als ik taart bak dan vraagt onze Nils altijd om appeltaart te bakken. Eigenlijk is dat één van de weinige soorten taart die hij graag eet. Dit is zijn lievelingsrecept. 

    Ingrediënten:

    1 vel kruimeldeeg
    3 appels
    3 el suiker
    1 ei
    80 ml room
    1 el Calvados

    Bekleed een bakvorm met het kruimeldeeg.
    Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in smalle plakjes. Leg de plakjes overlappend op de taartbodem en bestrooi ze met 2 el suiker. Bak de taart 15 minuten op 190°.
    Klop nu het ei op met 1 el suiker, de room en de calvados.
    Giet dit mengsel nu over de taart en bak ze nu nog 35 minuten.
    Je kan de taart lauw eten, met een bolletje vanilleijs of slagroom.

                             


    Categorie:Taarten, cake en gebak

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs