Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    31-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2011 komt eraan!

    Vanuit "La douce France" wensen we al onze blogbezoekers, familie, vrienden, en gasten, héél veel culinair plezier in 2011!

    Rudy & Myriam





    23-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladecake

    Dit blijft één van mijn favorieten. Simpel maar wel lekker!

    Ingrediënten:

    3 eieren (= 250 gr)
    250 gr cristalsuiker
    250 gr zelfrijzende bloem
    250 gr boter
    20 gr cacaopoeder
    100 gr chocoladedruppels
    snuifje zout


    Neem een cakevorm en vet hem in met boter en bestuif hem met bloem.
     
    Splits de eieren en klop het eiwit samen met het snuifje zout tot het stijf is.
    Klop in een andere kom de boter met de suiker tot een zachte massa. Klop er dan één voor één de dooiers onder. Lang genoeg kloppen totdat de suiker opgelost is. Meng dan snel de gezeefde bloem en het cacaopoeder er onder. Schep er dan de chocoladedruppels onder.
    Nu schep je het eiwit voorzichtig onder het beslag. Giet het beslag in de cakevorm.

    Je zet de cake in de warme oven en laat hem 1 uur bakken op 170°. Na een uur controleer je met een satéstokje of de cake helemaal gaar is, zoniet zet je hem nog even in de oven.
    Als de cake klaar is haal je hem uit de oven en laat je hem 5 min afkoelen in de vorm. Daarna haal je hem uit de vorm en je laat hem verder afkoelen op een rooster.

                    


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    20-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grijze garnaalsla

    Hier in zuid-west Frankrijk missen we af en toe typische dingen uit België zoals Luikse siroop, "kinnekessuiker", Zero chocolade enz... De meeste dingen brengen we dan ook regelmatig mee uit ons thuisland, maar soms moeten we zelf aan de slag gaan zoals voor dit simpele receptje.

    Ingrediënten:

    100 gr versgepelde grijze garnalen
    2 hardgekookte scharreleitjes
    1 tomaat
    een paar el mayonaisse
    peper & zout
    verse peterselie

    Eerst gaan we het tomaatje ontpitten en in kleine blokjes snijden.
    Dan de eitjes pellen en ook fijnsnijden.
    En nu alles mengen: garnalen, eitjes, tomaat, peterselie, mayonaise. Kruiden met peper en zout.
    Klaar!

                                                            


    Categorie:Divers
    18-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sachertorte

    Vroeger zijn wij heel veel op vakantie geweest in Oostenrijk en één van mijn lievelingstaarten daar was Sachertorte, een machtige chocoladetaart. Als je deze taart geeft als dessert is een klein stukje zeker genoeg, want ze is vrij zwaar.

    Ingrediënten voor 8 tot 10 personen:

    175 gr bittere chocolade
    125 gr zachte boter
    150 gr fijne cristalsuiker
    150 gr zelfrijzende bloem
    5 eieren + 1 extra eiwit
    zout

    Voor de afwerking
    :
    200 gr abrikozenconfituur
    100 gr bittere chocolade
    100 gr bloemsuiker
    20 gr boter
    slagroom

    Breek de chocolade in stukken en laat hem smelten in de microgolfoven.
    Roer de boter met de suiker tot een romig geheel en voeg er de gezeefde bloem bij. Roer mooi glad.
    Splits de eieren en voeg de eidooiers één voor één bij het mengsel. Roer er tenslotte de gesmolten chocolade onder.
    Klop nu al de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel de eiwitten voorzichtig onder het beslag.

    Neem een ingevette en met bloem bestoven bakvorm met losse bodem en giet het beslag erin.
    Bak de taart ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven op 170°.
    Test de gaarheid met een satéprikker en laat de taart even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

    Verwarm de gezeefde abrikozenconfituur tot hij vloeibaar is.
    Snij de taart doormidden en bestrijk de onderkant met de helft van de confituur. Leg de andere helft er terug op en bestrijk nu de bovenkant met de rest van de confituur.

    Smelt de chocolade in de microgolfoven. Roer er de bloemsuiker en de boter onder. Bestrijk nu de boven-en zijkant van de taart met het chocoladeglazuur en laat dit volledig opstijven.

    Dien de sachertorte op met een flinke dot slagroom!

                                      


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    17-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frambozenijssoufflé

    Een heerlijk dessert dat je op voorhand kan klaarmaken.

    Ingrediënten voor 6 personen:

    0,5 l frambozencoulis
    0,25 l slagroom
    200 gr suiker
    120 gr eiwit
    een paar verse frambozen


    Mix verse of diepvries frambozen tot een coulis.
    Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe.  Schep de coulis eronder maar hou een beetje opzij voor de afwerking.
    Klop ook de room stijf en schep voorzichtig door het mengsel. 

    Neem een cake of broodvorm en bekleed hem met plasticfolie en laat die ruim over de randen hangen. 

    Giet het frambozenmengsel in de vorm en sluit mooi af met de folie.
    Zet de soufflé minstens 8 uur in de diepvries.

    Haal de ijssoufflé net voor het opdienen uit de diepvries. Snij er mooie plakken af en leg ze op een bord.
    Werk af met verse frambozen en de overgebleven frambozencoulis.

    En dan ... genieten maar!


                                     


    Categorie:Desserten
    10-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met kippeblokjes en currysaus

    Een klassieke combinatie die je makkelijk een persoonlijke toets kan geven.

    Nodig voor 4 personen

    400 gr spaghetti
    4 kipfilets
    1 blik ananasschijven (verse mag natuurlijk ook)
    1 uitje
    1 appel
    1 rode paprika
    2 dl kippebouillon
    2 dl room
    currypoeder
    bloem
    peper & zout
    margarine & olijfolie

    Eerst maken we de currysaus.

    Schil de ui, snipper hem fijn en stoof aan in margarine.
    Maak de paprika schoon en snij in kleine blokjes. Voeg deze bij de ajuin en laat zachtjes stoven.
    Schil de appel, verwijder het klokhuis, snij in fijne blokjes en laat hem even mee stoven. Roer er wat bloem door en currypoeder naar smaak en voeg dan geleidelijk de kippebouillon toe.
    Snij de ananas in blokjes en doe ze bij de saus. Voeg als laatste de room bij de saus en laat nog even inkoken.

    Snij de kipfilets in blokjes en bak ze gaar in de olijfolie. Kruiden met peper en zout.

    Kook de spaghetti al dente in gezouten water en giet af.

    Schik de spaghetti op de borden, giet de currysaus erover en leg de kippeblokjes erop.

                                          


    Categorie:Pasta
    06-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasoep

    Het is nu echt weer om een lekkere warme tas soep te drinken. Annick mailde me pas nog om te vragen of ik geen goed receptje voor paprikasoep heb, hier gaan we dus voor een winterse paprikasoep!

    Ingrediënten voor ongeveer 8 personen:

    10 rode paprika's
    3 uien
    2 teentjes look
    4 aardappels
    olijfolie
    2 liter groentebouillon (je kan ook bouillonblokjes gebruiken)
    water
    150 gr mascarpone
    peper & zout

    Schil de uien en de look en snipper ze fijn. Stoof ze aan in olijfolie.
    Maak de paprika's schoon, schil de aardappels en snij alles in grove stukken.
    Doe de groenten bij in de kom en leng aan met de groentebouillon. Kruiden met peper en zout. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de paprika's zacht zijn. Mix de soep en roer ze dan nog eens door een fijne zeef en voeg er daarna water bij tot de gewenste dikte.
    Meng er nu de mascarpone onder.

    Wil je de soep nog lekkerder maken? Bak dan wat spekblokjes en doe die erbij net voor he opdienen!

    Smakelijk!

                                    


    Categorie:Soepen
    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarte Tatin.

    De klassieker onder de Franse desserts! Vers gebakken is deze taart overheerlijk en met een bolletje vanilleijs en een toefje slagroom erbij kan niemand hieraan weerstaan!

    Ingrediënten voor 8 personen:

    1,5 kg appels
    250 gr suiker
    150 gr boter
    1 vel bladerdeeg

    Schil de appels en snij ze in 8 stukken.
    Smelt de boter met de suiker in een ovenpan en bedek de bodem helemaal met de appelpartjes. Zorg dat ze heel goed tegen elkaar liggen.
    Bedek de appels met het vel bladerdeeg en bak de taart 45 min. in een voorverwarmde oven op 200°.
    Haal de taart uit de oven, laat ze een beetje afkoelen en stort ze daarna omgekeerd op een schotel.

    Smakelijk!

                                     


    Categorie:Taarten, cake en gebak

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs