Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    30-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van courgettes met ricotta.

    Een smeuïg voorgerechtje ideaal voor veggies!

    Ingrediënten voor 4 personen :

    250 gr ricotta
    2 courgettes
    1 ui
    40 gr geraspte parmezaan
    2 eieren
    1 teentje look
    basilicum
    olijfolie
    peper & zout
    Provençaalse kruiden

    Verwarm de oven voor op 200°.

    Snipper de ui fijn en pers het teentje look, stoof aan in een beetje olijfolie.

    Rasp de courgettes, doe ze bij de ui en de look en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Laat zachtjes stoven en roer regelmatig om. Laat lichtjes afkoelen.

    Klop de eieren los, roer er de ricotta en de parmezaanse kaas onder en kruid met peper & zout. Roer nu de courgettes door dit mengsel. Snipper een paar blaadjes basilicum fijn en meng die er ook onder.

    Neem 4 ovenschaaltjes en vet ze in met een beetje olijfolie. Verdeel het courgette - kaas mengsel over de potjes en laat ze 30 min bakken in de oven.

    Werk af met basilicum en serveer meteen.

                         



    Categorie:Voorgerechten
    26-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmterrine.

    Makkelijk om op voorhand klaar te maken!

    Ingrediënten voor 10 personen:

    500 gr verse zalm (zonder graten en vel)
    200 gr gerookte zalm
    3 eieren
    25 cl room
    2 soeplepels peterselie
    zout & peper

    Doe alle ingrediënten, behalve de gerookte zalm, in de Magimix en mix kort.

    Verwarm de oven op 180°.

    Neem een cakevorm en giet de helft van het mengsel erin. Leg hierop de helft van de schijfjes gerookte zalm. Giet de rest van het zalm mengsel erop en dek af met de rest van de gerookte zalm. Dek af met een stuk aluminiumfolie.

    Zet de vorm in een bak met water en bak de terrine zo "au bain Marie" gedurende 45 minuten op 180°. Neem het aluminiumpapier eraf en laat nog een 5-tal minuutjes verder bakken.

    Laat de terrine afkoelen en zet hem dan in de ijskast tot net voor het opdienen. Ontvorm de terrine en snij in dikke plakken.

    Dien op met een coulis van peterselie.

                        


    Categorie:Voorgerechten
    22-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Watermeloen met Bleu de Basque.

    Een heel fris aperitiefhapje. Voor de kindjes kan je de schimmelkaas vervangen door blokjes jonge Gouda.

    Ingrediënten voor 8 personen :

    1/4 watermeloen
    300 gr Bleu de Basque
    basilicum
    peper & fleur de sel
    olijfolie

    Schil de watermeloen en verwijder de pitjes.  Snij in stukjes of steek er met een Parisiennelepeltje bolletjes uit.
    Verdeel de meloen over kleine glaasjes. Brokkel de schimmelkaas erover.

    Kruid flink met peper van de molen en strooi er wat Fleur de sel over. Werk af met een scheutje olijfolie en een paar blaadjes basilicum.


                         


    Categorie:Hapjes
    20-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Een super lichte mousse afgewerkt met gekarameliseerde banaan.

    Ingrediënten voor 6 tot 8 personen :

    400 ml yoghurt
    100 gr kristalsuiker
    300 ml slagroom
    2 gelatineblaadjes
    2 bananen
    ahornsiroop (= esdoornsiroop)

    Warm een klein beetje van de yoghurt op en roer er de suiker onder tot deze gesmolten is. Week de gelatineblaadjes en los ze op in het mengsel.
    Meng dit alles nu door de rest van de yoghurt.

    Klop de slagroom op tot hij stijf is en schep hem voorzichtig door het yoghurt mengsel.

    Schep in glazen en leg halverwege een paar schijfjes banaan.

    Laat een paar uur opstijven in de frigo.

    Werk af met nog een paar schijfjes banaan en bestrooi ze met wat suiker. Brand deze even met een brandertje en giet nu een scheutje ahornsiroop over de mousse.

                     


    Categorie:Desserten
    18-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgette quiche in twee kleuren.

    Een quiche die mooi oogt door het gebruik van gele en groene courgettes.

    Ingrediënten voor 8 personen:

    1 vel kruimeldeeg
    3 kleine groene courgettes
    3 kleine gele courgettes
    200 gr ricotta
    4 eieren
    250 ml room
    peper & zout & nootmuskaat


    Verwarm de oven op 200°.
    Neem een taartvorm en leg het kruimeldeeg op bakpapier in de vorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

    Bak de bodem 10 min blind en laat even afkoelen.

    Snij de courgettes in gelijkmatige plakjes en schik ze mooi op de taartbodem.

    Klop de eieren los met de room en de ricotta en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    Giet dit voorzichtig over de courgettes.

    Zet de quiche in de oven en laat ze 35 minuten bakken. De bovenkant moet goudgeel zijn.

    Serveer met wat gemengde sla.



    Categorie:Voorgerechten
    17-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amuse van avocado en krab.

    Als starter, een amuse van avocado en krab.
    Een super makkelijk hapje maar unaniem goedgekeurd tijdens de table d'hôtes.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    1 rijpe avocado
    1 citroen
    4 dl room
    peper & zout
    1 blik krab 

    De avocado pellen, de pit verwijderen en het vruchtvlees fijn prakken. Doe er dadelijk wat citroensap over zodat de avocado niet verkleurd!

    Klop de room op tot hij dik lobbig is en meng voorzichtig onder de avocado. kruid flink af met peper van de molen en zout. Meng er wat van het fijn krabvlees onder en verdeel alles over mooie glaasjes. Werk af met het vlees van de krab poten en een toefje peterselie.


    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Update

    Schandalig lang geleden dat ik nog eens receptjes op de kook blog zette Embarassed , maar nu heb ik dus eindelijk de tijd gevonden (en gemaakt) om een paar toppers van het vorige seizoen uit te typen en online te zetten!


    Categorie:Divers

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs