Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    30-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtige biscuit

    Een makkelijk recept voor een heerlijk luchtige biscuit!

    Ingrediënten:

    200 gr kristalsuiker
    200 gr zelfrijzende bloem
    5 eieren
    boter & bloem voor de vorm

    Neem een springvorm, smeer hem in met de boter en bestuif met wat bloem.
    Verwarm de oven op 180°. 

    Klop met de keukenrobot de eieren met de suiker op tot een luchtige massa (het moet zeker meer dan verdrievoudigen in volume).
    Spatel nu voorzichtig de bloem eronder.

    Giet het deeg in de vorm en bak gedurende 45 minuten op 180°. Prik met een satéstokje in de biscuit om te zien of hij klaar is, er mag geen deeg meer aankleven.

                                     

    Je kan de biscuit nu naar keuze afwerken met slagroom, vruchten, marsepein enz.

                                      


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    23-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pitta "Maison"


    Eén van de lievelingsgerechten van onze 2 jongsten is zelfgemaakte "pitta".
    Hier gaan we!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 kipfilets
    sla, tomaat, wortels...
    4 pittabroodjes
    peper, zout en paprikapoeder
    olijfolie

    Voor de looksaus:

    1 potje magere yoghourt
    4 el mayonaise
    2 teentjes look
    peper & zout
    bieslook

    Maak eerst de looksaus. Meng de yoghourt met de mayonaise en kruid met extra peper van de molen en zout. Pel de look en pers hem bij de saus. Neem de bieslook, snij hem fijn en voeg ook bij de saus.

    Maak de groenten schoon en snij in schijfjes, blokjes, enz. (je kan alle soorten rauwkost gebruiken, ik neem meestal wat ik nog in de koelkast vind).

    Snij de kipfilets in blokjes en bak ze in een hete pan met olijfolie langs alle kanten aan. Kruid met peper en zout en flink wat paprikapoeder. Laat de kip verder garen.

    Snij de pittabroodjes in 2 en warm ze op in een broodrooster.

    Schik alles op de borden of vul de broodjes met de groenten, kip en saus.

                              


    Categorie:Hoofdgerechten - Gevogelte
    19-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parfait met noten en geconfijt fruit

    Hou er rekening mee dat de parfait zeker een paar uur in de diepvries moet opstijven voordat je hem kan serveren! Dus: goed op tijd klaarmaken.


    Ingrediënten
    :

    125 gr noten (je mag mengen: hazel- amandel- walnoten enz...)
    75 gr fijngehakte geconfijte vruchten
    5 eiwitten
    190 gr kristalsuiker
    1 el water
    1 el honing
    250 ml volle room


    Neem een cake- of broodvorm en bekleed die helemaal met plastic folie. Zorg dat de folie goed over de randen hangt.
    Hak de noten in grove stukken. Neem een tefalpan en en laat de noten met de honing lichtjes kleuren. Laat daarna afkoelen.

    Neem een vetvrije kookpot en laat er de kristalsuiker met het water in opkoken. Laat zeker 10 minuten koken op een zacht vuurtje.

    Klop nu de eiwitten op met een keukenrobot. Als je streepjes begint te zien in het eiwit voeg dan voorzichtig de suikersiroop toe en blijf kloppen. Zet de keukenrobot op de hoogste stand en laat kloppen tot het eiwitschuim verdubbelt is in volume. Je blijft nu nog zo'n 15 minuten kloppen tot het schuim afgekoelt is.
    Nu spatel je voorzichtig de notenmengeling en de geconfijte vruchten eronder.
    Klop de slagroom half op en spatel die dan ook onder het mengsel.

    Giet nu alles in de vorm en plooi de folie bovenaan mooi dicht. Laat minstens een paar uur opstijven in de diepvries.

    Voor het opdienen haal je de parfait uit de diepvries en je snijdt hem in mooie plakken. Serveer eventueel met een coulis van bosvruchten, slagroom of wat geschaafde amandelen.

                              


    Categorie:Desserten
    16-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limoncello

    Een receptje speciaal voor Carla en Geert die mijn Limoncello zo lekker vonden!

    Deze winter heb ik voor het eerst zelf limoncello gemaakt.
    Ik kende die drank niet maar toen ik in een kookprogramma op tv zag hoe je zelf limoncello kan maken wist ik al direkt dat ik dat graag zou lusten. En inderdaad, lekker dat dat is....maar je mag er wel niet teveel van drinken want het stijgt zeer vlug naar je hoofd! 
    Mijn recept is een combinatie van verschillende recepten die ik vond op internet en voor mij zijn dit de ideale verhoudingen.

    Ingrediënten:

    50 cl alcohol van 96%
    60 cl water
    400 gr kristalsuiker
    5 dikke bio citroenen

    Was de citroenen (niet iedereen heeft zoals wij een eigen citroenboom op zijn terras staan, dus is het belangrijk dat je ONBESPOTEN citroenen gebruikt!).
    Schil de citroenen met een dunschiller zodat je alleen het gele van de schil haalt zonder teveel wit aan.
    Neem een bokaal en doe de schillen erin en giet daar de alcohol op. Zet de fles in de kelder of ergens waar het niet te warm is en laat de schillen een weekje trekken in de alcohol. Schud iedere dag eens goed met de bokaal.

    Na een week neem je 60 cl water, je doet er de suiker bij en je warmt dit op een zacht vuurtje op tot het water doorzichtig is. Je laat deze suikersiroop volledig afkoelen.
    Filter nu je alcohol en voeg dan het suikerwater bij de alcohol. Giet de limoncello in goed sluitbare flessen.

    Laat de limoncello nog een paar weken rusten (als je zoveel geduld hebt ) en zet hem voor het serveren een paar uur in de diepvriezer.

                              


    Categorie:Drankjes
    11-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje met fetakaas en meloenbolletjes.

    Lekker fris en zomers!

    Ingrediënten voor 4 personen

    ruccola, rode en groene eikenbladsla
    pijnboompitten
    een rijpe Charentais meloen
    250 gr fetakaas
    balsamicoazijn & notenolie
    peper van de molen en zout

    Verdeel de gekuiste slasoorten over de borden.
    Rooster de pijnboompitten in een droge pan (oppassen voor verbranden!)
    Snij de meloen in 2, haal de pitten eruit en steek er met een Parisiënnelepeltje bolletjes uit.
    Snij de fetakaas in blokjes.
    Verdeel de meloen, fetakaas en pijnboompitten over de sla.
    Maak een dressing met balsamico en de notenolie en kruid met peper en zout.
    Giet wat van de dressing over de sla en geef nog eens een extra draai met de pepermolen over de slaatjes.

                                


    Categorie:Voorgerechten
    09-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelli met spekjes, champions en zongedroogde tomaten

    Ingrediënten voor 4 personen:

    500 gr tagliatelli
    400 gr gerookte spekblokjes
    250 gr champions
    8 zongedroogde tomaten
    400 ml room
    flik wat peterselie
    peper & zout



    Snij de champignons in schijfjes en stoof ze in een beetje olijfolie. Bak dan de spekblokjes tot ze knapperig zijn.
    Doe de spekblokjes en de champions samen in een pot en giet er de room bij. Kruid goed met peper van de molen en een klein beetje zout. Breng zachtjes aan de kook en laat de saus wat indikken (gebruik eventueel een sausbinder).
    Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg ze bij de saus.
    Hak de peterselie fijn en strooi eveneens bij de saus.

    Kook de tagliatelli al dente en giet af. Verdeel hem over de borden en verdeel wat saus over de tagliatelli. Serveer de rest van de suas apart bij de pasta.

                              


    Categorie:Pasta
    05-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Florentijnse taart

    Deze taart is er één die ik al jaren maak en ze valt hier in huis nog steeds in de smaak! Eigenlijk is het meer een soort koek, maar het makkelijkst is om een springvorm te gebruiken, vandaar de ronde vorm.
    Je kan de taart ook gerust een paar dagen bewaren, als dat lukt tenminste

    Ingrediënten:

    300 gr fondant chocolade (+ 60%)
    50 gr boter
    100 gr kristalsuiker
    1 ei
    75 gr gemengd geconfijt fruit
    75 gr geconfijte kersen
    100 gr gemalen kokos

    Smelt de chocolade in de microgolfoven en roer mooi glad.
    Neem een springvorm en vet hem in, giet er de chocolade in en strijk glad. Zet in de ijskast om af te koelen.
    Klop nu de zachte boter en de suiker tot een romig mengsel en klop er dan het ei onder.
    Voeg de kokos, het geconfijt fruit & kersen toe.
    Schep het mengsel nu op de hard geworden chocolade.
    Bak de taart zo'n 45 minuten in een voorverwarmde oven op 150°.
    Neem uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je de koek uit de vorm haalt.

                              


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    02-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toastjes met zalmmouse
          

    Ingrediënten

    2 sneetjes gerookte zalm 
    2 eetlepels mayonaise
    1 deciliter slagroom
    peper & zout 
    enkele druppels citroensap 
    dille of dragon
    toastjes


    Klop de slagroom tot er piekjes ontstaan.
    Hak de zalm fijn in de keukenrobot.
    Roer een paar druppels citroensap door de mayonnaise, meng er de puree van de zalm onder en kruid met peper en zout. Roer er nu voorzichtig de slagroom onder.
    Laat een paar uur opstijven in de ijskast.

    Neem de toastjes en smeer er de zalmmousse op. Werk af met fijgehakte dille of dragon.

                                   


    Categorie:Hapjes

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs