Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    10-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademuffins

    Als het maar chocolade is

    Ingrediënten:

    200 gr bittere chocolade (70% cacao)
    3 eieren
    280 gr cristalsuiker
    180 gr zachte boter
    100 gr slagroom
    100 gr bloem

    Smelt de chocolade "au bain marie" of in de microgolfoven.

    Klop de suiker met de eieren op. Meng er de zachte boter onder en dan de gesmolten chocolade. Roer er de slagroom bij en meng er tenslotte voorzichtig de bloem onder.

    Neem muffinvormpjes en vet ze in en bestuif er wat bloem over.

    Bak de muffins zo'n 20 min. in een voorverwarmde oven op 170°.

    Laat afkoelen en ontvorm.

                  

                                                                                                     


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    08-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preitaart met geitenkaas en pruimen.

    De combinatie van de geitekaas en de "pruneaux d'Agen" is super!

    Ingrediënten voor 8 personen:

    1 vel bladerdeeg
    1 ui
    het wit van 2 preien
    5 eieren
    150 gr zachte geitekaas
    100 gedroogde pruimen zonder pit en in 2 gesneden
    olijfolie
    peper & zout

    Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik er met een vork gaatjes in.

    Pel de ui en kuis en was de prei. Snipper de ui fijn en snij de prei in ringen.
    Bak de ui aan in olijfolie en doe de prei erbij. Laat even zachtjes stoven. Haal de groenten uit de pan, laat afkoelen en laat eventueel uitdruppen op keukenpapier.
    Klop de eieren los en kruid met flink wat peper en een weinig zout.
    Verdeel het preimengsel over het bladerdeeg en verbrokkel de geitenkaas erover. leg de pruimen erbij en giet dan de eieren over de taart.

    Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200° gedurende een 30-tal minuten. Als de taart te donker wordt dek ze dan af met aluminiumfolie.

                              


    Categorie:Voorgerechten
    06-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Galette des rois.


    Vandaag maken we een 3-koningentaart met frangipane. Hier in het zuiden kan je die taarten al van begin december bij de bakkers kopen, maar dan zit er wel nog geen "fève"in. De fève is hier meestal een klein porceleinen figuurtje.

    Ingrediënten voor een taart voor 8 personen:

    2 vellen bladerdeeg
    2 eieren
    80 gr boter
    120 gr cristalsuiker
    150 gr amandelpoeder
    1 eigeel
    water of 1 eiwit
    1 "fève"

    Neem een taartvorm en beleg met bakpapier en een vel bladerdeeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

    Voor de frangipanevulling neem je een kom en daarin meng je de eieren, de gesmolten boter, het amandelpoeder en de suiker.
    Giet deze bereiding op de taartbodem en stop er de fève in.

    Dek het geheel af met het 2de vel bladerdeeg en plak de randen goed vast met eiwit of een beetje water.
    Je kan de taart nu versieren en dan strijk je ze in met het eigeel.

    Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 25-30 min.

    Laat de taart afkoelen en dan, smullen maar en hopen dat jij de koning wordt

                                                


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    05-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenfiletgebraad met mango en mirabellen.

    Het zoete van de mango en het iets zuurdere van de mirabellen past uitstekend bij een lekker kalkoengebraad. Ik gebruik altijd kalkoenfiletgebraad, dat is magerder en fijner dan een gewoon kalkoengebraad
    .
    Ingrediënten voor 6 personen
    :

    1 kalkoenfiletgebraad van 1kg
    1 rijpe mango
    1 pot mirabellen
    margarine
    peper & zout

    Schil de mango en snij hem in kleine blokjes.
    Giet het sap van de mirabellen in een beker.

    Kruid het kalkoengebraad langs alle kanten met peper en zout. Leg een paar klontjes margarine in een ovenschotel en leg het kalkoengebraad erop.
    Bak het kalkoengebraad in een voorverwarmde oven op 220°. Overgiet regelmatig met het braadvet en draai het gebraad eens om.
    Een klein uurtje zou moeten volstaan, maar controleer met een satéprikker de gaarheid.

    Haal het gebraad uit de schotel en bedek met aluminiumfolie en laat rusten.
     
    Warm ondertussen de mango en de mirabellen op in de microgolfoven.

    Deglaceer het aanbaksel in de schotel met een beetje water en giet de saus in een pannetje. Giet er wat van het sap van de mirabellen bij en doe er eventueel nog een beetje gevogeltefond bij. Kruid de saus met peper en zout. Laat even inkoken tot de gewenste dikte. Je kan de saus ook binden met wat sauceline.

    Snij het gebraad in vingerdikke sneetjes en dien op met de vruchten en de saus.
    Lekker met kroketjes of pommes duchesse.

                                    


    Categorie:Hoofdgerechten - Gevogelte
    31-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2011 komt eraan!

    Vanuit "La douce France" wensen we al onze blogbezoekers, familie, vrienden, en gasten, héél veel culinair plezier in 2011!

    Rudy & Myriam





    23-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladecake

    Dit blijft één van mijn favorieten. Simpel maar wel lekker!

    Ingrediënten:

    3 eieren (= 250 gr)
    250 gr cristalsuiker
    250 gr zelfrijzende bloem
    250 gr boter
    20 gr cacaopoeder
    100 gr chocoladedruppels
    snuifje zout


    Neem een cakevorm en vet hem in met boter en bestuif hem met bloem.
     
    Splits de eieren en klop het eiwit samen met het snuifje zout tot het stijf is.
    Klop in een andere kom de boter met de suiker tot een zachte massa. Klop er dan één voor één de dooiers onder. Lang genoeg kloppen totdat de suiker opgelost is. Meng dan snel de gezeefde bloem en het cacaopoeder er onder. Schep er dan de chocoladedruppels onder.
    Nu schep je het eiwit voorzichtig onder het beslag. Giet het beslag in de cakevorm.

    Je zet de cake in de warme oven en laat hem 1 uur bakken op 170°. Na een uur controleer je met een satéstokje of de cake helemaal gaar is, zoniet zet je hem nog even in de oven.
    Als de cake klaar is haal je hem uit de oven en laat je hem 5 min afkoelen in de vorm. Daarna haal je hem uit de vorm en je laat hem verder afkoelen op een rooster.

                    


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    20-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grijze garnaalsla

    Hier in zuid-west Frankrijk missen we af en toe typische dingen uit België zoals Luikse siroop, "kinnekessuiker", Zero chocolade enz... De meeste dingen brengen we dan ook regelmatig mee uit ons thuisland, maar soms moeten we zelf aan de slag gaan zoals voor dit simpele receptje.

    Ingrediënten:

    100 gr versgepelde grijze garnalen
    2 hardgekookte scharreleitjes
    1 tomaat
    een paar el mayonaisse
    peper & zout
    verse peterselie

    Eerst gaan we het tomaatje ontpitten en in kleine blokjes snijden.
    Dan de eitjes pellen en ook fijnsnijden.
    En nu alles mengen: garnalen, eitjes, tomaat, peterselie, mayonaise. Kruiden met peper en zout.
    Klaar!

                                                            


    Categorie:Divers
    18-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sachertorte

    Vroeger zijn wij heel veel op vakantie geweest in Oostenrijk en één van mijn lievelingstaarten daar was Sachertorte, een machtige chocoladetaart. Als je deze taart geeft als dessert is een klein stukje zeker genoeg, want ze is vrij zwaar.

    Ingrediënten voor 8 tot 10 personen:

    175 gr bittere chocolade
    125 gr zachte boter
    150 gr fijne cristalsuiker
    150 gr zelfrijzende bloem
    5 eieren + 1 extra eiwit
    zout

    Voor de afwerking
    :
    200 gr abrikozenconfituur
    100 gr bittere chocolade
    100 gr bloemsuiker
    20 gr boter
    slagroom

    Breek de chocolade in stukken en laat hem smelten in de microgolfoven.
    Roer de boter met de suiker tot een romig geheel en voeg er de gezeefde bloem bij. Roer mooi glad.
    Splits de eieren en voeg de eidooiers één voor één bij het mengsel. Roer er tenslotte de gesmolten chocolade onder.
    Klop nu al de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel de eiwitten voorzichtig onder het beslag.

    Neem een ingevette en met bloem bestoven bakvorm met losse bodem en giet het beslag erin.
    Bak de taart ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven op 170°.
    Test de gaarheid met een satéprikker en laat de taart even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

    Verwarm de gezeefde abrikozenconfituur tot hij vloeibaar is.
    Snij de taart doormidden en bestrijk de onderkant met de helft van de confituur. Leg de andere helft er terug op en bestrijk nu de bovenkant met de rest van de confituur.

    Smelt de chocolade in de microgolfoven. Roer er de bloemsuiker en de boter onder. Bestrijk nu de boven-en zijkant van de taart met het chocoladeglazuur en laat dit volledig opstijven.

    Dien de sachertorte op met een flinke dot slagroom!

                                      


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    17-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frambozenijssoufflé

    Een heerlijk dessert dat je op voorhand kan klaarmaken.

    Ingrediënten voor 6 personen:

    0,5 l frambozencoulis
    0,25 l slagroom
    200 gr suiker
    120 gr eiwit
    een paar verse frambozen


    Mix verse of diepvries frambozen tot een coulis.
    Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe.  Schep de coulis eronder maar hou een beetje opzij voor de afwerking.
    Klop ook de room stijf en schep voorzichtig door het mengsel. 

    Neem een cake of broodvorm en bekleed hem met plasticfolie en laat die ruim over de randen hangen. 

    Giet het frambozenmengsel in de vorm en sluit mooi af met de folie.
    Zet de soufflé minstens 8 uur in de diepvries.

    Haal de ijssoufflé net voor het opdienen uit de diepvries. Snij er mooie plakken af en leg ze op een bord.
    Werk af met verse frambozen en de overgebleven frambozencoulis.

    En dan ... genieten maar!


                                     


    Categorie:Desserten
    10-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met kippeblokjes en currysaus

    Een klassieke combinatie die je makkelijk een persoonlijke toets kan geven.

    Nodig voor 4 personen

    400 gr spaghetti
    4 kipfilets
    1 blik ananasschijven (verse mag natuurlijk ook)
    1 uitje
    1 appel
    1 rode paprika
    2 dl kippebouillon
    2 dl room
    currypoeder
    bloem
    peper & zout
    margarine & olijfolie

    Eerst maken we de currysaus.

    Schil de ui, snipper hem fijn en stoof aan in margarine.
    Maak de paprika schoon en snij in kleine blokjes. Voeg deze bij de ajuin en laat zachtjes stoven.
    Schil de appel, verwijder het klokhuis, snij in fijne blokjes en laat hem even mee stoven. Roer er wat bloem door en currypoeder naar smaak en voeg dan geleidelijk de kippebouillon toe.
    Snij de ananas in blokjes en doe ze bij de saus. Voeg als laatste de room bij de saus en laat nog even inkoken.

    Snij de kipfilets in blokjes en bak ze gaar in de olijfolie. Kruiden met peper en zout.

    Kook de spaghetti al dente in gezouten water en giet af.

    Schik de spaghetti op de borden, giet de currysaus erover en leg de kippeblokjes erop.

                                          


    Categorie:Pasta
    06-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasoep

    Het is nu echt weer om een lekkere warme tas soep te drinken. Annick mailde me pas nog om te vragen of ik geen goed receptje voor paprikasoep heb, hier gaan we dus voor een winterse paprikasoep!

    Ingrediënten voor ongeveer 8 personen:

    10 rode paprika's
    3 uien
    2 teentjes look
    4 aardappels
    olijfolie
    2 liter groentebouillon (je kan ook bouillonblokjes gebruiken)
    water
    150 gr mascarpone
    peper & zout

    Schil de uien en de look en snipper ze fijn. Stoof ze aan in olijfolie.
    Maak de paprika's schoon, schil de aardappels en snij alles in grove stukken.
    Doe de groenten bij in de kom en leng aan met de groentebouillon. Kruiden met peper en zout. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de paprika's zacht zijn. Mix de soep en roer ze dan nog eens door een fijne zeef en voeg er daarna water bij tot de gewenste dikte.
    Meng er nu de mascarpone onder.

    Wil je de soep nog lekkerder maken? Bak dan wat spekblokjes en doe die erbij net voor he opdienen!

    Smakelijk!

                                    


    Categorie:Soepen
    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarte Tatin.

    De klassieker onder de Franse desserts! Vers gebakken is deze taart overheerlijk en met een bolletje vanilleijs en een toefje slagroom erbij kan niemand hieraan weerstaan!

    Ingrediënten voor 8 personen:

    1,5 kg appels
    250 gr suiker
    150 gr boter
    1 vel bladerdeeg

    Schil de appels en snij ze in 8 stukken.
    Smelt de boter met de suiker in een ovenpan en bedek de bodem helemaal met de appelpartjes. Zorg dat ze heel goed tegen elkaar liggen.
    Bedek de appels met het vel bladerdeeg en bak de taart 45 min. in een voorverwarmde oven op 200°.
    Haal de taart uit de oven, laat ze een beetje afkoelen en stort ze daarna omgekeerd op een schotel.

    Smakelijk!

                                     


    Categorie:Taarten, cake en gebak
    30-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met ricotta

    Kip kan je op duizend-en-één manieren klaarmaken. In dit receptje gebruik ik een vulling met ricottakaas.

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 kipfilets
    300 gr ricotta
    2 fijngesnipperde teentjes knoflook
    1 el fijngesnipperde salieblaadjes
    1 el geraspte citroenzeste
    50 gr geraspte parmezaan
    8 sneetjes gerookte ham
    200 ml room
    olijfolie
    peper & zout

    Meng de ricotta met de fijngesnipperde salieblaadjes, de knoflook, de citroenzeste en de parmezaan.

    Snij de kipfilets net niet in twee en kruid ze met peper en zout. Leg telkens 2 sneetjes gerookte ham op het werkvlak en leg daarop de kipfilets. Verdeel 2/3 de van de kaasvulling over de kipfilets en vouw ze dicht. Rol de ham errond en steek vast met houten prikkers.
    Je kan de kipfites gewoon bakken in een beetje olijfolie in de pan ofwel zet je ze gedurende een 20-tal minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
    Maak de saus met de overgebleven kaasvulling. Voeg er wat room bij, kruid met peper en zout en warm al roerend op.

    Dien op met rijst of gebakken aardappeltjes.

        


    Categorie:Hoofdgerechten - Gevogelte
    25-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafelkes van Christel

    Een heerlijk en heel gemakkelijk wafeltjes recept dat hier ten huize de naam kreeg: wafelkes van Christel, maar eigenlijk komt het recept van haar vader Ludo, waarvoor dank!

    Voor ongeveer 35 kleine wafeltjes heb je nodig:

    300 gr kinnekessuiker (dat is lichtbruine malse suiker)
    250 gr zachte "goei" boter
    3 eieren
    400 gr zelfrijzende bloem
    en voor de liefhebbers: een half koffielepeltje kaneelpoeder

    Je mixt de boter met de suiker en de eieren (en eventueel het kaneelpoeder) tot een smeuige massa.
    Dan meng je de bloem voorzichtig met een vork of een spatel onder het deeg.
    Je zet het deeg minstens 1 uur in de ijskast.

    Nu kan je ofwel bollekes rollen ofwel gebruik je een ijsschepper (gaat vlugger ).
    Als je de bolletjes niet te groot maakt kan er er 4 ineens bakken in het ijzer!

    Je kan natuurlijk ook gewoon grotere wafels bakken, maar de kleintjes zijn ideaal voor bij een tasje koffie, na de maaltijd!

                                    





    Categorie:Koekjes
    22-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met advokaat en speculoos

    Zoals beloofd hier het receptje van tiramisu met advokaat en speculoos, dat ik kreeg van Jan & Simonne Faes.
    't Is eens wat anders dan een gewone tiramisu en zeker zo lekker!

    Ingrediënten voor 6 personen:

    250 gr Mascarpone
    3 eieren
    100gr suiker
    een paar soeplepels advokaat
    speculoos


    Klop de eierdooiers met de suiker tot het bijna wit ziet.
    Voeg de mascarpone toe en meng die eronder.
    Roer er nu een paar lepels advokaat onder (naar smaak wat meer of minder).

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.

    Neem 6 glaasjes of potjes en leg er onderaan wat spuculoosstukjes in. Lepel er dan een laag van het mascarponemengsel over en leg dan weer een laag speculooskreumels. Eindig met een laag mascarpone en zet de glazen een paar uur in de ijskast.

    Strooi er net voor het opdienen een beetje speculooskruimels over.

    Smakelijk!    

                                                                  


    Categorie:Desserten
    20-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebraden kip met look en citroen.

    Dit is een receptje dat ik kreeg van Chantal van "La ferme de Charel".
    Vermits ik een liefhebber ben van citroen viel dit receptje bij mij erg in de smaak. Ook de gasten vonden het super lekker, en dus zal dit hier zeker nog op tafel komen!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 kippebillen
    1 bol knoflook
    2 onbehandelde citroenen
    verse tijm
    1,5 dl witte wijn
    zout & peper van de molen
    3 el olijfolie

    Leg de kippebillen met de velkant naar boven in een braadslee. Verdeel de bol look in teentjes maar pel ze niet. Snij de citroenen in 8 partjes.
    Voeg de look en de citroen bij de kip en strooi er wat tijm over. Giet de olijfolie erover en schenk de wijn erbij. kruid met peper en zout. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet 2 uur in een voorverwarmde oven op 160°.
    Neem dan de folie eraf en zet de oven op 200°. Laat de kip nog 30 tot 40 minuten bakken tot het vel mooi goudbruin is.
    Strooi er tenslotte nog wat extra tijm over.

    Lekker met pasta, rijst of gebakken aardappels.

             


    Categorie:Hoofdgerechten - Gevogelte
    14-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade moelleux.


    Dit chocoladedessert is een "topper" in Au Cercle des Chênes.

    Ingrediënten voor 8 personen:

    100 gr pure chocolade
    100 gr zachte boter
    4 eieren
    100 gr suiker
    50 gr bloem

    Voor de afwerking:

    Bloemsuiker en een zeefje


    Breek de chocolade in stukjes, doe de boter erbij en smelt in de magnetron. Roer de chocolade met de boter mooi glad.

    Doe de eieren in een kom en voeg er de suiker bij. Klop stevig op tot het bijna wit ziet. Doe er dan in één keer de gezeefde bloem bij en spatel die voorzichtig onder het beslag. Roer het chocolademengsel erbij.

    Beboter 8 aluminium schaaltjes en vul ze voor 3/4 met het beslag. Zet de moelleux minstens 12 uur in de koelkast.

    Verwarm de oven op 200°. Bak de moelleux 5 tot 8 minuten (als de bovenkant juist gestold is de moelleux klaar).

    Stort ze op een bordje, werk af met gezeefde bloemsuiker en dien onmiddelijk op. 

    De moelleux moet vanbinnen zacht zijn, de chocolade moet er nog een beetje uitlopen, dan is hij het lekkerst!

                                       


    Categorie:Desserten
    09-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde paprika's met tomatensaus

    Een klassieker!

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 rode paprika's
    500 gr gemengd gehakt
    100 gr paneermeel
    1 ei
    2 teentjes look
    1 ui
    peper-zout-muskaatnoot


    Ui en knoflook kuisen en heel fijn snipperen.
    Maak het gehakt op met het paneermeel, ei, de ui en look en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
    Snij de paprika in 2 en ontpit ze. Vul de paprika's op met het gehaktmengsel.
    Verwarm de oven voor op 200°.
    Zet de paprika's in een ovenschaal en overgiet ze met een beetje olijfolie. Bak ze zo'n 30 tot 40 minuten in de warme oven. Als ze te bruin worden dek ze dan af met een vel aluminiumfolie.


    De tomatensaus:

    6 tomaten
    1 teentje look
    1 wortel
    1 ui
    peper & zout
    basilicum
    olijfolie
    2 el mascarpone

    Ontvel en ontpit de tomaten.
    Wortel, ui en knoflook kuisen en fijn snipperen.
    De ui en look aanstoven in een beetje olijfolie. De wortel en tomaten bijvoegen en zachtjes laten stoven tot alles gaar is (voeg eventueel een beetje water toe).
    Mix de saus, maar er mogen nog wat stukjes inzitten.
    Kruid naar smaak met peper & zout, voeg er een paar lepels mascarpone aan toe en snipper er wat basilicum in.


    Serveer de paprika's met de tomatensaus en rijst of pasta.
    Smakelijk!


                                    


    Categorie:Hoofdgerechten - Vlees
    04-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin met aardappels en worteltjes

    Dit is een variatie op de gewone gratin dauphinois.

    Ingrediënten:

    Voor 8 personen

    1 kg aardappelen
    1 kg wortels
    ongeveer 1,5 liter volle room
    4 teentjes knoflook
    Peper van de molen
    Fleur de sel

    De oven voorverwarmen op 200°.
    De aardappelen en wortels schillen en wassen. De look pellen en de kern eruit verwijderen.
    Eerst snij je de worteltjes in schijfjes van een 3-tal mm en legt een laag in een ovenschotel. Kruiden met peper uit de molen en flink wat fleur de sel. Ook 2 teentjes look persen en erover strooien. Dan giet je een deel van de room over.
    Dan volgt een laag aardappels, peper, zout, look en room. Werk zo al de worteltjes en aardappels op. 
    Nu zet je de schaal in de oven en die moet minstens een uur bakken op 200°. Af en toe prik je er eens in met een scherp mes en als de aardappels en wortels echt zacht zijn is het gerecht klaar.


                                         
                                        
                                       


    Categorie:Aardappels&groenten
    28-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duivelse scampi's

    Ingrediënten voor 4 personen:

    28 scampi's
    1 wortel
    1/2 rode paprika
    1 ui
    1 teentje look
    olijfolie
    peper & zout
    2 dl droge witte wijn
    1 dl water
    1 groentebouillonblokje
    2 el ketchup
    2 el tomatenpuree
    3,5 dl room
    1/2 koffielepel piment d'Espelette
    dragon

    Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal.
    Kuis de groenten en snij in fijne blokjes. De look snipper je heel fijn.
    Verwarm een beetje olijfolie in een pan en laat de look en de ui even bakken, doe nu de wortel en paprika erbij. Doe de witte wijn, het water, de ketchup, de tomatenpuree, de room en het groentebouillonblokje bij de groentjes. Laat de saus wat indikken.
    Bak nu de scampi's in een andere pan in een beetje olijfolie aan beide zijden gedurende een 2-tal minuutjes, kruid ze met peper en zout. Blus de pan met een klein beetjes water en giet de scampi en het aanbaksel bij de saus.
    Voeg er nu een beetje piment d'Espelette bij. Proef de saus en voeg eventueel nog een beetje piment d'Espelette bij.
    Strooi wat gehakte dragon bij de saus en schik op de borden.
    Opdienen met rijst of pasta.

                                    


    Categorie:Hoofdgerechten - Vis

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs